thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenGreece as you please biedt u aan:Rondreis GriekenlandMeer info
Rondreis Griekenland

De 12 werken van "Herakles"Een verrassende rondreis door Griekenland met een mythologisch tintje

vanaf € 1.400pp
Greece as you please

Een zoektocht in de PeloponnesosRondreizen in de voetsporen van de dapperste halfgod aller tijden!

Griekenland is perfect voor de veelzijdige reiziger. In dit land valt op ieder gebied wel iets te ontdekken, van historie tot gastronomie en van cultuur tot natuur. Natuurlijk krijg je van al deze zaken de beste indruk tijdens een rondreis. Bovendien zal het je ook niet zijn ontgaan dat Griekenland het land is van de mythologie. Reis van stad naar stad en ga in tussentijd op zoek naar de 12 bijzondere werken van Herakles. Dit unieke concept, waarbij je tijdens je rondreis een heuse zoektocht doet, wordt je aangeboden door reisorganisatie Greece as you please.

Wanneer je uit het vliegtuig stapt, zet je voet aan land in het mooie Athene. Deze stad heeft door alle eeuwen heen al vele harten veroverd. Bij de start van je rondreis ga je dan ook meteen terug in de tijd en je kunt het stof bijna ruiken, ondanks de zoete bloemengeur die je overal zult opvangen. Kijk uit over de oude Akropolis, bewonder het schitterende Parthenon en geniet van de mystieke sfeer die op deze plaatsen door de lucht lijkt te vibreren. Ontdek op eigen houtje de stad waar de democratie geboren werd. Misschien zul je Athene met wat spijt achter je laten, maar er wacht nog veel meer moois op je.

Nafplion, waar het spel begint 

Het betoverende stadje Nafplion ligt aan de kust en hier geniet je dan ook van prachtige vergezichten over diepblauw water. In het levendige stadje valt van alles te beleven. Dat Nafplion ook vroeger al belangrijk was, blijkt wel uit het feit dat deze na de onafhankelijkheidsoorlog in de 19e eeuw gedurende vijf jaar de hoofdstad van Griekenland was. In de stad kun je de invloeden van allerlei veroveraars herkennen. De bekendste daarvan zijn misschien wel de Venetianen, die hun sporen hebben getrokken in vele Griekse havensteden. Ga het water op voor een avontuurlijk tochtje kajakken op zee of kies voor een begeleide fietstocht om het mooiste van de omgeving te ontdekken. 

Het spreekt voor zich dat je het eeuwenoude Epidaurus niet mag missen. Deze kleine polis herbergt een schat aan eeuwenoude dingen. Je zult zeker onder de indruk zijn van het theater. Het leuke hieraan is dat er ook vandaag de dag nog toneelvoorstellingen worden gehouden en dat je dus voor even in de voetsporen van de oude Grieken kunt treden en kunt plaatsnemen op een van de eeuwenoude stenen treden van een echt amfitheater!

Athene
Zicht op Athene

Een rondreis om nooit meer te vergeten

Wanneer je een beetje thuis bent in de mythologie, dan heb je vast wel eens gehoord van de Myceense beschaving. Natuurlijk mag, in een rondreis door Peloponessos waarin de 12 werken van Herakles zo'n belangrijke rol spelen, een bezoek aan de plaats Mycene niet ontbreken. Hier vind je zelfs het oudste monumentale bouwwerk van Europa, voor zover bekend is. De Leeuwenpoort gaf in vroeger eeuwen slechts aan een beperkt aantal mensen toegang tot de koningsburcht. Vandaag de dag is elke reiziger welkom om dit stukje Griekenland te bewonderen. Bijzonder indrukwekkend zijn de schachtgraven, waar diverse leden van de koninklijke familie werden bijgezet. De opgravingen van Mycene liggen aan de voet van een kleine berg, waardoor een adembenemend plaatje ontstaat.

Via het mooie Monemvasia naar het meest zuidelijke puntje van Griekenland 

De historische vestingstad Monemvasia is alleen bereikbaar via een smalle dijk die behoorlijk rotsachtig is. Goed schoeisel om de wandeling aangenaam te maken is dus wel een noodzaak als je dit bijzondere stadje wilt bezoeken. Het is heel bijzonder dat de stad zo verscholen ligt achter een enorme rots dat je die pas op het laatste moment kunt zien. Monemvasia is dan ook het Griekse woord voor ‘één toegangsweg’. Het stadje heeft smalle steegjes en straatjes die dan weer omhoog en dan weer omlaag voeren. De vestingmuren zijn nog behoorlijk intact en als je langs de kantelen loopt, voel je als het ware de geschiedenis leven. Ondanks de goed verborgen ligging werd de stad vele malen belegerd en veroverd en lieten vele culturen hier hun sporen achter om door jou bewonderd te worden tijdens je zoektocht naar de werken van de beroemdste halfgod, Herakles!

In het zuidelijke gedeelte van Peloponnesos kun je ook een bezoek brengen aan de Byzantijnse spookstad Mystras. Je hebt minstens een uur nodig om de ruïnes, die zeker de moeite waard zijn, te bezichtigen. En het uitzicht is er fenomenaal! Op de route ligt het vrouwenklooster Pandanassa, dat nog steeds in gebruik is, en je kunt zomaar bewoonsters, gezeten op ezeltjes, tegenkomen.

Een bijzonder leuke ervaring: samen met de lokale bevolking gingen we op zoek naar de 12 werken. Uniek en bovendien erg leerrijk voor de kinderen (én voor onszelf ;-)- Tania, Peter en de kids

Kardamyli, een bergachtig paradijs

Op naar het met meest zuidelijke punt van het Griekse vasteland, Mani genaamd. Het gebied is genoemd naar het kasteel van Maina. De bewoners van dit gebied worden geacht afstammelingen te zijn van de Spartanen en hebben hun land altijd hartstochtelijk verdedigd. Het gebied is enorm fotogeniek, zeker vanaf hoge plaatsen.

De volgende halte van de rondreis brengt ons naar Kardamyli. Wanneer je een bijzonder stukje Griekse natuur wilt zien, dan zit je in Kardamyli wel goed. De schitterende bergen vormen een waar paradijs en zijn in alle seizoenen prachtig om te zien. Het havenplaatsje Kardamyli staat vooral bekend om de kapel die hoog in de bergen ligt. Hier gaan veel pelgrims heen om de tocht naar boven te aanvaarden en in de kapel te bidden. Het karakteristieke dorpje biedt bovendien heel speciaal vertier. Zo biedt de reisorganisatie jou hier de mogelijkheid om te kiezen voor een Griekse kookworkshop die wordt gegeven door een Griekse oma die al haar herinneringen op culinair gebied in zal zetten. Dat gebeurt bovendien met behulp van haar zelfgemaakte houtoven, wat de ervaring uniek maakt en tegelijkertijd voor een extra lekkere smaak zorgt. Bij het boerderijtje zijn leuke boomhutten en natuurlijk vele dieren te vinden. Ook heel leuk voor de kids! 

Korinthië, een strategische ligging en een rijk verleden

Korinthië was vroeger een belangrijk kruispunt tussen Athene en de Peloponnesos. De stad werd door de Romeinen verwoest en later weer werd opgebouwd. De ruïnes spreken nog steeds tot de verbeelding. Bij de Apollo-tempel uit de 6e eeuw krijg je nog een goed idee van de grootsheid van dit gebouw toen het helemaal compleet was. Ook de resten van de fontein van Pereire uit de 6e eeuw geven je een indruk van de schoonheid en het belang van de stad in die tijd. Overigens had Korinthië een van de eerste christelijke gemeenschappen van Europa. Hoewel er geen kerkgebouwen uit die periode meer bestaan, zijn de oude kerkjes zeker een bezoek waard. 

Bovendien heb je vast wel eens van het Kanaal van Korinthië gehoord. Dit is maar liefst 6 kilometer lang en heeft hoge steile wanden die je zeker de adem zullen benemen. Vanaf de bruggen heb je een fantastisch uitzicht over het kanaal dat nu vrijwel alleen nog door kleine vrachtschepen gebruikt wordt. Er staat namelijk een heel sterke stroming, die het te gevaarlijk maakt voor kleine scheepjes.

Verderzetting van de zoektocht in Ancient Olympia

Het oude Olympia is een plaats die je gezien moet hebben tijdens je rondreis door Griekenland. Tijdens je bezoek aan Ancient Olympia kun je er natuurlijk op je eigen houtje ronddwalen, maar je kunt ook kiezen voor een rondleiding door een gids. Hierbij zal een Nederlandse gids van alles vertellen over deze bijzondere plaats. Haar verhaal over de eerste Olympische Spelen ooit zal iedere reiziger die haar hoort bijblijven.

Afscheid bij het Olympische vuur

Hoewel veel van de oorspronkelijke site is verdwenen, kun je door de illustraties nog steeds een goed beeld krijgen hoe het er in de oudheid moet uitgezien hebben. Het startpunt van de baan voor de hardloopwedstrijd staat duidelijk aangeven. Geen ovaal, maar gewoon een recht stuk weg van 180 meter. Natuurlijk is de plaats waar iedere 4 jaar het Olympisch vuur wordt ontstoken echt een plaats om jezelf ook op de foto te zetten!

Dit is ook de plaats waar de rondreis ten einde is en waar je weer afscheid zult moeten nemen van Griekenland. Deze unieke rondreis zal je nog lang bijblijven door de avontuurlijke en speelse toets die de zoektocht eraan toevoegde. Waar je de 12 werken vindt, verklappen we hier niet. Ze liggen verborgen in de verschillende stopplaatsen van de rondreis. Spannend!

Meer info over deze rondreis in Griekenland

Deze 15-daagse individuele Griekenland rondreis in Peloponnesos kan gereserveerd worden bij Greece as you please, een kleinschalige reisorganisatie én Griekenland expert in België. Filip & Peggy, de reisorganisatoren, assisteren jou graag bij het plannen van jouw droomreis naar Griekenland. Peggy heeft er 16 jaar gewoond en voelt er zich enorm thuis en daarom deelt zij met heel veel plezier haar unieke ervaringen in het bijzondere Griekenland.

Prijs vanaf €1.400 per persoon (op basis van 4 personen), inclusief overnachtingen en ontbijt, taxitransfer bij aankomst, een huurwagen gedurende 13 dagen, 3 excursies zoals omschreven én een mythologisch spel. Niet inbegrepen zijn: vluchten, ingangstickets musea / sites en overige maaltijden buiten het ontbijt.

Het mythologisch spel is een avontuur voor jong en oud waarbij je op zoek gaat naar 12 werken die op historische of interessante plaatsen verstopt zitten.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen