thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenBetter Places biedt u aan:Rondreis EgypteMeer info
Rondreis Egypte op rondreis.be

Avontuurlijk EgypteEen boeiende rondreis in Egypte

vanaf € 815pp
Better Places

Combineer een tocht door de betoverend mooie Witte Woestijn met de culturele hoogtepunten uit het land van de farao's10-daagse individuele rondreis op maat

De focus van de reis ligt op de Westelijke Woestijn. Na 80 miljoen jaar winderosie vind je hier nu meters hoge koraalrotsen, die als witte pilaren in een zanderig maanlandschap tentoon staan. Prachtig gewoon! Je trekt rond in dit schitterende, onherbergzame gebied en slaapt onderweg in ecolodges (bedouin style gebouwde huisjes) in oases. Maar de 10-daagse rondreis aangeboden door reisorganisatie Better Places start in Cairo, waar je uiteraard de piramides van Gizeh bewondert. Van de klassieke 7 wereldwonderen is het de enige die nog te bezichtigen is. Eindigen doe je in het grootste openluchtmuseum ter wereld, Luxor aan de Nijl.

Better Places nodigt je hier uit bij de lokale bevolking. Je kan thuis bij een Egyptisch gezin eten, wandelen door dorpjes langs de Nijl tijdens een boottocht met een felucca of shisha roken en tawla (backgammon) spelen op het plein van een oasedorp. Kortom, dit wordt een sprankelende, avontuurlijke reis! Die je trouwens helemaal aan je eigen wensen aanpassen kunt in overleg met Better Places' lokale reisexpert.

De rondreis hieronder beschreven is daarom louter een voorbeeldreis, die als inspiratiebron kan dienen voor je eigen persoonlijke reisplanning.

Cairo, de grootste stad van Afrika, waar verleden en heden hand in hand gaan

Je vliegt van Brussel naar Cairo, waar je twee dagen verblijft. In deze wereldstad vind je talloze musea, moskeeën en soeks. Het is zalig om hier rustig rond te dwalen.

Met een gids of op eigen kracht verken je de hoogtepunten van de stad. Kijk vanaf de Citadel uit over de miljoenenstad en stap daarna binnen in de Mohamed Ali moskee. Zeker ook niet te versmaden is het Egyptisch museum, dat vol schatten ligt van de Farao's. Wandel bovendien door de islamitische wijk en bezoek de kleurrijke Bazaar.

Wie Cairo zegt, denkt natuurlijk direct aan piramides. Een excursie naar het Werelderfgoed van UNESCO, de beroemde trappiramide van Sakkara en de rode piramide van Dahshur mag daarom zeker niet ontbreken. Vanzelfsprekend laat je je ook betoveren door Gizeh, een complex bestaande uit de piramides van Cheops, Chefren en Mycerinus. Het enige klassieke wereldwonder dat nog te bezichtigen is.

Kameelsafari in Egypte
Westelijke Woestijn, Egypte

Bahariya, als een fata morgana in de woestijn

Op je vierde dag in Egypte verlaat je Cairo en reis je naar de Westelijke Woestijn. Dit gebied wordt bewoond door bedoeïenen. Het zijn gastvrije mensen die trots zijn op hun cultuur en die graag met je delen. Je kunt hier, als je wilt, per jeep langs bergen, zandduinen, hete waterbronnen, palmtuinen en een zoutmeer trekken. Ook met de Romeinse mummies die hier in de jaren '90 gevonden werden, maak je kennis tijdens deze jeepsafari. Overnachten doe je in de oase van Bahariya. Deze oase was in Grieks-Romeinse tijden een van de grootste steden van Egypte. De toenmalige stad leverde graan en wijn aan het hele Nijldal.

Van de Zwarte naar de Witte Woestijn

Gans de volgende dag zwerf je rond met een jeep. Tijdens deze safari bezoek je 's morgens de bizarre Zwarte woestijn die geheel bedekt is met lava en maak je een spectaculaire tocht door de zandduinen. Na de lunch rijd je langs de Kristallenberg, een heuvel vol schitterende en kleurige kwartskristallen. Je bevindt je nu in de fabuleuze Witte Woestijn, een maanlandschap van door de wind uitgesleten kalksteenformaties. Hier en daar vind je wonder boven wonder nog fossielen van schelpdieren. Deze Woestijn is sinds 2003 erkend als nationaal park om er het bijzondere en zeer kwetsbare landschap te helpen beschermen. Slapen doe je die avond in een tentje of onder de blote sterrenhemel. 

Met de bedoeïenen rond het kampvuur

In een uurtje bereik je de volgende ochtend het pittoreske Farafra, een dorp met een museum vol zandsculpturen van de plaatselijke kunstenaar, Badr. Later op de dag arriveer je aan de oase van Dakhla, een van de mooiste oases van Egypte met wel 500 zwavelbronnen. In deze oase zijn graven uit de faraonische tijd gevonden met intacte wandschilderingen en mummies. De oase herbergt ook fraaie dorpen, zoals El-Qasr met zijn aantrekkelijke lemen huisjes, deels overdekte straatjes en middeleeuwse ruïnes. Overnachten doen we in een ecolodge, in kamers in de typische koepelbouw, een stijl die bekend is omwille van de koelte die er bewaard wordt. Bij het kampvuur kan je mee genieten van de muziek, die de lokale bedoeïenen maken.

De dagen door de woestijn waren onvergetelijk dankzij de lokale crew die meeging. Vooral de overnachting onder de sterrenhemel in de Witte Woestijn was helemaal fantastisch.- Fred en Lia

De Hibistempel en de tombes van El Bagawat

Vanuit de oase rijd je de volgende dag verder naar de oude, ommuurde dorpen Balat en Bashendi. Via de zandduinen leidt de tocht je daarna naar het provinciestadje, Kharga. Hier vind je de relatief onbekende Hibistempel, die de enige afbeelding herbergt van farao Darius II. Tegenover de tempel liggen de overblijfselen van het tempelfort An-Nadura, dat door keizer Antonius Pius is gebouwd in 138 na Chr.. Een beetje verder arriveer je in het necropolis van El Bagawat met de oudste christelijke tombes ter wereld. Je eindigt je dag in Luxor aan de oevers van de Nijl.

De wereldbefaamde Vallei van de Koningen

Vandaag is het dan zo ver, je maakt vroeg in de ochtend een excursie naar de Westbank. In de Vallei van de Koningen sta je oog in oog met de beroemde koningsgraven. Het bekendste graf is natuurlijk dat van Toetankhamon. Bezoek aansluitend misschien de tempel van Hatsjepsut, die van de enige vrouwelijke farao. Na de lunch keer je terug naar Luxor en in de namiddag kan je lekker uitblazen. Een aanrader voor 's avonds is 'de Corniche', een boulevard die langs de Nijl loopt. Daar vind je prima restaurants langs de oevers van de Nijl. Wist je trouwens dat je in Egypte lekker en gevarieerd (vegetarisch) kunt eten? 

Varen met een felucca naar de tempel van Karnak

Vandaag verken je Luxor met zijn vele tempels. Karnak, met zijn ontelbare zuilen en ramskoppen, is daar zeker de bekendste van. Middenin het centrum staat er echter een ander fraai exemplaar, de Luxor-tempel. Je kunt beide tempels met de fiets bezoeken, als je dat wenst. Better Places doet je bovendien 's avonds een tochtje op de Nijl met een felucca cadeau. Dit is een traditionele boot met enorme zeilen. Tijdens deze unieke excursie ontdek je, vanop het water, het leven langs de Nijl en geniet je van de prachtige zonsondergang.

Op verkenning onderwater naar het juweel van de Rode Zee

Helaas zit de volgende dag je wonderlijke reis door Egypte er alweer op en word je naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar Brussel. Tenzij je opteerde voor het duikarrangement van vier dagen.

Kies je voor duiken, dan brengt de reisleiding je naar Roots Camp nabij El Quseir, dat niet voor niks 'het juweel van de Rode Zee' wordt genoemd. Hier valt er langs de kust veel onder water te ontdekken, van koraaltuinen tot adelaarsroggen en misschien zelfs dolfijnen! Logeren doe je in het Roots Camp zelf tussen de hoge bergen aan de ene en het strand aan de andere kant. Het is een gezellig en relaxt eco-resort, waar je volop kunt genieten van zon, zee en een kleurrijke onderwaterwereld. Een aanrader voor mensen die niet van drukte houden. Roots Camp beschikt over ecohutten aan het strand en bungalows met verschillende comfortgraden.

Meer info over deze rondreis in Egypte

Deze 10-daagse rondreis in Egypte kan individueel geboekt worden via reisorganisatie Better Places. Egypte is heel het jaar door te bezoeken. De rondreis is ook een aanrader voor families met kinderen.

Het reisprogramma kan je helemaal zelf samenstellen in overleg met een lokale reisexpert. De rondreis kan verlengd worden met een paar dagen duiken. Meer informatie vind je hier.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen