thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenFOX, verre reizen van ANWB biedt u aan:Rondreis MaleisiëMeer info
Groepsreis Borneo rondreis.be

Groepsrondreis Maleisië - Borneo18-dagen rondreizen in het paradijs

vanaf € 1.799pp
FOX, verre reizen van ANWB

Ontmoet de orang-oetans in de jungle van Borneo!Azië in het klein

Ben je de klassieke bestemmingen beu en wil je eens iets anders? Dan kunnen we deze rondreis door Maleisië, en het eiland Borneo in het bijzonder, warm aanbevelen! Deze avontuurlijke reis met FOX zit boordevol natuur, cultuur en ontspanning. Het is ook een rondreis die lang blijft hangen! In Borneo bezoeken we het prachtige tropisch regenwoud van Bako National Park. Daarna sta je oog in oog met een reus van het oerwoud wanneer je het orang-oetan-reservaat bezoekt. Vervolgens nemen we het vliegtuig richting vasteland van Maleisië. We bezoeken de moderne Petronas Towers in Kuala Lumpur, maar je zult zien dat Maleisië een land met twee gezichten is. De drukte van de hoofdstad wordt immers afgewisseld door de rust van de Cameron Highlands. We eindigen op het tropische eiland Langkawi, waar je kunt relaxen en kunt bijkomen van alle indrukken van Maleisië!

We vliegen via Kuala Lumpur naar Kuching in Borneo, dit is het noordelijke en kleinste deel van het eiland, het andere en grootste deel van Borneo is Indonesisch grondgebied. We laten je even bijkomen van de vlucht in je hotel. De volgende dag start de rondreis écht: dan rijden we naar het tropisch regenwoud, het nationaal park van Bako. Het park is een paradijs voor liefhebbers van de fauna en flora van het eiland: onder meer de vleesetende bekerplant en de prachtige wilde orchideeën zijn de sterattracties van Bako. Nog meer sterattracties? De bizarre neusaap komt hier alleen voor en als je geluk hebt zie je misschien ook de zeldzame neushoornvogel! Tegen de avond kun je een wildlife cruise maken, over de rivierdelta en de zee. We overnachten in Kuching.

Oog in oog met de machtige orang-oetans

Vandaag brengen we een bezoek aan Semenggoh. De plaats is bekend als reservaat van verstoten of mishandelde orang-oetans. Hier worden de dieren begeleid om later zelfstandig het oerwoud in te kunnen. Daarna trekken we verder landinwaarts, naar een lokale markt waar je kunt proeven van exotisch fruit en geurende specerijen. Je bezoekt ook een peperplantage. Tot slot bereiken we onze slaapplek in Batang Ai: een resort dat gebouwd is aan de oevers van een zoetwatermeer.

Bako National Park, een paradijs voor natuurliefhebbers
Bako National Park, een paradijs voor natuurliefhebbers

Een glaasje drinken met de Iban-stam

We blijven drie dagen in het geweldige Aiman Batang Ai Resort & Retreat. Het hotel is de perfecte uitvalbasis voor excursies aan de Batang Ai-rivier. Op dag 5 van de rondreis bezoeken we de traditionele Iban-stam, deze mensen wonen diep de jungle, onder één groot dak: het longhouse. Het stamhoofd vertelt je over het dagelijkse leven van deze stam. De vrouwen vlechten matten, de mannen gaan op jacht, met blaaspijpen jagen ze op vogels en apen. Je wordt ook uitgenodigd om een glaasje tuak of rijstwijn te nuttigen. Proost!

Vandaag doen we het rustig aan. We genieten van de rust van het resort, aan het zwembad met een cocktail erbij. Hemels! Als je uitgerust bent, kun je een van de vele excursies die het hotel aanbiedt doen, zoals bijvoorbeeld een boottocht naar de watervallen, vlakbij.

Ontspannen in Damai Beach 

Terug naar de bewoonde wereld. We verlaten de jungle en rijden richting Damai Beach, aan de Zuid-Chinese zee. We zitten ook vlakbij de luchthaven van Kuching. In ons resort -het Damai Beach Resort- zijn vele faciliteiten, waar je morgen, tijdens een vrije dag, optimaal kunt van gebruik maken.

Doe je toch liever iets actiefs? Breng in dat geval een bezoek aan het Sarawak Cultural Village. Je maakt er kennis met de verschillende bevolkingsgroepen van Noord-Borneo. Je ziet er hoe de bevolking leeft, werkt en hoe hun dorpen eruit zien. Blijf je liever iets dichter bij het resort? Een kajaktocht over zee of een stevige mars door de natuur achter het resort is in dat geval jouw ding!

We verlaten het eiland Borneo en steken de Zuid-Chinese zee over naar het vasteland van Maleisië. We vliegen op dag 9 naar de levendige hoofdstad Kuala Lumpur. Ons hotel ligt centraal in deze miljoenenstad. Ga in ieder geval streetfood eten: je vindt zeker je meug aan een van de hawker' stalletjes; zoals deze typische eetkraampjes hier heten.

Een bezoek aan Borneo en Maleisië is elke keer opnieuw bijzonder. Maak zeker eens een stadstour per orginele trishaw door Georgetown op Penang, fantastisch!- Reisspecialist Jamie & reisleider Floris

Omhoog turen naar de Petronas Twin Towers 

Vandaag verkennen we Kuala Lumpur. Dé attractie van de stad zijn de Petronas Twin Towers. De twee identieke torens waren bij de inwijding in 1998 de hoogste gebouwen ter wereld met 452 meter, nu is dat de Burj Khalifa in Dubai (met maar liefst 828 meter)! Er zijn wel meer attracties, zoals de moderne shoppingcentra, diverse tempels, het Moorse station en niet te vergeten de Batugrotten, dat zijn een serie grotten, eigenlijk kalkstenen rotsformaties, even buiten de stad. De Batugrotten zijn een heilige plaats voor de hindoes.

We verlaten Kuala Lumpur en zetten koers naar de Cameron Highlands, volgens velen hét mooiste heuvelgebied van Maleisië. De Engelsen kwamen hier graag en veel. Ze gebruikten de hoogvlaktes voor de teelt van thee. Nog iets waarvoor de Engelsen naar hier kwamen is het koele klimaat: de temperaturen liggen tussen de 10 en 25 graden. Zeer aangenaam!

De Orang Asli, de oorspronkelijke bewoners

Op onze tweede dag in de Cameron Highlands maken we nader kennis met de hoogvlaktes en haar bewoners. Niet alleen thee wordt hier verbouwd, ook verschillende soorten bloemen en een rijk aanbod aan fruit. We stoppen straks bij een lokale markt waar we allerlei producten uit de Cameron Highlands zullen vinden. De hooglanden zijn ook de thuis van verschillende zoogdieren, vogels, reptielen en insecten. We maken kennis met de Orang Asli-stam, de oudste bewoners van Maleisië. Er zijn zo'n 18 stammen en allemaal leiden ze een nomadisch leven. Ze leven van de jacht, en hum voornaamste wapen is daarbij de blaaspijp. Zij laten je zien hoe ze daarmee jagen!

De volgende dag verlaten we de Cameron Highlands. De volgende stop op onze rondreis is Penang, een klein eiland dat met het vasteland verbonden is via een lange brug. Penang is een echte smeltkroes van culturen: naast Maleisiërs zijn Chinezen hier ruim in de meerderheid. Je ziet het aan de vele tempeltjes!

Penang, de Parel van de Oriënt

We verblijven twee dagen in deze Parel van de Oriënt, zoals dit eiland door haar bewoners genoemd wordt. De hoofdplaats van het eiland is de levendige stad Georgetown, dat door UNESCO op de lijst van waardevolle steden werd geplaatst. Vandaag heb je de hele dag de tijd om deze sfeervolle stad te ontdekken. Veel van de architectuur is in koloniale stijl. De gezellige drukte van Chinatown; Little India, met zijn vele zijde-, kruiden- en specerijenwinkels; op Millionaires' Row kun je vergapen aan de huizen van 'nieuwe' Chinese rijken of neem een riksja en bezoek Kek Lok Si, de grootste boeddhistische tempel van het land. Je ziet het: Penang is de Aziatische wereld in het klein!

We sluiten de rondreis af in Langkawi, waar we de laatste dagen op Aziatische bodem in absolute rust en schoonheid zullen doorbrengen op het prachtige eiland Langkawi. Altijd zon en een staalblauwe zee, een tropisch strand en tonnen ontspanning: meer kan de mens zich toch niet wensen? Je verblijft twee dagen in het luxueuze viersterrenresort Berjaya Langkawi. Aan de voorkant grenzend aan het brede zandstrand van Burau Bay, aan de achterkant vinden we het dichtbegroeide regenwoud. In het resort heb je alles wat hart verlangt: zwembad, ligbedden, parasols, een beachbar... Het is de perfecte afsluiter van je rondreis door Maleisië en het eiland Borneo!

Meer info over deze groepsrondreis in Maleisië en Borneo

Deze 18-daagse rondreis in Maleisië en Borneo is boekbaar via FOX.

De vanaf-prijs bedraagt € 1.799 per persoon. Internationale en binnenlandse vluchten, overnachtingen in 4* hotels en vermelde entreegelden zijn inbegrepen in de prijs.

Wil je het advies vragen van trouwe FOX-klanten? Neem dan contact met hen op via het FOX forum.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen