thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenRiksjaKids biedt u aan:Rondreis PeruMeer info
Rondreizen met kinderen

Van de Andes naar het Amazonewoud20-daagse rondreis door Peru met de kinderen

vanaf € 1.664pp
RiksjaKids

Actie en avontuur met het ganse gezin in PeruEen spannende en speelse rondreis

Peru is een van die landen die nog vrijwel onontdekt is. Een uitdaging voor de ervaren reiziger, maar ook onvergetelijk voor onze jonge avonturiers! Dit land herbergt vele verhalen die zeker tot de verbeelding van de kids zullen spreken. Zo'n ervaring nemen ze voor altijd met zich mee. Peru is een uniek land om via een rondreis met jouw kinderen te doorkruisen. Kijk maar eens mee wat je allemaal met PeruKids kunt beleven...

Na een lange vliegreis is het hoogste tijd om je bed op te zoeken en die eerste avond van je rondreis zul je dan ook nog weinig van Lima zien. De kinderen zullen zeker moe zijn van het reizen. De hartelijke ontvangst in het kleine hotel brengt de stemming er echter altijd weer in. Die avond is een uitstekend moment om te bespreken wat je wilt zien van de hoofdstad van Peru. De kinderen komen voor het avontuur en de natuur, maar deze stad zal hen eveneens boeien, met zijn exotische kleuren en geuren. Breng een bezoek aan het centrale plein ‘Plaza de Armas’. Als je daar om je heenkijkt, zie je overal historische en kleurrijke gebouwen. De kathedraal en de glinsterende pracht binnen de Basilica Catedral de Lima doet de kids met open monden toekijken. Ook het Parque de la Reserva mag je niet overslaan. Middenin de hoofdstad van Peru kan je je al in het regenwoud wanen, maar de bankjes bij de schitterende fontein zorgen ook voor een heerlijk rustpunt.

Arequipa 

De stad Arequipa is kleurrijk en schitterend. Het is echter niet alleen maar kleur dat je hier ziet, want veel huizen zijn gemaakt van het bijzondere witte vulkanische gesteente. Het hotel is gevestigd in een prachtig koloniaal pand. Een perfecte plaats om historische verhalen tot leven te doen komen. Daar is de stad zelf overigens ook perfect voor. Wanneer je hier rondloopt, waan je je even een paar eeuwen terug in de tijd. Breng een bezoek aan het klooster Santa Catalina. Bijzonder is dat hier voorheen uitsluitend nonnen naar binnen mochten, waardoor niemand een idee had van hoe het er binnen uitzag! Pas in 1970 ging het klooster open voor bezoekers.

Heilige Vallei, Peru
Bezoek aan de Heilige Vallei

Het avontuur begint

Het is een aanrader om in Arequipa in de wirwar van straatjes te verdwalen. En stel je daarbij ook de honderden nonnen voor die hier heel wat levensjaren doorgebracht hebben. Vlakbij Arequipa, aan de voet van de Misti-vulkaan kun je raften. Een hele uitdaging, maar de rivier is niet al te wild. Een feest voor iedereen! Na een nachtje rust is het tijd voor een bezoek aan het Andesgebergte. Een schitterend uitzicht is hier natuurlijk verzekerd. Een wandeling hier is adembenemend, ondanks de ijle lucht. Een bezoek aan de warmwaterbronnen maakt de trip helemaal af.

Vliegen als een condor over de Colca Canyon

Je vervolgt je rondreis door Peru met een bezoek aan de Colca Canyon. Trots zal de gids je vertellen dat de Colca Canyon twee keer zo diep is al de Grand Canyon en het uitzicht is dan ook overweldigend. Natuurlijk word je meteen gewezen op de condors die hier zonder enige moeite lijken te zweven. Pas als je zo’n prachtige vogel zelf ziet met zijn spanwijdte van 3 meter, voel je de indrukwekkende schoonheid van de natuur in dit prachtige gebied. Behalve voor de natuur zijn de kinderen ook op zoek naar het avontuur en dat vinden ze in de zipline. Een helm op en dan zoef je met een snelheid van 70 kilometer per uur langs een kabel van 300 meter lang. Het is ongelooflijk om het gevoel te beschrijven als je in de diepte de bodem van de kloof voorbij ziet schieten. Gillen mag natuurlijk.

Titicaca, het mystieke meer

De beroemdste plaatsen ter wereld bezoek je tijdens je rondreis door Peru. Natuurlijk moet je dan ook het Titicacameer verkennen met een boot. Het is niet moeilijk om je voor te stellen hoe spannend het moet zijn geweest voor de plaatselijke Uros-indianen om zich te verbergen voor de krijgshaftige Inca’s. Als je met de boot een van de rieteilanden nadert, die speciaal werden aangelegd voor dit doel, voel je je even heel dicht bij het verleden en spied je om je heen of er geen Inca naar je staat te gluren. De kinderen houden letterlijk de adem in. Heel anders is het gevoel op Taquile-eiland. De bonte kleuren van de klederdracht geven een gevoel van vredige vrolijkheid. En als dan de klanken van de traditionele panfluit schril door de omgeving schallen, weet jij dat je dit exotische beeld altijd in je gedachten zal blijven dragen.

Met het ganse gezin hebben we ons te pletter geamuseerd! We zijn vooral blij dat we onze kinderen een stuk van de wereld konden laten zien en dat zij ongelooflijk veel bijgeleerd hebben over de cultuur en natuur van Peru. Het allermooiste souvenir is dat wij in de Amazone een boom mochten planten; Jelle en Lotte zijn daar heel fier op!- Steven, Katrina, Jelle en Lotte

Tocht naar de navel van de aarde: Cusco

Het is indrukwekkend om in Cusco de ruïnes van Inca-gebouwen naast koloniale Spaanse panden te zien staan. De kinderen luisteren ademloos naar verhalen van de plaatselijke gids over de strijd van de trotse Inca’s tegen de Spaanse veroveraars. Francisco Pizarro veroverde met zijn moderne wapens Cusco en verpletterde de Inca’s die tot dat moment nog geen tegenstander hadden getroffen die hen de baas kon. Als je bij de kathedraal komt, vertelt de gids met zachte stem dat er, volgens de legende, bij de bouw van een van de torens daar een Inca verscheen die voorspelde dat zijn volk deze heilige grond terug zou eisen als de toren zal instorten…

Wil je een mooi uitzicht over Cusco? Ga dan naar Sacsayhuaman - wat je schijnt uit te spreken als 'sexy woman'. Was het een tempel of toch een verdedigingswerk? Laat de kinderen er maar naar raden. Zelfs de onderzoekers zijn hier nog niet uit. De enorme stenen zijn in ieder geval heel indrukwekkend en het is bijzonder hoe de Inca's dit bouwwerk in elkaar hebben kunnen zetten in een tijd die nog heel provisorisch was.

Machu Picchu, ontdek de geheimen van de Inca's

Ga op ontdekking in de stad van de Inca's. Machu Picchu is een unieke plaats die eeuwenlang verborgen is geweest. Wanneer je voor het eerst zicht hebt op deze stad, voelt het misschien zelfs onwerkelijk. Dit is de plaats die in vele verhalen een hoofdrol speelt. Dé plaats die voor talloze mensen zo belangrijk is geweest. Vooral aan het einde van de middag wordt het wat rustiger hier. Dit is dan ook een perfect moment om de plaats te bezoeken. Als er één plaats is tijdens je rondreis door Peru om een familieportret te maken, dan is het wel hier. De granieten stad zorgt voor een magnifieke achtergrond. Bewonder de resten van de Inca-beschaving die je hier tussen de indrukwekkende bergtoppen vindt.

Amazoneregenwoud: een avontuur in geur, kleur en geluid

Het Amazoneregenwoud bruist van leven en dat is iets wat kinderen feilloos aanvoelen. Hier worden al hun zintuigen geprikkeld. Het verblijf in de bungalow is spannend en de bedden zijn voorzien van klamboes om de muggen tegen te houden. In het oerwoud kun je niet alleen papegaaien spotten, maar kom je ook gifkikkers en tarantula's tegen. Wil je echt iets bijzonders meemaken? Ga dan eens piranha's vissen. Natuurlijk zal de ervaren gids die van de haak halen.

Het bezoek aan het oerwoud wordt afgesloten met het planten van bomen. Het Amazoneregenwoud wordt namelijk ernstig bedreigd door het vele kappen. Beslist een puntje waar de nieuwe generatie zich bewust van mag zijn. Het bomen planten zal dan ook zeker indruk maken. Echt spannend wordt het tijdens de nachtelijke safari. Houd je adem maar in wanneer de gids plotseling met zijn zaklantaarn een enorme kaaiman beschijnt!

Aan alles komt een einde en ook de rondreis door Peru zal na 20 dagen voorbij zijn. Via Lima reis je met de kids weer terug naar huis. Afscheid nemen doet altijd pijn, maar deze trip zal niemand ooit vergeten. Een herinnering met een gouden randje! 

Meer info over deze rondreis in Peru

Deze kindvriendelijke rondreis wordt georganiseerd door PeruKids, onderdeel van Riksja Travel. Prijs vanaf € 850 p.p. voor kinderen en vanaf € 1.664 p.p. bij 4 personen (exclusief internationale en binnenlandse vluchten). Overnachtingen, bepaalde excursies en bepaalde lokale transfers zijn inbegrepen indien vermeld in het programma.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen