thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenLatin Tours biedt u aan:Rondreis ChiliMeer info
20-daagse rondreis door Chili met Latin Tours

Chili, land van contrastenEen 20-daagse fascinerende rondreis

vanaf € 3.933pp
Latin Tours Specialist in Zuid-Amerika

Een uitgebreide kennismaking met elk gezicht van Chili20 dagen individueel reizen door Chileense en Argentijnse natuurjuwelen

Als een rode peper strekt het land zich uit tussen het Andesgebergte en de Stille Oceaan. 4300 kilometer aan één stuk door, met helemaal in het zuiden een pittige kromming die de Atlantische Oceaan likt.

Met een enorme klimatologische en geografische veelzijdigheid - woestijn, gebergte en fjord lopen er bijna geruisloos in elkaar over - is het Zuid-Amerikaanse Chili altijd al een felbegeerde landstrook geweest. Vraag dat maar aan de Aymara-, Mapuche-, Yagán- en Kawésqarindianen. Of aan de Spaanse kolonisten. Of aan de gelukzoekers uit Duitsland en de Zwitserse Alpen. Of vraag het aan helemaal niemand en ga lekker zelf op ontdekkingstocht! In de twintig dagen durende rondreis van Latin Tours ("Chili, land van contrasten") krijg je in elk geval alle pareltjes van Chili en buurland Argentinië te zien!

Frivoliteit in Santiago

Eens ingecheckt in het stijlvolle NH Ciudad Hotel in Santiago de Chili ga je meteen op ontdekkingstocht in de stad. De gezellig drukke Plaza de Armas ademt geschiedenis uit: het was hier, te midden van de straatmuzikanten, dat Pedro de Valdivia de eerste festiviteiten ter ere van de nieuwe stad organiseerde. De toon is gezet en via het statige Monedapaleis, waar soldaten traditioneel de wacht houden, gaat het richting Santa Lucia, de 'heuvel der verdoemden'. Hier weerklinkt elke middag een kanonschot dat de omliggende watervalletjes lijkt te doen opschrikken. Heerlijk om zo je rondreis te beginnen!

Atacama woestijn Chili
Tocht doorheen de Atacama-woestijn

Hemelse schitteringen in desolate landschappen

Een eerste binnenlandse vlucht brengt je naar Calama, op zo'n drie uur van San Pedro de Atacama. Het is onmogelijk onder woorden te brengen welke gevoelens deze prachtige regio midden in woestijngebied (op zo'n 2.440 meter hoogte!) bij je losmaakt. Hoe kan het ook anders? In de oogstrelende Valle de la Luna, een fabelachtig maanlandschap waar zelfs ruimtereizen worden voorbereid, krijg je een prachtige zonsondergang te zien. Ook de sterrenhemel bij nacht spreekt tot de verbeelding. Hier voel je je even helemaal alleen op de wereld, een onwezenlijke ervaring! In Tulor zie je de 2000 jaar oude modderwoonsten van de Atacama-bewoners (inventief waren ze zeker) en in het pittoreske Toconao kabbelen verleidelijke oases. Een beetje water mag ook wel in zo'n kurkdroge woestijn!

Dé troeven van Atacama overstijgen de voorgaande bezienswaardigheden echter nog in schoonheid. Het zoutmeer bijvoorbeeld doet je knipperen met je ogen... Neen, je droomt niet: de flamingo's vliegen met hun sierlijke lijven écht boven je hoofd, de besneeuwde bergtoppen wekken ontzag en het zoutmeer zelf zorgt nog eens voor een irreële weerspiegeling van dat alles. Ook de geisers van El Tatio, waar je bij zonsopgang al heen gaat, doen je ontzag voor de natuur alleen maar toenemen. Hete dampen die opstijgen uit de woestijnvlakte... Mythisch gewoon! 

Midden-Chili, daar waar het aardse hemels wordt

Met een comfortabele huurwagen uit Temuco - een tweede binnenlandse vlucht heeft je naar het mediterrane klimaat van Midden-Chili gebracht - gaat het op dag 5 van de rondreis richting Pucon. De joviale inwoners van deze gemeente zullen je zeker aanraden het Huerquehue National Park te bezoeken, en toegegeven: het is ook best een mooie plek om een verkenningstocht te maken. Of spreken rustieke wandelpaden langs parelende meren en veelkleurige bloemen en planten je niet aan?

Ook het reservaat van Huilo Huilo laat het nederigste in de mens naar boven komen. Mastodonten van bergen, meren die de helderblauwe lucht weerspiegelen en kletterende watervallen: het is eens wat anders dan een namiddagje filerijden in België. Hier word je je echt bewust van de onnoemelijke kracht van de aarde, zeker als je ook aan de voet van de Choshuencovulkaan passeert. Geen zorgen: hoewel Chili aan de zogenaamde Ring of Fire ligt, is deze vuurspuwende berg al even in een diepe slaap verzonken.

Voor de avontuurlijke toerist is Chili een echt paradijs. U kan er wandelen, trekken, bergbeklimmen, paardrijden, (wind)surfen, kajakken, raften, skiën, vissen etc. Maar ook voor de liefhebber van zon en zee of voor de toerist met archeologische en historische belangstelling valt er in Chili genoeg te beleven.- Steven L. uit Zulte

Boeiende contrasten aan de landsgrens

Voor alle zekerheid zoek je toch maar even het water op, en dat kan perfect in Petrohué. Op het meer Todos Los Santos, dat wel een postkaartje lijkt, kun je met een catamaran genieten van heerlijke vergezichten. Het water dat recht uit de omliggende bergen komt is helderder dan kristal: een buitengewone ervaring! Omdat de regio nog veel meer blijkt te bieden, doe je er goed aan deze dag (de tiende al van de rondreis) zo intensief mogelijk te benutten. Je kunt bijvoorbeeld nog de Osornovulkaan met een gids beklimmen: het voelt net aan alsof je klautert op een reuzegroot ijsje met bovenaan een toef slagroom.

Over eten gesproken: net als de rondreis zelf zie je ook het menu voortdurend veranderen. In Punta Arenas bijvoorbeeld, de plek waar je belandt na een derde inlandse vlucht (nu vanuit Puerto Montt), kun je nog genieten van een heerlijke 'pollo arvejado', een typische stoofpot met kip. Toch proef je hier ook al Argentijnse invloeden, wat eigenlijk niet hoeft te verbazen: nadat je de Straat van Magellanes hebt verkend kom je namelijk in Argentinië terecht. 

Tuffen langs Argentijnse stillevens

Na een bezoek aan de pinguïnkolonie bij de Estancia - de kleine dikkerdjes brengen nog meer leven in de brouwerij - heb je ongetwijfeld energie genoeg voor een mooie autorit. Op weg naar El Chalten kun je alvast stoom aflaten: de adembenemende pampa's (Zuid-Amerikaanse graslanden) brengen je als vanzelf naar het 3405 meter hoge Fitz Roy-massief. Wat een vegetatieve rijkdom vind je hier: van de weidse landschappen met de rondscharrelende nandoes naar de bergen die als glasscherven door de lucht splijten. In het Nationale Park Los Glaciares zet de prachtige natuur zich pas echt op je netvlies: geen wonder dat de bijna doorzichtige gletsjers die hier ronddobberen erkend zijn als werelderfgoed!

Smelten voor het ijs

Van de 2800 kilometer die je op deze rondreis aflegt over land, heb je er inmiddels nog slechts 1300 voor de boeg. Op weg naar El Calafate kom je echt tot het besef dat je het ene klimaat voortdurend inwisselt voor het andere: op deze plek, waar je het prachtige ijsveld van de Perito Moreno gletsjer kunt aanschouwen, kom je echt al in de buurt van Antarctica. Een extra trui kun je hier dus zeker verdragen! Toegegeven: je smelt wanneer je de machtige sneeuwcolonne ziet drijven op het meer, maar wanneer je met een bootje zelfs zo dichtbij raakt dat je je hand bijna voelt bevriezen, weet je dat dat warme gevoel zich enkel in je gemoed situeert. En zeggen dat je een paar dagen voordien nog de hete woestijn doortrok! 

Afronden in stijl

Kirren van plezier blijft ook het devies tijdens de laatste dagen van de rondreis. Terug de Chileense grens overgestoken gaat het immers richting het Nationaal Park Torres del Paine enerzijds, Punta Arenas anderzijds. Het is bijna onmogelijk om hier dé favoriete activiteit te onderscheiden: het bezoek aan de Milodongrot is ontegensprekelijk fantastisch. Dat in dit stuk van Patagonië echte botten teruggevonden zijn van een reuzenluiaard maakt de reis alleen maar authentieker. Ook een wandeling in havenstad Puerto Natales is ronduit subliem.

Met een zakje vol rode pepers in de hand en nog snel een laatste Chileense delicatesse achter de kiezen (pastel de choclo bijvoorbeeld, een smakelijke ovenschotel met rund, kip, rozijnen en olijven) gaat het daarna onverbiddelijk terug richting Punta Arenas, waar je je huurauto terug inlevert en je klaarmaakt voor de vlucht naar België. Tenzij je er natuurlijk aan gedacht hebt je souvenirs te 'vergeten'.

Meer info over deze rondreis in Chili

Deze Chili rondreis wordt georganiseerd door Latin Tours.

Prijs vanaf €3.933 per persoon op basis van dubbele kamer (exclusief vluchten).

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen