thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenRiksja Travel biedt u aan:Rondreis MarokkoMeer info
Rondreis Marokko

Bedoeïenenkaravaan naar de souks10-daagse rondreis Marokko

vanaf € 568pp
Riksja Travel

Een kennismaking met de verschillende kleuren, geuren en vormen van MarokkoEen onvergetelijke individuele woestijnrondreis

Deze 10-daagse rondreis door Marokko laat je alle gezichten van het Noord-Afrikaanse land zien.

Je wordt gekatapulteerd naar de Middeleeuwen in de koningsstad Fès. Je maakt kennis met een lokale familie. Je maakt als een echte bedoeïen lange tochten door de Saharawoestijn. Je brengt er de nacht door onder de sterren. Na talloze omzwervingen eindig je je reis door dit fascinerende en magische land in de souks van Marrakesh. Een geweldige reis in 10 dagen, die je dankzij Marokko online, onderdeel van Riksja Travel, kunt maken.

Start in de koningsstad Fès

Je begint je reis in Fès. Fès is een van de 'vier koningssteden', de andere zijn Marrakesh, Meknes en Rabat. Ze worden zo genoemd omdat ze alle vier ooit tot hoofdstad van Marokko werden gemaakt. De medina ('stad') van Fès is een van de eersten in zijn soort en dus meteen één van de meest oorspronkelijke. De medina is nog steeds bewoond, zoals dat was in de Middeleeuwen. Je vindt er woonhuizen, moskeeën, bakkerijen en hammams. Het is zalig verdwalen in de vele straatjes maar gelukkig maak je een stadswandeling onder leiding van een lokale en ervaren gids. Hier zijn veel winkeltjes, waar eeuwenoude ambachten herleven. Zilverbewerkers, garenspinners en leerlooierijen bestaan broederlijk naast elkaar. In Fès zijn diverse theehuizen en restaurants, die smakelijke tajines serveren. Een tajine is typisch Marokkaans: het bestaat uit een schaal en een hoog kegelvormig deksel. Je kunt er vlees- of visgerechten mee maken, samen met de couscous en groenten wordt dat allemaal in de tajine gedaan. Heerlijk!

Rondreis Marokko met Riksja Travel

Marokkaans avontuur

De volgende dag haal je je huurauto op en dan kan je Marokkaanse rondreis beginnen! Het is een volle dag rijden naar je volgende stop: Rissani. Onderweg geef je je ogen de kost want er is heel wat te zien. Zo ligt de Gorge du Ziz op je weg: een immense kloof. De weg gaat via Errachidia naar Erfoud en Rissani, je slaapplaats. Je logeert in een kasba-hotel. Een kasba is het verdedigbare deel van de medina, een soort fort, meestal gebouwd met hoge muren van klei vermengd met stro. Het hotel van deze avond is smaakvol ingericht door eigenaar Hassan. Voor je gaat slapen kan je genieten van een verfrissende duik in het zwembad. Het decor van deze bijzondere plek is heerlijk. Zeg nu zelf: zittend op een terras vol kaarsen onder de sterrenhemel, smullend van een heerlijke tajine en een glas wijn erbij.

Een nacht onder de sterren bij de bedoeïenen

We doen het rustig aan vandaag. Je kunt nog eens in het zwembad duiken of lekker niets doen. Maar avonturiers trekken naar de oude kasba, naar de souk of naar de lokale markt van Rissani. De gastvrijheid van de dorpsbewoners is groot, zoals overal in Marokko. Tegen de avond rijden we richting Erg Chebbi woestijn, bij Merzouga. Daar is onze volgende stop, je bent vanavond te gast bij bedoeïenen. Maar voor je het bedoeïenenkamp bereikt, moet je eerst een paar hindernissen overwinnen. Eerst moet je over een hobbelige weg met je auto. Dan bestijg je een kameel en je gaat de woestijn in. De stilte is hier totaal. Je bereikt een klein tentenkamp, je eindhalte voor vandaag. Je slaapt vannacht niet in een hotel maar in een tent. De tenten zijn sober ingericht: er is een bed, dekens gemaakt van kamelenwol en een toilet. Maar meer hebben de bedoeïenen niet nodig om gelukkig te zijn. Misschien een tajine en een glaasje 'Moroccan whisky' of muntthee. De sterrenhemel krijg je er gratis bij!

Wij hebben een superreis gehad naar Marokko. De afwisseling van natuur, oude steden, verschillende landschappen en verschillende mensen waarmee we in aanraking kwamen- Lenny Reijnierse

Zonsopgang in Marokko

Je kunt ook de uitbreiding '4x4 jeeptocht en thee bij een lokale familie' bijboeken. Je gaat met een 4x4 jeep naar een oude kasba, die nog steeds bewoond is. Je leert er heel wat over het leven in een kasba. 

Sta vroeg op als je zon wilt zien opgaan: een bijzondere ervaring. De zon zet de duinen in een rode-bruine gloed. Daarna zet je koers richting de Dades Vallei, één van de groenste plekjes van Marokko. Je rijdt door talloze kleine dorpjes en palmoases richting Tinerhir. Onderweg kun je een omweg maken via de Todra Gorge: een enorme kloof van meer dat 300 meter. De Dades Vallei is een van de spectaculairste zichten in heel Marokko. De setting is hier wondermooi: vreemde rotspartijen, vruchtbare palmvalleien, ruige bergen, verre uitzichten en kleine dorpjes. Hier zou een mens stil van worden. Het is de natuur op zijn best.

Filmdecor Ouarzazate

De volgende dag trek je de bergen in, op weg naar Ait Benhaddou. Een lokale gids begeleidt je op je tocht. Je ziet dadelbomen, een rivier, akkers,… Je gaat op de thee bij een berberfamilie die je gastvrij ontvangt. 's Middags zet je de rondreis verder. Op je weg ligt de palmoase van Skoura en de stad Ouarzazate. Ouarzazate is op zich niets bijzonders maar de stad is wel een populaire filmlocatie: onder meer Lawrence of Arabia, The Mummy en Gladiator zijn hier gedeeltelijk opgenomen. Je eindhalte vandaag is Ait Benhaddou, een indrukwekkende kasba omringd door palmbomen. In de kasba kun je gezellig kuieren langs straatjes en poorten die de kasba rijk is. Eet of drink iets, maak nog een kamelentocht of huur een fiets want morgen staat een lange verplaatsing op het programma.

En nog meer mooie decors...

's Anderendaags stap je weer in je huurauto voor een rit van ruim vier uur. Langs de weg liggen terrassen met tarwe, cactussen en palmbomen. Ook diverse kleine dorpen liggen op de baan met de toppen van het Atlasgebergte als achtergrond. De hoogste toppen bereiken een hoogte van 4000 meter en sommige zijn bedekt met eeuwige sneeuw.

De charmes van Marrakech

De boeiende rondreis is bijna afgelopen als je in Marrakesh aankomt. Na de rust van de woestijn en van het binnenland is de drukte van Marrakesh even wennen. Overal drukke kruispunten, auto's en brommertjes, maar toch heeft deze Koningsstad zijn charme weten te behouden. Je kan de overblijfselen van het El-Badipaleis, de Majorelletuin en de Koutoubia-moskee bezoeken. De meeste mensen komen voor het centraal gelegen Djemaa el Fna-plein en zijn attracties in de openlucht: restaurants, theetentjes, vele kraampjes met kebabs, winkeltjes waar je typische Marokkaanse souvenirs kunt kopen. Op het plein tonen straatartiesten en slangenbezweerders hun kunsten. Een ideale plek om je onderhandelingstechnieken te oefenen!

Kookworkshop met de tajine

We blijven de volgende twee dagen in Marrakesh. Je kunt hier heel wat doen. Zo is een bezoek aan Marokko niet compleet als je geen typische hamman hebt bezocht. Je kunt couscous gaan ‚shoppen’ en zo het echte Marokko ontdekken. Samen een lokale huisvrouw ga je boodschappen doen. Geef je ogen de kost want hier, diep in de souk, ontdek je de alledaagse manier van leven. Je leert efficiënt te onderhandelen en ziet dat het een deel is van een Marokkaanse cultuur. Ook op de markt, ook bij de bakker, enz… Als je terugkomt van de markt leer je, onder deskundige leiding van koks Gemma of Fatima, een echte tajine te bereiden. 

Na de kookworkshop én je lekkere, zelf bereide maal kun je nog een laatste wandeling maken in de stad, want vanavond is je reis door Marokko écht voorbij. Geniet nog van glaasje wijn of rust nog wat. De rondreis heeft je heel wat mooie steden, prachtig gekleurde duinen, brede stranden en fantastische panorama's laten zien. Een rondreis die je nooit zult vergeten.

Meer info over deze rondreis in Marokko

Deze rondreis in Marokko wordt georganiseerd door Marokko online, onderdeel van Riksja Travel. Prijs vanaf € 568 p.p. (exclusief vluchten).

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen