thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenTUI biedt u aan:Rondreis Verenigde StatenMeer info
Rondreizen Westkust Amerika rondreis.be

Western ValuesOntdek de prachtige natuur en imposante steden van West-Amerika tijdens een unieke rondreis

vanaf € 1.700pp
TUI

Op avontuur met de wagen door de Verenigde StatenDe pracht en praal van het westen

Wil je West-Amerika ontdekken in al zijn pracht en praal en zowel van de indrukwekkende natuur als tot de verbeelding sprekende steden genieten, dan doe je dat best met de wagen. West-Amerika is een ruim gebied dat heel wat moois te bieden heeft op vlak van zowel entertainment als fauna en flora. Denk maar aan de Canyons met hun grillige zand- en steenformaties, het woeste landschap langs route 66 en de sprookjesachtige steden als Las Vegas of San Francisco. Tijdens deze rondreis, georganiseerd door TUI in samenwerking met Delta Air Lines, trek je van de ene bezienswaardige plek naar de volgende en word je volledig ondergedompeld in het West-Amerikaanse avontuur.

De rondreis start in Los Angeles, hetgeen stad van de engelen wil zeggen. Hier pik je de huurwagen op waarmee je de komende dagen heel wat kilometers zult afleggen. Daarna gaat het richting hotel, want om ten volle van de reis te kunnen genieten is het belangrijk om er uitgeslapen aan te beginnen.

Verkenning van de stad van de engelen

Bij het ochtendgloren is het tijd om de City of Angels te verkennen. In deze grote metropool is er voor ieder wel wat wils. Zowel wie van strand, zee en rust houdt als wie sportief is, kan terecht op de stranden van Venice, Malibu, Santa Monica als anderen. Hier wordt heerlijk gebruind in de zon, maar ook een partijtje strandvolleybal behoort zeker tot de opties. Liever iets actiefs op de planning, dan zijn er de vele themaparken zoals Universal Studios Hollywood. Voor de kunst- en cultuurliefhebber telt L.A. een aantal boeiende musea en uitgaan kan in de hippe clubs die doorheen de stad verspreid liggen.

Na Los Angeles staat Palm Springs op de planning. Deze oase is in de woestijn gelegen en vormt een uniek contrast met haar omgeving. Je kunt er relaxen aan het zwembad terwijl je geniet van de exclusieve luxe die de stad te bieden heeft, of een wandeling maken in de Indian Canyons. Dit is slechts een van de vele Canyons die je zult tegenkomen tijdens deze rondreis en je zult merken dat ze stuk voor stuk de moeite zijn.

LA skyline
Los Angeles skyline by night

Van Joshua Tree National Park tot de Grand Canyon

Vanuit Palm Springs zetten we koers naar Joshua Tree National Park. Het park bestaat uit een samensmelting van drie ecosystemen wat voor een unieke fauna en flora zorgt. In het Oosten van het park vind je de Colorado Desert. Dit gebied is laag gelegen en wordt vooral gekenmerkt door de creosotestruik die veelvuldig aanwezig is in het dorre landschap. In het westen van het park, dat hoger gelegen is, vind je de koelere en vochtigere Mohave Desert. Het contrast tussen beide woestijnen is enorm, enkel en alleen door hun ligging. Een derde ecosysteem in Joshua Tree National Park bestaat uit vijf oases van waaierpalmen. Zij liggen verspreid doorheen het park op de plaatsen waar het water dichter bij de oppervlakte komt. Het park ontleent zijn naam aan de Joshua Tree, een plant die familie is van de Yucca en een grillige vorm kent. Hij is erg belangrijk voor het ecosysteem van de woestijn gezien hij heel wat dieren onderdak biedt. Het park werd opgericht om de plant te beschermen en je vindt hem dan ook op verschillende plaatsen wanneer je een wandeling maakt. Vanuit het park trek je verder langs Needles en Laughlin om zo via de legendarische Route 66 naar de Grand Canyon te rijden. 

De Grand Canyon is een diepe kloof die ontstaan is dankzij het water van de Colorado dat hier miljoenen jaren doorheen het landschap stroomde. Het is een vorm van extreme erosie zoals die bijna nergens anders ter wereld voorkomt. De Canyon telt een afstand van 435 kilometer en varieert in breedte tussen 15 en 29 kilometer. De mooiste wandelingen maak je tijdens zonsop- of ondergang gezien de rode wanden van de Grand Canyon dan het beste tot hun recht komen. Ondanks de enorme breedte is de overkant meestal goed zichtbaar wat ervoor zorgt dat de omgeving imposant is en een diepe indruk nalaat bij elke bezoeker die hier langs komt.

Tijdens dit onvergetelijke avontuur mochten wij kennismaken met de mooiste nationale parken van de VS: Yosemite, Bryce Canyon en de Grand Canyon! Maar ook de steden die we bezochten tijdens deze rondreis waren meer dan de moeite waard. LA, San Francisco en Las Vegas... de unieke sfeer die daar hangt is onbeschrijflijk!- Nele, een tevreden klant

Een uitstap naar de Navajo-indianen en Lake Powell 

Na de Grand Canyon is het tijd om langs de handelspost van Cameron verder te reizen naar Monument Valley. Dit reservaat van de Navajo-indianen staat bekend om zijn reusachtige rotsformaties en is zeker een bezoek waard. Het is het decor van heel wat fotografische hoogstandjes en ook jij wil zeker een en ander vastleggen op de gevoelige plaat wanneer je door het gebied wandelt of rijdt. Er werden tal van Hollywood films opgenomen, voornamelijk Westerns en je vindt Monument Valley ook in heel wat brochures terug.

Een kleine 250 kilometer verderop gelegen vind je Lake Powell. Deze blauwe oase in een verder roodbruine woestijn vormt een oase van rust. Het meer is kunstmatig aangelegd en bevindt zich op de grens van de staten Utah en Arizona. Rondom het meer kun je rotsschilderingen bewonderen in het Glen Canyon National Recreation Area park en een 88 meter hoge natuurlijke boog die het Rainbow Bridge National Monument heet. 

Viva Las Vegas

Tijd voor glamour en glitter in Las Vegas. Deze stad staat bekend om de vele casino’s, trouwkapelletjes en de strip. Je kunt een gokje wagen, een wandeling maken of genieten van de kleurrijke Canyons die ook hier de omgeving rond de stad kenmerken. Laat je verrassen door een show met een Elvis-imitator of exotische danseressen of geniet van een duik in het zwembad. Ben je avontuurlijk aangelegd dan mag een excursie met een Hummer rond Las Vegas niet ontbreken op de planning.

Genoeg gegokt en gefeest? Het bloedhete Death Valley wacht je op in het laagste punt van de Verenigde Staten. Het desolate landschap van dit park bestaat uit zoutvlakten, zandduinen en rotsformaties zoals dat in een groot deel van West-Amerika het geval is.

De Golden Gate Bridge van San Francisco 

Ook het befaamde Yosemite National Park met zijn granieten rotsen en watervallen en de Napavallei die Noordwaarts gelegen is, staan nog op de planning voor we San Francisco binnen rijden over de Golden Gate Bridge. Waarschijnlijk de meest gefilmde brug ter wereld en zonder twijfel de bekendste wanneer je van films en series houdt.

Voor San Francisco trekken we een volledige dag uit. Niet verwonderlijk want de stad staat bol van de bezienswaardigheden. Denk maar aan het vermaarde Opera House, Union Square, Fisherman’s Wharf, Chinatown of Lombard Street. Ook het eiland Alcatraz en met zijn beroemde gevangenis maakt deel uit van deze regio van de Verenigde Staten.

Een autorit langs de kustlijn van Californië

Een rit langs de Stille Oceaan voert ons verder naar Monterey. Dit kleine plaatsje is de heimat van prachtige zandstranden, kliffen en cipressen. De vissershaven is erg charmant en de ideale plek voor een korte tussenstop of een lichte maaltijd. Nadien kun je de Highway 1 volgen. Deze route biedt je de mooiste uitzichten over de Californische kust en laat je kennis maken met de pracht en praal van de Verenigde Staten.

De rondreis eindigt met een bezoek aan het stadje Solvang en Santa Barbara. Hier kun je heerlijk bekomen van je tocht, op een wit zandstrand dat omgeven is met palmbomen en met een lekkere cocktail in de hand.

Meer info over deze rondreis in de USA

Deze rondreis door West-Amerika wordt georganiseerd door TUI Wereldreizen. De vanaf-prijs bedraagt € 1.700 per persoon en is inclusief hotelovernachttingen (logies), vluchten met Delta Airlines en Alamo huurwagen Compact 4-deurs Full inclusive.

De vanaf-prijs exclusief vluchten en huurwagen bedraagt € 852,50 per persoon.

Deze rondreis kwam tot stand in samenwerking met :

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen