thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenFOX, verre reizen van ANWB biedt u aan:Rondreis IndonesiëMeer info
Groepsreis Java - Bali rondreis.be

Groepsrondreis Java - BaliHoogtepunten van Java (én even nagenieten op Bali)

vanaf € 1.199pp
FOX, verre reizen van ANWB

Cultuur & natuur op Java...En relaxed afsluiten op Bali...

Een reis doorheen de prachtige eilanden Java (het grootste) en Bali (klein maar fijn) is een bijzondere beleving. Op het islamitische Java bezoeken we de voornaamste hoogtepunten van deze boeiende plek, zoals Bandung en culturele hoofdstad Jogjakarta. We brengen een bezoek aan de wereldberoemde tempels van Borobudur. We maken boeiende treinreizen waarop altijd iets te zien is. We leren batikken tijdens een onvergetelijke workshop, die bijzondere verftechniek die zo typisch is voor Indonesië. We sluiten deze mooie FOX-rondreis af op het relaxte Bali, waar je kunt bijkomen van de vele indrukken die je tijdens de reis hebt opgedaan. 

Tijdens deze rondreis logeren we in comfortabele en meestal centraal gelegen hotels. Java is heel uitgestrekt, daarom moet je rekening houden met enkele reisdagen. Maar de meeste reizigers vinden dat niet erg, want onderweg is er genoeg te zien. Je zult je niet vervelen! Reisorganisator FOX heeft er voor gekozen om alle entreegelden inclusief te maken, zo hoef jij je geen zorgen te maken over het budget. De rondreis wordt in goede banen geleid door Nederlandssprekende reisspecialisten.

Aankomst in Jakarta

Het avontuur begint in Jakarta, waar je landt. We checken in in ons centraal gelegen hotel. We logeren vlakbij alle belangrijke highlights van deze miljoenenstad en tijdens een leerrijke stadstour maken we meteen kennis met Jakarta. Verder staan nog een aantal interessante en vooral leuke bezoeken gepland, onder meer het Nationaal Monument en de historische Sunda Kelapa-haven. 's Avonds wordt het heerlijk nagenieten van een goedgevulde eerste dag op Java: er wacht ons een lekker en vooral gezellig welkomstdiner. Smakelijk!

Rondreis Java Bali
Smaragdgroene rijstvelden in Java

Stop in bloemenstad Bandung

Vandaag zetten we koers naar Bandung. De bijnaam van de stad is 'de bloemenstad', omdat er zoveel groene lanen en parken zijn. Tussen 1920 en 1940 werd Bandung als tuinstad ontworpen. De stad is ook bekend omwille van zijn vele koloniale art-deco gebouwen en hotels, meestal ontworpen door Nederlands-Indische architecten. De Nederlanders hebben een rijke koloniale geschiedenis in Indonesië. Zo is het Nederlands ereveld Pandu een stille getuige van de strijd tussen het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger en Japan in de Tweede Wereldoorlog. Na dit indrukwekkende bezoek is het tijd voor iets lichters. Volgende stop is het muziekschooltje van Pak Ujo, waar Javaanse kinderen oefenen met de 'angklung', een muziekinstrument gemaakt uit bamboe. Een mooie ervaring!

Ken je de Nederlandse schrijfster Hella Haasse? Ze is auteur van het werk 'Heren van de Thee'. In dat boek speelt de theeplantage Malabar een hoofdrol. De plantage, die magnifiek gelegen is in het midden van de Preanger hooglanden, werd tijdens de koloniale dagen opgericht. Van op de top van de heuvel heb je een grandioos uitzicht. We bezoeken ook nog het graf van theeplanter én filantroop Karel Bosscha, een belangrijk figuur in de geschiedenis van Java en Indonesië . Als afsluiter lunchen we in het originele, fraai gerenoveerde plantagehuis.

Stoepa's bij de vleet

Op dag 5 sporen we naar Jogjakarta, door een prachtig decor, langs kleine dorpjes en weidse rijstvelden. De stad Jogjakarta is niet de echte hoofdstad maar wel de culturele hoofdstad van Java. De stad is heel aangenaam voor een kort verblijf. Vele kunstvormen, zoals het 'Wayangtheater' (een soort schimmenspel) hebben zich hier kunnen ontwikkelen, dankzij de steun van de lokale vorsten. Jogjakarta is trouwens bijzonder hip bij toeristen uit de hele wereld. Dat komt door de vele barretjes en restaurants maar ook door de algemene gezellige, gastvrije sfeer die er in de stad hangt.

De volgende dag staan de wereldberoemde tempels van Borobudur ons het programma. De site ligt op zo'n 40 km van Jogjakarta. Het is een boeddhistisch heiligdom dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco prijkt. Borobudur ligt in de schaduw van de Merapi, de actiefste vulkaan van Indonesië. De site is opgebouwd als een reusachtige stoepa, met een basis van 123 bij 123 meter én maar liefst 9 etages. De etages staan symbool voor de boeddhistische kosmos. Op de topverdieping: nog eens stoepa's, 72 kleine in totaal. Centraal staat één grote stoepa: die staat symbool voor het Nirwana, de hoogste staat die door de mens bereikt kan worden. De boeddhistisch site is een mysterieus maar indrukwekkend complex. Na dit bezoek keren we terug naar Jogjakarta.

Tijdens de comfortabele treinreizen zie je het authentieke Indonesië voorbij komen.- Reiziger Richard

Batikschilderen

In de ochtend van dag 7 staan nog wat hoogtepunten op de planning. Prambanan is het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex van het land. Het complex werd rond 850 gebouwd en staat ook op beroemde Werelderfgoedlijst van Unesco. Het woord 'Prambanan' betekent letterlijk 'veel priesters'. Je ziet ze in de verschillende reliëfs, met hun lange baard. Daarna gaan we naar het 'kraton' (een Javaans paleis) van de Sultan.

Een bijzonder activiteit is het batikschilderen, een lokaal ambacht, dat veel wordt beoefend in deze regio. We volgen er een workshop over. Natuurlijk neem je je eigen kunstwerk mee, als een uniek souvenir! We kuieren tot slot van deze gevulde dag door de winkelstraat Jalan Malioboro. Je kunt hier meer spulletjes kopen, spulletjes die je bij ons niet vindt en je kunt ook de lokale 'streetfood'-gerechten proeven en de sfeer van het echte Jogjakarta opsnuiven.

Je kunt er ook voor kiezen om een ontspannen fietstocht te maken. Je rijdt dan voorbij pittoreske dorpjes en langs weidse rijstvelden. Zo'n fietstocht is een aangename manier om de streek en haar bewoners bezig te zien in hun dagelijkse leven.

Onvergetelijke zonsopgang bij de Bromo-vulkaan 

De volgende dag gaan we met de trein naar Oost-Java. We stappen van de trein in Jombang om dan verder te reizen, per bus, naar het bergdorpje Batu. We blijven 2 nachten in dit gezellige bergstadje. Batu wordt door de locals 'Klein Zwitserland' genoemd, vanwege zijn gematigd, eerder koele klimaat en de uiterlijke gelijkenis. Je kunt hier mooi wandelen door de ronduit schitterende omgeving. Batu heeft ook een culturele traditie, door de vele kunstenaars die hier in de loop der tijden neergestreken zijn.

Ook zeker de moeite waard is een nachtelijke tocht naar de Bromovulkaan. De excursie is weliswaar niet inbegrepen, maar toch is het een aanrader. Je stapt naar de krater van de vulkaan, ongeveer een uurtje wandelen. Je loopt dwars door het betoverende landschap, je waant je op de maan! Een hoogtepunt op de rondreis!

'Dolce far niente' in Bali

Een reisdag, maar wel een erg mooie. We rijden voorbij al het goede van Java, koffieplantages maar ook rubber- en cacaoplantages. Na een interessante tocht komen we aan bij de volgende stop van deze rondreis: het kleine dorpje Kalibaru. We logeren hier in een eenvoudig hotel, vlakbij een specerijenplantage. Het contrast van deze serene, rustige omgeving met het het jachtige, kosmopolitische West-Java is groot. Een ideaal afscheid van Java, want morgen schepen we in voor de laatste stop van deze reis: een paar dagen Bali.

Je hebt de keuze uit twee hotels om van zee, zon en strand te genieten. Ofwel in een resort in Kuta of een beach hotel in Sanur. Beiden zijn uitstekende keuzes voor een beetje welverdiende rust aan het einde van je reis door Indonesië. Alle twee zijn ze zeer op toeristen gericht en in beide steden kun je massa's dingen doen. Sanur is iets authentieker, waarschijnlijk door het besluit van de lokale overheid om geen gebouwen toe te laten die hoger zijn dan een palmboom! In de praktijk komt dit neer op 15 meter. Kuta was ooit een rustig vissersdorp, maar vanaf de jaren 60 groeide het dorp al snel uit tot een stad, met alle voorzieningen die daarbij horen. Velen kiezen voor Kuta als laatste stop vanwege zijn handige ligging vlakbij de luchthaven.

Wat je ook kiest, de rondreis van Java en Bali krijgt zo nog een zeer zalig slot!

Meer info over deze groepsrondreis in Java en Bali

Deze 16-daagse rondreis in Java en Bali is boekbaar via FOX.

De vanaf-prijs bedraagt € 1.199 per persoon. Internationale vluchten, overnachtingen in comfortabele hotels (voornamelijk 4*) en vermelde entreegelden en transfers zijn inbegrepen in de prijs.

Wil je het advies vragen van trouwe FOX-klanten? Neem dan contact met hen op via het FOX forum.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen