thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenCaptain Africa biedt u aan:Rondreis Benin, Togo & GhanaMeer info
Rondreis Benin, Togo, Ghana

Festival reis door Benin, Togo en GhanaIndividuele of groepsrondreis

vanaf € 2.785pp
Captain Africa

Swingende festivalreis door Benin, Togo en GhanaOntdek feestelijk Afrika tijdens een veelzijdige rondreis

Zo'n 2500 kilometer van Afrika vliegt onder je door, tijdens deze rondreis door Benin, Togo en Ghana. Deze bestemming is prachtig en veilig. Vier feest met de vriendelijke bevolking en dompel jezelf onder in deze fantastische cultuur. Hier is altijd wel iets te beleven!

Een avontuurlijker begin van de reis kan niet: nadat je uit het vliegtuig bent gestapt, reis je verder met een bootje om het palendorp Ganvié te bewonderen. Heel bijzonder is de drijvende markt hier. Toch zal je wel moe zijn van de reis en daarom gaan we ook snel door naar Grand Popo. Kom tot rust aan het mooie strand en geniet in het hotel dat hieraan gelegen is. Na een ontspannen nacht is het heerlijk om weer in een boot te stappen en langs de bijzondere mangroves te varen. Hier leven talloze diersoorten en die zullen zeker af en toe nieuwsgierig komen kijken.

Kleurrijke voodoo ceremonies in Grand Popo

Wist je dat voodoo erg belangrijk is in Benin? Er zijn zelfs voodoo-dorpen, die ook aangedaan worden tijdens de boottocht. Bij dit geloof gaan mensen ervan uit dat zij en hun dorpen beschermd worden door goden. Die moeten echter wel tevreden gehouden worden door offers te brengen, zoals een kip. Ook bijzonder zijn de zangbeto's. Bij deze ceremonies wordt een dans gehouden met pakken waarin veel hooi verwerkt is. Eigenlijk lijkt dit nog het meest op dansende hooimijten. De tovertrucs maken de dans helemaal af.

Verder is er een centrum voor zeeschildpadden te vinden. De zeeschildpadden komen namelijk elk jaar hier naar de kust om hun eieren te leggen. Om die eieren veilig te houden, worden ze door de locals opgegraven en in het centrum bewaard tot ze uitkomen. Daarna worden de kleine zeeschildpadden in zee gezet.

Ashanti
Het Ashanti-festival

Het donkere verleden van Afrika

Natuurlijk heeft Afrika ook een minder rooskleurig verleden om aan terug te denken. Dat kun je ook zien in Ouidah. Deze plaats was in vroeger eeuwen centrum van de slavenhandel. De zogenaamde 'Porte de non-retour' markeert de plaats waar de slaven weggevoerd werden. Door deze deur zouden ze nooit meer terugkeren. Ook de slangentempel en het oude Portugese fort zijn een bezoek waard.  

Vanuit Ouidah rijd je verder naar Abomey, de hoofdstad van een oud Afrikaans koninkrijk. Dit gebied heeft erg lang weerstand geboden aan de kolonisatie van de Fransen, zelfs tot ver in de 19de eeuw. De koningen in deze streek waren erg heerszuchtig en er werden zelfs gevangenen uit andere stammen verkocht aan slavenhandelaars. Er zijn vele historische gebouwen te vinden, waarvan de meeste op de Werelderfgoedlijst van UNESCO te vinden zijn. Houd je camera dus maar bij de hand!

Na een overnachting in een ecologische boerderij in Dassa is het tijd om naar de Tambermadorpen te gaan. Bijzonder is dat deze mensen nog heel traditioneel leven. Er komen maar weinig toeristen en dit is dan ook echt nog een stukje 'ongerept Afrika'. Een unieke belevenis! Je bent zelfs in de gelegenheid om het spirituele hoofd te ontmoeten, en natuurlijk kun je een 'Tata', een typische woning van de Tamberma van binnen bekijken. Vooral de offerplaatsen zijn erg bijzonder om te zien, maar ook de graanschuren en slaapkamers op het dak zijn mooi. De gedachte dat de huizen zo gebouwd werden om veilig te zijn voor slavenhandelaren, is erg indrukwekkend. Om de sfeer echt te ervaren kun je zelfs overnachten in een Tambermadorp.

Togo: adembenemende natuur, uitgestrekte plantages en levendige stadjes

Na Benin wordt het hoog tijd voor Togo. De Kabyédorpen zijn al net zo boeiend als de Tambermadorpen en je kunt er onder andere smeden aan het werk zien. Alles wordt hier nog op de traditionele manier gedaan. Het mooie plaatsje Kara is uitgekozen voor de overnachting. Vanuit Kara kom je in het schitterende Dai-gebergte. Dit deel van Togo staat bekend om zijn adembenemend mooie natuur. Het is heerlijk om te slapen in een comfortabele hotel midden tussen de beboste heuvels.

