thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenBetter Places biedt u aan:Rondreis PeruMeer info
Rondreis Peru op rondreis.be

Peru, the local wayRondreizen langs unieke plekjes en logeren bij de lokale bevolking

vanaf € 1.833pp
Better Places

Bezoek Peru op een alternatieve manier22-daagse individuele rondreis op maat

Tijdens deze individuele rondreis van 22 dagen op maat door Peru ontdek je naast de hoogtepunten van dit wonderlijke land, vooral alternatieve gebieden en logeer je bij de lokale bevolking. In de voorbeeldreis, die hier beschreven wordt, trek je van Lima, via Arequipa, naar de Colca Canyon. Via minder bekende eilanden in het Titicacameer beland je in de stad, Cuzco. De Heilige Vallei bezoek je achterstevoren. Je wandelt de koffieroute en verblijft bij lokale boeren. Zo beland je bij het hoogtepunt van deze reis, het wereldwonder van Machu Picchu. In het fascinerende Kerenda, waar je, na een tocht door de jungle, terug dichtbij de stad terechtkomt en ook je rondreis afsluit.

Wat maakt deze rondreis zo speciaal? Je plant de hele reis in overleg met een lokale expert. Deze reis wordt dus super origineel! De reisbeschrijving, die volgt is louter een voorbeeld, dat jou misschien kan inspireren bij je eigen plannen.

Kuieren over de Plaza de Armas in Lima

Bij aankomst in Lima word je naar je hotel gebracht. De rest van de dag heb je tijd om even bij te komen of om de stad te verkennen.

De volgende ochtend word je opgehaald voor een citytour. In de wijk Miraflores wandel je naar de Surquillomarkt, waar je typische Peruaanse vruchten leert kennen. De Metropolitanobus voert je daarna naar het historische centrum van de stad. Via het San Martin plein en de straat Jirón de la Unión kom je op de prachtige Plaza de Armas uit. 

Een aparte kijk op Arequipa en zijn mummie, Juanita

Via een binnenlandse vlucht beland je de volgende ochtend in de Witte Stad, Arequipa. Hier verblijf je twee dagen. Je kan de dag vrij besteden. Misschien boek je een Reality Tour. Zo beland je in de armere delen van de stad en stelt vast hoe mensen er vol enthousiasme betere leefomstandigheden creëren. De opbrengsten van de tour gaan naar de bezochte projecten. In Arequipa zijn bovendien het Santa Catalina-klooster en het museum met de 500 jaar oude mummie, Juanita, echte aanraders.

De Colca Canyon, het diepste ravijn ter wereld

Per minibus steven je af op de Colca Canyon, een ravijn van bijna 100 kilometer, dat het diepste ter wereld is. Je wordt omringd door een kaal berglandschap met actieve vulkanen en spot lama's, alpaca's en vicuña's. Eens in Chivay begeleiden inwoners van Coporaque je per taxi naar hun dorp. Hier overnacht je bij een Peruaans gezin. Met een lokale, Spaanstalige gids verken je het dorp en het uitkijkpunt.

Oog in oog met de majestueuze condor

Rond 6 uur 's morgens neem je de taxi naar Chivay en ga je van daaruit mee op excursie naar de befaamde Cruz del Condor, de vlucht van de condor. Terwijl ze gebruikmaken van de thermiek winden in de vallei, zweven de kolossale condors over je hoofd voorbij. Terug in Coporaque wandel je naar de thermale baden van Yanque of neemt een comfortabel Peruaans Paso-paard je mee op zijn rug om de buurt te verkennen.

Lokale tradities en volkeren in Peru
Persoonlijke kennismaking met lokale tradities en volkeren in Peru

Titicaca, het grootste meer van Zuid-Amerika

Een taxi brengt je de volgende middag opnieuw naar Chivay. Daar deel je een bus met andere reizigers richting Puno. Het ruige, wijdse landschap bedekt met vulkanen en vicuñas, dat je doorkruist, is erg fotogeniek. Overnachten doe je in Puno. 

Puno is het startpunt voor een trip over het Titicacameer. In plaats van de vaak bezochte drijvende Uroseilanden, reis jij naar de Uros Titino-eilanden. Hier leeft de bevolking nog, volgens de traditie, op het eiland zelf en bouwen er huizen en boten van totorariet. Tegen lunchtijd vaar je naar het Ticonata-eiland, waar je kunt wandelen, het museum bezoeken of mee uit vissen. 's Namiddags reis je door naar het Llachón schiereiland. Hier komen maar weinig reizigers. Je overnacht er in een gastenverblijf bij een familie. Je geniet er van een lekker diner, het kampvuur, dans en muziek. Leuk weetje: het Titicacameer ziet er vanuit de ruimte als een poema uit en betekent 'Puma van Steen'. Hoe wist het Peruaanse volk dat al die eeuwen geleden?

De Amantaní-eilandbewoners verwelkomen je volgens traditie

Zit er iets in je visnet van gisteren? Even checken best. Na het ontbijt zeil je dan naar het cirkelvormige Amantaní-eiland om er iets te drinken bij Walter, het eiland rond te wandelen, van het Chifrón zandstrand te genieten of, te paard, erop uit te trekken. In de late namiddag arriveer je opnieuw in Puno. 

De keizerlijke stad en de Heilige vallei van de Inca's

Dagreis naar Cuzco, waar je drie dagen verblijven zal. Onderweg stop je aan Pucará, La Raya, de tempel van Wiracocha en Andahuaylillas. De volgende dag wordt er uitgerust. In de namiddag kun je eventueel op City Tour in de stad van de Inca's.

De volgende ochtend word je opgehaald voor een excursie door het beroemde heilige dal van de Inca's. In deze vallei vind je talloze archeologische overblijfselen en dorpen. Je reist in omgekeerde richting, wat anders dan gebruikelijk is. Zo kan je beter genieten van wat de Inca's nalieten.

Zowel de routes, gidsen als de organisatie zijn enorm professioneel. We konden door Guido ook een diep en echt contact hebben met de Peruvianen en hun cultuur. Wat zonder hem niet gemakkelijk is. Hij kent veel mensen ter plaatse wat een must is. Een op maat gemaakte en gepersonaliseerde reis die vrij aanvoelt.- Thomas en Marie

Per fiets de Abra Malaga-pas afdalen

Het openbaar vervoer brengt je naar de 4.300 meter hoge Abra Malaga-pas. Je volgt vanaf nu 3 dagen de koffieroute. Op de top stap je de fiets op en scheur je naar omlaag de jungle in. Beneden, in Huayopata, woont Julia, een trotse koffieboerin. Je overnacht in haar gastenhuisje op een landgoed vol fruit en koffie. Na de lunch trek je er met de familie op uit, leer je het dagelijkse leven in de jungle kennen en proef je van fruit, koffie, cacao en chocolade.

Genieten van een fikse klim, de beste koffie en zalige warmwaterbronnen

Per taxi arriveer je aan het begin van de wandelweg naar de koffieboerderij van Alejandro. Het pad leidt steil omhoog via Incatrappen. Alejandro biedt je een lunch aan en een verbluffend mooi uitzicht. 's Middags leer je alles over koffie, als je zijn koffievelden bezoekt. Dit is de uitgelezen plek voor wie van koffie houdt! Je overnacht bij Alejandro. 

Wie wil, wandelt de volgende dag vier uur langs de rivier naar Santa Teresa. Daar kun je baden in de warmwaterbronnen van Cocalmayo. Na de lunch trek je verder naar Aguas Calientes. Je kunt de afstand ook per trein overbruggen.

Machu Picchu, de verloren stad van de Inca's

En dan is het zo ver, je bezoekt de Verloren Stad van de Inca's. Machu Picchu is spectaculair gelegen op 2.430 meter hoogte. De stad van keizer Pachacuti uit 1430 ligt strategisch en goed verstopt tussen de berggoden. De omgeving is overweldigend. 

's Namiddags keer je via trein en bus terug naar het hotel in Cuzco.

Na deze indrukwekkende dag in Machu Picchu, ben je vast toe aan wat rust de volgende dag. Energiekelingen kunnen kiezen uit enkele optionele excursies in en rond Cuzco.

In de jungle overnachten in Kerenda

Een lange en spectaculaire busrit van tien uur, brengt je vervolgens de jungle in. Het afwisselende landschap onderweg is subliem. Je belandt in Puerto Maldonado, waar je wordt opgepikt door een motortaxi en naar je bungalow in Kerenda gebracht wordt. Je bevindt je in de jungle in een klein privé natuurreservaat waar Victor, de eigenaar, een deel van de regio herbebost heeft, waardoor hij veel prijzen en erkenning heeft gewonnen.

Na een relaxte ochtend krijg je een rondleiding door Kerenda en omgeving. Je leert over het bloemenproject, leven in harmonie met de natuur, het beschermen van de jungle, duurzame bedrijfsvoering en het gebruik van medicinale planten. Wie zin heeft, kan 's avonds nog een nachtwandeling maken tussen de luidruchtige kikkers, krekels, nachtapen en andere zoogdieren.

Het Sandovalmeer en zijn wilde dieren

Vanuit Puerto Maldonado vaar je de Madre de Dios-rivier op tot aan het punt waar de wandeling naar het Sandovalmeer start. Deze wandeling van drie kilometer kan flink modderig zijn. De aanblik van aapjes, papegaaien en miereneters maakt echter veel goed. Aan het meer ligt een roeiboot voor je klaar. Je gaat ijsvogels, valken, adelaars, hoatzins, apen, kaaimannen en reuzenotters spotten en vervolgens ga je picknicken. Voor je 's avonds naar Kerenda terugrijdt, mag je in Puerto Maldonado genieten van een adembenemende zonsondergang boven de rivier.

Een dagje met Flora en Fauna 

Na het ontbijt verken je de buurtdorpen van Kerenda. In het "Parque de la Fruta" kun je alle regionale fruit direct van de bomen proeven. In de paradijselijke botanische tuin van "El Profesor" ontdek je een indrukwekkende diversiteit aan lokale flora. Bij de Amazon Shelter zie je hoe wilde dieren liefdevol opgevangen worden.

En dan zit de rondreis erop! Via Puerto Maldonado en Lima, zet je koers naar huis. Tenzij je besloot om je reis in Peru uit te breiden met een trektocht over het Incapad of door de Andes. In elk geval, eenmaal terug thuis, laat het land van de Inca's je nooit meer los.

Meer info over deze rondreis in Peru

Deze 22-daagse rondreis in Peru kan individueel geboekt worden via reisorganisatie Better Places. 

Het reisprogramma kan je helemaal zelf samenstellen in overleg met een lokale reisexpert. De beste periode om Peru te bezoeken, zeker voor wat betreft het Andesgebergte, is van mei tot oktober. Voor de koffieroute geldt een maximum van 8 deelnemers.

Meer info