thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenRiksja Travel biedt u aan:Rondreis KeniaMeer info
Rondreis Kenia

Go Kenia14-daagse rondreis Kenia

vanaf € 2.452pp
Riksja Travel

Kenia's highlightsZo beleef je het échte Afrika!

Wanneer je aan Kenia denkt, denk je aan wilde dieren, eindeloos natuurschoon in een decor van uitgestrekte vlaktes.

Je bezoekt op deze 14-daagse rondreis, georganiseerd door Kenia online, onderdeel van Riksja Travel, verschillende wildparken waar je gamedrives maakt. Misschien spot je de 'Big 5': buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en olifant. Op je rondreis door dit Oost-Afrikaanse land kom je voorts in het wereldberoemde Masaï Mara-park. Je logeert bij de Masaï, dat trotse herdersvolk. Je bent getuige van hun levenswijze en hun manier van jagen. Je sluit uiteindelijk je reis af onder de wuivende palmen in Diani Beach.

Dwalen langs de Great Rift

Na een lange vlucht heb je gelukkig geen last van jetlag: hier staan de klokken 1 uur voor ten opzichte van 'onze' tijd. Nog zo'n meevaller is dat je wordt opgehaald op de luchthaven in Nairobi door je gids. In het hotel, buiten het centrum van de drukke hoofdstad, geniet je van je eerste Afrikaanse biertje, een Tusker.

De volgende dag haal je je jeep af bij het verhuurkantoor en kan je rondreis écht beginnen. Je rijdt de hectiek van Nairobi uit, op weg naar Lake Naivasha, een immens zoetwatermeer. De naam betekent 'ruw water' omdat stormen plots kunnen voorkomen. Het meer maakt deel uit van de 'Great Rift Valley', een intra-continentaal systeem dat van het noorden tot het zuiden door Kenia stroomt, met uitlopers tot in Tanzania en Ethiopië. Je gids weet alles over de verschillende diersoorten die hier leven. Je maakt veel kans om giraffes, buffels, nijlpaarden, apen, springbokken en wrattenzwijnen te spotten. Na een rustige wandeling bereik je het einddoel van vandaag: het 'tented camp' nabij Lake Naivasha. Je geniet van een glas, van de prachtige vergezichten en van de romantische zonsondergang.

Flamingo's in Lake Naivasha Kenia
Flamingo's in Lake Naivasha

Roze tapijt door duizenden flamingo's

We blijven twee dagen in het tentenkamp. Tijd genoeg dus om Hell's Gate National National Park te bezoeken. Overal vind je hier waterwaterbronnen, stoomgaten en geisers. Je mag het park bezoeken per jeep én te voet! Weliswaar onder de leiding van een gids maar toch: het is één van de weinige parken waar dat kan. Dit is een perfecte plaats om giraffes, zebra's, struisvogels, bavianen en gazellen te ontdekken. Na afloop ga je terug naar het tentenkamp waar je inscheept voor een boottocht op Lake Naivasha. Je ziet én hoort bijna zeker nijlpaarden. Met deze logge dieren moet je op je hoede zijn, want nijlpaarden zijn veel gevaarlijker dan ze eruit zien. Blijf dus vooral ín het bootje!

De volgende dag wordt een nieuw hoogtepunt op je rondreis, met de safari naar het Lake Nakuru National Park. Het meer is erkend als werelderfgoed door de UNESCO. De grote attractie zijn de duizenden flamingo's: aan de rand van het meer vormen ze een prachtig roze tapijt. Hier leven ruim 50 verschillende zoogdieren, onder meer de witte neushoorn - de grootste onder de 5 soorten neushoorns - en de leeuw. We beëindigen deze rijk gevulde dag met een frisse douche en een stevig maal. De volgende dag staat immers een ontmoeting met de Masaïstam op het programma van de rondreis.

De accommodatie bij Diani Beach vonden we erg luxueus. De kamers waren uitstekend verzorgd en hadden airco. De omgeving was sprookjesachtig: witte zandstranden met palmbomen en prachtig weer. Tijdens ons verblijf aan de kust hebben we de lokale agent ook nog gesproken. We hebben hem ook aangegeven dat we alles uitstekend geregeld vonden. Ik heb ook geen aanbevelingen; de enige aanbeveling die ik kan doen is door Kenia online aan te bevelen bij anderen.- Reiziger Moniek Rijper

De Masaï

De Masaï is een volk van nomaden, ze kennen geen landsgrenzen. Ze zijn met ongeveer 1 miljoen, de helft daarvan leeft in Kenia. Vee is voor dit volk erg belangrijk: ze gebruiken de huiden voor kleding, ze eten het vlees, ze drinken de melk. Ondanks de moderne civilisatie slaagden ze er toch in hun tradities te behouden. We krijgen een unieke inkijk in het leven van de Masaï dankzij onze vertegenwoordiger ter plaatse: hij heeft een tijdlang bij deze stam gewoond. We slaan ons kamp op bij de Masaï: je zult zien dat de Masaï een goedlachs volk zijn en dat ze veel van hun cultuur met ons willen delen. De Masaï zijn uitstekende vertellers: je leert alles over de medicinale werking van planten en over de geheimen van de savanne. 's Avonds, na de duik in de warmwaterbron, luister je naar meer boeiende verhalen over hun voorouders. 

's Anderdaagse ga je met de Masaï verder de bush verkennen. Je ontdekt alles over de levenswijze van dit nomadenvolk. Je maakt onder meer kennis met de vrouwen en de kinderen. Je ziet hun 'manyattas', traditionele huizen van takken en stro. De mannen tonen je de techniek om het beste een speer te werpen. De vrouwen leren je zelf sieraden te maken: een onbetaalbaar souvenir voor thuis. De kinderen van het dorp nemen je mee naar hun school waar ze enthousiast hun best doen om een mondje Nederlands te leren. Je wordt een onderdeel van de stam en je leert steeds meer over hun manier van leven.

Een jaarlijkse schouwspel: de trek van de gnoes

Vandaag staat met het Masai Mara-natuurreservaat een nieuwe hoogtepunt op het progamma. Masai Mara is 1700 km² groot en is een onderdeel van de Serengeti-vlakte. Dé attractie hier is de massale seizoenstrek van de gnoes. Tijdens de gamedrive speuren we naar wild, over de weidse vlaktes met leeuwen en olifanten, dichte bossen met cheeta's en luipaarden en langs rivieren vol krokodillen en nijlpaarden. Je rijdt door de wilde en onaangetaste natuur. 's Avonds hoor je het gehuil van de hyena's. Je gaat slapen onder een deken van sterren, met de soundtrack van de savanne op de achtergrond...

Avontuur tijdens de rondreis

De volgende dag kan je Masai Mara grondig verkennen. Gelukkig ben je op pad met een echte kenner van het park: je gids! Je vertrekt in alle vroegte, wanneer het nog fris en donker is. Zo vroeg in de ochtend is namelijk het ideale tijdstip om dieren te spotten. Jij, met je ongeoefende ogen, bespeurt op het eerste gezicht niets bijzonders. Maar je chauffeur-gids heeft iets opgemerkt. In de verte cirkelen een handvol gieren in de lucht. Zou het...? Ja hoor, daar ligt het kadaver van een gnoe, rondom posteren leeuwen en hyena's wachten hun beurt af. Indrukwekkend.

Dagtocht naar Wassini Island

Na nog een allerlaatste gamedrive in de Masai Mara zet je koers richting hoofdstad Nairobi. Het is een flinke rit, ongeveer 6 uur, over veelal moeilijke wegen. Maar ook dát is Kenia! Je eindbestemming is Dani Beach, maar eerst gaat het richting Nairobi alwaar je het vliegtuig neemt naar de luchthaven van Mombasa, een uurtje vliegen. Van de wilde savanne Masai Mara naar de wuivende palmen en de staalblauwe Indische Oceaan in Dani Beach: in Kenia kan het allemaal. Aangekomen in het beach resort kan je het stof van de savanne van je afwassen, je heb het verdiend. In Dani Beach word je in de watten gelegd door het vriendelijke personeel. De volgende dagen kan je zelf invullen. Wil je een tocht maken met een dhow; de traditionele bootjes; diepzeevissen, duiken, jetskiën, kitesurfen of windsurfen? De keuze is helemaal voor jou!

Toch een tip? Maak een dagtocht richting Wassini Island. In een zeilboot vaar je naar een zandbank, onderweg word je geëntertaind door spelende dolfijnen. Rondom de zandbank is een koraalrif, een perfecte plek om te snorkelen! Versterk de innerlijke mens met een stevige schaal krab voor je weer naar Dani Beach vertrekt.

Maak een laatste wandeling tussen de palmen, drink nog een laatste glas Tusker want vanavond zit je rondreis er echt op. De reis door Kenia heeft je heel wat moois laten zien: de hectiek van Nairobi, prachtige zoogdieren, kwetterende vogels en ongerepte natuur.

Meer info over deze rondreis in Kenia

Deze Go Kenia rondreis wordt georganiseerd door Kenia online, onderdeel van Riksja Travel. Prijs vanaf € 2.452 per persoon (bij 4 personen) en vanaf € 2.973 (bij 2 personen) (exclusief vluchten).

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen