thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenHobo Reizen biedt u aan:Rondreis IndiaMeer info
Groepsreis India

Op rondreis door Zuid-IndiaTempels en tradities

vanaf € 2.890pp
Hobo Reizen

Laat je betoveren door kleurrijk, landelijk Zuid-IndiaEen mengelmoes van religies en oude koninkrijken

India is prachtig en het landelijke zuiden is een verademing in vergelijking met de hectische steden van het noorden. Hier reis je langs uitgestrekte rijstvelden, fijne zandstranden, heuvelachtige tropische natuur, lieflijke dorpjes en betoverende lagunes en kanalen. Op deze rondreis maak je bovendien uitvoerig kennis met de uitbundige dravidische bouwkunst, die sterk tot de verbeelding spreekt en laat je je verrassen door de leefwijze van de gastvrije, kleurrijke bevolking. Rondreizen doe je in een comfortabele bus.

Van Brussel vlieg je op Mumbai en van daaruit stap je op een binnenlandse vlucht richting Bangalore, waar je overnacht.

Na wat bekomen te zijn van de vliegreis, start je rondreis. De bus brengt je in de namiddag naar Hassan. De volgende dag bezoek je de overvloedig versierde tempels van het in de 11de tot de 14de eeuw invloedrijke koninkrijk, Hoysala. Tijdens de hoysala-periode bloeiden kunst, architectuur en religie op in Zuid-India. De bekendste overblijfselen van het rijk zijn de tempels gebouwd in de typische hoysala-architectuur.

Van Belur rij je naar Sravana Beḷgoḷa, een van de belangrijkste bedevaartsoorden in het jaïnisme, een meer dan 2000 jaar oude Indiase religie. Van ver zie je al het kolossale standbeeld van Gommateshvara Bahubali oprijzen.

's Namiddags voert de bus je naar de paleisstad, Mysore, waar je twee nachten verblijft.

Rondkuieren in de paleizenstad, Mysore

Mysore staat gekend om zijn vele paleizen, de zijdeproductie en de verfijnde geuren, die je verwelkomen als je de stad binnenrijdt. Maar voor je de stad zelf verkent, ga je op daguitstap naar onder andere Sriragangapatnam, een plaats van grote religieuze, culturele en historische waarde in de buurt van Mysore. Onder de Tipu Sultan, de 'tijger van Mysore' genaamd, was Sriragangapatnam de officiële hoofdstad. De Tipu Sultan en zijn vader Hyder Ali waren de laatsten die zich verzetten tegen de expansie van de Engelsen in de achttiende eeuw. 

Vervolgens brengt de dagtrip je naar een van de best bewaarde hoysala-tempels, Sri Chennakeshava, een machtig en overvloedig versierd complex.

Rondreis Zuid-India met Hobo Reizen
Mausoleum van Tipoe Sultan in Srirangapatna nabij Mysore

Maharadja’s en vorsten

In Mysore zelf bezoek je de volgende dag het paleis van de Maharadja. Het is een prachtig voorbeeld van de overweldigende pracht en praal waarin de voormalige vorsten leefden. Enorme houten deuren leiden je door zalen met gigantische zuilen en over prachtige mozaïeken vloeren. Felle kleuren en vele tierelantijnen verfraaien het interieur.

Aan de rand van de stad ligt de Chamundi-heuvel. We begeven ons naar de top waar een tempel staat. Je hebt van hieruit een prachtig uitzicht over de streek.

Toeren door de Blauwe Bergen en langs theeplantages

De rondreis brengt je nu naar de verkoelende, bergachtige streek van de Nilgiris, de Blauwe Bergen rond Ooty. Een groot deel van dit gebied is erkend als natuurreservaat. Tussen de bossen met eucalyptusbomen merk je echter heel wat theeplantages op. Deze streek is een belangrijk agrarisch gebied.

Vanaf de 12de eeuw werd het gebied „Old Ooty” bezet door de Todas stam, waarna zij dit deel van de stad in het begin van de 19de eeuw overdroegen aan John Sullivan, toenmalig gouverneur van Coimbatore. Het was onder het regime van Sullivan dat een wegennet aangelegd werd en dat de inwoners aangemoedigd werden om thee, kina en teak te verbouwen. Gedurende meer dan honderd jaar diende de regio als zomerverblijf voor de Presidency of Fort St. George, ook gekend als de Madras Presidency, een administratieve subdivisie van Brits-Indië. Haar oogverblindende schoonheid zorgde ervoor dat de streek tijdens deze koloniale periode een populair vakantieoord werd voor vele Britten. In 1908 werd onder het Brits bewind ook een spoorlijn gebouwd.

De fabelachtige 'Backwaters', het Venetië van het oosten

Vandaag reis je naar Kochi, de hoofdstad van de kleinste deelstaat van Zuid-India, Kerala. Kochi is een belangrijk handelscentrum met een mooie natuurlijke haven, die je op de eerste dag per boot verkent. 

De volgende dag stap je opnieuw aan boord, ditmaal voor een schitterende tocht op de 'Backwaters', het Venetië van het oosten. Je vaart langs schilderachtige binnenwateren, mooie stukjes platteland, lieflijke dorpjes en betoverende grachten en dat allemaal terwijl je van een lunch geniet naar plaatselijke traditie.

Terug in Kochi eindigt de dag in een theater in de stad met een fraaie Kathakali-voorstelling. Dit is een klassieke dansvorm die zijn oorsprong vindt in Kerala. In Kathakali vinden drama, dans en ritueel elkaar op sublieme wijze.

Indiase, Joodse, Christelijke én Chinese monumenten, Kochi heeft het allemaal

Kochi is echter ook cultureel heel interessant. De stad werd immers gekolonialiseerd door de Portugezen, de Nederlanders én de Engelsen. Na een verkwikkende nachtrust ga je op verkenning in de veelzijdige stad. Je bezoekt het Mattancherry-paleis met zijn beroemde muurschilderingen, in de Joodse synagoge en in de St.-Franciskerk, waar Vasco da Gama begraven ligt, een ontdekkingsreiziger die aan het hoofd stond van de eerste expeditie van Portugal naar India. Onze stadstour eindigen we aan de waterkant, hier ontdekken we de traditionele manier van vissen die ingevoerd werden door Chinese handelaars in de 14de eeuw.

Wij willen vooral de reisbegeleidster van Hobo Reizen, Ann, terecht en welgemeend in de kijker plaatsen en bedanken voor haar begeleiding. Zelden hebben we een dergelijke perfectie meegemaakt. Deze dame getuigde van zeer goede dossierkennis over Zuid-India en dit met een performante taalbeheersing, relativeringsvermogen, overlegcultuur, vriendelijkheid, behulpzaamheid, persoonlijkheid, ... - Vic & Maria

Tussen olifanten, buffels en apen

Daarna rijd je verder naar het natuurreservaat van Periyar, gelegen rond een kunstmatig aangelegd meer. De volgende dag genieten we van een boottocht op het meer. Hopelijk spotten we de olifanten, buffels, apen en talrijke vogelsoorten die hun onderkomen zoeken aan de rand van het meer.

Terug aan land, wordt je reukzin geprikkeld door een Indiase kruidentuin. Daarna brengt de bus je naar Madurai, de bedrijvige tempelstad met zijn vele dagelijkse pelgrims. 's Avonds neem je deel aan een ceremonie in de schitterende Meenakshi-tempel. Tijdens de avondlijke processie wordt het beeld van Shiva naar de kamer van de godin Meenakshi gebracht.

De vorige avond ervoer je al dat de Meenakshi tempel heel bijzonder is. Vandaag krijg je de kans om dit prachtig monument, verfraaid met wel 33 miljoen sculpturen (!), meer in detail te ontdekken. De hal met de duizend pilaren is het mooist. 

Daarna zet je koers naar het schitterende paleis van Thirumalai Nayak. Hier woonde de bekendste koning van de Nayak-dynastie. Aansluitend staat een bezoek aan de levendige stad Trichy met zijn fort en de Ganesha-tempel op het programma. Om daarna naar het eiland Srirangam te trekken, met zijn tempelstad opgedragen aan Vishnu. Deze mooie dag eindigt in Thanjavur.

Door het rijk van de Chola-koningen

Thanjavur is de oude hoofdstad van de Chola-koningen, een Tamil-dynastie die regeerde in Zuid-India van de 2de tot de 13de eeuw. De stad herbergt veel architectuur en kunst uit die bepaalde periode. Een voorbeeld ervan is de schitterende Brihadeshwara-tempel. Dit is vermoedelijk de grootste tempel die ooit in India gebouwd werd.

De volgende dag kijk je binnen in de gelijkaardige Brihadeswara-tempel van Gangaikondacholapuram, die gewijd werd aan Shiva en gebouwd werd door de Chola-keizer, Rajendra I (1012- 1044). En dan, in Pondicherry aangekomen, waan je je in Frankrijk! In deze stad, die in Franse handen was van 1674 tot 1954, zie je typische Franse straatnamen, bakkerijen en architectuur.

Van de heilige stad, Kanchipuram, naar de Kusttempel

De rondreis brengt je vervolgens naar Kanchipuram, een van de zeven heilige steden van India. Hier staan meer dan honderd tempels! Enkele ervan zijn erg oud. In dit stadje koop je ook de mooiste zijden sari’s, een mooi souvenir om mee naar huis te nemen.

Na Kanchipuram beland je in Mamallapuram. Daar heb je de rest van de dag vrij om de stad te verkennen of wat te rusten. 

's Anderendaags wandel je door het fantastische openluchtmuseum van Mamallapuram met zijn wereldberoemde monolithische tempels en gebouwen. De bekendste is de Kusttempel, die ruim 12 eeuwen oud is. Na de middag vertrek je dan naar miljoenenstad, Chennai, de hoofdstad van Tamil Nadu. 

Door het land van de Tamils

In de voormiddag verken je de 17de-eeuwse koloniale stad, Chennai. Je bewondert het St.-George fort, door de Engelsen opgetrokken om de handelspost te verdedigen, en de St.-Mary kerk, de eerste Protestantse kerk op Indiase bodem. Verder pik je nog de National Art Gallery en het Madras Government Museum mee. Tot slot rijd je langs de promenade ‚Marina’ en bezoek je de indrukwekkende San Thome-kathedraal en de Mylaporetempel. 

We nemen hierna afscheid nemen van dit kleurrijke land met zijn vriendelijke bevolking. Maar wie weet, kom je ooit weer terug ...

Meer info over deze rondreis in Zuid-India

Deze 16-daagse begeleide rondreis in India kan geboekt worden bij Hobo Reizen. De vanafprijs bedraagt € 2.890 per persoon op basis van een tweepersoonskamer. De toeslag voor een eenpersoonskamer bedraagt € 690 of € 750. Nederlandstalige begeleiding vanuit Zaventem is voorzien. Individuele programma’s op maat kunnen eveneens.

Tijdens de rondreis verblijf je in kwalitatieve hotels in vol pension en geniet je van comfortabel transport. Leuk detail: fooien voor gidsen, chauffeurs en reisbegeleiding zijn inbegrepen.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen