thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenRiksja Travel biedt u aan:Rondreis PeruMeer info
Rondreizen Peru rondreis.be

Sneeuwtoppen en Tropische Wouden22-daagse individuele rondreis Peru

vanaf € 2.025pp
Riksja Travel

Peru compleetEen actieve rondreis

Je wilt niet alleen de hoogtepunten van Peru aandoen, maar ook de tropische regenwouden van het Amazonegebied? Deze rondreis, met Riksja Peru, onderdeel van Riksja Travel, heeft het allemaal! Je ziet de klassieke hoogtepunten zoals Lima en het mooie Cusco. Je loopt de 4-daagse Inca Trail naar Machu Picchu: een onvergetelijke ervaring is dat. Je voelt je een ochtend een echte Peruviaan wanneer je meedraait in een boerengezin. Je slaapt in typisch Peruaanse accommodaties en als afsluiter verblijf je bij een familie op het Titicacameer. De rondreis eindigt in een tropische lodge, middenin de jungle. 

Beginnen doen we in Lima, in de wijk Miraflores. Het is een gezellig, hip stukje stad, met overal bars en restaurants. We verblijven hier in posadas: eenvoudige, typisch Peruaanse hotelletjes. Je eerste avond in Peru kun je gaan eten bij restaurant Las Tejas, op loopafstand van je hotel. Het restaurant serveert er een uitstekende ceviche, dat is een visschotel, een typische specialiteit. Smakelijk!

Eeuwig lente in Arequipa

Lima ietwat saai, troosteloos en mistig? Alleen het laatste is -af en toe- waar. Dat komt door de mist die, als een sluier, over Lima hangt. Denk dat weg en Lima is plotsklaps een heel stuk zonniger! Ga naar het centrum van de stad en beleef er de hoogtepunten van Lima, zoals het statige Plaza de Armas met het presidentieel paleis en het stadhuis. De Cathedral van San Francisco is ietwat luguber maar wel interessant: duizenden overblijfselen van monniken, priesters en nonnen liggen opgebaard in de catacomben onder de kathedraal. Moet je gezien hebben! Ook leuk is het je om even onder te dompelen in het dagelijkse leven van de inwoners van Lima: mensen onderweg naar hun werk, kinderen in uniform die op pad zijn naar school, rumoerige verkopers die een tikje couleur locale toevoegen aan iedere grote stad; auto's, bestelwagens en bussen die door Lima razen...

De volgende dag zetten we de rondreis verder in Arequipa. De stad ligt op 2300 meter en is ideaal voor een tussenstop. Arequipa wordt omgeven door drie machtige vulkanen: Misti, Chachani en Pichu Pichu. Ga gerust de omgeving buiten Arequipa bezichtigen. Hier heerst een vriendelijke en relaxte sfeer. Dezelfde sfeer hangt ook in de posada: vanaf het terras kijk je uit over het Santa Catalina-klooster, met de Misti-vulkaan op de achtergrond. Na de middag bezoek je het klooster. Stap er binnen en je belandt in een andere wereld. Het klooster is een labyrint van smalle straatjes met hoge muren, vol kleine binnenplaatsjes, gebedsruimtes, trappen en perfect onderhouden bloementuinen. Kan het nog mooier?

Lima
Lima, de hoofdstad

Een dagje meedraaien op de boerderij

Een tip voor je vrije dag vandaag? Bezoek het Santuarios-museum met de bevroren mummie Juanita. Volgens de legende werd het jonge meisje geofferd om de Inca-goden gunstig te stemmen. Doordat ze in ijs heeft gelegen is het jonge meisje uitzonderlijk goed bewaard gebleven, wat best wel bijzonder is. De dag nadien sta je vroeg op om naar Chivay te gaan. Het is een hele rit door het stijgend landschap van de Colca Canyon. Je rijdt door het nationale reservaat Salinas y Aguada Blanca waar je lama’s, alpaca’s en vicuña’s ziet. Het hoogste punt van de rit is gelegen op 4800 meter. Even ter vergelijking: de Mont Blanc, het hoogste punt van Europa, is ‘maar’ 4808 meter! Nogal wiedes dat je hier vrij moeilijk kunt ademen. Bij aankomst in Chivay ga je wat te eten zoeken en kun je optioneel een wandeling met een gids maken, die je nog meer vertelt over de Inca’s en hun manier van leven.

De volgende dag ga je het uitkijkpunt Cruz del Condor bewonderen. De Colca canyon is hier op z’n diepst. Hier leeft de enorme Andescondor: hij vliegt door de canyon, meestal vroeg in de ochtend of tegen de avond. Aansluitend kun je relaxen in de warmwaterbronnen van La Calera. Met uitzicht op de bergtoppen is dit het fijnste bad dat je in lange tijd genomen hebt!

De laatste ochtend wordt het programma verzorgd door een lokale boerenfamilie. Je hebt tijdens de rit door de Colca canyon duizenden landbouwterrassen gezien. Die werden eeuwen geleden door de Inca’s aangelegd. Bijzonder vernuftig: een ingenieus netwerk met handige irrigatiekanalen zorgt ervoor dat de boeren, ook vandaag nog, deze landbouwterrassen kunnen gebruiken. Je gaat een dagje meedraaien op de boerderij. Wedden dat je hier opvalt, in je westerse kleren?

Bootje varen op het Titicacameer

Na het werk op de boerderij gaan we naar Puno, gelegen aan de oevers van het Titicacameer. Puno is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan het wereldberoemde meer en biedt dan ook een onvergetelijk uitzicht. Ons hotel is een eenvoudige posada, klein maar fijn!

Vandaag gaan we het Titicacameer op. Je gids vertelt je een mythisch verhaal: niet Machu Picchu maar Titicaca is de belangrijkste plaats voor de Inca's. Hier is de allereerste Inca geboren, de zonnekoning Manco Capac, die de basis legde voor het uitgestrekte Inca-rijk. Na een uur varen kom je bij de drijvende eilanden van Uros. Echt àlles maken de Uros-indianen van riet, tot huizen, boten of gebouwen toe. Hierna ga je verder naar het eiland Amantani, onze slaapplek, waar je bij een gastfamilie logeert. Je slaapt er in een huisje van klei, op een matras van stro.

Voor mij waren de Colca Canyon en Machu Picchu de hoogtepunten. De Canyon vanwege de rust, natuur en condors. Machu Picchu omdat ik er al vanaf mijn 12e heen wilde en het nu echt gezien heb.- Reiziger Karen Mulders

Taquile, eiland zonder auto's

Na het ontbijt gaat de rondreis verder naar Taquile. Dit eiland heeft -net als Amantani- geen wegen of auto’s. We maken er een wandeling tussen de velden naar een Inca-ruïne. Vervolgens gaan we heerlijke vis uit het Titicacameer eten. Terwijl de zon langzaam ondergaat zetten we de weg terug naar Puno in. Het diner vanavond is Pollo a la Plancha, dé specialiteit van Puno!

Je heb vandaag een lange busreis naar Cusco voor de boeg. Als je in late namiddag in je posada aankomt, slaapt Cusco nog lang niet. Je posada ligt in San Blas, in een artistieke wijk vol kunstnijverheidswinkels. De bezienswaardigheden van de stad liggen vlakbij. Of neem gerust een taxi: Cusco ligt op 3300 meter, er is nogal wat hoogteverschil en taxi’s zijn niet duur! De volgende dag heb je vrij. Ga shoppen of wandelen, of breng een bezoek aan de Incaruïnes van Sacsayhuamán: bijna zo indrukwekkend als ‘grote broer’ Machu Picchu. Ook de ruïnes van Q’enqo, Pukapukara of Tambomachay zijn de moeite waard. Cusco is een oude Inca-hoofdstad, die door de Spanjaarden werd afgebroken. Bij de bouw van katholieke kerken hebben ze de grote Inca-stenen gebruikt. Dit geeft Cusco een koloniale uitstraling mét invloeden uit de Inca-cultuur. Deze stad heeft bovendien heel wat gezellige restaurants en bars en een aantal interessante musea. Dit maakt van Cusco een parel die niet mag ontbreken tijdens deze Peru-reis!

Machu Picchu, het hoogtepunt van Peru

Vandaag het grote moment: we beginnen aan de 4-daagse Inca-trail naar Machu Picchu, het hoogtepunt van élke rondreis door Peru! De trekking verloopt in schuifjes: de eerste dag loop je tot 2900 meter. Je passeert verschillende kleinere Inca-ruïnes tot het eindpunt in Wayllabamba. Op dag 2 heb je de zwaarste dag voor de boeg: we stijgen naar 4200 meter, waar we de Abra de Warmiwanusca beklimmen. Gelukkig is de omgeving onwerelds mooi… Dat is ook zo op de derde dag. Je passeert twee passen en loopt vele, vele Inca-treden naar beneden tot je de archeologische site Runkurakay bereikt. We lopen verder naar Sayacmarka, volgens velen één van de mooiste ruïnes onderweg. We zijn er bijna, nog één bergpas van 4000 meter, de Phuyupatamarca. Als je die ook overwonnen hebt, heb je de Inca-trail ‘gehaald’. Maar het is wel een lastige, nog anderhalve dag klimmen! Nog een geluk dat de setting, met orchideeën, varens, nevelwoud en vogelgefluit prachtig is! Bij de Inca-citadel Winay Wayna brengen we onze laatste nacht van de trail door.

Een must-see 

En dan, eindelijk, de Machu Picchu, hét hoogtepunt van je rondreis. Via Inti Punch loop je het laatste stuk, in het schemerdonker. Daar wacht je tot de zon opkomt… en dan doemt Machu Picchu uit de mist op, magisch en onwerkelijk. Hier heb je vier dagen voor opgeofferd maar het is het waard. Dwalend door de ruïne stel je je voor hoe het leven destijds was. De Inca’s waren alvast een ontwikkeld volk, dan zie je aan de landbouwterrassen, tempels en huizen. Verken op eigen houtje de site. Hoeveel foto’s je al van de plek gezien hebt, het blijft een speciaal gevoel te dwalen tussen de tempels, gangen, terrassen en kamers. Hierna gaat het terug richting Cusco, een rijke ervaring rijker… In Cusco rust je een dagje uit, dat heb je immers verdiend!

Afscheid in Tambopata

De laatste dagen in Peru breng je door in het Tambopata reservaat. Je vaart er heen via de grensstad Puerto Maldonado. Je ziet onderweg schildpadden en tropische vogels. Je thuis voor de laatste dagen van de reis is een junglelodge. Na lang op grote hoogte geweest te zijn is dit ook wel een tropische, dus warme, afsluiter voor reizigers. De volgende dagen kun je diverse activiteiten in het Tambopata reservaat: je ziet papegaaien die komen ‘kleipikken’, een belangrijk onderdeel van hun voeding. Maak een leerrijke wandeling door de jungle of in de lodgetuin kun je toekans, ara’s en kolibries zien. ’s Avonds kun je op nightwalk, op zoek naar amfibieën en insecten.

En dan zit de rondreis door Peru er onherroepelijk op. Je vliegt vanuit de Amazone terug naar de culinaire stad Lima, waar je nog een laatste nacht nageniet van indrukwekkend Peru. Morgen vlieg je terug naar Europa.

Meer info over deze rondreis in Peru

Deze individuele rondreis in Peru wordt georganiseerd door Riksja Peru, onderdeel van Riksja Travel. Prijs vanaf € 2.025 per persoon (inclusief vermelde excursies en transfers; exclusief internationale en binnenlandse vluchten).

Meer info