thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenCaractere biedt u aan:Rondreis SpanjeMeer info
Rondreis Andalusië, Spanje op rondreis.be

Rondreis Spanje: Andalusië in al zijn glorieSmeltkroes van culturen en gevarieerd natuurschoon

vanaf € 1.071pp
Caractere

Zoals Andalusië is er maar eenIndividuele belevenisrondreis

Andalusië is een streek vol contrasten. Met zijn lange geschiedenis en zijn smeltkroes van culturen heeft het iets magisch. De schoonheid, die je hier vindt, in kunst en natuur, is onovertroffen. En dan zijn er de Andalusiërs zelf met hun levensvreugde, vitaliteit, ironie en passie. Tijdens deze 13-daagse rondreis van Caractère beleef je Andalusië van dichtbij. Slapen doe je in de beste hotels, 'paradors', huizen of villa's.

Je vliegt van Brussel naar Málaga en haalt je huurauto op in de luchthaven. Eens je achter het stuur zit, vertrek je direct richting Granada.

Granada

Kuier door de smalle steegjes van de oude wijk en kijk uit over de hoge toppen van de Sierra Nevada. Absoluut niet te missen zijn de kathedraal, de koninklijke kapel, de verschillende kloosters, het paleis van keizer Karel V en de vele prachtige pleinen. Hier zie je, als van zelf, in je fantasie vrouwen met vurige ogen en rode anjers in het haar wandelen met Spaanse heren in colbertjasjes en met breedgerande hoeden op.

Het Alhambra

En dan is het zo ver ... je treedt binnen in het Alhambra van Granada en de tuinen van Generalife. Terwijl je door de oosterse vertrekken kuiert, de klaterende fonteinen en het gezang van de nachtegaal hoort, geniet van de geuren van rozen en andere heesters, waan je je in het paradijs. 

Toegangskaarten voor het Alhambra bestel je best vooraf. Het Arabisch paleis en de tuinen van het Generalife bezoek je liefst vroeg of laat op de dag om alle pracht en praal rustiger te kunnen aanschouwen.

Restaurants in Spanje met Caractere
Restaurant in Sevilla

150 miljoen olijfbomen!

Je reist naar Jaén, de hoofdstad van de olijfolie. Vanop de Moorse burcht, Santa Catalina, kijk je uit over miljoenen olijfbomen! Aan de voet van de burcht staat een van de mooiste renaissancekerken uit Spanje, de kathedraal Santa Maria. De architect drukte ook zijn stempel op Baeza en Úbeda, de twee volgende plaatsen die je mag verkennen. 

Renaissance

De renaissancesteden, Baeza en Ùbeda, staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Toch vind je er opnieuw een heerlijke mix van culturen en stijlen. Het charmante Baeza, gelegen aan de rivier Guadalquiver, speelde een sleutelrol in de verovering van Al-Andalus door de christelijke koningen. Het symbool van de stad is het gotisch paleis Jabalquinto. Flaneer door de oude stad en geniet van al het moois.

Vanuit Baeza kan je op uitstap naar Ùbeda. Deze stad telt 48 belangrijke monumenten en meer dan 100 andere imposante gebouwen. De kapel van de Verlosser is het symbool van Úbeda. Een van de meest luisterrijke paleizen van Spanje is het Vázquez de Molina.

Een immense moskee met in het midden ... een kathedraal

Vandaag rij je naar Còrdoba met zijn rijke historie en groot cultureel erfgoed. De Joodse wijk is UNESCO werelderfgoed. De smalle stegen, leuke pleinen en oude huizen met ijzeren balkons vol bloemen zijn schilderachtig. Het absolute hoogtepunt van Córdoba is de Mezquita, een immense moskee met als middelpunt een kathedraal. De 800 bogen en de uitzinnige rijkdom binnenin zijn overweldigend. Ook de kleurrijke tuinen van het paleis, Alcázar de los Reyes Cristianos, zijn heerlijk om in te wandelen. Kuier daarnaast zeker langs het Palacio de Viana, de Plaza de Capuchinos, de Puente Romano en de Puerta del Puente. Je hoeft dit niet allemaal op een dag te doen, want in Còrdoba verblijf je twee nachten.

De ideale formule voor wie de tijd wil nemen om Andalusië in al zijn trots en verscheidenheid te leren kennen.- D. Vanderpraet

De Necròpolis Romana van Carmona

Via landelijke wegen beland je in Sevilla. Onderweg kan je even halt houden in het beeldschone Carmona. Iets buiten het centrum ligt de Romeinse Necropolis met twaalf graven uit de eerste en de tweede eeuw. Een mooie wandelroute door het oude centrum start bij 'La Puerta de Sevilla', ongetwijfeld de belangrijkste poort in de stadswallen. Via deze ingang loop je meteen tegen het magnifieke paleis aan.

'Wie Sevilla niet heeft gezien, heeft een wonder gemist'

Sevilla, de hoofdstad van Andalusië met het grootste historisch centrum van Europa, is een bruisende stad met talrijke monumenten, musea, volkswijken, een wereldberoemde Plaza de Toros, stierengevechtenarena, Real Maestranza, en een spetterend uitgaansleven. De schilderachtigste plek van de stad is de Barrio Santa Cruz. De Giralda, de 104,5 meter hoge klokkentoren van de kathedraal, valt direct op. De kathedraal is trouwens het grootste gotische kerkgebouw ter wereld en Columbus ligt er begraven. Maar ook van het koninklijk paleis word je stil. 

Wie Sevilla zegt, denkt aan flamenco! Een avondje flamenco is dan ook een 'must' hier. Overdag mag je zeker niet vergeten om een authentieke bar binnen te stappen waar de hammen aan het plafond hangen te drogen. Misschien zie je vanaf je tafeltje vrouwen in de traditionele zwarte sluiers voorbijlopen. 

Gelukkig logeer je twee nachten in Sevilla. Hier is zoveel te beleven!  

Laat je verleiden door heerlijke wijn

En het is nog niet gedaan! De rondreis leidt je naar Jerez de la Frontera. In Jerez vermengt de pracht van de rijkelijke paleizen zich met de typisch Andalusische huizen. De uitzonderlijke geografische ligging van de stad zorgt ervoor dat de palominodruif er weelderig groeit en dat in deze streek 's werelds beste 'fino' wordt geproduceerd. In augustus of september wordt de 'Vendimia' gehouden, een druivenoogstfeest met kermis en markten. Maar je kan altijd een bezoek brengen aan een van de wijnkelders in de stad.

Paardendressuur van het hoogste niveau

Jerez heeft ook een wereldbefaamde paardenrijschool. In het voorjaar vieren de inwoners drie dagen 'Feria del Caballo', het feest van het paard, met een grote internationale paarden- en veemarkt en kermis. Knap uitgedoste ruiters en hun vrouwelijke partners in flamencojurken vormen er een streling voor het oog. Wil je ook wel eens paardrijden op de 'campo andaluz'? Dat kan! Caractère heeft voor jou een bruisend 4-daags arrangement klaarliggen met de naam 'Buitengewoon Typisch', dat perfect aansluit bij deze rondreis.

Buitengewoon Typisch

Boek je dit optionele arrangement bij, dan word je getrakteerd op een drie uur durende tocht te paard op de 'campo andaluz' onder begeleiding van een Spaans-Engelstalige gids.

Een volgende activiteit brengt je naar de Finca Los Alburejos, de wereld van Alvaro Domecq, die het decor vormt van een onvergetelijk spektakel waar elegante Andalusische paarden, hun ruiters en een dappere vechtstier de show stelen.

Maar Jerez de la Frontera is niet enkel de thuisbasis van de Koninklijke Andalusische rijschool. In dé sherry-stad bij uitstek mag je een bezoek aan een sherryhuis niet aan je laten voorbij gaan. In een kleinere, typische bodega maak je kennis met alle geheimen van deze zuiderse drank en krijg je de gelegenheid om verschillende soorten te proeven.

Elegantie, smaak, vriendschap, zang, dans, … het pure Andalusië in een notendop.

Heb je nog tijd over, dan kun je van de typische havenplaatsen, El Puerto de Santa María en Cádiz, genieten.

Sprankelend witte dorpen

Na een rit door een prachtig landschap bereik je de idyllische, witte dorpen, Arcos de la Frontera en Grazalema. Weer even later beland je op een hoogplateau in Ronda. Deze stad is gebouwd rond een adembenemende kloof. Het duizelt in je hoofd, als je over de brug loopt die de twee stadsdelen verbindt. In de oude stadskern kan je genieten van de Plaza de Toros arena, het Spaanse plein, de kerk en het museum. Daarna rij je naar de Costa del Sol, waar je lekker kan verpozen in de spa van het hotel.

De Costa del Sol

De laatste dag kan je lekker uitrusten aan de Costa del Sol. Ga je liever op pad, dan ben je zo in het Engelse Gibraltar met zijn befaamde apen of in bruisend Málaga, de stad waar Picasso geboren is.

Tijd om afscheid te nemen van zee en strand en om van Málaga naar Brussel te vliegen. Met de zekerheid dat Andalusië vanaf nu ook bij jou diepe gevoelens en fijne herinneringen zal oproepen.

Meer info over deze rondreis in Andalusië

Deze individuele belevenisrondreis in Andalusië wordt georganiseerd door Caractère. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie over het 'Buitengewoon Typisch' arrangement vind je hier.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen