thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenVTB Reizen biedt u aan:Rondreis IndonesiëMeer info
Groepsrondreis Indonesië op rondreis.be

Indonesië: Java & Bali, een exotische droom18-daagse groepsrondreis

vanaf € 2.739pp
VTB Reizen

Indonesië's mooiste eilandenDe highlights van Java en Bali

De archipel Indonesië telt niet minder dan 17.508 eilanden. Het is daarmee de grootste eilandstaat van de wereld. Wij doen tijdens deze rondreis twee van deze eilanden aan: Java, het dichtstbevolkte eiland en Bali, volgens sommigen het mooiste eiland van Indonesië. Tijdens deze reis doe je alle highlights van de eilanden. Met de jeep en zelfs per paard beklim je de Bromovulkaan. Je verblijft enkele dagen in Jogyakarta, de culturele hoofdstad van Java. Daarna ga je naar Bali, om daar de hoogtepunten van dit eiland te bezoeken, je ziet Ubud, Candidasa, Lovina en Sanur. Het is een goed gevulde rondreis, die je kunt maken met VTB Reizen.

De reis begint op Java, in de hoofdstad Jakarta. We laten echter vrij snel Jakarta achter ons en zetten koers richting Bandung. We bezoeken in Bandung de botanische tuinen en de theeplantages. Ook mooie bloemen behoren tot het gewone straatbeeld in Bandung, daarom wordt de stad ook de bloemenstad genoemd. Bandung telt zo'n 250 hotels, ze zijn vooral bedoeld voor de lokale bevolking uit Jakarta, die hier verkoeling komt zoeken. Jij zoekt hier verkoeling in hotel Grand Preanger, in het centrum van Bandung.

Jogyakarta, de culturele hoofdstad van Java 

Na het lekkere en stevige ontbijt ga je naar de Tangkuban Perahuvulkaan, een actieve vulkaan. De naam betekent zoveel als 'omgekeerde prauw'. Doordat hij nog actief is, is de vulkaan een toeristische trekpleister. Je kunt er te voet of met een wagentje tot aan de kraterrand komen. Ook zijn er warmwaterbronnen waarin je een ei kunt koken! 

Vandaag gaan we naar onze volgende stop, Jogyakarta, de culturele hoofdstad van Java. We gaan per trein, de rit duurt ongeveer 10 uur. Een treinrit is de beste manier om het schitterende landschap rondom je te aanschouwen! Verbroeder ook zeker met rest van de passagiers. Wedden dat ze je heel wat over Indonesië zullen vertellen? Je komt 's avonds aan in Jogyakarta, waar je slaapt in hotel Melia Purosani. Het hotel is erg centraal gelegen, op wandelafstand van de belangrijkste toeristische attracties en winkelstraten.

Rondreis Bali en Java
Bali

Moderne stad

Je blijft twee dagen in Jogyakarta. De stad is op cultureel vlak zeer belangrijk. Jogyakarta is beroemd om zijn gamelanmuziek, dit is een bijzondere muziekstijl die voornamelijk uit slaginstrumenten zoals drums, gongs en xylofoons bestaat. Ook het leder, het zilver en het batik uit Jogyakarta zijn vermaard. De stad heeft vele monumenten en paleizen maar Jogyakarta is ook modern, met tal van universiteiten, hogescholen en bibliotheken. Tijdens je tweedaagse in de stad bezoek je het paleis van de sultan en op 40 kilometer rijden vind je het boeddhistisch heiligdom Borobudur, je volgende halte.

De Borobudur en de Prambanan, twee parels van Indonesië

De Borobudur is terecht opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het gebouw stamt uit de periode 750-850. De Borobudur is opgebouwd als een grote stoepa. Ze heeft negen etages, iedere etage vertegenwoordigt de boeddhistische kosmos. Op de bovenste etages vind je 72 kleine stoepa's, gebouwd rondom één grote centrale stoepa, die staat symbool voor het Nirwana. De Borobudur heeft eeuwen verborgen gelegen maar werd de 19de eeuw herontdekt.

Ook de Prambanan stamt uit dezelfde periode. Het is het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië en staat ook op de Werelderfgoedlijst. Het complex bestaat uit drie hoofdtempels waarvan de grootste 47 meter hoog is. Deze tempel is gewijd aan Shiva. De andere zijn gewijd aan de andere goden uit het hindoeïsme: Brahma en Vishnoe. Het is een bijzonder leerrijk bezoek, waarbij je heel wat leert over de Indonesiërs en hun godsdienst.

Dag 7 staat in het teken van een rit naar de Bromovulkaan. De volgende dag zul je de vulkaan bezoeken. We moeten vroeg uit de veren om de zonsopgang te bekijken vanaf de rand van de krater van de Bromo. De wandeling start in de heel vroege ochtend. Na ongeveer één uur bereik je de krater. Je passeert de spectaculaire zandzee van 8 bij 10 kilometer. Hierna keer je terug naar het hotel. Dan gaat het richting Kalibaru, een dorpje in het oosten van het eiland, waar we overnachten. Morgen vertrekken we naar het volgende eiland: Bali.

We hebben echt genoten van deze Indonesië-reis! Een aanrader voor jong en oud!- Kelly en Koen

Bali: prachtig en mysterieus 

Per veerboot gaan we naar Bali. De korte afstand tussen de twee eilanden vertegenwoordigt een wereld van verschil. Bali is immers voor 90% hindoeïstisch, Java en de rest van Indonesië belijden vooral de islam. De overheersing van hindoeïsme blijkt al meteen als je de gespleten tempelpoort op het haventerrein ziet. Eens aangekomen vatten we de rit naar Lovina aan, een rustige plek die bestaat een rij vissersdorpen. Je logeert hier 2 nachten in hotel Puri Bagus.

Vandaag gaan we de hele dag op excursie. Ons startpunt is Munduk, een authentiek dorpje in het binnenland. Het is nog onontgonnen gebied voor de meeste toeristen. De landschappen van het eiland zijn hier op hun ongereptst. We maken een wandeling door een bijzonder vruchtbare streek. Overal zie je adembenemende rijstterrassen en kruidnagelplantages, af en toe duikt er een nederzetting op. Erg mooi! Vervolgens rij verder naar de Ulun Danu Batur, een hindoeïstische tempel. Vlakbij de tempel ligt het grootste meer van het eiland, het Bratanmeer. Overweldigend door zoveel indrukken keer je terug naar je hotel in Lovina.

We zetten de rondreis voort met een bezoek aan Candidasa. Onderweg geef je je ogen de kost want er is heel wat te zien. De Pura Beji, de enige tempel die in zandsteen is opgetrokken, de meeste andere tempels zijn van lavasteen gemaakt. We passeren opnieuw het Bratanmeer, vandaag hebben we oog voor de Baturvulkaan en zijn kratermeer. Dan naar de Moedertempel, de Pura Besakih, de grootste tempel van Bali. Het is een heel netwerk van tempels en hindoeschrijnen, dat is aangelegd op de flank van de Agungvulkaan. De Pura Besakih, die uit zo'n 200 gebouwen bestaat, heeft zich uitgebreid naar alle windstreken en is in de loop van vele eeuwen alsmaar verder uitgebreid. De Balinezen beschouwen Pura Besakih als een van hun belangrijkste bedevaartsoorden. We komen tegen de avond aan in Candidasa, waar je incheckt in het Puri Bagus hotel. De Puri Bagus is een prachtig hotel in Balinese stijl, met fraai zicht op de Indische Oceaan.

Eindigen in schoonheid in Ubud en Sanur 

De volgende twee dagen breng je door in de kunsthoofdstad Ubud. Maar de route daarheen is ook spannend! Zo ligt op je weg Goa Lawah, een heilige grot met duizenden vleermuizen. Klungkung is een plaats die befaamd is om zijn Kertha Gosa, een gebouw dat gebruikt werd voor rechtspraak. Kertha Gosa heeft prachtige beschilderde plafonds. In de namiddag kom je aan in Ubud, waar je logeert in het eenvoudige The Ubud Village hotel, in het centrum.

Olifanten en reuzen

Je blijft hier ook 2 nachten. Verken de ruime omgeving van Ubud: de rit gaat langs Tampak Siring, waar je de Tempel van het Bruisende Water kunt bezoeken. Nadien gaat de rondreis verder naar Gunung Kawi, tien in de rotsen uitgehouwen beelden en naar Goa Gajah of de Olifantsgrot, die opvalt door de mix van hindoeïstische en boeddhistische elementen. De Olifantsgrot zou opgericht zijn door de reus Kebo Iwa. Tot slot van deze rijk gevulde dag brengen we nog een bezoek aan het centrum van Ubud. We bezoeken er het museum Puri Lukisan en het Puri Saren, het vroegere paleis.

Onze laatste halte staat in het teken van enkele dagen relaxen in Sanur, die zul je nu wel kunnen gebruiken! In onze route naar Sanur liggen nog het Pura Taman Ayun, een mooie tempel, gelegen in een watertuin met grachten met lotusbloemen. Ook op je reisweg: het Heilige Apenbos en de prachtige Tanah Lot tempel, een van de drukst bezochte attracties van Bali. Bij eb is Tanah Lot te bereiken over een zanddam van zo'n twintig meter lang.

Met Pura Tanah Lot eindig je je rondreis in schoonheid. Morgen en overmorgen heb je vrij om je te ontspannen of de streek op eigen houtje verder te ontdekken. Je weet het nu al zeker: deze rondreis zal je niet snel vergeten!

Meer info over deze rondreis in Indonesië

Deze 18-daagse rondreis van VTB Reizen in Indonesië is boekbaar voor minimum 15 en maximum 25 personen via uw reisagent. Prijs vanaf €2.759 per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Internationale vluchten en lokaal transport zijn inbegrepen in de prijs.

Het programma, vluchtschema en andere interessante info vind je terug op de website van VTB Reizen.

Deze rondreis kwam tot stand in samenwerking met :

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen