thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenAmazing Tours biedt u aan:Rondreis MyanmarMeer info
Groepsrondreis Myanmar op rondreis.be

De hoogtepunten van MyanmarEen 17-daagse rondreis door deze parel van Zuidoost-Azië

vanaf € 3.300pp
Amazing Tours

Myanmar, de laatste authentieke bestemming in Zuidoost-Azië17-daagse individuele of groepsrondreis op maat

Tot voor kort was reizen door Myanmar behoorlijk lastig. Het internationale toerisme liet het land liever links liggen, door het woelige politiek klimaat. Maar vanaf 1995 veranderde er iets. Eerst aarzelend, later met veel overtuiging, zette Myanmar de deuren open voor toeristen. En terecht, want deze parel van Zuidoost-Azië heeft zoveel moois te bieden. Ontdek adembenemend Myanmar  zoals tijdens deze voorbeeldrondreis met Amazing Tours.

Niet alleen heeft Yangon vele Britse stijlelementen, maar ook een leuke mix van boeddhistische, hindoeïstische, islamitische en christelijke architectuurelementen. We maken kennis met deze leuke stad. Het epicentrum van Yangon bevindt zich rond de Sulepagode, een Birmaanse stoepa van meer dan 2500 jaar oud. We bezoeken ook de gouden Schwedagonpagode. Deze pagode is een belangrijke boeddhistische bedevaartsplaats. Ze heeft haar naam alvast niet gestolen: met zestig ton bladgoud en vele duizenden kostbare edelstenen is dit gebouw echt onschatbaar. Hier worden acht haren bewaard van de laatste Boeddha, samen met relikwieën van drie voorgaande Boeddha's. 

Balanceren op de Gouden Rots 

Vandaag zetten we koers richting Bago. Bago werd beroemd doordat de Mon, een van oudste en oorspronkelijke bevolkingsgroepen van Myanmar, hier hun koninkrijk stichtten. Op je tocht ligt verder nog de gouden Shwemawdawpagode. Aangekomen in Bago gaan we naar de Kyaikpunpagode. Bijzonder omwille van zijn vier zittende Boeddha's: 30 meter groot en zittend in de vier windrichtingen. Bezoek ook de liggende boeddha van Shwethalyaung. In de namiddag gaan we verder naar het Khin Mon-basiskamp, onze uitvalsbasis voor ons bezoek aan de Gouden Rots, morgen.

De Gouden Rots is één van de belangrijkste Boeddhistisch plaatsen. Het is een bedevaartsoord en een heilige plaats maar ook een belangrijke toeristische trekpleister. Je ziet een zeven meter hoge stoepa die in evenwicht wordt gehouden door een haar van Boeddha’s, zo wil het geloof. Gelovigen hebben de rots volgeplakt met bladgoud. Daarna rijden we verder door rubberplantages tot we de historische stad Thaton bereiken. De stad is vooral bekend om de typische Mon-tempels. De volgende halte op onze rondreis is Hpa-An. De streek rond Hpa-An is prachtig: het beste bewijs daarvan is de Kyaukkalatrots. Je moet ook zeker de Saddargrotten gezien hebben: ze geven uit op een schitterend meer en ze bevatten honderden Boeddhabeelden.

Monnik in Myanmar
Lokale bevolking in Myanmar

Bagan, een wereldwonder op zich 

De volgende dag zetten we ons bezoek verder, met een bezoek aan de zittende Boeddhabeelden van het Lumpinipark. Nog meer kleurige boeddhabeelden zijn er in de Bayin Nyigrot. Daarna gaan we weer richting Bago. Tijd om hier enkele highlights te bezoeken, zoals het gerestaureerde Kanbawza Thadi paleis. We overnachten in Yangon. 

Dag zes van je rondreis staat het teken van een bezoek aan een wereldwonder! We bezoeken Bagan, één van de meest adembenemende boeddhistische bezienswaardigheden van Myanmar en eigenlijk van heel Zuidoost-Azië. Bagan is met niets te vergelijken: over een oppervlakte van 40 km² vind je religieuze gebouwen, stoepa's en tempels. Bagan heeft een bijzondere aantrekkingskracht. Al meer dan duizend jaar lokt de stad bezoekers van over de hele wereld. We gaan er naar de indrukwekkende Shwezigonpagode, de Htilominlotempel, de Mahabodhitempel en de Anandatempel. En wat is er mooier dan deze rijkgevulde dag afsluiten bij een zonsondergang op de Shwe Leik Too?

Vandaag verkennen we deze fascinerende site verder. We rijden door de verschillende tempels. Voel je mystieke uitstraling van deze omgeving al? De rit gaat via de pagodes in de buurt van de Bagantoren, waar we de Iza Gwanapagode en de Winidho Groep bezoeken. Op wandelafstand ligt de Tayok Pyepagode en het dorpje Pwasaw. Ten slotte kun je genieten van het prachtige uitzicht over de site als je de Bulethipagode beklimt. Na de lunch heb je vrij, rust wat uit in het hotel of ga wat wandelen in Bagan.

De Olympus van Myanmar

Romantici staan vandaag extra vroeg op voor de zonsopgang, in de Shwesandawpagode. Na het ontbijt gaat het richting Mount Popa, ook wel de 'Olympus van Myanmar' genaamd. Deze eigenaardige berg is ruim 1500 meter hoog en is vulkanisch van samenstelling. Dit is een belangrijk Boeddhistisch tempelcomplex maar ook een heiligdom voor de 37 verheven geesten. Het zijn allemaal bekende figuren die een religieuze of mythische achtergrond hebben. We sluiten deze dag af op het water van de Irrawaddy rivier. Vanop de boot kijken we naar de fraaie zonsondergang.

Het was en onvergetelijke reis met een goede groep en niet vergeten een zeer goede reisbegeleiding. Amazing Tours volgen we via de website op en we kijken uit naar nieuwe bestemmingen. We mailen nog eens terug voor een datum om eens langs te komen.- Jeannine en Willy

Boeddha's tellen in Monywa

Vandaag een reisdag. We gaan over het water van de Irrawaddy rivier naar Pakokku. In Pakokku nemen we de bus naar Monywa. Tijdens de rit bezoeken we onder meer het onovertroffen grottencomplex van Poh Win Daung en Shwe-ba-daung. We overnachten in Monywa.

Dag 10 van de rondreis staat in het teken van een ander wereldwonder. Mohnyin Thambuddhei Paya is een boeddhistische tempel in Monywa met een kolossale stoepa. Het complex heeft ook een staande Boeddha (129 meter) en een liggende Boeddha (90 meter). Maar misschien nog specialer zijn de duizenden Boeddha beeldjes door het park verspreid zijn. We rijden verder naar de Kaunghmudawpagode die door gelovigen wit en soms goudgeel geverfd wordt. De laatste stop vandaag is Sagaing. Op de Sagaingheuvel bevinden zich ruim 500 kloosters en pagodes. Op de top staat de U Ponnyatempel. Hier zou Siddhartha Gautama (dé Boeddha) verbleven hebben. Mandalay bereiken we via de Sagaing brug. Daar is ook ons hotel!

De grootste hoop stenen

Wist je dat de helft van alle Birmese monniken in de omgeving van Mandalay woont? De stad is echter niet alleen een religieus centrum, maar ook cultureel als economisch is de stad een hoogtepunt. Je vindt er het Koninklijk Paleis, waar de twee laatste koningen van de natie huisden. Jammer genoeg werd het gebouwencomplex tijdens de Tweede Wereldoorlog volledig verwoest. Na de lunch bezoeken we Shwenandaw Kyaungklooster en het ontzagwekkende Kuthodaw tempelcomplex. Je ziet er een gouden stoepa met errond 729 witte miniatuurpagoden. Als slot van deze dag bezoeken we de Sandamunipagode: bekend omdat het grootste ijzeren Boeddhabeeld ter wereld hier staat.

De volgende dag varen we naar Mingun. Beroemd vanwege de stoepa van Koning Bodawpaya: hij wou de hoogste en indrukwekkendste stoepa ter wereld bouwen. De stoepa moest 150 meter hoog worden. In de loop van de bouwwerken raakte de schatkist leeg. Een tweede tegenslag voor de stoepa was de aardbeving van 1838: die veranderde de stoepa in de grootste stapel bakstenen ter wereld die je ooit zult gezien hebben. Desondanks blijft een bezoekje aan deze site de moeite waard. Al was het maar om 's werelds grootste luidende klok te aanschouwen. We reizen verder naar Inwa waar we een paardenkoets nemen. We hobbelen verder en brengen een bezoek aan de 27 meter hoge Nanmyin-uitkijktoren en het teakhouten Bagayaklooster. Ten slotte gaan we naar Amarapura, bekend om zijn teakhouten U Bein-brug. Vanavond overnachten we in Mandalay.

Onwereldse pracht

Op naar Nyaung Shwe, dé uitvalsbasis voor bezoeken op het Inle-meer. Het meer is van onwereldse pracht. Rondom het meer vinden we diverse paalwoningen. Op het meer worden groenten en bloemen geteeld op de zogenaamde 'drijvende tuinen'. We slapen vanavond in een resort aan het meer. Daar besteden we ook de hele volgende dag. We maken kennis met de Intha's en hun vreemde manier van roeien: met hun been. We maken ook kennis met de Padoung (of Giraffenek) vrouwen.

De rondreis zit er bijna op als we terugvliegen naar Yangon. De laatste volledige dag begint met een vroege tocht op het meer naar Nyaung Shwe. Na de check-in in het hotel in Yangon brengen we een kort bezoek aan de kleurrijke Bogyoke markt. Daarna werpen we een laatste blik op de stad vanuit de Sky Bistro van de Sakura toren. In de Sky Bistro gebruiken we het afscheidsdiner! De volgende dag vertrekken we naar huis, over Bangkok.

Meer info over deze rondreis in Myanmar

Deze 17-daagse rondreis in Myanmar wordt georganiseerd van 9 tot 25 november 2017, van 28 november tot 14 december 2017, van 19 januari tot 4 februari 2018 en van 11 tot 27 februari 2018.

Deze reis kan ook individueel (vanaf 1 persoon) of in groep (min. 15, max. 20 personen) geboekt worden via reisorganisatie Amazing Tours, een product van Amazing Tours. De prijs per persoon bedraagt € 3.300 per persoon op basis van een tweepersoonskamer. De toeslag voor een eenpersoonskamer bedraagt € 670. Nederlandstalige reisleiding is voorzien. Internationale vluchten en binnenlandse verplaatsingen zijn inbegrepen. Hotelovernachtingen, maaltijden en extra's zijn inbegrepen zoals vermeld op de website van Amazing Tours.

Het basisprogramma kan aangepast worden in duur en comfort. Groepsreizen worden steeds begeleid door Nederlandstalige reisspecialisten. Verlenging met een deugddoende strandvakantie behoort ook tot de mogelijkheden.
Het basisprogramma is onderhevig aan wijzigingen. In elk geval word je zo snel mogelijk verwittigd indien dit het geval zou zijn.

Amazing Tours was er als de eerste bij om dit land te verkennen en heeft in 20 jaar, een kennis opgebouwd waar zowel de actieve, de budget- en de meer veeleisende reizigers kunnen van genieten. Behalve deze groepsreizen worden ook reizen op maat naar Myanmar verzorgd.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen