thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenAussie Tours biedt u aan:Rondreis AustraliëMeer info
Red Hot Deal Australië rondreis via Aussie Tours

Red Hot DealWelkom Down Under!

vanaf € 3.230pp
Aussie Tours

Australië ontdekkenEen individuele rondreis op maat

Yes, eindelijk is het zover. We vertrekken met Aussie Tours naar het no worries land. Een dikke twee weken, dat is niet zo lang om een land als Australië te ontdekken. Daarom kozen we voor specialist Aussie Tours. Zo halen we het maximum uit onze rondreis.

We vliegen via Hong Kong naar Sydney. Het is een lange vlucht maar toch gaat het zo voorbij. Ze hebben een indrukwekkend entertainment systeem aan boord met een mooi aanbod aan films en muziek. Maar het belangrijkste voor mij is de vriendelijkheid van de crew. Een mooie introductie voor dit gastvrije land.

Sydney, een wereldstad

Op dag 3 komen we aan in Sydney. De shuttle met vriendelijke chauffeur staat reeds klaar om ons naar het Cambridge Hotel te brengen. De kamer is net en het onthaal aangenaam. We zijn vastberaden om zoveel mogelijk van deze bruisende stad te ontdekken.

We genieten van wandelingen in Hyde Park en de Royal Botanical Gardens. Op een bordje lezen we ‘ Please walk on the grass’. Zalig! Net als de locals zetten we ons in het gras, kijken we naar de voorbijgangers. We genieten van de bloemenpracht en verbazen ons over de vele kaketoes die een spelletje lijken te spelen met de bezoekers. Vanuit de Gardens hebben we ook een prachtig zicht op de Harbour Bridge en de Opera House.

Het Opera House werd ontworpen door een Deense architect en geopend in 1973. Of je het nu van veraf of van dichtbij ziet, het is echt een staaltje impressionante architectuur.

Dan heb je nog dat ander icoon in Sydney, de Harbour Bridge. De brug beklimmen is een optie. Wij zijn echter al best tevreden om erover te wandelen en ook van hier het Opera House en de haven te bewonderen.

Het is natuurlijk fijner om dieren in de natuur te zien maar de Taronga Zoo in Sydney is toch iets speciaals. Je kan eenvoudig de ferry nemen aan de Circular Quay naar de zoo. Bij de giraffen heb je een schitterend zicht op het Opera House en de skyline van Sydney. Maar ook om de kangoeroes en koala’s van dichtbij te zien zou ik teruggaan.

Rondreis Australië met Aussie Tours
Ontdek de mooie Kings Canyon tijdens een begeleide wandeling in de Red Centre

Adembenemende panoramische zichten

Een van de dagtrips die ons aangeraden werd was een bezoek aan de Blue Mountains. We rijden naar Echo Point voor een panoramisch zicht op de bergen bedekt met eucalyptus bomen en de Three Sisters. Tijd om de benen te strekken met een wandeling op de Giant Stairway (de naam zegt het zelf). Daarna zetten we koers naar het schilderachtige dorpje Leura voor lunch en een kort bezoek.

Klaar voor de Outback

Op dag zeven brengt een shuttle ons naar de luchthaven om naar Ayers Rock te vliegen. Bij aankomst staat de enthousiaste gids van Wayoutback te wachten met een terreinwagen. Na het comfortabele verblijf in een wereldstad zijn we klaar voor de Outback en het kamperen. Het is zalig om over de verlaten rode wegen te rijden. Dit is wat we in gedachten hadden als we droomden over Australië. En eigenlijk is de realiteit nog beter. 

Ik word stilletjes als ik Uluru waarneem, de reusachtige monoliet die midden in de rode woestijn alle aandacht steelt.

We zijn blij dat we geïnvesteerd hebben in een goed fototoestel als de avond valt en we eindeloos de kleurveranderingen van Uluru fotograferen. Tevreden over onze dag trekken we ons terug in onze tent.

Zelfs ik heb het niet moeilijk om ’s anderendaags vroeg op te staan. De zonsopgang boven Ayers Rock is adembenemend. Na een lekker ontbijt vertrekken we richting de Olgas. Door het vele wandelen de voorbije dagen voelen we ons in vorm voor de drie uur durende wandeling door de ‘Valley of the Winds’ die ons dwars door de koepelvormige rotsformaties brengt.

Bij deze rondreis ontdek je in 17 dagen de belangrijkste highlights van Australië: Sydney, Ayers Rock en het Great Barrier Reef. The sooner you go, the longer the memories.- Els Verhoest

Oneindig mooi natuurfenomeen

Een nieuwe dag, een nieuw natuurwonder. Kings Canyon is de spectaculairste en diepste kloof van Centraal-Australië. Via de Canyon Rim Walk lopen we langs de rand van de Canyon. Halverwege is er een afdaling naar de oase van de Garden of Eden die haar naam niet gestolen heeft. Iedereen heeft het altijd over Ayers Rock maar we zouden toch zeker ook Kings Canyon aanraden als je dit deel van het land bezoekt. Na deze wandeling kunnen we dankzij onze 4WD wagen de dirt road berijden op weg naar Glen Helen.

De volgende dag rijden we met dezelfde wagen naar Ormiston Gorge in de West MacDonnell Ranges. Een mooie wandeling door deze kloof sluiten we af met een korte dip in de rotspoel vergezeld van wallaby’s die op de rotsen zitten. Bijna hadden we ze niet gezien, zo erg gaan ze op in de achtergrond. Die avond slapen we in het afgelegen bush camp bij Hugh River letterlijk onder de sterrenhemel, voor de eerste keer van ons leven in een swag. Dit is een uitrolbare matras, samen met een deken en een laken in een gezellige cocon. Ik ga niet snel die prachtige sterrenhemel, ver weg van alle lichtpollutie, vergeten.

Kennismaking met de Aboriginals

Totaal uitgerust sta ik de volgende dag op. Het kampeerleven ligt me wel. We bezoeken vandaag de Oak Valley Aboriginal Community. De Aboriginals zijn de oorspronkelijke bewoners van Australië. Samen met een Aboriginal gids bezoeken we het domein en bekijken we de rotsschilderingen. Na dit bezoek heb ik een beter besef over wie de Aboriginals zijn en waarom het zo belangrijk is dat ze kunnen wonen waar ze geboren zijn.

’s Avonds logeren we in het Aurora Alice Springs hotel. Eigenlijk vind ik het jammer dat het kamperen erop zit maar als ik lekker in bed lig na een lange comfortabele douche  ben ik dat precies al weer vergeten.

Flying Doctors

Alice Springs is eigenlijk best een aangenaam stadje. Het is genoemd naar de permanente waterbron Alice Spring. We bezoeken de Royal Flying Doctor Service – ja inderdaad gekend van de serie. De Flying Doctors vliegen naar de afgelegen streken van het land voor medische hulp. Er is een korte tour die we meevolgen waar we meer vernemen over deze dienst.

Het Great Barrier Reef als prachtige afsluiter

In de namiddag nemen we de shuttle van het hotel naar de luchthaven. Op naar Cairns en het Great Barrier Reef voor een nieuw hoofdstuk in deze prachtige reis. We slapen in de Bay Village Tropical Retreat. Een fijne plek midden een tropische tuin voor de resterende nachten van onze trip.

De volgende dag wacht ons al direct een nieuw avontuur. We varen in een luxe zeilcatamaran naar Michaelmas Cay op het Outer Reef. Michaelmas Cay is een afgelegen vogelreservaat met een schitterend zandstrand en omgeven door koralen. Daar toegekomen, kunnen we kiezen tussen onder meer een snorkeltoer of een strandwandeling. Onze keuze gaat naar het snorkelen. Ademen door een snorkel voelt eerst wat onwennig aan en ik schrik als een vis van wel heel dichtbij goeiedag komt zeggen. Dan vind ik mijn ritme. Samen met mijn vriend zwemmen we verder weg van het eiland naar de mooie riffen. We zien zoveel kleurige vissen maar het clownvisje (aka Nemo) is mijn favoriet. Ook fantastisch vind ik het zwemmen met de schildpadden. Ze vinden het blijkbaar best ok dat ik een eindje met hen meezwem. Er wordt op het eiland voor een mooi buffet gezorgd maar het water lonkt en al snel ben ik weer aan het snorkelen.

De volgende dag kiezen we voor een rustdag dus gaan we souvenir shoppen in de stad en slenteren we langs de mooi aangelegde esplanade.

Het einde nadert van onze trip maar we willen er nog eenmaal op uit trekken en kiezen voor een 4WD trip naar Daintree National Park. Het is het oudste regenwoud ter wereld, dat willen we zien. Het is een verrassend beeld, het groene regenwoud dat grenst aan dat ander natuurfenomeen, het Great Barrier Reef en als toemaatje prachtige witte stranden.

Als we ’s avonds nog een wandeling maken in de stad praten we na over de bijzondere reis die we achter de rug hebben. Al hebben we maar een klein stukje van Australië bezocht, toch hebben we het tevreden gevoel dat we enorm veel gezien en beleefd hebben. Van de metropool Sydney naar het rode hart van het land in de Outback om dan af te sluiten met een schitterend moment op en in het water met het Great Barrier Reef.

De volgende dag vliegen we terug richting Europa. Ik weet nu al waarover ik ga dromen aan boord van het vliegtuig.

Meer info over deze rondreis in Australië

Deze rondreis door Australië wordt georganiseerd door Aussie Tours.

De vanaf-prijs bedraagt € 3.230 per persoon, inclusief vluchten in economy class, alle overnachtingen, alle transfers luchthaven-hotel-luchthaven, 5-daagse begeleide 4WD camping safari in de Red Centre, dagexcursie Great Barrier Reef, vermelde maaltijden en dranken. Niet inbegrepen zijn: niet vermelde maaltijden en dranken, optionele excursies, national park fee bij Ayers Rock, fooien, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen