thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenAll Ways Cruises biedt u aan:Rondreis Baltische landenMeer info
Baltische Zee cruise op rondreis.be

Baltische SymfonieEen culturele rondreis op het ritme van de Baltische Zee

vanaf € 2.640pp
All Ways Cruises

Een unieke cruise langs de mooiste parels van de Baltische ZeeEen onvergetelijke reis in groep

De cruise de Baltische Symfonie, georganiseerd door All Ways Cruises, vertrekt in de haven van Zeebrugge en trekt vervolgens gedurende 14 dagen langs de mooiste steden die rondom de Baltische Zee gelegen zijn beginnende in Scandinavië.

Tijdens de rondreis geniet je op het cruiseschip, de MS Berlin, van allerhande faciliteiten die bedoeld zijn om ook de tijd op zee in volle luxe en comfort door te brengen. Het schip beschikt over twee restaurants, zwembad en bars en de begeleiding aan boord is tweetalig. Gezien er op de MS Berlin slechts plaats is voor 400 passagiers kun je bovendien rekenen op een warme en huiselijke sfeer. ’s Avonds worden er activiteiten georganiseerd zoals een Captain’s cocktail en Gala diner. Je zult je geen moment vervelen tijdens deze prachtige reis.

Van Zeebrugge naar het Deense Kopenhagen 

Vanuit Zeebrugge wordt er koers gezet naar Kopenhagen in Scandinavië. De Deense hoofdstad is een charmante stad met heel wat statige gebouwen, oude huizen en leuke straten die uitnodigen tot een gezellige wandeling. Het meest bekende monument bevindt zich op het water in de vorm van een stenen beeldje dat de kleine zeemeermin voorstelt. Zij waakt over de stad en is een echte blikvanger die je zeker op de gevoelige plaat moet vastleggen.

Verder is het een aanrader om de tijd in Kopenhagen te gebruiken voor een bezoekje aan de kleurrijke haven Nyhavn. Hier eet je lekkere verse vis en snuif je de sfeer van weleer op. Ook de paleizen die de stad rijk is, zoals Christiansborg en Frederiksborg, zijn zeker de moeite om te bezichtigen. Een dagje Kopenhagen zorgt al voor een ton aan verhalen wanneer je ’s avonds terug aan boord gaat.

De schoonheid van de Zweedse steden

De volgende stopplaatsen op het programma zijn de Zweedse steden Visby en Stockholm. Visby is gelegen in het hart van de Baltische Zee op een afstand van maar liefst 90 kilometer van de kust en is de enige stad die het Gollandeiland kent. De stad heeft een middeleeuws karakter dankzij de vele kleurrijke huisjes die het straatbeeld kleuren. In het centrum kun je een wandeltocht maken langs de Almedalen. Wanneer je op zoek bent naar een moment van pure ontspanning, mag je dit zeker niet aan je neus voorbij laten gaan. Ook de botanische tuin die gevuld is met exotische planten is een aanrader voor elke natuurliefhebber.

De volgende stad op het lijstje steden in Scandinavië tijdens de rondreis is de prachtige hoofdstad van Zweden. Het fascinerende Stockholm dankt haar bekendheid voornamelijk aan haar unieke ligging aan het Mälameer. De stad ligt verspreid over niet minder dan 14 eilanden en is bezaaid met parken. In de oude stad, Gamla Stan, kun je kuieren langs rustieke geplaveide straatjes die omgeven zijn door scheve gebouwen die voor een aparte sfeer zorgen. Het majestueuze Stadhuis “Stadhuset” en het indrukwekkende Koninklijk Paleis vormen de blikvangers van een uitje in Stockholm. Wanneer er nog tijd over is, is het Vasa museum met zijn 17de eeuwse oorlogschip uit Scandinavië ook een aanrader.

Stockholm, Zweden
Het Koninklijk Paleis aan Gamla Stan te Stockholm, Zweden

Het rotsachtige en memorabele Helsinki in Finland 

Vanuit de historische haven van Zweden wordt de tocht verder gezet richting Finland. Hier is Helsinki de reden voor een dagje aan het vasteland. De stad staat op een rotsachtig schiereiland in de Golf van Finland en een deel kan enkel te voet bezocht worden. Wie het marktplein wil verkennen en er een lekker drankje nuttigen heeft dus een leuke wandeling voor de boeg.

Behalve het gezellige plein kent Helsinki nog enkele andere bezienswaardigheden die een blijvende indruk nalaten. Zo is er de Lutherse Kathedraal die prachtig oogt dankzij haar grijsgroene koepels en witte zuilen en de Temppeliaukio kerk die volledig uit de rotsen van het eiland werd gehouwen.

Een ander uniek monument vind je in het Sibeliuspark. 527 verticale buizen vormen samen een soort orgel dat ter ere van de componist Jan Sibelius werd ontworpen. Ook het park zelf werd naar hem vernoemd en is ideaal voor een wandeling in het groen.

Het indrukwekkende Sint-Petersburg in Rusland

Een van de hoogtepunten van de rondreis is het tweedaagse bezoek aan het Russische Sint-Petersburg. Deze stad is het levenswerk van Peter de Grote en wordt beschouwd als één van de mooiste ter wereld. Wanneer je in de stad toekomt, word je dadelijk overweldigd door de enorme boulevards, de prachtige historische monumenten, de indrukwekkend kathedralen en paleizen en de vele bruggen die over de kanalen en rivierarmen lopen.

Tijdens het bezoek aan Sint-Petersburg krijg je de kans om het bekende Hermitagemuseum te bezoeken. Het kunst- en cultuurhistorische museum hoort bij de grootste ter wereld en telt meer dan 3 miljoen kunstwerken. Je kunt hier makkelijk uren in verdwalen terwijl je geniet van alle pracht en praal die hier tentoongesteld staat.

Wil je ’s avonds genieten van iets typisch Russisch, dan is een folklore avond of een balletvoorstelling alvast een goede keuze. Het Russische ballet staat bekend als de absolute top en het loont de moeite om een dansuitvoering te bewonderen in een echt Russisch theater.

Deze cruise omvat ruim tien eeuwen geschiedenis : van Alexander Nevski tot de stichting van Sint-Petersburg tot de val de USSR in Gdansk- Ivan De Vadder, politiek journalist Canvas

De smalle straatjes van Tallinn in Estland

Van Rusland trekt het schip naar Estland waar werelderfgoed Tallinn op het programma staat. Het middeleeuwse centrum van de stad is erkend door UNESCO en zorgt voor een prachtig kader om in te wandelen. Smalle straatjes, Hanzehuizen en een historisch stadhuis voeren je mee naar een ver verleden en laten je wegdromen van het Tallinn van weleer. Heb je de moed om de Alexander Nevski-kathedraal te beklimmen, dan word je beloond met een adembenemend zicht op de sprookjesstad.

Wil je van de boven- naar de benedenstad geraken of omgekeerd, dan moet je door de straten ‘de Lange Been’ en ‘de Korte Been’ lopen. Deze straatjes met hun grappige namen zijn de enige die beide stadsdelen met elkaar verbinden.

Ben je een liefhebber van kunst en cultuur, dan kom je in Tallinn aan je trekken in het Kumu Art Museum. Hier vind je een collectie Estlandse kunst die dateert uit de 18de eeuw.

De rijke geschiedenis van Gdansk in Polen

De voorlaatste stad op de route is het Poolse Gdanks dat met een geschiedenis van meer dan 1000 jaar bezaaid is met gebouwen in zowel een barok, renaissance als gotische stijl. Wil je de stad ten volle ervaren, dan doe je dat bij voorkeur te voet. Het marktplein wordt ingeleid door een spectaculaire gouden poort. Eens je die door bent, kun je genieten van het 15de eeuwse Artushof, de Oliwa kathedraal en de Naptunusfontein. Het marktplein spreekt tot de verbeelding en laat menig toeristen met open mond staan.

Wie ook in Gdansk wat kunst en cultuur wil meepikken, kan hiervoor terecht in de Rode kamer van het stadhuis. Hier vind je decoraties en schilderijen van niemand minder dan de Vlaamse kunstenaars Isaac Van den Blocke, Willem Van der Meer en nog enkele anderen.

Gezien dit een van de laatste steden is waar de cruise halt houdt, wordt het misschien tijd om een souvenir op de kop te tikken. De streek is erg gekend voor zijn Amber en je vindt er talloze leuke juwelen en andere hebbedingen in dit materiaal. De moeite om als herinnering mee naar huis te nemen.

De begeerde badstad Warnemünde in Duitsland 

Warnemünde in Duitsland ten slotte vormt de laatste stop op de Baltische Symfonie. Dit voormalige vissersdorpje is uitgegroeid tot een felbegeerde badplaats dat veel toeristen trekt in de zomer. Gelukkig zijn de kleine straatjes wel intact gebleven waardoor de charme van het plaatsje niet verloren is gegaan. Vanuit het stadje kun je een bezoekje brengen aan Rostock dat een van de mooiste Duitse Hanzesteden is. De blikvangers hier zijn het historische centrum, de versierde wanden in baksteen en de gotische architectuur. 

Na Warnemünde zet het schip terug koers in de richting van Zeebrugge waar de cruise ten einde komt. De vele foto’s, verhalen en herinneringen aan prachtige steden en een uniek verblijf op de MS Berlin zullen nog lang blijven nazinderen. 

Meer info over deze cruise langs de Baltische Zee

Tijdens deze 14-daagse cruise van All Ways Cruises vaart de MS Berlin af op 26 juli 2018. De vanaf-prijs bedraagt €2.640 per persoon (cat. A).

Transport per luxeautocar vanuit de belangrijkste Belgische steden naar vertrekhaven Zeebrugge en terug is inbegrepen in de prijs. Eveneens inbegrepen zijn alle maaltijden zoals omschreven in de brochure, fooien voor het personeel, een uitgebreide waaier aan activiteiten en evenementen aan boord, gebruik van sauna, gym, ligstoelen en zwembad aan boord. Dranken, verzekering en facultatieve excursies zijn niet inbegrepen in de prijs.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen