thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenVTB Reizen biedt u aan:Rondreis Laos - CambodjaMeer info
Groepsrondreis Laos en Cambodja op rondreis.be

Laos & Cambodja, juwelen langs de MekongEen overvloed aan natuurlijke en culturele rijkdommen

vanaf € 4.990pp
VTB Reizen

Verborgen parels langs de Mekong17-daagse rondreis door Laos en Cambodja

Deze reis, waarop je achtereenvolgens Laos ontdekt en vervolgens Cambodja bezoekt, is ronduit fantastisch. De reis begint in het charmante Luang Prabang, daarna gaat het naar de hoofdstad Vientiane. We ontdekken het onbekende zuiden van Laos. We varen de Mekong af gedurende een driedaagse cruise langs de rijkdommen van het land. We vliegen daarna naar Cambodja waar je het legendarische tempelcomplex van Angkor Wat bezoekt. Kortom: deze reis staat bol van de hoogtepunten.

Het avontuur begint aan de oevers van de Mekong, in Luang Prabang, in Laos. De stad werd in haar geheel toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van Unesco. Je begrijpt onmiddellijk waarom. Je vindt er schitterende tempels en vredige kloosters naast statige Frans-koloniale gebouwen. Je bezoekt onder meer Vat Aham, één van de belangrijkste heiligdommen van Luang Prabang. Het avondeten gebruik je tijdens een Baci ceremonie. Je ziet de ceremoniële schalen met bloemen klaargemaakt worden onder het zingen van boeddhistische mantra's.

Boeddha's tellen in Pak Ou

De volgende dag bezoek je 's morgens de imposante tempel van Vat Xieng Thong. Maar het hoogtepunt van deze dag is een rondleiding in de grotten van Pak Ou. Een traditionele rivierboot neemt je zo'n 25 km mee richting deze heilige grotten. Onderweg kun je je ogen de kost geven. Boeddha is de centrale figuur op de vaarroute naar de sacrale grotten. Duizenden Boeddhabeelden staan verspreid in verschillende groottes en stijlen, sommige zijn heel oud. Op de terugweg zie je hoe de Laotianen de karakteristieke rijstwijn maken. Gezondheid!

De watervallen van Khouang Sy

's Anderendaags trekken we naar de watervallen van Khouang Sy. In de omgeving is de natuur prachtig. Wat je op de top van de watervallen ziet en hoort is ronduit overdonderend. Hier stort het water zich met luid geraas naar beneden, om daar uit te monden in meerdere meertjes. We keren terug naar Luang Prabang om te klimmen! Naar de top van Mount Phousi is het 328 lastige treden, maar toch moet je dit doen want het zicht van op de top is echt spectaculair. Je ziet er de oude koningsstad en de Mekongrivier. Terug beneden is de hoofdstraat van Luang Prabang plots een sfeervolle markt geworden, waar je souvenirs voor thuis kunt kopen of een hap kunt eten.

Rondreizen in Laos en Cambodja met VTB
De watervallen van Khouang Sy in Laos

Voedseloffers bij de monniken

De derde dag in Luang Prabang is ook meteen de laatste. Maar we vertrekken hier niet zonder het dagelijkse ritueel van de boeddhistische monniken bij te wonen. In alle vroegte lopen ze elke dag met hun bedelnap door de straten om voedseloffers te verzamelen. Na het ontbijt is het tijd voor een rondleiding in de voetsporen van de Laotiaanse koninklijke familie. In hun vroegere paleis bevindt zich een soort museum met hun gebruiksvoorwerpen. Later die dag vliegen we zuidwaarts naar de hoofdstad Vientiane. Morgen zul je deze stad ontdekken.

Koffie slurpen in Pakse

Vientiane lijkt in niets op andere Aziatische hoofdsteden die je misschien kent. Geen hoge wolkenkrabbers en geen verkeerschaos maar wel een gezellige drukte en kleine straatjes waarin het leuk verdwalen is. Onze lokale gids staat klaar om deze relaxte stad te tonen. Je ziet onder meer de Royal Chapel, de Vat Sisaket en de triomfboog. 's Namiddags bezoek je Xieng Khuan of het Buddha Park, een curieuze verzameling Boeddhabeelden in allerlei maten en vormen.

De volgende dag zet je koers richting Pakse, met een binnenlandse vlucht. Pakse heeft niet zoveel bezienswaardigheden maar is desondanks een charmante plaats voor een bezoek. Pakse heeft de grootste ochtendmarkt van Laos. Hier kun je je inkopen doen voor je driedaagse rondreis op de Mekongrivier, morgen. Maar eerst bezoek je nog het Bolaven plateau. Dat ligt 1350 meter boven de zeespiegel. Door het plateau lopen verschillende rivieren en watervallen. Wij bezoeken de Seset rivier en Tad Fane watervallen. Probeer onderweg zeker een lokaal geteelde koffie want de stad staat er bekend om.

De Baci-ceremonie was echt speciaal en mooi. We zaten rond een soort boom, gemaakt van bloemen en bananenbladeren. We kregen een wit touwtje rond de pols als teken van voorspoed, geluk en gezondheid. Echt uniek.- Reiziger Elize

Riviercruise op de Mekong

Het absolute hoogtepunt van deze rondreis is de driedaagse cruise op de Mekongrivier. Je vaart langs de rijkdom van het zuiden van Laos. Eerst scheep je in in een kleine longtailboat en vaar je naar de voormalige hoofdstad van het koninkrijk Champassak. Daar stap je over in een fraai teakhouten cruiseschip. Dit zal je verblijf zijn gedurende drie dagen. De eerste aanlegplaats is Vat Phou, een Khmertempel. Het complex is gesticht in de 9de eeuw en was kortstondig de hoofdstad van het Khmerrijk. 's Avonds is het genieten geblazen. Ofwel van de ondergaande zon op het dek van het schip, ofwel van het heerlijke maal. Of beide!

Deze ochtend is de eerste stop het kleine dorpje Houei Thamo, dat vlak naast de ruïnes van de Oum Moung-tempel ligt. We varen langzaam verder over de machtige Mekong. De volgende stop is Khong Island, waar de tijd al eeuwenlang stil staat. 

's Anderendaags vat je het laatste traject van de vaartocht aan. We gaan naar Ban Veunthong waar we aan boord gaan van een kleine longboat die ons naar Khone Island brengt. Ook hier zijn de vele kanaaltjes en eilanden een ware lust voor het oog. We verkennen het eiland verder en ontdekken de Khone Papheng watervallen. Als je geluk hebt spot je misschien de weinig voorkomende Irrawaddy dolfijnen! Onder een prachtige sterrenhemel ga je onder zeil, nog overdonderd van alle indrukken van deze dag en van deze cruise.

De volgende dag gaan we de grens over. Op naar Cambodja! We vliegen naar Siem Reap, dé perfecte plaats voor een bezoek aan een nieuw hoogtepunt uit deze reis. We bezoeken vandaag voor een eerste keer het mythische tempelcomplex van Angkor. Je ziet de koningsstad Angkor Thom met de charmante Bayontempel. Die is bekend omwille van zijn torens die elk een gezicht voorstellen.

Angkor Wat, het grootste religieuze bouwwerk ter wereld

Dag 12 van de rondreis staat in het teken van Angkor Wat. Het is het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Er hangt een raadselachtige sfeer in de stille ruïnes. Dat Angkor Wat belangrijk is voor de Cambodjanen bewijst het feit dat het een prominente plaats kreeg op de vlag van Cambodja.

Later bezoeken we ook de zogenaamde tweelingtempels, de tempelberg en de overwoekerde tempel van Ta Phrom.

De volgende dag trekken we de bergen in. Net buiten Siem Reap ligt het Kulengebergte en aan de voet hiervan vinden we twee schitterend tempels uit de klassieke Khmer-tijd: Bantey Srey en Bantey Samre. Onderweg naar je hotel in Siem Reap kan je het fraaie Cambodjaanse platteland voorbij zien glijden.

De reis zit er bijna op als we het vliegtuig opstappen richting hoofdstad Phnom-Penh. Het wordt een ervaring die indruk zal maken, want je bezoekt de Killing Fields, een nare herinnering aan het genadeloze regime van Pol Pot en de Rode Khmer.

De laatste dag van de reis doen we het rustig aan. We blijven de hele dag in Phnom-Penh. Je kunt het nationale museum en het koninklijk paleis bezoeken, nog wat cultuur opdoen in de Wat Phnom-tempel en de grote overdekte marktplaats bezoeken. Hierna rijden we terug naar het vliegveld voor de vlucht naar Brussel.

Meer info over deze rondreis in Laos en Cambodja

Deze 17-daagse rondreis van VTB Reizen in Laos en Cambodja is boekbaar voor minimum 10 en maximum 15 personen via uw reisagent. Prijs vanaf €4.990 per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Internationale en binnenlandse vluchten en lokaal transport zijn inbegrepen in de prijs zoals vermeld op de website.

Het programma, vluchtschema, de klimaattabellen en andere interessante info vind je terug op de website van VTB Reizen.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen