thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenTooku biedt u aan:Rondreis ArgentiniëMeer info
Moeder Natuur op haar best op het einde van de wereld

Rondreis Argentinië & Chili: ongerept PatagoniaMoeder Natuur op haar best op het einde van de wereld

vanaf € 6.290pp
Individuele reizen op maat

Rondreis Argentinië & Chili: ongerept PatagoniaMoeder Natuur op haar best op het einde van de wereld

Een 14-daagse ontdekking van unieke landschappen, fauna en flora doorheen Argentinië en Chili met Tooku

Er zijn weinig plekken op aarde die de schoonheid van Patagonia overtreffen. Het is de ideale bestemming voor wie de waanzinnige schoonheid van Moeder Natuur wil beschouwen.

Rondreis

Met deze prachtige reis van Tooku ontdek je 14 dagen lang Argentinië en Chili zoals nooit tevoren! Je bezoekt Vuurland, cruiset langs gletsjers en door helderblauwe ijsmeren. Met een beetje geluk spot je ook schattige Magelhaenpinguïns, prachtige Zwarthalszwanen en indrukwekkende Andescondors tijdens je reis.

In deze rondreis is heel wat inbegrepen: de beste gidsen, heerlijke maaltijden, comfortabele hotels, vervoer en leuke uitstappen. Het enige wat jij moet doen, is genieten. Indien je nóg meer wil ontdekken tijdens je reis, kan je altijd deelnemen aan vrijblijvende excursies, georganiseerd door Tooku. Liever rondwandelen in dorpen of steden op je vrije dag? Dat is uiteraard ook mogelijk!

 

torres del paine
Een adembenemend uitzicht in het natuurpark Torres del Paine
perito moreno
Perito Moreno, 's werelds enige gletsjer die nog groeit

De start van een onvergetelijke reis

Jouw avontuur begint in het hartje van Europa: Brussel. Van daaruit vlieg je naar het bruisende Buenos Aires.

Eenmaal aangekomen in het Parijs van Zuid-Amerika, heb je verschillende mogelijkheden. Ga zelf op stap om de stad wat beter te leren kennen of kies voor de optionele excursie 'Highlights Buenos Aires'. Liever even weg van de drukte van de stad? Blaas even uit in het Costanera Sur Ecological Reserve, waar je kan picknicken.

Op je derde dag vlieg je naar de zuidelijkste stad ter wereld: Ushuaia. Wie wil, kan een boottocht in internationaal gezelschap maken langs de vuurtoren op het ijzige Beaglekanaal! Dit kanaal is dé toegangspoort tot het fascinerende Antarctica. Je ontdekt er twee soorten zeeleeuwen die van het Los Loboseiland hun thuis gemaakt hebben. Je kan ook een bezoek brengen aan het Presidio de Ushuaia. Dit is de legendarische gevangenis die aan de basis lag van de ontwikkeling van Ushuaia. Er zijn verschillende excursiemogelijkheden gepland deze vrije dag. Aarzel zeker niet om meer info te vragen bij Tooku.

Cruisen met Australis

Klaar voor de vierde dag? Na het ontbijt verken je met Australis cruise verborgen parels. Plekjes waar je versteld staat van de machtige moeder natuur, die fjorden, gletsjers, pinguïns en nog veel meer prijsgeeft. 

Je Engelstalige privé gids-chauffeur brengt je daarna naar het Nationaal Park Tierra del Fuego. Daar loopt de weg uiteindelijk dood in de baai van Lapatía, het einde van de wereld. Je brengt een bezoek aan het park met prachtige uitzichten. ‘s Avonds ga je aan boord van het cruiseschip en geniet je er van een heerlijk diner.

De volgende dag navigeer je langs het Murray Channel en Nassau Bay naar Cape Horn Nationaal Park. Indien het weer het toelaat, ga je aan wal op Cape Horn waar je een geweldige uitstap zal maken. Na de lunch breng je een bezoek aan de prachtige Wulaia baai. Je geniet de komende dagen op je cruise van heerlijk eten én open bar.

Zorg dat je voldoende uitgeslapen bent, want dag 6 start vroeg. In de vroege ochtend navigeer je door de noordwestelijke arm van het Beaglekanaal om de Pía Fjord te bezoeken. Je maakt er een wandeling naar een uitkijkpunt waar je geniet van het prachtige uitzicht op deze indrukwekkende gletsjer.

Op naar de volgende bestemming! Op het einde van week 1 vaar je door de Agostini Sound en maak je een gemakkelijke wandeling rond de lagune die werd gevormd door het smelten van de Águilagletsjer. In de namiddag ga je aan boord van de zodiac om de Cóndorgletsjer te bezichtigen. Met wat geluk kan je hier een Andescondor spotten.

Je laatste stop tijdens je cruise is Magdalena Island waar je Magelhaenpinguïns kan spotten. Daarna meer je ‘s ochtends aan op het eindpunt van deze prachtige cruise: Punta Arenas (Chili). Vanuit Punta Arenas rij je verder naar Puerto Natales waar je in de namiddag geniet van de prachtige uitzichten die het gebied El Fin del Mundo je te bieden heeft.

De reis was fantastisch! Alles was goed georganiseerd en de bestemmingen waren fenomenaal. Ook de cabines op de cruise en maaltijden waren top. - Leon

Natuurparken en gletsjers in Puerto Natales en El Calafate

Op en top natuur! Dat is wat je mag verwachten in Torres del Paine. Voor vele is deze magnifiek plaats met grillige bergpieken, gletsjermeren en oneindige steppes een hoogtepunt. 

Het nationaal park dankt zijn naam aan drie granieten torens: Las Torres. Spectaculaire en unieke landschappen blazen je omver. Bij mooi weer maak je onderweg nog enkele stops bij de verschillende uitkijkpunten. Panoramische uitzichten op het Painegebergte lonken om op beeld vastgelegd te worden! Je kan natuurlijk ook een aantal kortere wandelingen maken.

De dag erna steek je per bus de grens over naar Argentinië richting El Calafate waar je twee dagen zal verblijven. Tijdens je vrije namiddag verken je het dorpje op eigen houtje.

Nog een toppunt van je verblijf in El Calafate is de Perito Moreno Gletsjer! Volgens wetenschappers is deze gletsjer erg bijzonder, omdat het één van de weinige gletsjers in de wereld is die nog groeit. Of, in ieder geval niet terugtrekt. Wacht geduldig af tot een groot stuk ijs afbrokkelt en met veel lawaai in het water stort! Avontuurlijk aangelegd? Neem dan deel aan de optionele excursie 'Trekking op de Perito Moreno gletsjer'.

Laatste dag in El Calafate vandaag! Blaas rustig uit tijdens een vrije dag of neem deel aan de optionele excursie 'Upsala en Spegazzini gletsjer'. Deze Upsalagletsjer ligt aan Laguna Nîmes, een prachtig meer waar je ook Zwarthalszwanen kan spotten. Een andere mogelijkheid is de excursie 'Ontdek de Patagonische steppe' bij Lago Roca. ’s Avonds neem je het vliegtuig richting de hoofdstad voor een laatste overnachting.

Terugkeer naar huis

Op de voorlaatste dag van je reis geniet je van de gezelligheid in Palermo. Ontdek al het moois dat deze buurt te bieden heeft tijdens je vrije voormiddag. Daarna neem je een transfer naar de luchthaven om terug te vliegen naar Brussel.

Aan alle mooie dingen komt een einde, maar wees niet getreurd. Je houdt aan deze ervaring tal van wonderlijke herinneringen over.