thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenGallia biedt u aan:Rondreis IerlandMeer info
Rondreis in Ierland met Gallia

Autorondreis Ronde van IerlandWhiskey, Guinness en 40 tinten groen

vanaf € 695pp
Gallia

De vier windrichtingen van IerlandEen boeiende rondreis vol afwisseling

De 4 verschillende koninkrijken waarin Ierland vroeger was opgedeeld, leven vandaag de dag nog voort onder de vorm van 4 unieke provincies. Deze 4 provincies doorkruisen we tijdens onze 13-daagse ronde van Ierland, een rondreis van Gallia.

Leinster, het oosten

Dublin, de veelzijdige hoofdstad

We vertrekken in de provincie Leinster, het oosten van Ierland. Het levendige Dublin dompelt ons onmiddellijk onder in haar veelzijdige schoonheid. Hier en daar zien we, tussen de gemoedelijke pubs met Ierse muziek, de uiteenlopende musea en de talrijke dans- en eettenten, een oase van groen en een mengeling van oude en nieuwe gebouwen. Ik weet nu al dat dit een onvergetelijke rondreis zal worden…

De Wicklow Mountains

We zakken af naar het zuiden, naar een van de mooiste streken van Ierland, de Wicklow Mountains. In de 'Tuin van Ierland’ laat ik mijn blik glijden over de groene valleien met kabbelende riviertjes terwijl mijn gedachten afdwalen naar de magische wereld van Narnia. De schrijver C.S. Lewis deed hier immers zijn inspiratie op door de schoonheid van de bergen.

Terwijl ik toekijk hoe de typische stenen muurtjes zich een weg banen door de gaspeldoorn struikjes, slingeren we met onze huurauto verder naar de zuidkust.

Dingle, Ierland
Tourism Ireland HR

Munster, het zuiden

Historische plaatsjes en schilderachtige natuur

In het zuiden, de provincie Munster, trekken we via het mooie historische Cork en de prachtige beschermde Glengarriff baai langs de Ierse zuidkust. De magnifieke vergezichten die de natuur me biedt doen me even alles rondom mij vergeten.

We rijden het graafschap Kerry binnen door Kenmare, 'de Poort naar de Ring of Kerry’. In dit kleurrijke stadje proeven we van de Ierse couleur locale en kuieren we door het oude gedeelte waar we een heilige bron aantreffen.

Als herboren ontdek ik de schiereilanden van het graafschap Kerry door de pittoreske route ‘Ring of Kerry’ te volgen langs indrukwekkende bergen en idyllische dorpjes richting Killarney waar we het Nationaal Park bezoeken.

Tevreden over deze rondreis. De B&B's waren allen uitstekend en min. 3* zoals aangegeven in de beschrijving van de reis.- L. Debever

Connaught, het westen

Het einde van de wereld

Wanneer we in Connaught komen, ontdekken we een adembenemend natuurfenomeen, The Cliffs of Moher. De gedachte borrelt in mij op dat deze plaats wel het einde van de wereld lijkt door de kliffen die plots in zee verdwijnen. De natuur overweldigt me hier met haar onmetelijke kracht. Sprakeloos nemen we dit prachtige beeld van de ruige natuur in ons op.

Verbazingwekkend Connemara

Heerlijk vind ik het om van de ene verbazing in de andere te vallen. Een daarvan tijdens deze rondreis is het nationale park van Connemara. Hier is het echt genieten van de rust en stilte terwijl mijn ogen al dat natuurschoon bewonderen. Moerassen, bossen, weide en dopheide, ik weet niet waar eerst gekeken. De prachtige scherpe bergtoppen maken dit plaatje compleet. Een deel van de bergen behoort tot de Twelve Pins.

In Connemara treffen we ook een van de weinige dorpjes aan, namelijk het levendige hoofdstadje Clifden. Dit geïsoleerde dorp dat in een prachtige omgeving ligt, heeft absoluut zijn charmes.

In de huid van de Vikingen

We trekken langs de Atlantische kust naar het noorden. Een ruwe kustlijn, kasteelruïnes… we moeten in Donegal zijn. Ik voel me als een Viking als ik Donegal stad (betekenis: het ‘fort van de vreemdelingen’) bezoek. In het centrum verovert de mooie kasteelruïne van Donegal Castle mijn hart.

Ulster, het noorden

Cultuur en geschiedenis in Londonderry

Het straatbeeld van Noord-Ierland wordt nog steeds gekenmerkt door 'The Troubles’ van de jaren '80 en '90. The Troubles mogen dan wel achter de rug zijn… toch neem ik in Londonderry, de enige omwalde stad in Ierland, deze geschiedenis nog steeds waar. Maar nog belangrijker is de culturele en creatieve vibe die er heerst. Met een lekkere Guinness en een typisch Iers gerecht voor mijn neus, blaas ik even uit.

Oer-whiskey in Bushmills

Onderweg naar de Causeway Coast, maken we een tussenstop in Bushmills waar een bekende whiskeydistilleerderij is gevestigd. In het land van de whiskey zou het een zonde zijn niet te proeven van deze drank. Ik krijg de kans om te proeven van een echte oer-whiskey, lekker!

De legendes van de Causeway

Ongelofelijk, die 'reuzenweg’ van Noord-Ierland. Ik kan het bijna niet vatten hoe de Giant’s Causeway is ontstaan. Hier ondernemen we een stevige, maar ook wel een van de meest indrukwekkende kustwandelingen van Ierland. Pas als ik op deze plaats sta besef ik waarom het ontstaan van de 37.000 veelkantige blokken, die als puzzelstukjes in elkaar passen, vroeger het onderwerp was van discussie. Ondertussen weten we wel beter, dit natuurfenomeen is ontstaan door een vulkaanuitbarsting 55 miljoen jaar geleden. Hoe dan ook, dit is een magische plek!

Carrick-a-Reden Rope Bridge

De haartjes op mijn rug komen recht te staan bij het zien van de gigantische touwbrug in Carrick-a-Rede, die een gevaarlijk diepe kloof van 30 meter diep overspant. Ik steek de wiebelige brug, die oorspronkelijk door zalmvissers werd gebouwd, over naar het eiland. Spannend, maar vooral adembenemend mooi!

Het verrassende Belfast

Na onze portie spanning rijden we verder langs de mooie kustweg richting Belfast. Aan het einde van een grote baai tussen de heuvels, bereiken we Belfast. Met de alombekende gruwelijke en strenge geschiedenis in ons achterhoofd, ben ik erg verbaasd om zo’n heerlijke stad aan te treffen. Zowel op culinair als cultureel vlak word ik hier verwend. 

Verbaasd leggen we nog het laatste deel van onze rondreis af en geniet ik van onze verschillende tussenstops tussen Belfast en Dublin. Voldaan keren we terug huiswaarts, met een rugzak vol mooie herinneringen en foto’s.

Meer info over deze rondreis in Ierland

Deze rondreis door Ierland wordt georganiseerd door Gallia, de afreisdatum is zelf te kiezen. Meer info vind je op de website.

Deze rondreis kwam tot stand in samenwerking met :

Meer info