thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenThomas Cook biedt u aan:Rondreis ChinaMeer info
16-daagse rondreis China op rondreis.be

Op bezoek in het land van de draakDe meest complete rondreis door China

vanaf € 2.374pp
Thomas Cook

Verbazingwekkend ChinaIndividuele of groepsrondreis

China is gigantisch. Niet alleen qua afmeting, maar ook wat betreft cultuur en natuur.

De Chinese beschaving, een van de oudste ter wereld, heeft bijzonder goed de eeuwen doorstaan. De tijd blijft er trouwens niet stilstaan. De moderne architectuur in de grote steden is ronduit indrukwekkend. Bovendien zijn de Chinese landschappen uniek. Rondreizen door China is overweldigend en heel gevarieerd. Deze 16-daagse rondreis van Thomas Cook brengt je naar de prachtigste plekken.

De eerste reisdag besteed je aan vliegen van Brussel naar Peking (Beijing).

De Hemeltempel

De eerste drie dagen verblijf je in Peking en geniet je volop van de talrijke topattracties die de hoofdstad te bieden heeft. Wil je je dank uitbrengen voor de goede vlucht die je achter de rug hebt? Waar kan dit beter dan in de kolossale Hemeltempel uit de Ming-dynastie. Als je via het park de tempel nadert, zie je de lokale inwoners vliegeren, kalligraferen of tai chi beoefenen. Al gauw is het middag. Na een typische Chinese lunch ga je shoppen in de imposante Qianmenstraat uit het Qing-tijdperk, een brede winkelwandelstraat met, naast de grote ketens, winkels uit vervlogen tijden vol zijde, waaiers en sieraden.

Mao en de Verboden Stad

's Anderendaags sta je midden op 's werelds grootste en meest beruchte plein, Tiananmen. Via de Tiananmen-poort wandel je de Verboden Stad binnen. Dit was de verblijfplaats van maar liefst 24 opeenvolgende keizers. Je kijkt rond waar de keizers, de concubines, de paleiswachten en de eunuchen woonden. Buiten Peking lieten de machthebbers prachtige zomerverblijven bouwen. Na de lunch verken je het gigantische Zomerpaleis, UNESCO werelderfgoed.

Op de terugweg stop je aan een schitterend staaltje van moderne architectuur, het Olympisch stadion. 

's Avonds kan je, naar wens, de ongelooflijk behendige acrobaten van Beijing aanschouwen.

Rondreis China met Thomas Cook
Wuzhen by night, het échte Venetië van het oosten

De Chinese muur en keizerlijke graftomben

Je trekt naar twee plaatsen aan de machtige Chinese Muur, die door het landschap kronkelt van de Gobiwoestijn tot de Gele Zee. Na een ritje per kabellift bewandelen we de muur te Mutianju, waar we één van de mooiste delen treffen met relatief minder toeristen waardoor we tevens optimaal kunnen genieten van de prachtige natuur met adembenemende vergezichten.

Na de lunch wandel je over de fascinerende Weg der Zielen. Let op de details van de sculpturen. Waanzinnig gewoon! De weg loopt naar de graftomben van de keizers van de Ming-dynastie. Je bewondert het graf van de derde Ming-keizer. 

Eens terug in de stad staat er, voor wie wil, gelakte Pekingeend op het menu.

Per riksja door de Hutongs

Tijd om je tussen de gewone man in de straat te mengen. Je rijdt per riksja door de Hutongs, de oude wijken van Peking. Hier heeft elk huisje zijn binnenkoer met boom en vogelkooitjes. Iedereen kent iedereen. Mannen spelen Mahjong op straat. Aan de markt stap je uit en kuier je langs slagerijen, kramen met levende vis en vreemdsoortige groenten. De gezellige Pijpenmakerstraat herinnert aan de bloeiperiode van de opiumhandel. De sfeervolle oevers van het Huohai-meer staan vol charmante huizen. Wat dacht je om voor de lunch aan te schuiven bij een Chinees gezin!?

Kunstzinnig Beijing - 798 Art District

Na dit gastvrij onthaal bewonder je hedendaagse Chinese kunst en graffiti in het 798 Art District. Dorst gekregen? Loop even binnen in een hip Chinees café. Opgefrist kuier je daarna verder langs voedselkraampjes, waar de merkwaardigste producten aangeboden worden.

's Avonds stap je aan boord van een comfortabele nachttrein en reis je, in eerste klasse, naar Luoyang.

Na 4 dagen had ik al 1000 foto's genomen, na 16 dagen ...- S. Pauwels

De bakermat van de kungfu

Luoyang is de bakermat van de kungfu. Wie van kungfufilms houdt, zal zeker de prachtige Shaolintempel van 495 n. Chr. herkennen. Hier kom je alles te weten over deze krijgskunst. Op de koop toe tonen de monniken jou hun ongelooflijke kunde.

De Drakenpoortgrotten

Vervolgens vergaap je je in de Drakenpoortgrotten aan maar liefst 97.306 Boeddha- en andere beelden. De allermooiste is de zittende Vairocana Boeddha van 17 meter hoog.

Met de hoge snelheidstrein spoor je daarna richting Xi'an, het oostelijk eindpunt van de zijderoute. In de stad met zijn islamitische sfeer schittert er daarom een moskee. Als je wil kan je 's avonds smullen van traditionele Shaanxi-knoedels. Je kijkt toe hoe de kok de deegwaren bereidt en je probeert maar liefst 15 soorten uit.

Het Terracotta Leger

Ooit al eens een geurende kruidenmarkt bezocht waar apothekers zich bevoorraden? Hier, in China, kan je dat deze ochtend. 

En dan ... sta je oog in oog met het wereldberoemde Terracottaleger. Minstens 6000 levensgrote beelden van dieren en soldaten bewaken het graf van keizer Qin Shi Huangdi. Ieder beeld is verschillend en wat een details!

Na de lunch vlieg je naar Guilin. Direct valt het karstlandschap langs de Li-rivier op. Je waant je tussen deze groene, kegelvormige bergen in het land van de Avatars (dat trouwens ook in China werd opgenomen, maar dan in een andere regio, nl. Huangshan).

Sierlijke rijstterrassen

De volgende ochtend leidt de weg je door prachtige landschappen met bergflanken vol sierlijk kronkelende terrassen beplant met rijst. In Longji, op een bergtop, hou je halt om een spectaculaire wandeling te ondernemen. 

Onderaan de berg wonen de Rode Yao. De dorpsvrouwen met hun lange haar staan in het Guinness' boek van wereldrecords.

Even verder, in de Sanjiang regio, wonen de Dong met hun fascinerende wind- en regenbruggen en trommeltorens. Zalig om hier van dorp tot dorp te wandelen. Na de voettocht nodigen de Dong je uit voor een lunch met traditionele zang en dans.

Een deugddoende Chinese massage

Wat is er fijner dan een voetmassage na een fikse wandeling? Op weg naar Yangshuo stop je daarom aan een massagesalon. Op en top relax arriveer je in het hotel te Yangshuo.

De volgende dag vaar je naar Fuli, een charmant traditioneel dorp. Je struint er over de lokale markt en kijkt toe hoe Chinese waaiers beschilderd worden. 

Terug in Yangshuo spring je, als je wil, de fiets op voor een tocht door prachtige landschappen.

DIY-dag

Je kan vandaag kiezen tussen een initiatie Chinees koken of kalligrafie.

Na deze creatieve bezigheden trek je naar de Yao-berg met zijn schitterend uitzicht, tempels en graven. Volgens feng shui hangt er hier veel positieve energie. Geniet ervan! Net als van de verhalen over thee die even later in het Tea Research Center verteld worden, en van de plechtige theeceremonie naar Ming-traditie, die je er beleeft.

Tegen de avond vlieg je naar Shanghai.

Een Chinees sprookje

Licht gepakt, reis je de volgende ochtend naar Wuzhen, UNESCO werelderfgoed. Je waant je er in een Chinees sprookje. Met zijn schilderachtige steegjes en talloze bruggetjes mag de stad zich terecht 'het Venetië van het oosten' noemen. Je wordt er ingewijd in typische tradities en ambachten en geniet van de avond in de betoverende stad.

Terug in Shanghai overschouw je deze 'parel van het oosten' vanop een boot op de Huangpu Jiang. Weer aan land loop je door het statige Bunddistrict met zijn gezellige promenade langs de rivieroever. Honger gekregen? 's Avonds serveren ze heerlijke specialiteiten uit Shanghai.

Het oude stadsgedeelte met zijn souvenirwinkels, antiekzaken en theehuizen ontdek je op de laatste dag. Hier ligt ook de Chinese tuin van Mandarijn Yu. Een juweeltje! Voor je het fascinerende 'land van de draak' verlaat, treed je binnen in de schitterende Tempel van de Jaden Boeddha's. Onder de indruk van deze rondreis met zijn vele onvergetelijke momenten vlieg je terug naar Brussel.

Meer info over deze rondreis in China

Deze rondreis in China wordt georganiseerd door Thomas Cook en kan indvidueel of in groep geboekt worden (min. 2 tot max. 25 personen). De vluchten Brussel-Beijing en Shanghai-Brussel en de binnenlandse vluchten Xi’an-Guilin en Guilin-Shanghai zijn inbegrepen in de prijs.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen