thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenLocal Hero Travel biedt u aan:Rondreis EcuadorMeer info
Rondreis Ecuador en Galápagos

Ecuador rondreis... de leuksteLand van kleuren en diversiteit

vanaf € 2.249pp
Local Hero Travel

Een complete rondreis doorheen Ecuador & GalápagosIndividueel rondreizen of in groep

Het Zuid-Amerikaanse Ecuador vormt samen met de Galápagos het kleinste Andesland en is een microkosmos die niet mag ontbreken op je lijstje met rondreizen wanneer je van afwisseling, natuur en cultuur houdt. Van indrukwekkend, besneeuwde vulkanen, tot tropische regenwouden, een kuststrook en desolate paramo’s kent het land een variatie aan fauna en flora die tot ieders verbeelding spreekt. Ontdek deze leuke bestemming onder begeleiding van jouw local hero van reisorganisatie Local Hero Travel.

Koloniale steden worden afgewisseld met ruïnes uit het Inca tijdperk en Indiaanse bevolkingsgroepen met een aparte levensstijl. De ligging op de evenaar zorgt voor een diversiteit op ieder vlak die je nergens anders tegenkomt. Tijdens je rondreis logeer je in een haciënda op de flank van de Cotopaxi vulkaan, geniet je van een ontspannende jacuzzi in de lama vallei, ontdek je de ziplinen in Baños, authentieke dorpjes in de Andes, de bekende Devils Nose trein en de Galápagos eilanden. Kortom, elke dag heeft dit wonderlijke land iets nieuws te bieden. 

Logeren op de flank van de actieve Cotopaxi vulkaan

De Cotopaxi, de hoogste actieve vulkaan ter wereld, is een van de twee symbolen van het land en mag zeker niet ontbreken op de rondreis. De vulkaan heeft de vorm van een driehoek en een hoogte van bijna 6000 meter. Hierdoor is de top van de Cotopaxi besneeuwd wat voor een prachtig zicht zorgt wanneer je de vulkaan in de verte voor je uit ziet rijzen. Wie zich geroepen voelt, kan de vulkaan beklimmen tot aan de top, maar ook een ritje met de wagen naar boven behoort tot de mogelijkheden. Zo’n beklimming vergt niet veel ervaring, maar is niet zonder gevaar door de enorme hoogte van de berg en de temperatuurwissels.

Op zo’n 4600 meter hoogte vind je een haciënda op de Cotopaxi. Dit hotel is de uitgelezen plek om te overnachten wanneer je een wandeling naar de top wilt maken. In de omgeving van de haciënda zijn er verschillende kuddes wilde paarden te vinden en ook een condor, het andere nationale symbool, kan gespot worden door de aandachtige reiziger. De haciënda voorziet je van de nodige luxe en biedt een zicht op de vallei dat nog lang in je geheugen gegrift blijft.

Galapagos: grote leguaan op het strand
Galapagos: grote leguaan op het strand

Ontspannen in een spa in Isinlivi

Het hotel in Isinlivi is voorzien van een jacuzzi en spa met sauna en stoombad zodat je na een dag wandelen langs smalle bergpaden en door diepe valleien heerlijk kunt ontspannen. Maar voor je de spa induikt, staan er nog enkele spannende zaken op het programma. De omgeving kent een grote diversiteit aan kleine en grote wandeltochten die door het bergachtige landschap lopen en meer dan eens een prachtig uitzicht voor je in petto hebben. In de vallei kun je terecht voor een bezoekje aan een van de authentieke dorpjes met grazende lama’s. De bevolking is gastvrij en een lokaal drankje of hapje nuttigen zorgt voor een nieuwe ervaring voor je smaakpapillen.

Heb je de smaak te pakken, dan mag het lokale kaasfabriekje niet op het programma ontbreken. Je ziet er hoe de kaas op ambachtelijke wijze wordt gemaakt en kunt er natuurlijk ook het eindproduct proeven en kopen. Met een gevulde maag kan nadien verder getrokken worden door de omgeving en onder begeleiding van een gids naar de verschillende community's gegaan. Opvallend is de eenvoudige manier van leven van de lokale bevolking die ver afstaat van onze Westerse cultuur. Laat je meevoeren door de rust en eenvoud van de dorpjes zodat je weer helemaal opgeladen bent voor de volgende uitstappen die tijdens je rondreis voorzien zijn.

Thermale baden en salsa bars

Het uitgaansdorpje Baños is ideaal om een dagje te relaxen tijdens de rondreis. Enerzijds zijn er een groot aantal thermale baden te vinden waar je heerlijk kunt zwemmen, baden of uitrusten in de sauna, anderzijds vind je er salsa bars waar tot in de late uurtjes gedanst kan worden. Bovenaan in de stad vind je het café del Cielo waar je een drankje kunt krijgen met zicht op de fonkelende lichtjes van de stad.

Regen in het Amazone woud (wat een geruis!), schattige lama's geaaid en de Galapgos bezocht: een super biologieles voor onze kinderen.- Familie Smits Heerenveen

Het ziplinen ontdekken tijdens je verblijf in Baños

Overdag is het tijd voor wat meer actie. Ziplinen bijvoorbeeld is een toffe must do! Hierbij ga je als een vogel van tak tot tak gedurende een tocht van maar liefst 2 kilometer. De canopy toer leidt je tussen de boomtoppen en geeft je een nieuwe kijk op Ecuador. Je beleefde de natuur nog nooit op deze manier en voelt je helemaal vrij.

Zwemmen tussen dolfijnen en walvissen 

Behalve de fauna en flora op het land, is ook de onderwaterwereld van Ecuador de moeite waard. Een boottrip vanuit Puerto Ayora brengt je naar een van de eilanden die de perfecte uitvalsbasis vormen voor een dagje snorkelen. Santa Fé, Isabella, Bartolome, Plazas, Floreana of North-Seymour, de keuze hangt af van de weersomstandigheden en de beschikbaarheid. Op de eilanden zelf zijn het vooral de leguanen, cactussen en het zicht op de azuurblauwe zee die indruk maken. 

Eens je snorkel op, duik je onder water en zwem je tussen zeeleeuwen en dolfijnen. Wie geluk heeft, kan ook een walvis tegenkomen. Tropische vissen zorgen voor wat kleur in het water en een onderwatercamera is hier zeker geen overbodige luxe. Hou je het liever droog, dan kan je momentopnames maken van de blauwvoetige jan-van-gent en de fregatvogels die op en rond de boot cirkelen.

Een spectaculaire treinreis langs de Nariz del Diabolo

Een van de meest spectaculaire dingen die je tijdens je rondreis in Ecuador kunt doen is een ritje met de Devil Nose train of Duivelsneustrein. De rit gaat over de berg Nariz del Diabolo en daalt 535 meter op een afstand van amper 12 kilometer langs een zeer bochtig traject. Een korte tussenstop laat je toe de technische hoogstand van het spoor te aanschouwen. In totaal duurt het treinritje 2,5 uur, maar die zijn van begin tot einde onvergetelijk.

Aangekomen in het dorpje Sibambe kan een onderzoekscentrum bezocht worden en een hapje gegeten. Daarna spring je terug op de trein voor de terugrit naar Alausí. De Devil Nose train vormt een heuse daguitstap gezien je in totaal vijf uur op de trein doorbrengt. Wie niet van hoogtes en duizelingwekkende dieptes houdt, kan het ritje beter aan zijn neus voorbij laten gaan.

Reuzenschildpadden op de Galápagos eilanden

De kans is groot dat de Galápagos eilanden niet eeuwig toegankelijk zullen blijven voor toeristen, dus een bezoekje aan de eilandengroep moet gewoon deel uitmaken van je reis. Er is een maximaal aantal mensen toegelaten op de eilanden per keer, dus vooraf boeken is de boodschap. De eilanden staan in de eerste plaats bekend voor de reuzenschildpadden die hier hun thuis hebben gemaakt, maar daarnaast komen er nog verschillende andere diersoorten voor die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Ook de evolutietheorie van Darwin kent hier zijn oorsprong. 

De dieren die op de eilanden wonen zijn intussen gewend geraakt aan de aanwezigheid van bezoekers waardoor het mogelijk is de schildpadden te fotograferen vanop een kleine meter afstand. Verder kom je voornamelijk pelikanen en diverse types hagedissen tegen op het strand. In het water kun je zowel zeeleeuwen, walvissen, hamerhaaien als een waaier aan andere unieke fauna ontdekken.

Jouw passie hier, ook daar. Ben je leraar en heb je altijd al eens willen weten hoe het er aan de andere kant van de wereld in de klas aan toe gaat? Ben je fervent tennisspeler en wil je het wel eens opnemen tegen een local? Bespeel je een muziekinstrument en wil je wel eens jammen met lokale band? Belevingen worden op maat van jouw interesses uitgewerkt door jouw local hero en maken jouw reis zo nog unieker.

Meer info over deze rondreis in Ecuador en Galápagos

Deze Ecuador en Galápagos rondreis wordt georganiseerd door Local Hero Travel. De vanaf prijs bedraagt € 2.249 per persoon. Hotelovernachtingen, transfers en excursies zijn inbegrepen zoals vermeld op de website. Bovendien krijg je ter plaatse support van jouw local hero!

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen