thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenThomas Cook biedt u aan:Rondreis MarokkoMeer info
Rondreis Marokko

De Keizerlijke StedenBeleef de hoogtepunten van Marokko in een rondreis van één week!

vanaf € 909pp
Thomas Cook

Naar de vier koningssteden8-daagse rondreis door Marokko

Hou je klaar voor deze unieke rondreis door Marokko! Je bezoekt de vier koningssteden Marrakech, Rabat, Fez en Meknes. Je beleeft de drukke metropool Casablanca, de grootste stad van het land, met zijn witte gebouwen. Je geniet van de machtige landschappen van het Atlasgebergte. In Marrakech snuif je de sfeer op van La Ville Rouge en laat je je betoveren door slangenbezweerders, verhalenvertellers of kruidendokters. Op deze rondreis van Thomas Cook trek je in 8 dagen langs de hoogtepunten van Marokko.

De reis begint in Marrakech. Op de luchthaven word je verwelkomd door de reisleider, die je naar het hotel brengt. In het restaurant van het hotel proef je je eerste, typisch Marokkaans diner, vol fijn gekruide gerechten. Wat een binnenkomer! Ga meteen de sfeer van de stad opsnuiven op het Djemaa-El-Fnaplein. Het lijkt uit een sprookje of uit een verhaal van duizend-en-een-nacht te komen. Je overnacht in het viersterrenhotel Golden Tulip Farah(*) in Marrakech.

Casablanca, de niet-officiële hoofdstad

Na het ontbijt rij je naar de drukke metropool Casablanca, de onofficiële hoofdstad van het land. Je bezoekt de voornaamste hoogtepunten van de stad. Bijvoorbeeld de moskee van Hassan II en het Mohamed-V-plein. Wandel over de Corniche, een lange wandelweg die langs het strand en de zee loopt. Hierna zet je koers naar het de hoofdstad Rabat waar je incheckt in hotel Chellah.

Rabat is, samen met Fez, Meknes en Marrakech, één van de vier koningssteden. De Marokkaanse regering heeft hier haar zetel en er is het koninklijk paleis van koning Mohamed VI. Het paleis is voor gewone stervelingen verboden terrein maar er naar kijken mag gelukkig wel. Je vindt er verder ook het mausoleum van Mohamed V, de kasba van Oudaya en de ruïnes van Chella. In de Romeinse tijd werd de stad aangeduid als Sala. Na die periode werd Sala een tijdlang gebruikt als necropolis, als begraafplaats.

Rondreis Marokko op rondreis.be
De Berberbevolking

Romeinse ruïnes

Na de middag ga je naar Moulay Idriss, een bekend pelgrimsoord dat ook wel het Mekka van de armen als bijnaam kreeg. De plek verwijst naar sultan Idris I. Voor duizenden moslims is dit een heilige plaats. Ieder jaar in augustus en september komen ze de tombe groeten. Je wandelt verder naar de Romeinse ruïnes van Volubilis, hét centrum voor dit deel van Romeins-Afrika. Het gebied was heel vruchtbaar en dus rijk. In deze stad, met ruim 10.000 inwoners, werd op grote schaal graan verbouwd en geëxporteerd naar Rome. Belangrijk was ook dat er contacten waren tussen de lokale Berber-bevolking en de Romeinen. Vandaag is het nog steeds een plaats met veel sfeer. Hierna rijden we door naar Fez, waar we inchecken in het hotel Fès Inn. Je gebruikt hier ook het diner. Bsaha of smakelijk!

Fez een stad vol cultuur

De volgende dag ga je Fez grondig verkennen. Fez is een doolhof van kleine straatjes, een wirwar van gezellige pleinen, een paradijs voor wie graag wandelt. Bovendien is Fez uitzonderlijk goed bewaard. In de oude medina ontdek je oude moskeeën en madrassa's of islamscholen, oude werkplaatsen en sfeervolle winkels. Ga zeker de leerlooierijen bezichtigen. Het leerlooien is een bijzonder procedé dat in Marokko gewoon op straat plaatsvindt. De huid van schapen wordt geweekt en gekleurd in open kuipen. Daarna kan de bewerking van het leer beginnen. Handige schoenmakers maken er kleding, handtassen of schoenen van, die dan op hun beurt in de soeks worden verkocht.

De lunch gebruiken we in de medina. De Marokkaanse keuken is sterk beïnvloed door die van de Moren, de Arabieren en de Berbers. De gerechten zijn flink gekruid en er wordt dikwijls gember, saffraan en Râs al Hânout-kruidenmengsel gebruikt.

Fez is super! We houden ervan om in een stad te verdwalen en Fez is daarvoor ideaal. Overal straatjes en steegjes, gezellige pleinen en leuke winkels. We hebben een mooie ijzeren schaal gekocht voor haast geen geld!- Reiziger Steven

Meknes, het Versailles van Marokko

De ochtend van dag vijf van de rondreis ga je naar Meknes. Een prachtige stad met machtige stadswallen en mooie bouwwerken en parken. Haar schoonheid heeft Meknes te danken aan sultan Moulay Ismail. Hij bouwde de meeste gebouwen toen de stad voor een korte periode de hoofdstad van het rijk van de Alawieten was. Door haar schoonheid wordt Meknes ook wel het Versailles van Marokko genoemd en Unesco plaatste de stad in 1996 op haar lijst van werelderfgoed. Hierna gaat het richting Afourer. Onderweg kan je de imposante landschappen van het Atlasgebergte bewonderen. Je overnacht in hotel Chems of Tazarkount in Afourer, waar ook het diner op je wacht.

Marrakech, La Ville Rouge

We reizen door naar Marrakech, via de beroemde route Kelaa des Sarghana, een groene weg doorheen de Hoge Atlas. Een groot milieugebied, met onder meer de Toubkal, een berg die met 4165 meter de hoogste berg is van Noord-Afrika. Hier liggen moderne skigebieden naast eenvoudige berberdorpjes, groene steppes, kabbelende rivieren en grootse watervallen. De Hoge Atlas snijdt het land vanaf de Atlantische kust in de richting van de Algerijnse grens door. 

Aangekomen in Marrakech lunchen we in het hotel. Je overnacht in het comfortabele Golden Tulip Farah-hotel(*), maar eerst gaan we de stad verkennen. De stad wordt ook wel La Ville Rouge genoemd. Zoals je waarschijnlijk al vermoedde is de naam 'Marokko' afgeleid van de naam van de stad. Je verveelt je je nooit in Marrakech. Als je 's ochtends op het centrale Djemaa el Fna-plein komt lijkt het nog een gezellige en drukke, maar wel een 'gewone' markt. Maar na de middag verandert dat: plots komen slangenbezweerders en acrobaten tevoorschijn, verhalenvertellers en waterverkopers in traditionele klederdracht, muzikanten spelen hun lied en kruidendokters staan klaar met goede raad voor al je kwaaltjes. Als je honger krijgt kun je een hap eten in de vele eetstalletjes. Probeer eens verse dadels en een kop muntthee. Heerlijk!

Bezoek aan de afstammelingen van de Profeet

's Avonds komt er een heerlijke geur van gegrild lamsvlees over het plein en verkopers prijzen uit volle borst hun waren aan. In je hotel geniet je van een hammam of Turks badhuis: in de hammam werd vroeger een islamitische rituele reiniging gedaan. Een bezoek aan zo'n badhuis is een heel ritueel: het is in niets te vergelijken met een eenvoudig stoombad of sauna, zoals thuis. Je moet er tijd voor maken. Volledig gereinigd verschijn je aan het diner...

De laatste dag van de rondreis staat in het teken van kunst en cultuur. Zo bezoek je de historische graven van de Saadiërs, rechtstreekse afstammelingen van de profeet Mohammed. De begraafplaats werd (opnieuw) ontdekt in 1917. De Saadische graven vormen een dodenstad voor Sultan Ahmed el Mansour en zijn opvolgers. Verder bezoek je ook de Koutoubia-moskee, de grootste moskee in Marrakech met zijn bijzondere minaret. De Ben Joesoefmadrassa (of Koranschool) is een uniek voorbeeld van islamitische architectuur. Als je geluk hebt zie je de ooievaars neerstrijken op de stadsmuren.

We eten de laatste avond in de medina, tussen de Oostere tapijten en de mooie lantaarns. Morgen stap je het vliegtuig in, richting België. Het is een drukke week geweest, vol indrukken, smaken en geuren. Hier kom je beslist terug…

Meer info over deze rondreis in Marokko

Deze rondreis in Marokko wordt georganiseerd door Thomas Cook en kan indvidueel of in groep geboekt worden (min. 4 personen). De vluchten Brussel-Marrakech-Brussel, transfers en alle toegangsgelden zijn inbegrepen zoals vermeld in het programma.

Vanaf deze zomer is deze rondreis boekbaar in half pension. Vol pension kan mits supplement bijgeboekt worden.

 

(*) of gelijkaardig

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen