thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenBetter Places biedt u aan:Rondreis SpanjeMeer info

Natuurreis Noord-SpanjeEen actieve natuurreis door het groene Asturië in Noord-Spanje

vanaf € 1.750pp
Better Places

Natuurreis Noord-SpanjeEen actieve natuurreis door het groene Asturië in Noord-Spanje

Asturië is een eigenzinnige, maar evenwichtige mengeling van stad en platteland. Bekend om haar natuurschoon, maar evengoed om haar mooie steden, (vissers)dorpen en sites. Tijdens deze bijzondere Spanje-reis van Better Place reis je door de regio's in het noorden van Spanje. Door samen te werken met lokale gidsen en organisaties vergroot de leefbaarheid op het Asturiaanse platteland en lever je zelf ook een bijdrage aan het ontwikkelen van het ecotoerisme en het behoud van de natuur en biodiversiteit. Door langzamer te reizen, neem je de tijd om ergens echt te zijn, de plek echt te ervaren en tijd door te brengen met de lokale bevolking.

Rondreis

Deze natuurreis door Spanje begint in het mooie Baskenland. Je komt aan in Bilbao met je eigen auto of met de trein. In 45 minuten reis je door naar het biosfeerreservaat ‘Urdabai’. Hier verblijf je voor drie dagen in een eco-hotel middenin de wildernis vol vogels en prachtige stranden. Alsof je in de Europese jungle bent! Je hebt genoeg tijd om Urdabai te ontdekken, op welke manier je maar wilt: op de mountainbike, met de kajak of gewoon te voet.

Vervolgens reis je door naar de provincie Asturië. Hier verblijf je de komende drie dagen in een Casa Rural. Je hebt je eigen voorzieningen en kunt gaan en staan waar je wilt. Vanuit je casa ben je zo in het oudste nationale park van Spanje, Picos de Europa. Een excursie met een lokale natuurgids is bij de reis inbegrepen. Ga lekker wandelen en spot lammergieren, keizerarenden, rotskruipers en bijzondere vlinders.

andayon
In Ecolodge Reposo del Andayon geniet je van een deugddoend verblijf tussen heuvel en zee.
sup
SUP'pen nabij de kust van Asturias
picos
Picos de Europa is een prachtig natuurgebied, ideaal om te wandelen en beren, wolven, adelaars en herten te spotten.

De volgende bestemming is Nava. Deze streek staat bekend om zijn landelijke karakter. Hier beleef je het authentieke platteland van Asturië. Bijvoorbeeld door mooie wandelingen te maken of op bezoek te gaan bij lokale ecologische boerderijen en hun ambachtslieden. Je kunt er vanaf het kleinschalige hotel waar je verblijft zo naartoe fietsen. Een bezoek aan zo’n ambachtelijke boerderij zit inbegrepen bij de reis. Samen met een door een lokale organisatie opgeleide gids beleef je het ware Asturië. Met deze excursie draag je meteen bij aan de leefbaarheid van het Asturiaanse platteland. Verlaat Asturië niet voordat je de lekkerste lekkernijen hebt geprobeerd, zoals de Asturiaanse appelcider. Asturië staat niet voor niets bekend om zijn comarca de la Sidra!

De volgende plek waar je heen gaat is Las Ubiñas – La Mesa. Dit natuurpark ligt in het zuiden van Asturië, op 1,5 uur van Nava. Las Ubiñas – La Mesa is één van de minder bekende natuurgebieden van Noord-Spanje en dat maakt deze wildernis extra indrukwekkend. Je komt weinig andere reizigers tegen, hebt watervallen en grotten voor jezelf en begeeft je heel dichtbij de lokale inwoners. Je verblijft in een klein afgelegen dorpje, midden in de natuur, in een typisch Spaans huisje. Dit gebied is het territorium van bruine beren, wolven, wilde katten, gemzen en edelherten. Met de tips van de locals vergroot je de kans deze dieren in het wild te zien. Wil je de kans nóg groter maken? Ga een dag op pad met een lokale gids en in vlakbij gelegen Somiedo Natuurpark.

Een geweldige vakantie in geweldige lodges- Simone Van Haaster

Na een mooie tijd in de groene wildernis van Noord-Spanje verbleven te hebben, is het tijd om de bergen en bossen om te ruilen voor stranden en kustlijnen. Daarom reis je door naar de kustregio Gozon. Hier vind je het beschermde natuurgebied Cabo Penas dat bestaat uit indrukwekkende kliffen waar tal van trekvogels (afhankelijk van het jaargetijde) te zien zijn. Naast kliffen vind je hier ook prachtige stranden. Overnachten doe je in een kamer met jacuzzi van een mooi eco-hotel.

De laatste regio waar je tijdens deze natuurreis verblijft is in de provincie Cantabrië. Je verblijft in een appartement met een duurzame visie en sociale missie: er wordt groene energie gebruikt, duurzame textiel en een deel van de winst wordt geschonken aan NGO’s. De perfecte plek om de laatste dagen te spenderen. In de omgeving vind je natuurpark Oyambre met zijn prachtige stranden, steile rotswanden, moerassen, duinen en graslanden. Daar komen tal van dieren op af. Wil je nog even wat proeven van de Spaanse steden? Ga naar San Vicente de la Barquera of El Capricho.