thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenAmazing Tours biedt u aan:Rondreis MyanmarMeer info
Groepsrondreis Myanmar op rondreis.be

De actieve rondreis in Myanmar Een onvergetelijke rondreis vol hoogtepunten

vanaf € 2.750pp
Amazing Tours

Een boeiende en actieve ontdekkingstocht door bekend en onbekend Myanmar24-daagse individuele of groepsrondreis op maat

De meeste mensen bezoeken tijdens een reis doorheen Zuidoost-Azië populaire bestemmingen als Vietnam, Thailand of Indonesië. Myanmar is echter aan een stevige opmars bezig. Weinig landen hebben zo'n authentieke schoonheid. Met Myanmar Online kun je dit prachtige land ontdekken. 

Dit is een voorbeeldreis voor individuele reizigers of vriendenreizigers. Ben jij op zoek naar de perfecte Myanmar-rondreis? Myanmar Online helpt je graag met het samenstellen van je droomreis.

We vliegen via Bangkok naar Yangon. Dit is je eerste kennismaking met de groene grootstad aan de Yangonrivier. Het hoogtepunt op deze eerste dag is een bezoek aan de Shwedagonpagode. De pracht en praal van deze plek is indrukwekkend: 60 ton zuiver goud zit in de spits verwerkt, naast diamanten en edelstenen.

Op verkenning in Yangon

Na het ontbijt gaan we verder op verkenning in Yangon. Het is een fascinerende en eclectische stad met een rijke geschiedenis. In de 19de eeuw waren de Britten hier baas, dus veel 'Britishness', vooral qua architectuur, maar Yangon heeft veel andere en oudere stijlinvloeden. Het koloniale hart van Yangon bevindt zich rond de Sulepagode. Verken de verschillende etnische buurten van Yangon. Ga naar de overdekte Bogyokemarkt en koop er typisch Birmese producten. 

Vandaag op naar Bago en Mawlamying. Een lange rit maar gelukkig met veel tussenstops! De eerste is Bago. We bezoeken hier de gouden Shwemawdawpagode. Je ziet hem al staan van ver buiten de stad. We rijden verder door de Mon staat, bekend om zijn productie van rubber. We houden verder nog halt in enkele kleinere dorpen met belangrijke minderheden maar de eindbestemming voor vandaag is Mawlamying.

Mawlamying wordt door weinig toeristen bezocht. Zonde, want het is een aangenaam en eigenzinnig stadje. We rijden verder naar Mudon. Daar ligt de grootste liggende Boeddha ter wereld: 180 meter en 30 meter hoog, en nog steeds is deze knaap niet voltooid! We trekken verder richting Kyaikthanlanpagode. Ga hier bij valavond naartoe, dan is het uitzicht op de omgeving het mooist.

De volgende dag gaat het richting de hoofdstad van de Kayin staat, Hpa'Ann. Geef je ogen maar de kost want de omgeving is van een ongekende schoonheid. Overal karststenen heuvels en bergen, gelegen aan de machtige Sittaungrivier. We bezoeken de Kyaukkalatempel en -rots. Ook mooi zijn de grotten van Sadat. Als 'dessert' van deze dag bezoek je het Lumpinipark, met zijn zittende Boeddhabeelden.

Rondreis Myanmar Online
Myanmar

Naypidaw, de nieuwe hoofdstad

Vandaag weer een hoogtepunt! Het Heiligdom van de Gouden Rots is uniek. Je bereikt het via het basiskamp in Kinpun. De ervaring wordt extra speciaal gemaakt door de bijzondere sfeer die hier hangt en door de Birmaanse bedevaarders, die dag en nacht bidden en offeren. De rots zelf, een metershoog granieten rotsblok dat door gelovigen is volgeplakt met bladgoud, lijkt te wankelen op de de top van de Kyaiktoberg.

Naypidaw is nog maar sinds 2005 hoofdstad van Myanmar. Vandaag reizen we erheen. De nieuwe status als hoofdstad heeft heel wat teweeggebracht. Zo zijn er gloednieuwe wegen naar Naypidaw waardoor de verplaatsing relatief snel gaat.

Een trektocht naar het Inlemeer

De volgende dag kun je de sfeer proeven op de lokale markt. En ditmaal is 'proeven' niet zomaar een woord. Je proeft groenten, exotisch fruit, kruiden en specerijen, je aanschouwt er een spektakel van kleuren en bloemen. Daarna bezoeken we enkele highlights van Naypidaw, zoals de Uppatasantipagode. In de pagode ligt een tand van Boeddha, als relikwie. Even later, na een prachtige tocht door het mooie landschap, komen we aan in Kalaw. Geen wonder dat deze stad zo populair was bij de Britten in de koloniale tijd want Kalaw heeft een milde temperatuur.

De volgende twee dagen van de rondreis staat een heuse trektocht op het programma. Van Kalaw gaat het naar het Inlemeer, een actieve wandeling. Tijdens deze tocht leer je lokale bevolking beter kennen, hun tradities en gebruiken. Je maakt kennis met de Paostam met hun zwarte kleding en gekleurde banden op hun hoofd. Je logeert bij mensen thuis en je krijgt zo een unieke kijk op hun manier van leven. De volgende dag zetten we deze wondermooie trektocht voort. We bezoeken onder meer in Indein, een site met ruim honderd archeologische vindplaatsen. Vandaar gaan we per boot naar ons hotel op het Inlemeer.

Het Inlemeer is van een ongekende schoonheid. Rondom het meer bevinden zich 17 dorpjes waarvan de huizen paalwoningen zijn. Op het meer is er altijd bedrijvigheid in de zogenaamde 'drijvende tuinen': hier worden bloemen, groenten en fruit geteeld. Je hebt de ruim de tijd om het meer te verkennen. Ontdek zeker de vreemde manier van roeien-met-been: de vissers houden de armen vrij om rechtopstaand te vissen.

Hulde aan onze gids aldaar vermits hij inging op onze verzuchtingen om even wat minder tempels te bezoeken en die ons verraste met een prachtige zelf uitgestippelde wandeltocht van een hele dag afgewisseld met verschillende boottochtjes over de rivier waarbij we dorpjes bezochten waar de bewoners nog nooit westerlingen hadden gezien. Ook het dorp waar de “longnecks” origineel vandaan komen en waar er nog velen wonen bezochten we wat toch een speciale belevenis was.- Fam. L. uit Zoersel

Fascinerend Bagan

's Anderendaags gaat onze rondreis verder over het Inlemeer, een schitterendere tocht door fraaie landschappen en drijvende markten. Ook op onze tocht liggen dorpjes, kloosters en tempels. Onze eindbestemming van vandaag is Loikaw. Ons hotel in Loikaw is eenvoudig maar de omgeving is des te mooier.

We blijven hier twee dagen. We rijden naar het dorpje Demawso en van daaruit maken we een wandeling naar de Padaungdorpjes. We maken kennis met de Padaungvrouwen, ook wel 'langnekvrouwen' genaamd, omwille van de koperen ringen om hun hals. Deze stammen komen ook voor in Thailand maar hier komen ze oorspronkelijk vandaan.

Na het ontbijt kuieren we nog even rond op de markt. We bezoeken ook de Taung Kweitempel vooraleer we koers zetten naar Kalaw. Van Kalaw reizen we verder naar Bagan, met de nodige stops onderweg. Bagan is voor veel mensen een absoluut hoogtepunt. Je vindt hier duizenden stoepa's en tempels. Bagan was gedurende duizend jaar het centrum van een glorieus koninkrijk. 

Mystiek Bagan

Het zou zonde zijn om hier zomaar te vertrekken zonder een uitgebreid bezoek te brengen aan deze opmerkelijke site. We blijven dus nog twee dagen in Bagan. We bezoeken enkele tempels, waaronder de Ananda Tempel. Je ondergaat de mystieke sfeer van deze site en geniet van het uitzicht over het machtige koninkrijk. De volgende dag bezoeken we New Bagan, het 'moderne' centrum van de stad. Terug in Bagan maken we een boottocht om te genieten van een schitterende zonsondergang.

De volgende dag reizen we verder naar Pakkoku en van daar richting Monywa. Tijdens deze tocht bezoeken we het grottencomplex van Poh Win Daung en Shwe-ba-daung. De oudste zandstenen grotten stammen uit de 9de eeuw.

De Borobudur van Myanmar

Vandaag staat weer een nieuw hoogtepunt op het programma: de Borobudur van Myanmar. Zoveel Boeddhabeelden heb je nog nooit gezien. In een park met Bodhibomen staan er naar schatting een half miljoen verspreid. Vlakbij vind je ook nog een staande Boeddha en een liggende Boeddha. Op weg naar Mandalay zijn er talloze kloosters en pagodes. Wij bezoeken de U Ponnyatempel. Via de Sagaingbrug bereiken we Mandalay. 

Laatste stop Mandalay

We blijven nog even in Mandalay. We varen naar de stad Mingun, hier zou de hoogste en indrukwekkendste stoepa komen. Helaas kwam door een geldtekort een einde aan de bouw. Wél staat hier grootste, nog werkende klok ter wereld. We varen verder richting Inwa en steken de Myitngerivier over. Aan wal stappen we over in een paardenkoets en bezoeken we de ruïnes van deze oude koninklijke hoofdstad. Bezoek de 27 meter hoge wachttoren van het voormalige koninklijke paleis of het Bagayaklooster, een prachtig teakhouten klooster. 

Op onze laatste volledige dag in Myanmar staat Amayapura op het programma. De stad is vooral bekend om de twee eeuwen oude, teakhouten U Bein's-brug. Daarna keren we terug naar Mandalay, voor een allerlaatste bezoek. De stad heeft vele culturele, economische en toeristische attracties, zoals het Shwenandawklooster en het Kuthodawtempelcomplex. Maak zeker nog even tijd voor de Pali Kanon: rond de gouden stoepa staan 729 paviljoenen die elk een marmeren tablet bevatten met de volledige tekst van de Pali Kanon, met recht Het Grootste Boek van de Wereld genoemd.

Na een dagje welverdiende rust en ontspanning stap je op het vliegtuig richting België. Via Bangkok zet je de lange reis richting België in...

Meer info over deze rondreis in Myanmar

Deze 24-daagse rondreis in Myanmar kan individueel (vanaf 2 personen) of in groep (min. 8, max. 20 personen) geboekt worden via reisorganisatie Myanmar Online, een product van Amazing Tours. De prijs per persoon bedraagt € 2.750 per persoon op basis van een tweepersoonskamer en een groep van 6 of meer dan 12 personen. De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers.   

De toeslag voor een eenpersoonskamer bedraagt € 650. Nederlandstalige reisleiding kan voorzien worden. Intercontinentale vluchten, verplaatsingen ter plaatse (in comfortabele minibus of autocar met airco), hotelverblijven en inkomgelden inbegrepen.

Het basisprogramma kan aangepast worden in duur en comfort. Al deze reizen worden begeleid door Engelstalige geselecteerde gidsen. Verlenging met een deugddoende strandvakantie behoort ook tot de mogelijkheden.
Wenst u een themareis bvb Festivals - trekkings - riviercruises, vraag ons dit gerust en geniet van de uitstekende prijzen van onze lokale agenten.

Myanmar Online was er als de eerste bij om dit land te verkennen en heeft in 20 jaar een kennis opgebouwd waar zowel de actieve, de budget- en de meer veeleisende reizigers kunnen van genieten.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen