thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenAussie Tours biedt u aan:Rondreis Frans-PolynesiëMeer info
18-daagse Kontiki rondreis met Aussie Tours

Onvergetelijk Frans-PolynesiëIsland hopping in de Tahitiaanse Society Islands

vanaf € 4.112pp
Aussie Tours

Op een zucht van het eeuwige paradijs18-daagse individuele rondreis in het paradijs

We schrijven 28 april 1947. Een groep Scandinavische onderzoekers stapt aan de Peruaanse kust langs de Stille Oceaan een eigenhandig geconstrueerd vlot op en zwaait de aftocht, vastberaden om aan te tonen dat Zuid-Amerikanen in het precolumbiaanse tijdperk op dezelfde manier Frans-Polynesië konden bereiken.

Op 7 augustus van hetzelfde jaar worden de expeditieleden feestelijk onthaald door de inwoners van Raroia-eiland, echter zonder vlot. De Kontiki, genoemd naar de zonnegod van de Inca's, is immers op de klippen gelopen.

Het woord van Dieu of de wapens van monsieur

Meer dan een halve eeuw later belooft de Kontiki, nu een rondreis in Frans-Polynesië aangeboden door reisorganisatie Aussie Tours, nog gedenkwaardiger te worden. Het vlot bleek niet meteen het meest betrouwbare transportmiddel, en dus gaat het op de eerste dag van de 18-daagse rondreis met het vliegtuig vanuit Brussel richting hoofdstad Papeete, met tussenlandingen in Londen en Los Angeles.

Zie je vanuit de lucht de ringvormige atollen drijven in de azuurblauwe oceaan, dan begrijp je meteen waarom Franse missionarissen in de 19e eeuw deze tropische eilandengroep aandeden. Officieel om het katholieke geloof te verspreiden, officieus ongetwijfeld om te kunnen genieten van de paradijselijke omgeving. Feit is dat toen de Franse geloofsverspreiders nul op het rekest kregen bij de plaatselijke bevolking, het thuisfront gewapende milities stuurde. Sindsdien staan eilanden als Tahiti, Moorea, Taha'a en Bora Bora onder Frans gezag.

Snorkelen in Taha'a
Snorkelen in Taha'a

Een pareltje in de Stille Oceaan

Aangekomen in Papeete (Tahiti) gaat rondreis Kontiki echt van start. Een innemende Tahitiaan begeleidt je naar het luxueuze hotel. Onderweg valt de ontspannen sfeer op: iedereen lijkt iedereen te kennen, beschilderde mannen en vrouwen in pareo - een traditionele omslagdoek in bloemetjesmotief - paraderen door de kronkelige wegeltjes en zwaaien naar voorbijgangers. Tegen een achtergrond van groen beboste heuvels en schitterende weerkaatsingen op de azuren oceaan weet je dat hier maar één woord op zijn plaats is... Zalig!

Aangezien je de rest van de dag vrij hebt, ligt een stadsverkenning en een bezoekje aan het parelmuseum van Robert Wan voor de hand. In de fonkelende toonzaal kom je werkelijk alles te weten over de parelcultuur die al sinds de jaren '20 een belangrijke bron van inkomsten betekent voor de Polynesiërs: een erg interessante ervaring! Wanneer je daarna nog de traditionele Tahitiaanse dans kunt bekijken op het To'ata-plein (strooien rokjes incluis) en er tegelijk kunt genieten van een lekkere maaltijd (zoete aardappel met vis uit de zandoven) te midden van de paalwoningen, weet je dat je in een paradijs bent aangekomen.

Tahiti zien, proeven en ruiken

Na een heerlijk stille nacht, een uitgebreid ontbijt en een verfrissende duik in het zwembad van het hotel, kiezen we ervoor op safari te gaan door het tropische binnenland. Al snel valt je mond open van verbazing: naast de heldere zee en de maagdelijke stranden vind je hier op de Genootschapseilanden ook een mysterieuze jungle. De kleur- en geurenpracht op deze plek is onbeschrijflijk: stralende frangipanebloemen, dieprode camelia's, grapefruit, avocado's en de typische „tiaré tahiti”-bloem: heerlijk om zo'n mix van zoete parfums in te ademen!

Onderweg houden we halt om „firifiri’s" en ”faraoa’s" te proeven, Polynesische donuts en kokosbrood. De namen alleen al! En zeggen dat ze nog lekkerder smaken dan ze klinken! Wanneer we 's avonds terugkeren naar het hotel, schijnt de waterige zon over de ruggen van zeeschildpadden. Geen wonder dat Paul Gauguin hierheen kwam om zijn meesterwerken te schilderen.

Laat u betoveren door Tahiti en haar paradijselijke eilanden met parelwitte stranden! Dit juweel van de Zuidzee moet u gewoon zien en beleven!- Erwin M. en Catherine T.

All the world's a stage, maar toch vooral in Moorea

Dag vijf van onze Kontiki-rondreis is aangebroken, en na een korte vlucht naar Moorea, eveneens een bovenwinds eiland van de Society Islands, nemen we onze intrek in een gezellige strandbungalow. Zeg nu zelf: strooien daken, een weids uitzicht op een appelblauwzeegroene oceaan, het vrolijke gezang van spierwitte opaalsternen op de achtergrond en een heerlijk glas Mai Tai (een lokale cocktail met rum en amandelen) in de hand. Kun je meer wensen? 

Misschien wel - we zijn nu eenmaal op zoek naar verrassingen - en daarom trekken we met de fiets door het eiland. Het klinkt misschien vreemd, maar op deze plek voel je je echt een filmster: de omgeving lijkt louter te zijn geschapen om als decor te dienen in tal van romantische kaskrakers. Terwijl je voorbij pasgetrouwde paren bolt, zie je vanaf Belvedere de acht groene bergtoppen als gigantische slagroompunten boven het landschap uitsteken. Adembenemend: hier wil je gerust aanspoelen als expeditieleider! 

Geurig en kleurig Taha'a

De volgende halte op onze Kontiki-rondreis is Taha'a. Een korte vlucht en een ontspannen boottochtje richting het luxueuze resort aan de Robinson Crusoe-eilandjes laten je toe je fotoalbum rijkelijk aan te vullen. Dit benedenwinds eiland, dat met de in de zee uitlopende zandstranden wel wat weg heeft van een vanillebloempje, spreekt immers tot ieders verbeelding. Een wandeling langs de uitgedoofde vulkaan en de vele vanilleplantages doet je helemaal smelten: de verleidelijke geur, de prachtige uitzichten, het kabbelende water, de warme zonnestralen... Heerlijk!

Niet enkel het eiland op zich lijkt de zevende hemel, ook de onderwaterwereld is een bezoekje meer dan waard. Hou je van snorkelen, dan móet je hier kopje onder gaan. Ongelooflijke koraalriffen verraden een ongeziene rijkdom aan flora en fauna. Je kunt je niet voorstellen hoe machtig het is om tussen de roggen, dolfijnen en zeeschildpadden te zweven, om nog maar te zwijgen van de felgekleurde waterplanten. Ronduit geweldig om met zulke prachtige beelden op het netvlies (nu ja, de duikbril) weer voet op het zandstrand te zetten!

Bora Bora zien en sterven

Het is heerlijk warm - zo'n 28 graden - wanneer je aankomt in Bora Bora, de laatste etappe van onze rondreis door Frans Polynesië. Hier kom je in contact met het beste wat het land te bieden heeft: een schitterende natuurpracht, vriendelijke inwoners, een rijk zeeleven en een waslijst aan toeristische mogelijkheden. Omdat we binnenkort weer naar België terugkeren - de gedachte aan ons grijze landje doet je bijna rillen wanneer je op het strand cocktails drinkt - besluiten we op souvenirjacht te gaan. Authentieke gravures in hout of koraal, traditionele omslagdoeken, leuke parelmoeren hangertjes: je vindt het hier allemaal. 

Uiteraard willen we nog het onderste uit de kan halen en dus besluiten we nog een zinnenprikkelende zeiltocht te maken door de mooiste lagune ter wereld. Eén woord: wauw! De warme wind die je haren doet opwaaien, het uitzicht op de magnifieke paalwoonsten, de strooien rokjes die in de verte hun dansje opvoeren, de golven die je hoort aanspoelen op het strand... Hier wil je eigenlijk voor geen geld ter wereld meer weg! We gaan voldaan rusten onder de wiegende bladeren van een palmboom. Hoor je dat? Shtt... volmaakte stilte... 

Het mysterie ontrafeld

De laatste dag van onze Kontiki-rondreis is onverbiddelijk aangebroken, en wanneer we via Papeete en Los Angeles terugvliegen naar Brussel, steeds dichter bij ons regenachtige landje, begrijpen we waarom het Scandinavische vlot in 1947 de oversteek niet heeft gehaald. Het kan bijna niet anders of de expeditieleden wilden de rest van hun dagen genieten van de prachtige eilanden van Frans-Polynesië! Het stemt toch tot nadenken... Zou het niet mogelijk zijn om ook vanuit België met zo'n vlot te vertrekken?

Meer info over deze rondreis in Frans-Polynesië

Deze Kontiki-rondreis wordt georganiseerd door Aussie Tours.

Prijs vanaf €4.112 per persoon op basis van een standaard dubbele kamer.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen