thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenAll Ways Cruises biedt u aan:Rondreis NoorwegenMeer info
Ontdek Noorwegen op rondreis.be

Magisch NoorwegenVan Fjorden tot Noordkaap met de Lofoten eilanden

vanaf € 1.990pp
All Ways Cruises

The place to be voor natuurliefhebbersEen 11-daagse cruise op maat, individueel of in groep

Van de machtige fjorden tot de magische Noordkaap en de mooie Lofoten-eilanden: dat is in een notendop een voorbeeld van een Noorwegen-cruise met All Ways Cruises. Noorwegen is dé place to be voor alle natuurliefhebbers. Met zijn fjorden, gletsjers, meren en de middernachtzon is deze rondreis een prachtige ervaring die je niet snel zult vergeten. De MS Berlin, het schip, vertrekt in Zeebrugge en vaart nadien naar Bergen, het Geirangerfjord en de Lofoten-eilanden. Daarna zetten we koers naar Honningsvåg, het hoogtepunt van je cruise, omdat zich hier het noordelijkste punt van Europa bevindt: de Noordkaap. Tromsø, Trondheim en Stavanger zijn de laatste havens waar we aanmeren.

Met de MS Berlin boek je een cruise op een schip op mensenmaat. Het schip is geen mastodont, maar de ideale grootte, zodat het bovenal een gezellige reis blijft. Je vertrekt vanuit Zeebrugge, wat natuurlijk een groot voordeel is. Bij sommige andere cruises moet je eerst reizen naar een of andere buitenlandse haven. Bovendien is bij All Ways Cruises elke cruise op basis van volpension. En ten slotte: bij All Ways is de begeleiding in het Nederlands, en da's wel super makkelijk. 

De zeven bergen van Bergen

We beginnen de cruise in Bergen. Akkoord, beginnen is niet het juiste woord: na onze afvaart in Zeebrugge hebben we al een volle dag in de Noordzee gedobberd. Maar Bergen is wel onze eerste stop! Bergen is een oude hanzestad en tevens de tweede stad van Noorwegen, na hoofdstad Oslo. Opvallend zijn de houten handelshuizen: Bryggen of De Kade. Bergen heeft zijn naam trouwens niet gestolen, want de stad ligt tussen zeven bergen. Je kan er de bekendste, Fløyen, beklimmen door middel van een kabelspoorweg (toepasselijk Fløibanen genoemd). Van op de top heb je een schitterend uitzicht over de fjorden. Een goed begin! 

Geiranger is onze volgende halte. De plaats is vooral om zijn Geirangerfjord bekend. De fjord is 15 kilometer lang en heeft diverse watervallen zoals De syv søstrene (de zeven zusters) en Friaren (de vrijer). De groene vlakten zijn hier bezaaid met kleine boerderijen en helemaal aan het eind van de fjord ligt het dorpje Geiranger. De fjord is een van de populairste toeristische attracties van Noorwegen. Verken de beroemde Geirangerfjord per rubberboot of breng een bezoek aan het interessante Norwegian Fjord Centre.

Cruise Noorwegen met All Ways
Lofoten

Lofoten, het mooiste plekje van Noorwegen

De volgende dag brengen we door op zee. We verlaten de Noordzee en varen de Atlantische Oceaan op. Tijd om kennis te maken met het concept van All Ways. Je hebt direct een thuis-gevoel aan boord van de MS Berlin. Genieten is hét codewoord op een cruise van All Ways. Genieten van de service, van de lekkere maaltijden, van de all-inclusive-formule, van het entertainment aan boord. Tijdens de lange vaarten kan het soms nuttig zijn om iets op te steken. Daarom heeft de organisatie mensen uitgezocht die gepassioneerd en boeiend kunnen vertellen over je bestemming. Zo is een lange dag op zee niet enkel ontspannend, maar ook heel interessant! 

Vandaag arriveren we in de archipel van de Lofoten-eilanden in Svolvaer. Lofoten staat bekend om zijn bijzondere landschappen, met zijn dramatische bergen en pieken, open zee en beschutte baaien, stranden en ongerepte land... De vogelkolonies, genesteld op de steile rotswanden, maken het fraaie plaatje af. Zeker een van de hoogtepunten van de cruise!

De stad Svolvaer is altijd een inspiratiebron van beeldende kunstenaars geweest. Niet moeilijk, met zijn adembenemende, schilderachtige landschappen! Maak een boottochtje over de trollfjord en bezoek zeker Nusfjord, één van de oudste en best bewaarde Noorse vissersdorpen. Nusfjord staat sinds 1975 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO om zijn traditionele Noorse architectuur.

Honningsvåg, de noordelijkste stad van het Europese vasteland

Op dag 7 leggen we aan in Honningsvåg, het meest noordelijke uiteinde van het Europese vasteland. We zijn namelijk op de Noordkaap aangekomen! Honningsvåg ligt op een wonderbaarlijke plek: een rotsachtige klip van 307 meter, die trots over de oceaan uitkijkt. Natuurlijk bezoek je hier die Noordkaap! Je kunt met de zodiac speuren naar de rode koningskrab of naar vele vogelsoorten die hun thuis hebben in het natuurreservaat van Gjesvaerstappan. Onder meer de puffin of papegaaiduiker laat zich hier gewillig fotograferen!

Onze reis in 1 woord : “fantastisch”! De bestemming is werkelijk magnifiek. Daarnaast pak je aan het begin van de cruise éénmaal je koffer uit en word je gedurende de rest van de reis op je wenken bediend. Aanrader!- Een All Ways klant

De Poort tot de Arctische wateren

De tweede week is ingezet, we keren langzaamaan terug naar België. We komen vandaag aan in de Poort tot de Arctische wateren: Tromsø. Ooit hét centrum van diverse poolexpedities want álle poolreizigers zoals Roald Amundsen en Fridtjof Nansen, zijn vroeg of laat langs de haven van Tromsø gepasseerd. Als er één plek is waar je een museum moet bezoeken, is het hier. Het poolmuseum heeft een schat aan informatie over de expedities die in de arctische regio hebben plaatsgevonden. Of maak een expeditie met poolhonden: zeker en vast een topper.

Trondheim, de historische hoofdstad van Noorwegen

Dag 9 brengen we door op zee, maar de volgende dag leggen we aan in Trondheim, de derde grootse stad van Noorwegen. Trondheim is ook de historische hoofdstad van het land. Uit rotstekeningen blijkt dat er al duizenden jaren mensen wonen in de streek. Een van de hoogtepunten is de Nidaroskathedraal, gebouwd vanaf 1070, op het graf van Vikingkoning Olav. Die koning was belangrijk voor de stad en voor heel Noorwegen. Tot het begin van de 20ste eeuw werden de Noorse koningen nog altijd hier gekroond. Op de top van de Byåsenberg heb je een fantastisch uitzicht op de Nidrivier, de Nidaroskathedraal en de fjord. Ook de houten brug uit 1861, de Gamle Bybro, is zeker de moeite waard.

Olden is een charmant dorpje aan het einde van het Nordfjord, een van de langste Noorse fjorden. Behalve een aanlegplaats voor cruiseschepen (zoals de MS Berlin) is hier eigenlijk niet zo veel cultureels te beleven, in dit dorp met 500 inwoners. Maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt door het natuurschoon van Olden. De plaats wordt gekenmerkt door het felle contrast tussen rustige valleien en vredevolle boerderijen enerzijds, en gletsjers, luidruchtige watervallen en torenhoge bergen anderzijds. Op onze route ligt onder meer de gletsjer Briksdalsbreen, een uitloper van de gletsjer Jostedalsbreen, en dit is dan weer de grootste gletsjer op het Europese continent.

Afsluiten in Stavanger

We zijn bijna aan het einde van de cruise gekomen. Maar voor we terug naar Oostende vertrekken, leggen we in Stavanger aan. Stavanger is een relatief moderne stad, het centrum wordt er kenmerkt door een aangename mix van hedendaagse en historische architectuur. Ook hier zijn de huizen grotendeels van hout. Het is aangenaam verdwalen in Stavanger, met haar nauwe, geplaveide straten. Even verderop begint de Lysefjord, op zich is deze fjord al de moeite waard, maar de beroemde klif de Preikestolen maakt het helemaal af. De Preikestolen is een stenen plaat die 600 meter boven de Lysefjord uitsteekt. Maak hier een boottocht of vlieg over de Lysefjord met een een helikopter! Een excursie die wat geld kost, maar als er nog geld beschikbaar is, zo op het einde van de rondreis, moet je dit zeker doen!

Na nog een dag in de wateren van de Noordzee, meren we weer aan in Oostende. Het is een rondreis geweest waarin je niet enkel het gemak hebt ervaren van een cruise op een luxueus schip -in volpension dan nog. Maar je hebt ook het mooie Noorwegen gezien, dat neemt niemand je ooit nog af.

Meer info over deze cruise in Noorwegen

De 11-daagse cruise van All Ways Cruises wordt georganiseerd van 16 juli tot 26 juli 2018. De vanaf-prijs bedraagt €1.990 per persoon (cat. A). Er is een ruim aanbod van optionele excursies die kunnen bijgeboekt worden. Het programma van deze cruise wijzigt in 2018 (t.o.v. bovenvermeld programma), meer info vind je hier.

Transport per luxeautocar vanuit de belangrijkste Belgische steden naar de vertrekhaven is inbegrepen in de prijs.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen