thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenExpair Tours biedt u aan:Rondreis PortugalMeer info
Rondreis Portugal met Expair Tours

Beleefreis Portugal: luxe en traditieHet spectaculaire natuurdecor van Noord-Portugal

vanaf € 925pp
Expair Tours

Combineer de Portugese luxe, traditie en natuur8-daagse rondreis door Portugal

Als je een rondreis boekt met Expair Tours, dan weet je zeker dat je waar krijgt voor je geld. Deze reis is niet anders. De omschrijving van deze reis is Luxe en Traditie: je boekt zeven overnachtingen in Solares de Portugal, dat zijn landgoederen en herenhuizen die veelal eigendom zijn van gerespecteerde families. Je wordt er ontvangen in een vriendelijke sfeer en je geniet van een persoonlijke service. Deze verblijven liggen in verborgen plekjes van het land, ver weg van het massatoerisme. De reis begint in Porto, daarna rij je naar de spectaculaire landschappen en de rijke wijngaarden van de Minho en Douro-regio. Je bezoekt de Douro-vallei, waar de druiven staan te rijpen voor de productie van wereldberoemde portwijnen. Daarna ontdek je Guimarães, de oude hoofdstad, nu UNESCO-werelderfgoed. Je sluit de reis af in Ponte de Lima.

We landen in Porto, onmiddellijk na aankomst haal je de huurwagen op. We hebben daarna nog tijd voor een kort bezoek aan deze voormalige culturele hoofdstad van Europa. Natuurlijk is Porto vooral bekend omwille van zijn portwijnen, die worden vlakbij, in Vila Nova de Gaia, gelagerd. De stad is het centrum voor álle portwijnen. Het zou echter zonde zijn als je Porto enkel zou kennen vanwege haar link met portwijnen, want de stad heeft zoveel meer troeven. Het oude centrum Ribeira is werelderfgoed sinds 1996. Ribeira bestaat uit vele steegjes en straatjes waarin het zalig verdwalen is. De Sé-kathedraal, hoog boven de stad gelegen; het park Jardins do Palácio de Cristal of Torre dos Clérigos, die je van overal in de stad kunt zien, is een symbool van Porto en Portugal.

Langs de gouden Dourorivier met talloze quinta's 

Maar een bezoek aan Porto is niet de hoofdreden van je bezoek. De rit van 140 kilometer brengt je naar het hart van de Douro-wijnstreek. Je verblijft twee dagen in Ferrao-Sabrosa, in het landgoed Quinta Da Veiga, temidden de bekende wijnranken van de Dourovallei. Je kunt zalig ontspannen of een duik nemen in het zwembad van de quinta. De quinta produceert trouwens haar eigen portowijn! We worden hier verwend: bij aankomst worden een diner en bijpassende wijnen opgediend! Eén diner bij aankomst en een wijndegustatie in elke solares zijn inbegrepen.

Op rondreis in Portugal: Paço de Calheiros in Ponte de Lima
Paço de Calheiros in Ponte de Lima

Vloeibaar goud 

De volgende dag trekken we verder de Dourovallei in. Dit gebied is aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO toegevoegd, en terecht. De 'Gouden' Dourorivier baant zich een weg langs de steile, terrasvormige wijngaarden. Alleen wijnen die hier zijn verbouwd mogen de naam 'port' dragen. We maken een tochtje langs de quinta's die in deze streek meestal de functie van druiventeelt-bedrijf hebben, zoals 'onze' quinta, Quinta Da Veiga. We bezoeken Lamego, deze stad heeft veel gebouwen uit de baroktijd, zoals verschillende kerken en kastelen. Ook Pinhao is een stop waard.

Je verlaat Ferrao-Sabrosa en zet koers richting Guimarães, een rit van ongeveer 120 kilometer. We maken de rit met een paar tussenstops. In Vila Real bezoek je het 18de-eeuwse barokke Mateuspaleis of de kathedraal van de stad. In Amarante bewonder je de binnenstad, bekend omwille van zijn schoonheid en zijn authentieke karakter. Een ideale plaats voor de lunch! We rijden door naar Guimarães, naar Casa De Sezim, waar je gedurende twee dagen zal verblijven.

Guimarães, de eerste hoofdstad van Portugal

Casa De Sezim ligt op een boogscheut van Guimarães. Het is een bijzonder knap gelegen 14de-eeuwse adellijke residentie. Je kunt er genieten van een glas Vinho Verde, de uitbater zal je plezieren met een flesje huiswijn!

Vandaag heb je de hele dag om Guimarães te verkennen. Je zult ontdekken dat dit een bijzonder charmant stadje is, met heel wat gezellige straten, pleinen en terrassen. Guimarães was de eerste hoofdstad van het graafschap Portugal, en stond zo, in 868, aan de wieg van het nieuwe land. Het historische centrum van Guimarães staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, door de vele gebouwen uit de middeleeuwen. Onze aanraders zijn het gotische paleis uit de 15de eeuw; het indrukwekkende 10de-eeuwse kasteel en het klooster uit 10de eeuw van Santa Marinha da Costa. Dit laatste gebouw werd verbouwd tot een pousada, deze typisch Portugese term wordt gebruikt om een luxueus hotel aan te duiden. Vaak is het gevestigd in een historisch gebouw, in dit geval: een klooster.

Genieten van dit prachtige land, in alle rust, in alle stilte, in alle comfort, in alle luxe... Dit was een topreis! Chapeau voor de reisorganisatie!- O. Dekok uit Laarne

Kabeltrein

Op naar de laatste halte: Ponte de Lima. We maken deze korte verplaatsing met de nodige tussenstops. Een bezoek aan Braga is een aanrader. Niet alleen voor katholieken, want Braga is zowat het religieuze centrum van het Iberische schiereiland; maar ook voor hen die minder religieus zijn. Mét in hoofdzaak enkele katholieke bezienswaardigheden, dat wel! We stippen alvast het 11de-eeuwse kathedraal, het 14de-eeuwse bisschoppelijke paleis en de Bedevaartskerk van Bom Jesus do Monte aan. Maak ook een ritje op de kabeltrein do Bom Jesus: de kabeltrein overbrugt het traject naar de Bedevaartskerk (116 meter meter hoger) in 4 minuten! 

Een glas Vinho Verde hoort er gewoon bij

Onze eindbestemming vandaag is Ponte de Lima, een van oudste stadjes van Portugal. De plaats is genoemd naar een brug over de Limarivier. Hier, in deze vruchtbare streek, wordt de beroemde Vinho Verde verbouwd, de jonge wijn of 'groene wijn', een specialiteit van deze regio. Deze wijn kun je vinden in wit, rood of rosé, en wordt niet lang na het bottelen gedronken.

We logeren onze laatste drie nachten in Ponte de Lima, in het 17de-eeuwse paleis Paco De Calheiros. We hebben het beste voor het laatst gehouden, want dit verblijf is absolute topklasse. Statig en bijzonder mooi gelegen bovenaan een heuvelrug, met klasse uitgebaat door de graaf en gravin van Calheiros. Alles baadt hier in een sfeer van authenticiteit en pure klasse. Niet alleen het verblijf zelf is topklasse, ook het panorama over de Limavallei en de omliggende tuinen zijn dat. Een waardige afsluiter van een afwisselende rondreis.

Ruwe bolster Peneda-Gerês 

Maar de rondreis is nog niet ten einde! Op dag 6 van de rondreis ontdek je het Nationale Park van Peneda-Gerês, helemaal in het noorden van Portugal, bij de grens met Spanje. Het park werd in 1971 gesticht en is het oudste Portugese Nationale park. Het landschap bestaat uit granieten rotsformaties, weidse akkers met geïrrigeerde terrassen, waarop maïs en groenten worden verbouwd. Op de hellingen groeien dichte bossen, maar als je goed kijkt zie je ook ommuurde akkers, en op de hoogvlaktes liggen dan weer bergweides en uitgestrekte heidevelden met grillige rotsformaties. We passeren de versterkte grensstadjes Monçao, Valença en Caminha, voor je in Viana do Castelo aankomt. Het plaatsje is een oude handelshaven, gelegen aan de monding van de Limarivier.

Het middelpunt van Viana do Castelo is het Praça da Republica, omgeven door arcadegevels. Ook de moeite waard is de heuvel Santa Luzia, van waar je een schitterend uitzicht hebt over de stad en haar omgeving. 

Vandaag is de laatste volledige dag van je rondreis. Je kunt ervoor kiezen om te genieten van dit weinig bekende stukje Portugal, middels een dag ontspannen in de tuinen van dit magnifieke domein. Of ga op eigen tempo het natuurpark Serra do Gerês ontdekken: jij kiest. Morgen keer je terug naar Porto, waar de rondreis eindigt. Alternatief kun je de reis verlengen met een verblijf in Porto.

Meer info over deze rondreis in Portugal

Deze individuele rondreis in Portugal wordt georganiseerd door Expair Tours. Prijs vanaf €925 per persoon indien de reservering minstens 60 dagen voor aankomst gemaakt wordt.

Inbegrepen in de prijs zijn 7 overnachtingen in de Solares de Portugal, de lijnvlucht en een huurwagen cat. Mini all inclusive. De eerste 50 boekers ontvangen als extraatje een uniek exemplaar van het boek 'Solares de Portugal: the art of good living'.

Expair Tours biedt u ook andere rondreizen aan per huurauto met een verblijf in de Solares van Portugal, zoals De culturele as van Porto-Lissabon of Het historisch patrimonium van Portugal. Aarzel niet om een op maat gemaakte reis aan te vragen!

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen