thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenRiksja Travel biedt u aan:Rondreis JordaniëMeer info
Rondreis Jordanië met Jordanië online

Als sjeik op avontuur10-daagse rondreis Jordanië

vanaf € 781pp
Riksja Travel

Jordanië, avontuur en ontspannendAfwisselende rondreis per huurauto of met privé chauffeur

De rondreis 'Als sjeik op avontuur' van Jordanië online, onderdeel van Riksja Travel, is een reis die ieder mens in zijn of haar leven zeker eens moet gemaakt hebben.

Met een huurauto bezoek je in tien dagen de mooiste plekken van Jordanië. Je ziet er het wereldwonder Petra, dat gedeeltelijk uit de rotsen is gehakt. Je bezoekt de hoofdstad Amman en van op Mount Nebo werp je een blik op het Beloofde Land. Test je limieten in de Wadi Rum woestijn en ontspan in de Dode Zee en in de Rode Zee. Een verblijf in een kleinschalig resort in de stad Aqaba is ideaal om de batterijen weer op te laden, voor je weer naar huis vertrekt. Deze reis is avontuurlijk maar toch enorm ontspannend.

Moderne hoofdstad Amman 

Het avontuur begint in Amman, de hoofdstad van Jordanië. Amman is een moderne stad met een skyline die je niet zou verwachten. Economisch gaat de stad voor de wind: vele buitenlandse bedrijven hebben hier hun hoofdkwartier voor het Midden-Oosten. De stad ligt op een boogscheut van de Westelijke Jordaanoever en de Dode Zee. Eens buiten je hotel ruik je allerlei soorten kruiden, zie je vrouwen in veelkleurige hidjabs en hoor je het geluid van de stad. Trakteer jezelf op een muntthee en verwen jezelf op een stoombad in de hamman. Laat de eerste indrukken van Jordanië langzaam op je inwerken... 

Na het moderne van Amman zet je vandaag een stap terug in de tijd. De stad Jerash is goed bewaard gebleven. Op weg naar Jerash ligt veel vruchtbaar groen, cipressen en olijvengaarden temidden de witte huizen. De stad is één van de belangrijkste Grieks-Romeinse-Byzantijnse steden. De lokale gids toont je tempels en badhuisruïnes uit die tijd van het vroege Christendom. Maak van je vrije middag gebruik om naar de oude citadel Jebel al-Qala'a te gaan én van het uitzicht te genieten op de Omajjadaanse koepelzaal. Als je zin hebt om enkele souvenirs voor thuis te kopen, ga dan naar de souk waar je je beste onderhandelingstechnieken kunt proberen. Koop verse kruiden, kleurrijke waterpijpen en handgeknoopte tapijten.

Wadi Rum woestijn
De Wadi Rum woestijn bij zonsondergang

Mozes achterna op Mount Nebo

De volgende dag zet je koers naar Madaba. Onderweg zie je akkers met tarwe, tabak en gerst. Mabada is een leuk marktplaatsje maar de stad heeft ook een belangrijk religieus Christelijk verleden: dat zie je in de verscheidene kerken met kleurrijke mozaïeken. De mooiste zijn die van St. George Church en het Madaba Archeologisch Park. Even buiten de stad ligt Mount Nebo, waar volgens de legende Mozes zou begraven zijn nadat hij op de gezegende leeftijd van 120 jaar overleed. Mount Nebo is een belangrijke plaats voor Christenen. Hier zou Mozes over het beloofde land uitgekeken hebben nadat hij zijn volk 40 jaar door de wildernis had geleid. Bij helder weer kun je de Bijbelse steden Jericho en Jeruzalem zien.

's Anderendaags staat een van de eerste hoogtepunten van je rondreis naar Jordanië op het programma. De Siq Trail in de Wadi Mujib-vallei , een spectaculaire canyoning wandeling die je zelfstandig kunt maken. Je waadt en wandelt door het ondiepe water. Diverse hindernissen liggen op je pad in de vorm van zandsteen blokken. Wandel tussen nauwe kloven en geniet van de tocht, maar vergeet niet af en toe naar eens boven te turen: heel wat soorten vogels hebben er hun broedplaats of gebruiken de canyon als stopplek. Maar ónze stopplek vanavond is pas écht beroemd: de Dode Zee (al is het eigenlijk een meer). De Dode Zee is het diepste meer ter wereld én het meest zoute: wel negen keer zo zout als de Noordzee. Het zoutgehalte zorgt ervoor dat je blijft drijven. Daarnaast is het vele zout ook goed voor je huid. Het is een van de trekpleisters van Jordanië en dat merk je aan het grote aantal hotels...

De persoonlijke begeleiding van chauffeur Shawkat, die je letterlijk meeneemt in het Jordaanse leven, vonden we super. En de hike door de Wadi Mujib en het overnachten in de Wadi Rum vonden wij uitermate leuke activiteiten. Bovendien erg fijn dat er ook wat rustmomentjes inzaten zoals de massage bij Petra.- Isabelle Vandemolen

De uitgehouwen stad Petra: een magische ervaring

Dan is het tijd voor hét hoogtepunt van je rondreis: het wereldwonder Petra. Je bereikt de stad via de Koningsroute en onderweg stop je even bij de 12de eeuwse kruisvaardersburcht Kerak. De burcht telt zeven 'etages' die deels in de rots uitgehouwen zijn. Het ondergrondse deel is goed bewaard. Ook op je weg ligt Wadi Musa, een plaatsje vlak bij de toegangspoort van je eindbestemming Petra. Vandaag en morgen heb je ruim de tijd om de rotsstad Petra te verkennen. Via de Siq, het toegangspad, is het als het ware de poort naar een andere, magische, veel oudere wereld. Petra had zijn rijkdom te danken aan de handelsroute voor wierook vanuit Jemen naar Perzië, Syrië en de Griekse en Romeinse rijken. Haar rijkdom werd weerspiegeld in de gebouwen en grafmonumenten. Petra was ook een drukke stad: rond het begin van de jaartelling telde de stad 25.000 inwoners. Het is moeilijk te geloven dat ménsen dit kunstwerk hebben gebouwd.

De volgende dag kan je wat bekomen van je tocht naar Petra. We blijven in dezelfde sfeer met een verkenning van 'Klein-Petra': de stad Siq al-Berid wordt zo genoemd omdat dit vroeger een voorstad was van Petra. De stad is inderdaad zoals Petra, maar dan veel kleiner en bijgevolg heel wat minder toeristisch. De volgende halte is weer een hoogtepunt: Wadi Rum, een vallei met rotswanden van zandsteen en graniet. Er hebben hier altijd mensen gewoond, al sinds de prehistorie en ook vandaag wonen nog steeds Bedoeïnenstammen in het gebied. Wadi Rum is één van de meest fascinerende woestijngebieden van het Midden-Oosten. Je kan het natuurgebied verkennen per jeep, onder de deskundige leiding van Bedoeïen.

Op de kameel naar Aqaba

Wist je trouwens dat het toerisme dé bron van inkomsten is voor je bedoeïenenchauffeur? Hij kent de mooiste plekjes van Wadi Rum. Op de tocht neemt hij je mee langs rode duinen, natuurlijke rotsbruggen en diepe kloven. Hier, achterop de jeep, ervaar je woestijn op een totaal nieuwe en onverklaarbare manier. In het tentenkamp kom je pas echt tot rust. Je geniet van de stilte én van het lekkere maal, dat de bedoeïenen voor je hebben bereid. Het eten wordt gemaakt in afgesloten pannen en de warmte van het zand wordt gebruikt als warmtebron. In de woestijn gaat immers weinig verloren... Je kijkt nog even naar de sterrenhemel en, voldaan door vele indrukken en ervaringen, val je in slaap. 

De volgende morgen kun je vroeg uit veren voor een schitterende zonsopgang, vlakbij de plaats waar je geslapen hebt. Vandaag staat een tocht op 'het schip van de woestijn' op het programma: een kameel dus! Minstens even amusant als het rijden op kamelen zelf zijn hun begeleiders: vrolijke, goedlachse jongens die het leven altijd positief opvatten. Op een kameel heb je rustig de tijd om het landschap te overschouwen. Je ziet het geweldige natuurschoon van de wadi aan je voorbij gaan; geurende kruiden en diepgroene grassen. Als je geluk hebt komt er een woestijnvos of hyena op je pad. Na een kamelentocht van twee uur zet je de rondreis op wielen verder. Een uur later zie je de kustplaats Aqaba vanuit de wagen opdoemen.

Aqaba is een ideale plaats om je rondreis in Jordanië mee af te sluiten. Het is een stad waar het klimaat - voor ons Noord-Europeanen - mild te noemen is. Er staat altijd een zacht zeebriesje. Je kan er fijn snorkelen in helder water tussen koraalriffen, terwijl je er het gezelschap van felgekleurde vissen krijgt. Je hebt een extra dag om te doen wat je wilt: genieten van zon, zee en strand? Geen probleem! Maar als je liever iets actiefs doet, zoals een laatste bezoek brengen aan de souk, naar de markt gaan voor schoenen, kleding en allerlei prullaria, dan staat een laatste portie couleur locale op het programma. Vergeet vooral niet een goede prijs te bedingen!

Meer info over deze rondreis in Jordanië

Deze rondreis door Jordanië wordt georganiseerd door Jordanië online, onderdeel van Riksja Travel. Prijs vanaf € 781 p.p. met huurauto en vanaf € 968 p.p. met privé chauffeur (exclusief vluchten).

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen