thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenFOX, verre reizen van ANWB biedt u aan:Rondreis PeruMeer info
Groepsreis Peru rondreis.be

Groepsrondreis Peru & de Inca'sRondreis langs besneeuwde bergtoppen, vochtig Amazonewoud en de droogste woestijn op aarde!

vanaf € 2.149pp
FOX, verre reizen van ANWB

Reis door het rijk van de Inca'sEen uiterst boeiende en gevarieerde ontdekkingstocht

Welkom in het hart van de Incacultuur: Peru. Het centrum van het rijk van de Inca’s is Cusco, dat aan het eind van de route ligt. Op deze prachtige rondreis met FOX zul je de Ballestaseilanden zien, met hun vele soorten zeevogels en andere maritieme zoogdieren. Je bezoekt de geweldige Incastad Machu Picchu, niet ontdekt door de Spanjaarden en daardoor erg goed bewaard. Je ziet de mysterieuze Nazcalijnen, geometrische tekeningen die verschillende soorten dieren en geometrische figuren voorstellen. Tijdens deze rondreis word je begeleid door Nederlandssprekende reisleiding. Je overnacht in comfortabele hotels en reist door het land per bus, de beste manier om Peru te ontdekken! 

We starten de reis in hoofdstad Lima. We overnachten in de wijk Miraflores, een cultureel centrum vol bioscopen, theaters en kunstgalerijen maar ook gezellige restaurantjes en bars. Op dag 2 zetten we koers naar Ica, met onderweg de nodige tussenstops. Bijvoorbeeld een boottocht naar de Ballestaseilanden: hier leven vele vogelsoorten, pinguïns en zeeleeuwen. Je maakt een tochtje over het water. Misschien spot je wel dolfijnen? Aangekomen op je eindbestemming voor vandaag, Ica, ben je nog onder de indruk van de magnifieke Ballestaseilanden. Het is een perfecte binnenkomer!

Mysterieuze Nazcalijnen

Vandaag staat een van de hoogtepunten van de rondreis door Peru op het programma: de Nazcalijnen. De Nazca-woestijn lijkt een groot schetsblok: in het rode gesteente zijn tientallen tekeningen gegrift van dieren en planten, van geometrische patronen, van bizarre reeksen van rechte lijnen. Waarom de Nazca-Indianen de figuren uitgekerfd hebben, blijft nog altijd een groot mysterie. Was het een soort sterrenkaart, een wegenkaart, een astronomieboek? Stof tot nadenken voor jou en je reisgezelschap!

De volgende dag komen we aan in de koloniale stad Arequipa, ook wel de 'witte stad' genaamd. De stad dankt deze bijnaam aan de witte kleur, die alomtegenwoordig is in de vele gebouwen. Die kleur komt van de witte lavastenen van de Misti-vulkaan: deze torent samen met de Chachani-vulkaan en de Pichu Pichu-vulkaan, trots boven de stad uit. Arequipa is een aangename stad op 2300 meter hoogte, waar het altijd lente is. Zalig!

Een stadstour door Lima
Een stadstour door Lima, de hoofdstad van Peru

Eeuwig lente in Arequipa 

We blijven nog een dag in de gezellige stad Arequipa. Bezoek hier zeker de Plaza de Armas: het plein wordt als één van de mooiste van het land beschouwd. Talrijke kerken en koloniale gebouwen omzomen het plein. Ook de moeite waard is het bijzondere Santa Catalina klooster. Met haar kleurrijke patio’s, middeleeuwse nonnencellen en nauwe steegjes is een bezoek meer dan de moeite waard!

De volgende stop is de Colca Canyon, waar we een boeiende tweedaagse beleven. Het is een machtig natuurgebied met diep uitgesleten kloven, enorme bergen, bevroren ijswanden en actieve vulkanen. De Colca Canyon is twee keer zo diep als de Amerikaanse Grand Canyon! In de Colca Canyon zijn de voornaamste attracties de lama’s die je her en der vindt. Ook de pittoreske dorpjes die overal verspreid in de canyon liggen, zijn een tussenstop waard. We slapen vanavond in het dorpje Coporaque.

De vlucht van de condor

Niet ver van je slaapplek is het dorp Chivay, daar vind je de zalige heetwaterbronnen van La Calera, waar je kunt bijkomen van je eerste week in Peru. Als je de canyon verder wil verkennen, dan zal de reisleiding een wandeling door de Cruz del Condor aanraden. De condors vliegen door de canyon -soms laag over de hoofden van de bezoekers- meestal vroeg in de ochtend of tegen valavond. De Andescondor, zoals deze soort heet, heeft een enorme spanwijdte van maar liefst 2,70 tot 3,20 meter! We overnachten weer in Coporaque.

De volgende dag rijden we naar de oevers van het beroemde Titicacameer; het grootste meer van Zuid-Amerika, en zelfs het grootste bevaarbare meer ter wereld. Het ligt op 3812 meter boven de zeespiegel en is 8340 km² groot. Het Titicacameer ligt in de Andes, op de grens van Peru en Bolivia. We verblijven in het plaatsje Puno, voor velen dé uitvalsbasis voor een bezoek aan het legendarische meer.

Dagtocht over het Titicacameer

Vandaag maken we een tocht over het Titicacameer. We gebruiken een boot die ons naar de habitat van de Uros-Indianen brengt. Opmerkelijk is dat álles van riet is gemaakt. De Uros gebruiken totorariet, dat overal langs de oevers van het Titicacameer groeit. Tweede stop is het eiland Taquile: hier is geen gemotoriseerd verkeer en zijn er maar weinig winkels. Ook elektriciteit is er amper, enkel hier en daar wat zonnepanelen. Dat alles maakt dat Taquile dé ideale plek is om de sterrenhemel te bewonderen! De hele bevolking draagt traditionele klederdracht. Ze hebben reden om er trots op te zijn: de handwerktraditie werd door de UNESCO op hun befaamde lijst van Werelderfgoed geplaatst.

Tip! Dineer op een van de balkonnetjes op het koloniale Plaza de Armas in Cusco- Reisspecialist Jean-Paul

Ondergrondse ovens 

Tot slot bezoeken we ook de Llachon-gemeenschap, waar we een traditionele Pachamanca-lunch gebruiken: de ingrediënten worden hierbij in ondergrondse ovens klaargemaakt, er wordt een kuil gegraven waarin het eten wordt gelegd. Vervolgens wordt het geheel afgedekt met hete stenen en aarde. Terwijl het eten staat te pruttelen, voert een sjamaan een ritueel uit om de goden te bedanken voor de maaltijd. In de vooravond keren we terug naar Puno.

Heilige Incavallei

Op onze rondreis staat Cusco als volgende halte gemarkeerd. De route is lang maar ook indrukwekkend: de bergen maken plaats voor groene, vruchtbare valleien met kronkelende rivieren. Op onze reisweg vinden we de eerste pre-Inca-overblijfselen bij Sillustani. Als er nog tijd is, bezoeken we nog enkele ruïnes en archeologische plekken. Het is al avond voor we inchecken in ons hotel in Cusco. 

Vandaag gaan we een tocht maken door de heilige Incavallei. We bezoeken ook de wekelijkse indianenmarkten, die in Písac op zondag, dinsdag en donderdag plaatsvinden. Nu je er toch bent, loont het de moeite om een aangename wandeling langs de Incanederzetting te maken, die hoog boven Písac uittorent. Zeer sfeerrijk! Ook het hotel voor vannacht, in Yuca bij Ollantaytambo, heeft de nodige sfeer!

Machu Picchu: hét hoogtepunt van de rondreis

Volgende stop is Aguascalientes, dé pleisterplaats voor bezoekers die Machu Picchu willen beklimmen, want dat is onze volgende stop op deze fascinerende rondreis. We gaan met de trein naar Aguascalientes, onderweg kun je genieten van het prachtig uitzicht. We bieden je de keuze of je de Inca Trail loopt in 4 dagen dan wel 2 dagen. Wat je ook kiest: Machu Picchu is een droom voor liefhebbers van de Inca-beschaving in het algemeen, en voor wie van een uitdaging houdt in het bijzonder! 

Wat Machu Picchu zo bijzonder maakt, is dat de stad nooit werd ontdekt door de Spanjaarden. Daarmee is de stad een grote uitzondering. Het besef van waarde van oude steden en gebouwen is vooral gekomen in de loop van de 20ste eeuw. Machu Picchu heeft zijn ‘ongeschonden’ status waarschijnlijk te danken aan zijn onbereikbaarheid. De stad werd ‘herontdekt’ in 1911 en verwierf vanaf toen zijn mythische status. Het werd zelfs één van de ‘zeven nieuwe wereldwonderen’! Er wordt een gids voor je geregeld. De toegang tot Machu Picchu is behoorlijk exclusief: er worden slechts 2500 bezoekers per dag toegelaten, tot de top, Huayna Picchu, zelfs maar 400 bezoekers.

Eindpunt Cusco 

We naderen het einde van de rondreis. Na Machu Picchu zetten we opnieuw koers naar Cusco. We blijven hier 3 dagen. Je kunt een stadstour maken, waarbij je de vele hoogtepunten van de stad leert kennen. Cusco is ook een paradijs voor shoppers, je kunt op de markten van alles kopen: van kleurrijke tapijten, warme alpaca truien tot fijne keramiek. Ideaal voor souvenirjagers! Een alternatief voor een verlengd verblijf in Cusco is een trektocht door de jungle van de Amazone, je verblijft dan 3 nachten in een jungle lodge. De keuze is aan jou!

We sluiten de reis af in stijl. We vliegen opnieuw naar Lima waar je zult merken dat de hoofdstad van Peru verrassend modern is. Eigentijdse straten en lanen, hippe restaurants, maar ook druk verkeer. Lima is een stad die een explosieve groei kende: van 140.000 inwoners in 1900 tot 8 miljoen vandaag. Morgen zetten we weer koers naar de Lage Landen, want Lima is het eindpunt van onze boeiende reis!

Meer info over deze groepsrondreis in Peru

Deze 18-daagse rondreis in Peru is boekbaar via FOX.

De vanaf-prijs bedraagt € 2.149 per persoon. Internationale en binnenlandse vluchten, overnachtingen in en enkele entreegelden zijn inbegrepen in de prijs. Gegarandeerde afreis.

Wil je het advies vragen van trouwe FOX-klanten? Neem dan contact met hen op via het FOX forum

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen