thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenAussie Tours biedt u aan:Rondreis Nieuw-ZeelandMeer info
Rondreis door New Zealand met Aussie Tours

Charming bed & breakfast-rondreis in Nieuw-ZeelandMet de wagen langs Nieuw-Zeelandse B&B's - 23 dagen genieten

vanaf € 3.136pp
Aussie Tours

Genieten in Nieuw-ZeelandEen individuele rondreis met verblijven in charmante B&B's

Het is een pragmatische voorstelling die kinderen zich wel eens van de wereld maken: schep maandenlang de grond onder je voeten weg en dan kom je uiteindelijk wel met je hoofd terug boven het aardoppervlak, daar waar de mensen 'ondersteboven' lopen.

Er mangelt nogal wat aan zo'n aardrijkskundig fantasietje, maar feit is wel dat de Nieuw-Zeelanders (of Kiwi's, zoals ze ook genoemd worden), onze 'antipoden' of 'tegenvoeters' zijn. Dat uit zich niet alleen in hun manier van rijden (Kiwi's rijden links), maar ook in de klimatologische parameters: het is begin december, we staan met onze rug tegen de gehuurde Holden Trax SUV geleund en zweetdruppeltjes parelen op onze voorhoofden. Bestaat er een mooiere manier om de 23-daagse individuele rondreis "Charming Bed & Breakfast" van reisorganisatie Aussie Tours langs de gevarieerde hoogtepunten van Nieuw-Zeeland te beginnen?

Natuurpracht die je naar adem doet happen

Kinderen mogen dan een ongebreidelde fantasie hebben, de reis naar dit kleine stukje land in de Stille Oceaan spreekt evenzeer tot de verbeelding: op de door ons vastgelegde vertrekdatum vliegen we vanuit Brussel naar Frankfurt, om vervolgens via Bangkok onze eerste bestemming te bereiken: Auckland, de grootste stad van het Noordereiland (het Zuidereiland doen we pas later aan). Een volledig etmaal in de lucht, net lang genoeg dus om niet opnieuw dichter bij België te komen! 

We regelen snel het papierwerk voor onze huurwagen, en nieuwsgierig trekken we naar het Kauri Museum in Matakohe, waar een gedreven gids ons met intrigerende verhalen uitlegt dat de natuur (en dan vooral de Kauri-boom, die honderden jaren oud wordt) al sinds jaar en dag het beeld van 'New Zealand' bepaalt. Zelfs de Maori's, de oorspronkelijke inwoners van het land, maakten al intensief gebruik van deze boomsoort om in hun basiscomfort te voorzien. Is de rondleiding in het museum al interessant, dan is het bezoek aan het Waipoua Kauri Forest nadien nog indrukwekkender: met een omtrek van 13 meter (!) vinden we hier de grootste Kauri-boom ter wereld - Tane Mahuta. Grandioos in alle opzichten...

Bezoek Rotorua, het geothermische centrum van Nieuw-Zeeland
Rotorua vormt het geothermische centrum van Nieuw-Zeeland

Missionarissen en Maori's

Na een verkwikkende nacht in Appledore B&B (we kwamen pas 's avonds aan in Bay of Islands), krijgen we ruimte om een dagexcursie naar keuze te beleven. Het land wordt geroemd om zijn schitterende natuur, en dus besluiten we de begeleide trip over het 'Ninety-mile-beach' aan te vatten. Terwijl we Cape Reinga, het meest noordelijke punt naderen, praat de goedlachse gids ons bij over het woestijnachtige gebied: missionarissen trokken hier met hun paarden door, en ook de luchtpost uit Australië zou hier gepasseerd zijn. Eens aangekomen op de kaap, begrijp je ook waarom de Maori's dit deel van het land 'Aotearoa' noemden: als een lange, witte wolk lijkt het vasteland zich uit te strekken in de zee. Adembenemend mooi: hiervoor zijn we naar de andere kant van de wereld gekomen!

Op zoek naar goud, zand en kiwi's

Coromandel is de volgende bestemming op onze gps, en dat betekent dat we het subtropisch regenwoud naderen. In Thames, een klein dorpje, raken we aan de praat met Hayley, een jongedame die ons vertelt over de goudkoorts die de streek in de 19e eeuw in haar greep hield. Wanneer ze hoort dat we op weg zijn naar het schiereiland Coromandel, lacht ze dat zand het nieuwe goud lijkt te zijn. Ze raadt ons in elk geval aan "goed te graven". Pas wanneer we aanbelanden op Hot Water Beach - we hebben intussen ook het magnifieke Cathedral Cove Marine Reserve doorkruist, een pittoreske strook natuurpracht langs de kust - begrijpen we wat ze bedoelde: hier kun je bij laagtij je eigen warmwaterbad uitgraven. Natuurlijk willen we Hayley niet voor het hoofd stoten!

Het landschap is adembenemend en je bent nooit meer dan 120 km verwijderd van de Pacific Ocean of de Tasman Sea- Marie-Claire Gauthier

De gastvrijheid van de Kiwi's

Geheel relaxed trekken we vervolgens verder richting Rotorua, waar onze volgende B&B zich bevindt. Omdat we toch voorbij Te Puke passeren, slaan we er gauw een voorraadje kiwi's in, ter plekke geteeld en overheerlijk sappig! Dat de plaatselijke culinaire cultuur nog veel breder is, ontdekken we 's avonds wanneer we de 'hangi' proeven, een traditionele Maori maaltijd klaargemaakt in een grondoven. Met een heus zanggebeuren en een traditionele Maori-groet (wat zijn die Kiwi's gastvrij!) loopt deze memorabele dag ten einde. 

Zinnenprikkelende ervaringen in Tongariro en Hawke's Bay

Onze rondreis begint te vorderen: van de 19 nachten hebben we er helaas al 7 achter de rug. We zijn inmiddels aanbeland bij het Tongariro National Park: bezochten we gisteren nog de Huka Falls - een schitterende partij watervallen waarop we met een bootje gleden - dan maken we vandaag een prachtige wandeling in Tongariro. De glans van dit door de Unesco erkende vulkanische gebied valt met geen woorden te omschrijven... Laat het ons erop houden dat de "oh's" en "ah's" hier continu weerklinken. Adem je op deze plek diep in, dan voel je je als herboren: de puurheid van de omgeving neemt je gewoon in zich op!

Net op het moment dat we denken verkocht te zijn aan dit bijzondere land - waarin trouwens meer schapen dan mensen blijken te leven - gooien de 'tegenvoeters' nog wat meer troeven op tafel: in onze B&B in Napier proeven we heerlijke Pinot Noir en Sauvignon Blanc. We horen eigenlijk te spuwen, maar niemand zal het ons kwalijk nemen dat we deze godendrank liever inslikken.

Fauna en flora op het Zuidereiland

Via een tussenstop (en een uitstekend verblijf) in de hoofdstad Wellington, gaat het met de Interislander ferry naar het mysterieuze Zuidereiland, dat gesplitst wordt door de lokale Alpen. Met een nieuwe wagen trekken we het Abel Tasman National Park binnen, genoemd naar de Europese ontdekker van het eiland. De kleurenpracht hier is enorm: gouden stranden, inktzwarte rotsen, felle vogels... Je voelt je onvermijdelijk nederig en vrij worden op deze merkwaardig vredige plek. Overigens komen we op onze gevarieerde roadtrip wel meer schitterende fauna en flora tegen: vanop Cape Foulwind spotten we drie zeehonden, een pelsrob en een school dolfijnen, en in Punakaiki botsen we op de zogenaamde Pancake Rocks: je zou haast zin krijgen om erin te bijten!

De magie van Wanaka en Mount Cook

Met een sneeuwwitte gletsjerwandeling in Fox Glacier achter de rug, komen we aan in Wanaka, op een halfuurtje rijden van het verrukkelijke Mount Aspiring National Park, een prachtig natuurgebied dat wel onder een stolp lijkt te zijn geplaatst. Datzelfde gevoel maakt zich ook de dag nadien van ons meester, wanneer we de glimwormgrotten van het Lake Te Anau binnenvaren: een magische, bijna mystieke ervaring is dat, veroorzaakt door de duizenden kleine lichtjes die een helblauwe gloed op het water projecteren. Een aanrader!

Ons lijstje van bezienswaardigheden is ondertussen afgevinkt, en met enkele schitterende activiteiten in de achterzak - we gingen nog varen in de fjorden van Milford Sound en paardrijden in Queenstown - komen we aan bij het Mount Cook National Park. De kea-papegaaien met hun prachtige oranje vleugels, de besneeuwde bergtoppen, de immense weidsheid... Hier word je stil van. De parelachtige ijsbergen die voorbij komen drijven op het Tasman Glacier Lake maken onze trip compleet: we kregen méér dan waar voor ons geld! Met een valies vol prachtige herinneringen en een kleine 4.000 afgelegde kilometers achter de rug, trekken we terug naar België. Al hopen we stiekem dat de piloot ietsje verder doorvliegt...

Meer info over deze rondreis in Nieuw-Zeeland

Deze Charming Bed & Breakfast rondreis door Nieuw-Zeeland wordt georganiseerd door Aussie Tours.

De vanaf-prijs bedraagt € 3.136 per persoon, inclusief vluchten in economy class, shuttletransfer luchthaven-hotel bij aankomst, overnachtingen op basis van b&b’s of homestays, ontbijt, huurauto cat. CFAV voor de vermelde periode en Interislander ferry voor voetpassagiers. Niet inbegrepen zijn: niet vermelde maaltijden, optionele activiteiten en excursies, brandstof en bepaalde verzekeringen, toeslagen en borg voor de huurauto.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen