thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenHolidayline biedt u aan:Rondreis ItaliëMeer info
Rondreizen Italië rondreis.be

9-daagse rondreis Puglia met verblijf in kleinschalige masserieEen Italiaanse droom

vanaf € 599pp
Holidayline

Heerlijk rondreizen in de hak van de Laars van ItaliëOngeschonden natuur, weergaloze stranden, pittoreske dorpjes

Puglia (of Apulië, de Nederlandse naam) is een ongerepte streek in het Zuidoosten van Italië. Het is een regio die overeenkomt met de hak van de Laars van Italië en het gebied dat ten noordwesten hiervan ligt.

Bezoekers aan Puglia roemen de weidse landschappen en de prachtige stranden, de lekkere wijnen en de verrukkelijke streekgerechten, de pittoreske dorpjes en vooral de gastvrije bevolking. Op deze 9-daagse rondreis door deze streek van Italië kun je Puglia zelf ontdekken. Holidayline boekt voor jou het verblijf, het programma ter plaatse kan je naar eigen wens invullen.

Een uitstap naar het schiereiland Gargano

Alberobello is het perfecte beginpunt van je rondreis door Puglia. Van hieruit is het twee uur rijden naar Manfredonia, een van een voornaamste plaatsen van de provincie Foggia. Je zou zó de stad voorbij rijden, maar dat zou zonde zijn. Hier zijn namelijk een aantal verborgen parels. Niet in het minste de stad zelf. Je kan in Manfredonia een middeleeuws kasteel bezoeken en de vissershaven behoort tot de belangrijkste van de Adriatische Zee. Het grootste gebouw van de stad is het robuuste 13de-eeuwse Castello. Een perfecte stop voor een lunch! 's Middags zou je kunnen het Nationale Park van Gargano bezoeken, ook wel bekend als de Spoor van de Laars. Je zult hier niet alleen zijn want het toerisme is hier sterk ontwikkeld. Dit schiereiland is het enige echte gebergte in Puglia. De kust behoort tot de meest ongerepte en meest woeste van Italië. Soms vind je loodrechte rotswanden: echt indrukwekkend.

Op de terugweg naar Alberobello ligt Cerignola op je weg. Hier kun je even verpozen bij een echte Italiaanse espresso. Wist je dat Cerignola, na Rome en Ravenna, de stad is met de grootste grondoppervlakte van Italië? De stad kijkt uit op de vruchtbare Tavoliere-vlakte.

Rondreis Puglia Holidayline
Adembenemend mooi Puglia

Een dagje in Bari

De volgende dag kun je naar Bari. Je voorziet best een volle dag voor een bezoek aan Bari. De stad is een belangrijke havenplaats aan de Adriatische kust: er zijn regelmatige veerdiensten naar Kroatië en Albanië en er meren hier vele cruiseschepen aan.

Bari heeft vele troeven. Het is een universiteitsstad en de historische oude stad is de moeite waard. Bari heeft vele kerken, pleinen en een kasteel en het oude centrum is goed bewaard gebleven. De moderne stad heeft een opvallend rechthoekig stratenpatroon. Je zal hier geen moeite hebben om je dag te vullen! 's Avonds kun je nog iets eten in Bari of je kunt een stop maken in de Griekse stad Monopoli. Je kunt er een wandeling maken over het zandstrand: die zijn schaars in deze regio!

's Anderdaags, op je laatste dag in Alberobello, kun je de stad zelf eens bezoeken. De stad is vooral bekend voor haar vele trulli. Een trullo is typisch voor deze streek. Kenmerkend is het kegelvormige dak, dat vaak versierd is met christelijke of magische symbolen. Enkele wijken, Rione Monti en Aia Piccola, bestaan haast uitsluitend uit trulli. De wijk Rione Monti staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Als je Alberobello al gezien hebt kun je een uitstap maken naar één van buurdorpen. Bijvoorbeeld Locorotondo, op zo'n kwartiertje rijden, of Martina Franca waar je de druipsteengrotten kan bezoeken. In één van de grotten zijn prehistorische vondsten gedaan. Ook de Grotte di Castellana zijn de omweg waard. De grotten begonnen zich te vormen ruim 90 miljoen jaar geleden. Duik 60 meter onder de grond en bewonder er de stalagmieten en stalactieten, rotsformaties in verbluffende vormen, diepe canyons en kleurrijke fossielen.

Het personeel van Masseria Bandino zet zich 100 % in om het hun klanten naar hun zin te maken. Niets is hen te veel.- Nicole

Het barokke Lecce

De volgende dag zet je koers richting je volgende verblijf, Masseria Bandino in Otranto. Onderweg rij je voorbij vele plekken die je de volgende dagen van je rondreis kunt bezoeken. Las vooral genoeg stops in. Dan kun je de drukke snelwegen vermijden en de kleine provinciewegen volgen. Je komt langs de mooie dorpen Cisternino en Ostuni: een ideale stop voor een pizza of panini. Wil je liever een iets grotere stad? Dan is Brindisi een aanrader. Het is een havenstad met ongeveer 90.000 inwoners. De Via Appia liep van Rome tot Brindisi. Daardoor was de stad al vroeg een belangrijke plek vanuit strategisch oogpunt.

Na een verkwikkende nachtrust kun je je rondreis door Puglia verder zetten. Als eerstvolgende halte is een bezoek aan het mooie Lecce de moeite waard, op drie kwartier rijden. Lecce ligt weliswaar in het binnenland, maar de stad ligt pal tussen de Adriatische en Ionische Zee. Het is een stad met een barokke twist, vol fraaie gebouwen, kerken, pleinen en musea. Lecce zal je meer dan eens verrassen. Ga er het amfitheater bezoeken, de Santa Croce-kerk of de dom. Om al zijn gebouwen in barokstijl wordt Lecce wel eens het Florence van de Barok genoemd. Je kunt in Lecce gemakkelijk een volle dag rondlopen. 

Dwars door Puglia: van de Adriatische naar de Ionische kust

De volgende dag kun je van kuststad naar kuststad rijden. Van Otranto, aan de Adriatische Zee, naar Gallipoli, aan de Ionische Zee. Een ritje van ruim een uur. De stad Gallipoli is van Griekse oorsprong. Het woord Gallipoli betekent mooie stad in het Grieks, en we kunnen die Grieken alleen maar gelijk geven. Gallipoli is onderverdeeld in een oude en een nieuwe stad. Ons boeit enkel de oude stad, met zijn Byzantijns kasteel, zijn versterkte stadswallen, zijn ontelbare kerken en palazzo's. Je kunt terugkeren via Maglie, waar je een grappa kunt drinken in de schaduw van de dom.

De Italiaanse charmes van Otranto

's Anderendaags kun je het even rustig aan doen. Het is tenslotte je laatste volledige dag van je rondreis. Neem vooral de tijd om je 'eigen' thuisbasis deze vierdaagse te ontdekken: Otranto. Het is een prettige plaats met een leuke kleine haven. Het is er vooral gezellig omwille van winkeltjes, restaurants waar je heerlijk kunt eten en cafés waar je tot diep in de avond kunt buiten zitten. De drukste maanden zijn de zomermaanden, wanneer toeristen de smalle straatjes en de eindeloze stranden vullen.

Vandaag neem je afscheid van Puglia. Het is een leerrijke rondreis geweest. Leerrijk, maar ook met een druk programma! Wil je liever minder doen en meer rusten op jouw reis? Geen probleem, enkel de hotels liggen vast, de invulling van je dagen in Puglia kun je volledig vrij kiezen!

De masserie of de typische charmehotels

Je logeert in twee typische masserie, dat zijn oude boerderijen die omgebouwd werden tot charmehotels. De beide masserie liggen ver uit elkaar, zodat je verschillende kanten van Puglia kunt zien. De rustieke Masseria Victor Country in Alberobello is een rustig verblijf op een domein dat helemaal vernieuwd werd. Je logeert hier vier nachten. Vervolgens rij je naar Masseria Bandino, in Otranto. De masseria gaat terug tot de 18de eeuw. Je logeert vier nachten in een hotel met de typische architecturale stijl van Puglia.

Meer info over deze rondreis in Puglia

Deze individuele rondreis in Puglia, Italië is boekbaar bij Holidayline.

Je programma kan je vrij invullen en je reist dus op eigen tempo!

Inbegrepen in de rondreis: 4 nachten in Hotel Masseria Victor Country **** (Alberobello) en 4 nachten in Hotel Masseria Bandino *** (Otranto) inclusief ontbijtbuffet. Ook inbegrepen zijn: een welkomstdrink in Victor Country, gratis gebruik van mountainbikes in Victor Country (volgens beschikbaarheid), een huurwagen categorie A (Fiat Panda of gelijkwaardig) (8x24u), een digitale reisgids en de vlucht Brussel-Brindisi h/t (via Rome of Milaan) (volgens beschikbaarheid in de O-klasse).

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen