thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenHobo Reizen biedt u aan:Rondreis PeruMeer info
Groepsreis Peru

Rondreis PeruHet rijk van de Inca's

vanaf € 5.650pp
Hobo Reizen

Op rondreis door het land van de Inca'sIn alle comfort Peru verkennen

Wil je een van de meest authentieke landen van Zuid-Amerika bezoeken? Dan moet je in Peru zijn. Dit land heeft het allemaal! Een roemrijk verleden, culturele verscheidenheid en een machtige natuur.

Tijdens deze 18-daagse groepsrondreis van reisorganisatie Hobo Reizen verken je de adembenemende hoogvlaktes van het Andesgebergte, trek je langs uitgestrekte zoutpoelen door pittoreske en bontgekleurde koloniale steden. Je bevaart het legendarische Titicacameer, vliegt over de imposante geometrische figuren van de Nazcacultuur en bezoekt natuurlijk de oude Incastad Machu Picchu, het hoogtepunt van de reis. Bovendien word je, vanaf de luchthaven van Zaventem, bijgestaan door Nederlandstalige begeleiding. Bij deze rondreis is comfort troef! Je verblijft immers in luxehotels en toert rond met een comfortabele bus.

Van Zaventem vlieg je, met een lijnvlucht, via Madrid naar Lima. Bij aankomst word je naar je hotel gebracht.

Cultuur snuiven in Lima en genieten van Peru's verfijnde keuken 

De rondreis gaat van start met een bezoek aan Lima. In de hoofdstad valt heel wat te beleven. Van de Plaza Mayor met het stadhuis, de kathedraal en het bisschoppelijk paleis zak je af naar het best bewaarde koloniale huis - Aliaga, het San Franciscoklooster, de residentiële wijken Miraflores en San Isidro en het museum van antropologie en archeologie met zijn mummies, aardewerk en textiel. Je trekt ook naar Pachaca-Mac, één van de belangrijkste bedevaartsoorden uit de precolumbiaanse periode, gelegen op een 20km ten zuiden van Lima. Op twee dagen tijd krijg je een goed beeld van de stad en haar omgeving. Je leert bovendien ook de lekkere, verfijnde keuken van Peru kennen. Je luncht onder andere in het bekende La Rosa Nautica visrestaurant.

In de late namiddag van de derde reisdag vlieg je naar Chiclayo in het noorden.

Het fantastische museum van de Heren van Sipan

In de ochtend bezoek je het recente Museo Tumbas Reales, waar de schatten van de in 1987 ontdekte graftombes van de Heren van Sipan ondergebracht zijn. De ontdekking van deze graven staan wereldwijd bekend als de grootste archeologische ontdekking sinds het graf van Toetanchamon.

Na Chiclayo reis je via de Pan-American Highway naar Trujillo bekend om zijn koloniale huizen met typische balkons en patio's. In Trujillo trek je de volgende ochtend naar de Plaza de Armas, de kathedraal en enkele goed bewaarde koloniale herenhuizen. Even buiten Trujillo sta je oog in oog met de piramides van de zon en de maan. De piramide van de maan, één van de grootste precolumbiaanse bouwwerken, is heel indrukwekkend. Na een korte rit loop je vervolgens door de grootste adobestad ter wereld, Chan Chan. De Chimubeschaving bouwde de stad rond 800 na Christus.

Daarna brengt de bus je naar Huanchaco. Daar zie je hoe vissers de traditie hoog houden door nog dagelijks gebruik te maken van 'caballitos de totora', kleine rieten boten.

Aan het einde van deze verrijkende dag, brengt een vliegtuig je naar Lima terug.

Kerk van de Heilige Ana in Maca
Kerk van de Heilige Ana in Maca

Peru herbergt vele mysteriën

Vanuit Lima gaat het nu richting Paracas. Daar maak je een leuke boottocht naar de Ballestaseilanden, een natuurreservaat waar humboldtpinguïns, zeeleeuwen, pelikanen en vele andere vogels zich thuis voelen. Onderweg zie je 'de Candelabro' opduiken, een prachtige geoglyph die een 3-armige kandelaar voorstelt. Eens terug aan land brengt de bus je naar Ica waar je het interessante Regionale Museum over de Paracas- en Nazcacultuur bezoekt. Vooraleer we naar het hotel rijden, bewonderen we nog even de enorme zandduinen rond Ica.

De volgende dag vlieg je met een vliegtuig (voor 12 personen) over de Nazcalijnen. Vanuit de lucht observeer je de eindeloos lijkende rechte lijnen en de raadselachtige reusachtige tekeningen die meer dan 1500 jaar geleden in de harde aardkorst aangebracht werden.

Al even spannend is de Chauchillabegraafplaats, die je nadien bezoekt. Deze plek ligt bezaaid met schedels, beenderen, potscherven én mummies.

De witte stad, Arequipa, met uitzicht op de El Misti vulkaan

Na een mooie dagroute langs heel afwisselende landschappen kom je aan in de witte parel, Arequipa. In de verte lonkt de El Misti vulkaan, die het heldere witte silargesteente als bouwmateriaal aanreikte. Na een nachtje slapen, verken je een van de mooiste Plaza de Armas van het land. Zet je even neer op dit befaamde plein en geniet van de immense kathedraal en de schitterende gebouwen die een mooi voorbeeld zijn van de Spaans koloniale architectuur. En Arequipa heeft meer te bieden. Bijvoorbeeld, het schitterende Santa Catalinaklooster. Het complex is bijzonder sfeervol en bestaat uit een wirwar van kleine steegjes en huisjes rond kleurrijke binnenpleintjes. Hier verbleven ooit de welstellende nonnen. Na de lunch heb je vrij en kan je zelf de stad verkennen of uit winkelen gaan.

De Cruz del Condor 

Na het ontbijt rijd je met de bus naar de spectaculaire Colca Canyon. Indrukwekkende vulkanen vormen de achtergrond van grasvlaktes waarop vicunas en alpaca’s grazen. Je overnacht in de mooie Colca Canyon. De lodge is schitterend gelegen aan de rivier en heeft thermische baden. Een heerlijk ontspannend moment op deze hoogte (3500m). 

De volgende dag kijk je uit over Cruz del Condor, terwijl boven je hoofd reusachtige condors zweven. Adembenemend gewoon! Ook op de vervolgroute valt er heel wat te fotograferen aan de talloze uitzichtpunten en in de sfeervolle dorpen. Zo laat je stilaan de Colcavallei achter je en nader je het Titicacameer.

Wij zijn zeer aangenaam verrast door deze reis in zijn totaliteit, het reisprogramma, de locaties en de zeer professionele begeleiding van onze gids, waarvoor wij hem en de reisorganisatie uitzonderlijk wensen te bedanken.- Flor en Norma

Het Titicacameer, meer dan verrassend!

De ganse dag breng je door op 's werelds hoogstgelegen bevaarbare meer, Titicaca. 's Morgens vroeg vaar je naar de Urosindianen op hun drijvende rieteilanden. Daarna zet de boot koers richting het prachtige eiland, Taquile, waar je, tijdens een lunch, gastvrij ontvangen wordt door de lokale bevolking. Het eiland wist zijn eeuwenoude tradities in stand te houden: de mannen breien en de vrouwen spinnen en weven.

Tussen de Inca's in Zuid-Amerika's mooiste stad

De volgende dag brengt de bus je naar Sillustani met zijn raadselachtige pre-Inca graftorens. Daarna stop je aan La Raya om vanaf het hoogstgelegen punt te genieten van een weids uitzicht. In de Inca site van Racchi kan je de unieke bouwstijl bewonderen. Gedurende de rit zie je kuddes lama’s en alpaca’s grazen op de Altiplano.  De rit eindigt in Cuzco.

Na het ontbijt maak je een wandeling door het fabelachtige Cuzco, tijdens de bloeiperiode in de 15e eeuw, het centrum van het Incarijk. Het oude centrum van Cuzco vormt een uniek samengaan tussen de Inca-en de koloniale architectuur. Al wandelend verken je het rijke historische verleden van de stad. In de buurt van Cuzco vind je Sacsayhuanan. De enorme muren zijn gebouwd uit massieve rotsblokken.

Overnachten in de heilige vallei van de Inca’s

Je tocht door de bekende Heilige Vallei start in het pittoreske dorp, Chinchero, met zijn kleurrijke zondagmarkt. Wat verderop vind je goedbewaarde resten van de Incamuur en een koloniale kerk met fraaie fresco's. Even later zie je welke hiërarchie de Inca's hanteerden in de ruïnes van het bijzonder strategisch gelegen Ollantaytambo. De tocht gaat verder naar de oogverblindende zoutterrassen van Maras. Hier leer je hoe er zout gewonnen wordt. Overnachten doe je middenin de Heilige Vallei.

Machu Picchu, het hoogtepunt van de rondreis

Per trein spoor je naar een van de zeven wereldwonderen en de meest legendarische stad van de Inca's, Machu Picchu. Met een gids loop je door de ruïnes en geniet je van de spectaculaire omgeving met zijn mysterieuze nevelsluiers. De onwerkelijke schoonheid die deze geheimzinnige stad uitstraalt zal je zeker weten te bekoren. Trein en bus brengen je nadien terug naar Cuzco.

Vanuit Cuzco vlieg je 's anderendaags naar Lima. Hier heb je nog even de tijd om het interessante Larco Herrera Museum te verkennen, dat ondergebracht is in een prachtig 18de-eeuws herenhuis. Het museum bezit de uitgebreidste collectie precolumbiaanse kunst. Kijk na afloop nog eens goed rond in Lima en proef nog een laatste keer van de voortreffelijke Peruaanse keuken, want vanavond zit de boeiende rondreis door het Incarijk erop en vlieg je naar Brussel terug.

Meer info over deze rondreis in Peru

Deze 18-daagse begeleide rondreis in Peru kan geboekt worden bij Hobo Reizen (min. 10, max. 15 personen). Individuele programma’s op maat kunnen eveneens. De prijs per persoon bedraagt € 5.650 per persoon op basis van een tweepersoonskamer. De toeslag voor een eenpersoonskamer bedraagt € 1.100. Nederlandstalige begeleiding vanuit Zaventem is voorzien.

Tijdens de rondreis verblijf je in kwalitatieve hotels en geniet je van comfortabel transport. Leuk detail: fooien voor gidsen, chauffeurs en reisbegeleiding zijn inbegrepen.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen