thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenLatin Tours biedt u aan:Rondreis PeruMeer info
Rondreizen Peru rondreis.be

Op rondreis in kleurrijk PeruEen van de meest gevarieerde landen ter wereld

vanaf € 1.587pp
Latin Tours Specialist in Zuid-Amerika

De hoogtepunten van Peru11-daagse individuele of groepsrondreis

Tijdens deze 11-daagse rondreis van Latin Tours maak je kennis met Peru's overweldigende natuur en de uiterst diverse landschappen.

Je wordt ondergedompeld in de rijke, ietwat mysterieuze Incacultuur en ontmoet vele afstammelingen gehuld in kleurrijke poncho's met zwarte bolhoeden op het hoofd. Op de tocht kom je ook bijna alle klimaten ter wereld tegen, van hete en vochtige tropische bossen tot ijskoude Andestoppen met eeuwige sneeuw.

Je vliegt op Lima, de stad van de koningen

"Hartelijk welkom!", lijkt het grote, witte Christusbeeld op de Zonneheuvel aan de Stille Oceaan je te vertellen. Lima werd door de Spanjaarden gesticht. Sinds de Spaanse overheersing is het een van de belangrijkste culturele havensteden in Zuid-Amerika. Het regent er bijna nooit en het is er vaak bewolkt. Het prachtig historisch centrum met de 16de-eeuwse kathedraal, het Casa de Osambela, de fascinerende catacomben van de Sint-Franciscuskerk en het justitiepaleis, is terecht werelderfgoed. Het natuurhistorisch museum is zeker ook een bezoek waard. Een mooi uitzicht over de stad heb je van op de heuvel, Cerro San Cristóbal.

Je keert, aan het einde van de reis, nog in Lima terug.

Arequipa - de witte parel

De volgende dag begint de rondreis. Je vliegt naar Arequipa. Deze witte parel, gelegen op 2325 meter boven de zeespiegel, wordt omringd door drie vulkanen. Ze staan garant voor bijzondere vergezichten. De majestueuze koloniale gebouwen, opgetrokken uit de witte sillarlavasteen, bezorgden de stad haar wereldfaam. Hier vind je Spaanse en Mestizaje cultuurinvloeden. Je trekt Arequipa in samen met een Peruaanse gids. In Peru gidsen alleen lokale bewoners. Ze dragen allen een schat aan kennis met zich mee. In Arequipa ligt het Santa Catalina klooster. Dit is een prachtige, kleurrijke 'stad in een stad' met overal bloemen in de smalle, geplaveide straatjes. En Arequipa heeft meer schoons te bieden. Je kan er de Plaza de Armas, de San Camilo markt, de Juanita mummie, de Tambos, het Santa Teresa klooster en de vele katholieke kerken bewonderen. Tussen vier en vijf in de namiddag neem je er de beste foto's van de vulkanen en de stad aan de Puente Fierro brug, een technologisch hoogstandje ontworpen door Eiffel.

Lima Center Eldest Foto Studio Latin Tours
De kleurrijke hoofdstad Lima

De terrassen van Colca

De volgende dag, na het ontbijt, rij je, via kleine dorpen, naar de Colcavallei met zijn indrukwekkend, terrasvormig landschap. Het is mooi om te zien hoe de lokale bevolking er de oude tradities en leefwijzen hoog houdt. 

's Avonds kan je zalig nagenieten en ontspannen in de thermale bronnen van het hotel. 

Oog in oog met de Andescondor

Vroeg in de ochtend vertrek je naar Cruz del Condor, een uitzichtpunt aan de spectaculaire Colca Canyon. De kloof is tweemaal zo diep als de Grand Canyon in Amerika. Het is het woongebied van de Andescondor, een beschermde giersoort. De vogels hebben een spanwijdte van meer dan 2 meter en bezitten het grootste vleugeloppervlak ter wereld. De gieren passeren soms vlak over je heen. 

Titicaca - een meer met wereldfaam

San Carlos de Puno is je volgende bestemming. De stad is gelegen aan de oevers van het Titicacameer, het grootste en hoogstgelegen bevaarbare meer ter wereld.

Per boot bezoek je, de dag nadien, de Uroseilanden, die door de plaatselijke indianen vervaardigd werden uit een inheemse rietsoort. Vandaar vaar je verder naar het eiland Taquile of naar Llachon. Taquile is bekend om de traditionele klederdracht die er door de hele inheemse bevolking gedragen wordt en om zijn kwaliteitshandwerk. Breien is er een mannenjob. De vrouwen maken garen en ze weven. In Llachon, een dorp op een schiereiland aan het Titicacameer, zie je van dichtbij hoe het leven op het platteland eraan toe gaat.

Het is een land met vele contrasten dat vasthoudt aan zijn eeuwenoude tradities. Maar Peru is meer dan enkel het Incarijk. Ook de uitgestrekte woestijnkusten, de natuurpracht van het Andes gebergte, het Titicacameer en de Canyon van de Colcavallei zullen iedereen bekoren.- Cynthia P. uit Schaarbeek

Hoog, hoger hoogst

De rondreis gaat verder over de Altiplano, de dorre hoogvlakte van de Andes, naar Cuzco. Vandaag zal je vaak omhoog kijken. Met de bus trek je over het la Raya-gebergte met toppen van over 5000 meter hoog. Daarna bezoek je de Viracochatempel uit de Incatijd, een hoog en imposant bouwwerk en een mooi staaltje van technologisch vernuft. Binnenin de San Pedro kerk van Andahuaylillas wacht je een verrassing! Het lijkt wel de Sixtijnse kapel van Tours. Prachtig zijn de schilderijen en de barokke ornamenten.

Als alternatief kan je naar Cuzco sporen met de Andean Explorer, een luxueuze trein uit de jaren twintig van de Orient Express groep. De trein rijdt op maandag, woensdag en zaterdag.

Cuzco - hoofdstad van de Inca's

Ook Cuzco, de oude hoofdstad van de Inca's, heeft veel te bieden. De gotische kathedraal bevat prachtige kunstvoorwerpen uit de Spaanse tijd. Even verder bewonder je de overblijfselen van de Koricancha-zonnetempel. In de Incatijd was dit een tempel vol met goud. De wijk San Blas is ook de moeite waard. Het is van oudsher het district van de ambachtslieden en kunstenaars. Veel van de beste vaklui hebben hun ateliers en galerijen in de smalle straten rondom de 16e-eeuwse kerk.

De mysteriën van Machu Picchu

En dan is het eindelijk zover ... vandaag is Machu Picchu aan de beurt, de stad van de Inca's die nooit ontdekt werd door de Spanjaarden. Vroeg in de ochtend spoor je door de prachtige Urubambavallei naar Aguas Calientes en van daaruit rij je per bus naar de, op 2300 meter hoogte gelegen, mysterieuze ruïnes van Machu Picchu. Deze plek is al vaak beschreven en verfilmd. Maar niks gaat boven zelf ervaren. Het is een van de meest fascinerende plekken op aarde. Niet alleen vanwege de ruïnes, maar ook door de spectaculaire omgeving.

De vallei van de Inca's

De volgende dag rust je uit in Cuzco. 

Mocht je liever op verkenning trekken, dan kan je, bijvoorbeeld, een excursie boeken naar het heilige dal van de Inca's. De vruchtbare vallei wordt gevoed door rivieren en bevat talloze archeologische overblijfselen en dorpen. Hier start het beruchte Incawandelpad. 

Op een heuvel aan het begin van de vallei, ligt Pisac. Je kan er Incaruïnes bewonderen. Kom je op zondag, dinsdag en donderdag, dan kan je op de markt souvenirs kopen. 

Ollantaytambo, het voormalig bolwerk van de Incaheerser Pachacuti, is nog een pareltje. Je kan er de muur van de 6 monolieten, de tempelheuvel, de badplaats van de prinses, de oude opslagplaatsen van de stad en nog veel meer aanschouwen.

De lekkere Peruaanse keuken

Je keert terug naar Lima. Tijdens een rondwandeling met gids door de koloniale en moderne wijken leer je de stad uit verschillende invalshoeken kennen. 

Afscheid nemen van Lima en Peru doe je, terwijl je geniet van een diner in La Rosa Nautica, een restaurant gelegen in de Stille Oceaan. Immers net zo gevarieerd als de cultuur en de natuur is het eten in dit land. 

De volgende dag vlieg je weer naar huis verrijkt met een massa nieuwe ervaringen. Of misschien start voor jou de volgende reis in Zuid-Amerika? Latin Tours helpt je graag bij het boeken van een aansluitend programma.

Meer info over deze rondreis in Peru

Deze rondreis in Peru wordt georganiseerd door Latin Tours.

Prijs vanaf €1.587 per persoon in standaardhotels in internationale groep op basis van dubbele kamer. 

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen