thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenCaractere biedt u aan:Rondreis ItaliëMeer info
Rondreizen door Toscane en Umbrië (Italië) op rondreis.be

Rondreis Italië: Toscane en UmbriëOntdek het groene hart van Italië

vanaf € 1.478pp
Caractere

'La vita è bella' in Toscane en UmbriëIndividuele rondreis

In het groene hart van Italië liggen Toscane en Umbrië. Stel je een golvend groen landschap voor bezaaid met cipressen en charmante dorpjes. Hier en daar statige villa's en steden boordevol cultuur, historische figuren, zoals Michelangelo, Dante, de Medici, en overal waar je kijkt wel wat lekkers te proeven. Dat maakt Toscane en Umbrië zo geliefd. Kortom deze 12-daagse individuele rondreis per auto van reisorganisatie Caractère staat in het teken van genieten en ontdekken. 

Je vliegt van Brussel naar Firenze, haalt je huurauto op en vertrekt meteen naar San Giustino Valdarno.

Valdarno, een vruchtbare streek in hartje Toscane

Tussen Firenze en Arezzo, ligt tegen een heuvel aan het schilderachtige gehucht Il Borro uit 1039. De authentieke huisjes maken deel uit van een prachtig landgoed van 700 hectare. De familie Ferragamo, bekend uit de modewereld, renoveerde met respect voor het verleden dit verlaten plekje, waar je drie nachten slapen zal.

Firenze, dat is smullen van renaissance

Naar Firenze, de bakermat van de renaissance aan de oevers van de Arno, trek je best met de trein. Wie Firenze zegt, denkt aan de Ponte Vecchio, kerken, pleinen, paleizen, oude bibliotheken, tuinen en musea. De stad is de bakermat van Leonardo Da Vinci, Machiavelli, Michelangelo, Galilei, Catharina de Medici en Dante. Je kan er op stap met een Vlaamse gids. Meer over dit 'Buitengewoon Fashion'-arrangement aan het einde van dit reisverslag.

La Vita è Bella

Vandaag maak je een daguitstap door het uiterste oosten van Toscane. In deze heuvelachtige streek ligt de stad Arezzo, die gesticht werd door de Etrusken en een bewogen geschiedenis kende. De dag van vandaag is Arezzo, dankzij de juwelenindustrie, een van de meest welvarende steden in Toscane. Een prima plek om rond te kuieren in de buurt van de gezellige Piazza Grande, die je misschien herkent uit de film La Vita è Bella, en te genieten van cultuur gecombineerd met winkelen.

Castello La Leccia, Toscane
Castello La Leccia, Toscane

Buitoni pasta

Je rijdt in de namiddag verder naar Sansepolcro. Hier werd het merk Buitoni geboren. Breng er zeker een bezoek aan het Museo Civico. Daar bevindt zich het schilderij 'De wederopstanding' van Piero della Francesca, die de Engelse schrijver Aldous Huxley beschreef als het meest fantastische werk ter wereld. Sansepolcro is de geboorteplaats van befaamde schilders, zoals Piero della Francesca, Raffaellino del Colle, Santi di Tito en Angiolo Tricca. Ook hun werk kun je in het museum bewonderen. Vergeet bovendien niet te genieten van een lekker bordje pasta! 

Kuieren door de reliëfrijke straatjes van Cortona

Ook Cortona diende als achtergrond voor de film La Vita è Bella. Het stadje met zijn smalle, hobbelige straatjes en zijn talrijke historische bouwwerken en monumenten en de indrukwekkende stadsmuur is prachtig gelegen op een heuvel. Vanaf de burcht kijk je uit over het Valdichiana-dal, de uitgedoofde vulkaan, Monte Amiata, en het in Umbrië gelegen Trasimeense Meer.

Nu trek je Umbrië in naar het rustige en gezellige wijndorp Torgiano, waar je vier nachten zal verblijven. Het dorp is bekend om de Lungarotti-wijnen en de ambachtswinkels. Het Wijnmuseum en het Museum van de Olijfolie zijn aanraders.

Perugia, waar verleden en heden elkaar ontmoeten

Vandaag maak je een uitstap naar Perugia. In deze stad werden monumenten, gebouwen en pleinen uit lang vervlogen tijden netjes geïntegreerd in een moderne stadsstructuur. De stadsarchitect Aldo Rossi liet roltrappen aanbrengen, die je naar het centrum van de stad voeren. De Piazza 4 Novembre is trouwens één de mooiste pleinen van Italië. 

De fresco's van Assisi

Je trekt een dag naar Assisi, het charmante bedevaartsoord van de heilige Franciscus van Assisi. De heuvelachtige, smalle straatjes, de pittoreske winkeltjes ingebed in een zacht wit decor, de basiliek met zijn schitterende fresco's en de burcht op de heuveltop met zijn imposante uitzicht zijn fantastisch.

In het middeleeuwse Gubbio aangekomen, valt direct het Palazzo dei Consoli op. Heel mooi zijn ook de sierlijke bogen van de 13de-eeuwse duomo, die biddende handen voorstellen.

Ik hou niet zo van klassieke stedenbezoeken maar dit 'Buitengewoon Fashion' arrangement was een absoluut schot in de roos en een mooie aanvulling op onze beleefreis. Mode, cultuur, lekker eten: ik heb ervan genoten.- Gilles Vanouplines

Meest, adembenemendst, mooist

Todi ligt op een heuvel aan de Tiber. De San Fortunato-kerk springt in het oog samen met de drie dubbele stadsmuren. Het middeleeuwse Piazza del Popolo in het centrum is een van de meest pittoreske pleinen van Italië. Opnieuw een favoriet plekje voor filmopnames dus!

's Namiddags kuier je gezellig in en rond de kathedraal van Orvieto met zijn adembenemende gevel. Binnenin is de duomo majestueus, kleurig en licht en versierd met grootse fresco's. 

Chianti per favore, signora!

Via het Trasimeense meer sta je de volgende dag weer in Toscane, in de regio die de authentieke Chianti voortbrengt, en verblijft er 4 nachten in Vagliagli of Castellina.

Siena, de parel van de gotiek, is vervolgens aan de beurt. In deze stad bleven de middeleeuwse gebouwen perfect bewaard. De stad wordt gedomineerd door de prachtige romaans-gotische kathedraal en de 102 meter hoge Torre del Mangia van het Palazzo Pubblico.

UNESCO's werelderfgoedsites

Gedurende de laatste twee dagen bezoek je UNESCO werelderfgoed. In San Gimignano staat het historisch centrum met de 14 torens op de UNESCO-lijst. In de late middeleeuwen was deze stad erg welvarend. Ze lag immers aan de pelgrimsroute naar Rome. De torens deden toen dienst als versterkte woningen en prestigeobjecten.

Pienza, het geboortedorp van paus Pius II (1458-1464), dat je de volgende dag bezoekt, staat ook op de lijst. Deze paus besloot om zijn geboortedorp om te bouwen tot een klein juweel. Dat is prima gelukt. Vooraleer Pienza te verlaten, zorg ervoor dat je de pecorino geproefd hebt!

Vino Nobile

Gedurende de laatste twee dagen kuier je ook rond in Volterra en bewonder je de 13de-eeuwse preekstoelen in de romaanse kathedraal. Je bezoekt één van de oudste paleizen van Toscane, het Palazzo dei Priori, en het indrukwekkende Romeins theater, dat dateert uit de eerste eeuw v.Chr. Vanuit het omwalde Montepulciano met zijn talrijke renaissancepaleizen heb je bovendien een verbluffend uitzicht over de 'vino nobile' wijngaarden, Umbrië en Zuid-Toscane. De steile hoofdstraat, de Corso, leidt naar de domkerk, die 'De Maria-Hemelvaart' van Taddeo di Bartolo herbergt, een waar meesterwerk.

Het 'Buitengewoon Fashion'-arrangement 

En dan beland je opnieuw in Firenze en is het goede leven voorbij. Tenzij je aansluitend het 'Buitengewoon Fashion'-arrangement van Caractère boekte.

Het 'Buitengewoon Fashion'-arrangement laat je vier dagen nagenieten in Firenze. In die tijd ga je met Sophie, de enige Vlaamse gids hier, op bezoek bij een haute-couture atelier, het Museo Salvatore Ferragamo, een ambachtelijk lederproducent, een kleermaker, een juwelenontwerpster en een stoffenwinkel. Ondertussen steek je ook heel wat op over de geschiedenis van de stad. Een uniek stadsbezoek dus.

Meer info over deze rondreis in Italië

Deze 12-daagse individuele rondreis vanaf 2 personen in Toscane en Umbrië van Caractère is boekbaar via je reisagent. Wie Firenze wil ontdekken met de enige Vlaamse privé-gids van de stad meldt dit bij boeking. Uiteraard kan je er ook voor opteren je rondreis te starten met het Buitengewoon arrangement.

Meer informatie over het 'Buitengewoon Fashion' arrangement vind je in de brochure 'Buitengewoon' op pagina 48.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen