thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenOceanic Expeditions biedt u aan:Rondreis Papoea-Nieuw-GuineaMeer info
Rondreizen in Papua-Nieuw-Guinea op rondreis.be

The Land of the Unexpected16-daagse groepsrondreis naar Papoea Nieuw Guinea met Oceanic Expeditions

vanaf € 7.699pp
Oceanic Expeditions

The land of the unexpectedAvontuurlijk rondreizen door Papoea-Nieuw-Guinea

Zet je schrap voor deze rondreis! Op deze 16-daagse reis door Papoea-Nieuw-Guinea bezoek je de Kiriwina-eilanden waar je de unieke Yam huisjes ziet. Je bent er getuige van een optreden van lokale dansers en koopt misschien wat kunst van hen. In de stad Tari maak je kennis met de kleurrijke Huli bevolking. Of je kijkt met verbazing naar de spectaculaire Goroka Show. Welkom in 'The land of the Unexpected': Papoea-Nieuw-Guinea.

Een reis waar je over de datumgrens gaat is altijd een beetje speciaal. Zo ook met deze reis: je bent drie dagen onderweg. Maar eens aangekomen is de beloning des te magischer. Dit heb je nog nooit gezien: prachtige flora en fauna. Een enorme kleurrijke en veelzijdige cultuur. Meer dan duizend etnische groepen en ongeveer evenveel talen. 

Tropische weelde op de Trobriand-eilanden

Port Moresby is de grootste stad van het land. Je arriveert er in de vroege ochtend. Het belooft een druk programma te worden voor je eerste dag! Logeren doen we in het Laguna Hotel in Port Moresby, maar we kijken eerst wat er te beleven en zien valt in deze stad.

Je kunt er het Nationaal Museum en de Art Gallery bezoeken. Het museum herbergt een uitgebreide collectie kunst en cultuur van vroeger en nu. De botanische tuin is ook de moeite waard en de katholieke kathedraal, gebouwd in de Tambaran stijl, is een aanrader voor de liefhebbers van lokale cultuur. Voor wie wat wil uitrusten van de verre vlucht kunnen we wat ontspanning aanraden. Je kunt er duiken, windsurfen of zeilen of gewoon een terrasje doen. Er is voor elk wat wils!

De volgende dag gaan we naar de Trobriand-eilanden. Ze bestaan uit een archipel van tientallen kleine eilanden maar de vier grootste zijn Kiriwina, Kaileuna, Vakuta en Kitava. Het gebied bestaat vooral uit tropisch regenwoud en het is een belangrijke eco-regio. De Yam huisjes weerspiegelen de eenvoud van de Papoea's. Hun economie is gestoeld op ruilhandel: de Kula Trading Circle is een interessante traditie. Door de ruilhandel met mensen van verschillende eilanden komt een sociale en culturele motor op gang. Na nog wat rondgewandeld te hebben op Kiriwina checken we in in de Kiriwina Lodge.

Papua-Nieuw-Guinea met Oceanic Expeditions
Trobriands

Kunst van de Kiriwina

's Anderendaags ben je te gast op een optreden van lokale dansers. De bevolking van Kiriwina toont je met trots hun kunst. Kunstwerken van Kiriwina behoren tot de mooiste van Papoea. Nu de lunch brengen we een bezoek aan de dorpschef en verschillende Yam huisjes. De rest van de tijd heb je vrij. Ga wandelen in de prachtige natuur of rust lekker uit bij een heerlijk drankje. Je logeert, net als gisteren, in de Kiriwina Lodge. 

De volgende dag is een reisdag. Je verlaat het mooie Kiriwina en stapt op het vliegtuig naar Port Moresby. Rust maar goed uit, want morgen staat de vlucht naar Tari op het programma.

De Huli bevolking, bij wie je te gast bent, is bijzonder kleurrijk. Veelkleurig in alle opzichten want ze maken zich mooi met kleurstoffen die van planten worden gewonnen, ze tooien zich met veren van de paradijsvogel en ze imiteren deze vogel zelfs. Heel apart. Na deze bijzondere kennismaking ga naar je slaapplek, de Lakwanda Lodge.

Na het ontbijt bezoeken we enkele dorpen in de buurt. We leren de Huli dansers beter kennen. De Huli's versieren hun lichaam met bonte kleuren en paradijsvogelveren. Wist je ook dat de Huli's hun eigen pruikenschool hebben?

Hierna vertrekken we naar Goroka, dat zal een nieuw hoogtepunt zijn op onze rondreis, maar vanavond overnachten we nog de Lakwanda Lodge. Rust zacht!

We waren getuige van Vuurdans van de Baining bevolking. Ik zal het nooit vergeten: de mannen lopen 's nachts rond het centrale vuur, ze waren mooi uitgedost met gewaden, hoofdtooien en grote maskers. Nu en dan loopt een danser in het vuur om een paar houtblokken te verplaatsen, dat gaat gepaard met veel vonken. Sensationeel!- D. en F. Lambrecht

De Goroka show: hét hoogtepunt van de reis

Na het stevige ontbijt staat vandaag een lange rit op het programma. Helemaal naar Mount Hagen door de verschillende districten zoals Komo-Magarima, Nipa-Kutubu en Poroma. Deze plaatsen hebben de mooiste landschappen van de natie. In Mount Hagen checken we in in het Poroman Hotel.

Dag tien én elf van onze rondreis gaat over de Simbu provincie naar Goroka. Die dagen zijn het absolute hoogtepunt van je reis naar Papoea-Nieuw-Guinea. Dan vindt de zogenaamde Goroka Show plaats. Dat is een driedaags evenement dat plaatsvindt rond onafhankelijkheidsdag, op 16 september. Het is een bijeenkomst van meer dan 100 stammen uit de streek, wat van de Goroka show de grootste stammenbijeenkomst in Papoea maakt. Ze maken muziek, dansen, pronken met hun gewaden en hun 'make-up'. De stamrituelen staan hierbij centraal. Het is één van de hoogtepunten geworden voor de internationale én de nationale toeristen. Het groeide uit tot het grootste culturele evenement van Papoea-Nieuw-Guinea. Wist je trouwens dat 40% van de talen die op aarde gesproken wordt vanuit Papoea komt?

We zien tijdens de Goroka Show ook hoe het lichaam van de Papoea's wordt omgetoverd tot een echt kunstwerk. Vergeet vooral niet je fototoestel tijdens deze driedaagse want dit zal je nergens anders zien. Onze slaapplaats hier is het Kanda Rest House, waar je bekomt van alle indrukken...

De volgende dag vliegen we naar Rabaul, met een tussenstop in Port Moresby. Rabaul was een belangrijke nederzetting én de hoofdstad van de provincie. De volgende dagen heb je ruim de kans om Rabaul te ontdekken. We krijgen onder meer uitleg over de rol van de stad tijdens de oorlog. De Tweede Wereldoorlog drukte voor eeuwig haar stempel op Rabaul. We overnachten tijdens onze laatste driedaagse in het Gazelle International Hotel.

Vuurdansen met de Baining bevolking 

We sluiten deze dag spektakelrijk af! Wat dacht je een vuurdans van de Baining bevolking? Deze vuurdansen hebben als doel de geboorte van baby's of het begin van oogst aan te kondigen of ze waren een manier om de doden te herdenken. Voor de jongens betekent de vuurdans de overgang van het kind-zijn naar volwassenheid. Het is een traditie die enkel voor de mannen weggelegd is. De Baining vrouwen mogen niet deelnemen noch kijken...

De vrouwelijke toeristen mogen gelukkig wél kijken. Het is zeker en vast de moeite. De vuurdans wordt 's nachts uitgevoerd. De mannen lopen rond het centrale vuur, mooi uitgedost met gewaden, hoofdtooien en grote maskers. Nu en dan loopt een danser in het vuur, doel is een aantal houtblokken te verplaatsen en zo vonken te veroorzaken. De Baining zingen liederen, daarbij begeleid door een muzikant die op een stuk bamboe klopt. Het is een heel dramatisch gebeuren dat je nooit zult vergeten.

Je bent aan het eind gekomen van deze boeiende rondreis. Morgen verlaat je Papoea-Nieuw-Guinea. Je hebt een totaal andere cultuur meegemaakt. Sommige mensen zullen het primitief vinden maar jij weet wel beter. Dit is een ervaring die niemand jou ooit zal afpakken.

Meer info over deze rondreis in Papoea-Nieuw-Guinea

Deze 16-daagse rondreis, die doorgaat van 7 t.e.m. 22 september 2017, wordt georganiseerd door Oceanic Expeditions en kan indvidueel of in groep geboekt worden (min. 6 personen, max. 14 personen).

De vanaf-prijs bedraagt € 7.699 p.p. De internationale vluchten en binnenlandse vluchten - zoals vermeld in het programma - zijn in de prijs inbegrepen. Er is een Nederlandstalige reisleider die de groep begeleidt vanuit Brussel.

Download hier de PDF-versie van het programma van deze rondreis in Papoea-Nieuw-Guinea.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen