
Aan boord van de MarinaNa boetiekhotels zijn er nu ook boetiekcruises
Wauw, daar ligt ze dan… de M/S Marina. Veertien verdiepingen hoog, hagelwit en met vier stevige touwen aan de kade vastgemaakt. De kade van Zeebrugge, want hier schepen we in voor een cruise in het noorden van Europa. Op het programma staan 6 steden in 7 dagen tijd. Schip ahoy!
„Als je houdt van lekker eten, een attente bediening en een luxueus kader, dan is Oceania Cruises beslist iets voor jullie”, hadden ze ons in het reiskantoor gezegd. Eenmaal aan boord word je inderdaad een beetje overdonderd: in de centrale lobby prijkt een statige trap, de marmeren vloer is een eindeloze spiegel en het onthaal gebeurt met een glimlach tot ver achter de oren.
Amper een half uur na de check-in wordt onze bagage naar onze kajuit gebracht. Al klinkt „kajuit” wat oneerbiedig voor de „stateroom” waarin we 7 dagen zullen verblijven. Wij boekten type B2 met een buitenterras: een ruime kamer, mooi gedecoreerd, een bed met heerlijk zacht Egyptisch linnen en een badkamer met douche én bad.
Honger! „Op elk moment van de dag kunt u terecht in één van onze restaurants en bars”, wist de receptioniste te vertellen. Voor vanavond heeft ze een tafeltje gereserveerd in het à la carte restaurant Polo Grill. De Caesar salad wordt aan tafel bereid en op smaak gebracht, de tonijnsteak is perfect gegrild en het fruittaartje is buitengewoon lekker. De toon is gezet. Hier wordt verdorie lekker gekookt.

Het walhalla van de vrijheid
Van Amsterdam naar Bremerhaven
Vandaag staat Amsterdam op het programma. De Marina is vlakbij het centrum aangemeerd en na een stevig ontbijt trekken we de stad in. Voor ons Belgen is Amsterdam uiteraard geen onbekend terrein. Maar de coffeeshops en dames-achter-glas spreken duidelijk tot de verbeelding van menig Amerikaanse medepassagier. Wij kiezen uiteindelijk voor een blitzbezoek aan het Van Gogh museum.
Terug aan boord nemen we alle tijd voor een aperitief in de Martini’s Bar, gevolgd door een diner in restaurant Jacques. Terwijl we de haven van Amsterdam uitvaren, genieten we van de klassieke Franse keuken, met „crêpe suzette” als toetje. Subliem!
De gordijnen in onze „stateroom” schuiven dicht voor een nachtje op het water… Als diezelfde gordijnen 's ochtends weer opengaan, zijn we in Duitsland.
We zijn aangemeerd in Bremerhaven en hebben een excursie naar Bremen geboekt op een klein uurtje rijden. De stad is trots op zijn Unesco-werelderfgoed: het raadhuis en het beeld van Roland in de prachtige oude binnenstad. Maar Bremen dankt zijn bekendheid en populariteit misschien nog het meest aan de wereldberoemde Bremer stadsmuzikanten. Onze dagtrip sluiten we af met een wandeling door Schnoor, een kleurrijke wijk met smalle straatjes, kleine huizen en gezellige café's.
De bus brengt ons mooi op tijd terug naar de haven, want stipt om zeven uur varen we uit. Elegant zet de Marina zich in beweging. Enkele tientallen mensen zwaaien uit ons, terwijl de scheepshoorn toetert en het gelegenheidsorkest op de kade een beetje overstemt. Auf wiedersehen!
Ik heb vooral genoten van het gastronomisch niveau, maar ook de vriendelijke bediening en de mooie inrichting zullen ons bijblijven.- G. Deschamps
Badend in luxe
Een dagje niets doen, behalve genieten!
Dag vier is een dagje op zee. Dolce farniente… dus laten we de fitnessles aan ons voorbijgaan en kiezen we voor een deugddoend bezoek aan de sauna en hamam in de Canyon Ranch SpaClub. Het privé dek dat bij de wellness hoort, biedt overigens een mooi zicht van hoe de Marina rustig door het water klieft. Het weer is naar Noord-Europese normen in deze tijd van het jaar lekker zacht, met een voorjaarszonnetje vlak boven ons. De uitdrukking „baden in luxe” is hier zeker op z’n plaats.
's Middags overvalt ons een klein hongertje. De timing is eigenlijk perfect, want elke dag om vier uur is er afternoon tea aan boord. Obers met witte handschoenen voeren zilveren theekannen aan en helpen bij de keuze uit taartjes, scones, cakes, koekjes en sandwiches. „Clotted cream, sir?”
Toch zijn we spaarzaam met de lekkernijen, want vanavond hebben we een diner gepland in het Aziatische restaurant Red Ginger. De verwachtingen zijn hoog, want over dit specialiteitenrestaurant hebben we niets dan goeds gehoord. De inrichting, vlotte en vriendelijke bediening, maar vooral de creatieve fusion gerechten zijn inderdaad van een sterrenniveau.