Ghana, Togo en Benin: mooi om het Afrikaanse leven te ontdekken. Onze gids en chauffeur Paul was niet enkel een goede reisleider en gids, maar ook aangenaam gezelschap! Dankzij zijn ervaring hebben we heel wat persoonlijke contacten met de bevolking gehad en uitzonderlijke gebeurtenissen meegemaakt!- Luc en Annie R.

Couleur locale in Togo

Na deze rustige dagen kom je aan in Kpalimé, een streek die bekendstaat om zijn koffie- en cacaoplantages. Het is een prachtig gezicht om die uitgestrekte plantages te zien liggen. Een wandeling met een natuurgids maakt het natuurlijk helemaal af. Misschien kun je zelfs wel wat verse koffie proeven bij de gastvrije locals! 

Lomé is misschien wel de meest levendige stad van Togo. Er zijn allerlei markten te vinden waar het echte leven van de stad zich afspeelt. Misschien heb je al wel eens gehoord van 'pagnes'. Dit zijn kleurig bedrukte stoffen die met name in Afrika te koop zijn. In Lomé vind je het kloppende hart van de handel in deze fraaie stoffen. Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen op de befaamde kunstmarkt. Misschien zie je wel een mooi handgemaakt beeldje of prachtige juwelen voor jezelf of om mee te nemen als cadeautje!

Het goud van Ghana

Het huidige Ghana bestaat uit twee voormalige Britse koloniën, Goldcoast en Brits Togoland. De oppervlakte is 8 keer die van België. Behalve goud werd Ghana begeerd door de westerlingen vanwege een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Europa: slavenhandel. Ook hiermee zullen we kennismaken.

De heilige apen van Boabeng 

Als je door het dorp loopt, zal je merken dat er hier meer aandacht is voor de apen dan voor de toeristen. De apen zijn hier heilig en mogen zichzelf bedienen in de keuken. Dat doen ze dan ook met een duidelijk besef van hun belangrijkheid. De apen koken hun potje niet, maar dat kan op deze avontuurlijke reis wel. Een Afrikaanse kokkin geeft kookles en dan smaakt de 'fufu' meteen erg lekker.

Het Ashanti festival in Kumasi

Het Ashanti of Akwasidae festival wordt niet speciaal uitgevoerd voor de toeristen, maar bestaat al vele eeuwen. De koning van de Ashanti's wordt eer betoond door zijn volk. De chiefs dragen hun mooiste kostuums en het het is een feest van muziek, zang en dans. Na zoveel indrukken is het heerlijk om in Elmina in het hotel op het strand vriendelijk te worden ontvangen. Het bed slaapt heerlijk.

Bezoek aan een Afrikaans kasteel in Elmina

In Elmina vinden we een Portugees kasteel uit de 15de eeuw. Later werd het veroverd door de Nederlanders en door hen gebruikt om slaven in op te sluiten die werden vervoerd naar Amerika. Ook in Cape Coast, de vroegere hoofdstad, kan je een aantal koloniale gebouwen bezoeken en een kasteel. Het is soms moeilijk voor te stellen dat hier de slavenhandel het belangrijkste onderdeel van het dagelijks leven is geweest als je je mengt in het kleurrijke stadsleven waar vrolijkheid overheerst en waar altijd wat te doen is.

Kakum en Cape Coast

Voordat je Cape Coast aandoet, kun je de canopy walkway doen in Kakum. Aan de hoogste bomen zijn hangbruggen bevestigd, waardoor je het regenwoud van bovenaf kunt bewonderen. Het is een echt avontuur voor degenen die geen hoogtevrees hebben. Vergeet niet om voldoende drinken mee te nemen, want het wordt een dorstige tocht.

Terug naar huis 

Het zijn onvergetelijke indrukken die je naar huis meeneemt. Deze rondreis brengt je in contact met de plaatselijke bevolking en laat je genieten van de voordelen van de persoonlijke aandacht van kleinschalige hotels. De rondreis is geschikt voor gezinnen, koppels, jong en oud. Captain Africa is gespecialiseerd in reizen door dit gebied en je zult dan ook genieten van een geweldige ervaring. Het is ook mogelijk om voor een rondreis door Benin, Togo en Ghana op maat te kiezen. Het programma ligt helemaal in jouw handen!

Meer info over deze rondreis door Benin, Togo en Ghana

Deze reis is een voorbeeld van een individuele of groepsrondreis door Benin, Togo en Ghana die je kan beleven met reisorganisatie Captain Africa. De vanaf-prijs bedraagt € 2.785 p.p. op basis van een 2-persoonskamer, incl. vervoer ter plaatse (bv 4x4 of minibusje), hotels, rechtstreekse vlucht in economy class, begeleiding, entreegelden en excursies zoals vermeld in het programma, lokale gidsen, ontbijten in Ghana, dossierkosten. Niet inbegrepen: dranken, overige maaltijden, visa en inentingen, activiteiten buiten het programma en persoonlijke uitgaven.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen