thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenFOX, verre reizen van ANWB biedt u aan:Rondreis ThailandMeer info
Groepsreis Noord-Thailand rondreis.be

Groepsrondreis Noord-ThailandKennismaking met alle hoogtepunten gevolgd door een strandvakantie

vanaf € 1.199pp
FOX, verre reizen van ANWB

Genieten van de Thaise cultuur en vriendelijke mensenKleurrijke tradities en een eeuwenoude geschiedenis

Heb je zin in een snufje avontuur, een portie exotiek en een dosis cultuur? Dan kunnen we je deze rondreis door Noord-Thailand ten zeerste aanraden. FOX verzorgt deze boeiende trip. In de hoofdstad Bangkok spenderen we 3 dagen. We verkennen de prachtige Thaise hoofdstad per fiets. Daarna ontmoeten we de bergstammen in het noorden van het land. Dit deel van Thailand is bekend als De Gouden Driehoek: drie landen komen hier samen, behalve Thailand zijn dat Laos en Birma. Verdere hoogtepunten zijn het groene Kanchanaburi; met zijn drijvende markt. We gaan de boeddhistische cultuur opsnuiven in Ayutthaya en Sukhothai en bezoeken de groene jungle bij de River Kwai. Tot slot is de rondreis ook een beetje een verwenreis: we sluiten de reis af met een exotische strandvakantie. Tijdens deze rondreis worden de beste hotels voor je geselecteerd! Overal kun je excursies doen, de meest zijn inbegrepen in de prijs van de rondreis.

Na aankomst in Bangkok gaan we eerst naar het hotel, uitrusten van de verre vlucht. Na onze siësta gaan we direct een eerste hoogtepunt bezoeken: het Koninklijk Paleis van Bangkok, één van de belangrijkste gebouwen van Thailand. Het paleis is een ommuurd gebouwencomplex, dat tot medio 20ste eeuw dienst deed als residentie van diverse koningen. We bezichtigen onder meer de Gouden Boeddha en de Smaragdgroene Boeddha. Dit relatief klein beeldje van 66 cm is hét godsdienstige symbool bij uitstek voor de Thai. We eindigen deze eerste dag in schoonheid. Genietend van een dinercruise met livemuziek door het schitterend verlichte Bangkok, die we als optie bijboekten. Magnifiek!

Bridge on the River Kwai

Vandaag kunnen we Bangkok grondig verkennen. Wat is daarvoor een geschikter vervoersmiddel dan een fiets? Met ons stalen ros doorkruisen we grote delen van Chinatown, met zijn eetkraampjes en zijn luidruchtige maar kleurrijke markten. Na onze fietstocht leveren we onze fiets in en verruilen hem voor een longtailboot. We varen op de klongs (kanalen) en daarna gaan we de Chao Praya-rivier verkennen. Interessant dat we zo een andere kant van Bangkok zien: een reeks dorpen, tempels, groen en overal enthousiaste Thai. Na een actieve dag zijn we blij dat we het optionele avondmaal in het hotel bijboekten. Voor we de bedstee gaan opzoeken, praten we dus nog gezellig na tijdens een typische Thais diner. Heerlijk!

Sukothai
Sukothai

De ‘trein-markt’, een ongeziene ervaring

Vandaag vertrekken we uit Bangkok en zetten we koers naar het groene Kanchanaburi, met de trein. Eerste stop onderweg is de beroemde 'trein-markt'. Hou je vast voor 3 minuten onvervalst spektakel! De trein rijdt pal in de drukke markt. Van zodra het waarschuwingssein weerklinkt, hebben de marktkramers ongeveer 3 minuten de tijd om hun koopwaar op te ruimen, alvorens de trein pal door het centrum van de markt rijdt. Het is zó voorbij, je weet letterlijk niet wat er zonet gebeurd is! Daarna zetten we onze tocht verder. Een hoogtepunt is de drijvende markt. Je vindt hier alles: lekker exotisch fruit en groenten maar ook eigenaardigheden die je thuis niet vindt. Het is dus hét moment om op souvenirjacht te gaan en een echt aandenken aan Thailand te scoren! Eindpunt is de stad Kanchanaburi, gelegen aan de Kwai-rivier. We bezoeken natuurlijk de beroemde brug over de Kwai-rivier, het museum dat eraan gewijd is en de dodenspoorlijn. 

Tussen de ruïnes van Sukhothai en Ayutthaya

Op dag 5 hebben we maar één bezoek gepland: dat van het historisch park Ayutthaya, in 1991 tot werelderfgoed uitgeroepen door UNESCO. Ayutthaya was ooit de hoofdstad van Thailand. In een periode van 400 jaar kende de stad niet minder dan 33 koningen, maar het Birmese leger verwoestte Ayutthaya grotendeels in 1767. Vandaag zijn zelfs de ruïnes van Ayutthaya nog altijd de moeite van een bezoek waard. De plek was zo welvarend omdat ze aan de samenvloeiing van drie rivieren lag: de Chao Phraya, de Pa Sak en de Lopburi. Nogal wat Europese naties hadden handelsposten in Ayutthaya. Eeuwenoude tempels ('wat') en paleizen liggen verspreid rond de stad. 

De volgende dag reizen we door naar Sukhothai; een andere voormalige hoofdstad van Thailand, die ook op de beroemde lijst van UNESCO staat. We bekijken dit historische park met het koninklijk paleis (tenminste wat ervan over is), tempels, oude paleizen en boeddhabeelden. Per fiets verkennen we deze geweldige site. Je zult zien dat Sukhothai er beter aan toe is dan Ayutthaya, gisteren. Aan het eind van de dag komen we aan in Chiang Rai, onze volgende slaapplek.

Een prachtige omgeving met zeer vriendelijke bevolking en lekker eten. Echt waar, een mooie reis... veel gezien, veel afwisseling... echte aanrader. - Reizigers Bas en Mark

Bij de Hmong- en Lahu-bergstammen

Een bijzondere dag vandaag. We maken namelijk kennis met de gebruiken en de tradities van de Hmong- en Lahu-bergstammen. Bij aankomst worden we verwelkomd door een dorpeling die ons vertelt hoe belangrijk de Mekong-rivier is voor deze stammen. De rondleiding gaat verder langs het huis van de lokale medicijnman, die ons meer uitleg geeft over de tradities van deze bergstammen. Een boeiend intermezzo! We lunchen met uitzicht over de indrukwekkende Mekong-rivier. Kan deze rondreis nog mooier?

De rest van de dag is vrij. In deze mooie streek is er genoeg te doen dus je kunt volop de stad gaan verkennen of een beetje 'me-time' voor jezelf boeken middels een zalige Thaise massage. Moet je zeker eens doen!

De rondreis gaat de volgende dag verder richting Chiang Mai, maar 's ochtends bezoeken we nog het gebied van Gouden Driehoek. Dit gebied beslaat bijna 1 miljoen km² en was/is berucht voor de illegale opium-productie. De plek is ook bijzonder omdat ze op een drielandenpunt ligt: hier komen Thailand, Laos en Myanmar (het vroegere Birma) samen. We bezoeken er het opiummuseum, en vervolgens gaat het linea recta naar Chiang Mai!

Mysterieuze zwarte tempels en sprookjesachtige witte tempels 

Alhoewel, 'linea recta' is een relatief begrip tijdens deze rondreis. Onderweg naar Chiang Mai zien we de mysterieuze Zwarte Tempel met zijn uitzonderlijke kunstcollectie. Sprookjesachtiger gaat het eraan toe in de Witte Tempel. Deze tempel is nog in constructie en zal -naar schatting- rond 2070 klaar zijn. De Witte Tempel is een boeddhistische tempel zoals je er nog nooit één hebt gezien: niet één gebouw maar meerdere tempels (waarschijnlijk 9) en de witte kleur als symbool van de reinheid van Boeddha. We komen 's avonds aan in Chiang Mai, net op tijd om de eerste sfeer van de stad bij avond op te snuiven.

In Chiang Mai is er zó veel te beleven dat drie dagen, de duur van je verblijf, je eerder kort lijkt! Onze tips? Zeker het Elephant Nature Reserve gaan bezoeken! Je kunt er helpen met de verzorging van de olifanten: ze eten geven of wassen. Een unieke ervaring, dus deze excursie op tijd reserveren is de boodschap! Alternatief kun je gaan zweven over de boomtoppen tijdens een canopy tour of een fietstocht maken in de ruime omgeving van Chiang Mai.

Mooie tradities

's Anderdaags maken we een korte stadswandeling in Chiang Mai. Je ziet Thaise monniken bidden en mediteren. Wat eten betreft, zijn ze afhankelijk van wat de lokale bevolking hen schenkt. Daarna bezoeken we de ochtendmarkt waar de locals hun aankopen doen. En vervolgens staat de indrukwekkende, goudgekleurde Doi Suthep-tempel op het programma. Dat is de laatste stop voor vandaag, de namiddag kun je immers vrij invullen!

Eindpunt in Bangkok

Op dag 11 van de rondreis leren we nog Thais koken (optionele excursie) maar 's avonds stappen we op de trein voor de nachtelijke treinrit naar Bangkok. Als je liever niet op de trein zit, dan kun je het vliegtuig nemen naar de hoofdstad.

In elk geval: in de ochtend arriveren we in Bangkok, waar we genieten van een werkelijk fabuleus ontbijt. Daarna gaan we naar Cha-Am/Hua Hin, aan zee. Hier verblijven we drie dagen in een viersterrenresort aan de Golf van Siam, met zwembad en alle mogelijke faciliteiten. Gewoon zalig!

De rest van de rondreis heb je vrij. Zalig nietsdoen op het strand, enkele culturele activiteiten, een trektocht ondernemen, nog een stadsbezoek doen... het is allemaal mogelijk. Op dag 15 gaat het onverbiddelijk huiswaarts. Maar je hebt er een hoop leuke herinneringen aan Thailand bij!

Meer info over deze groepsrondreis in Noord-Thailand

Deze 15-daagse rondreis in Noord-Thailand is boekbaar via FOX.

De vanaf-prijs bedraagt € 1.199 per persoon. Internationale en binnenlandse vluchten, overnachtingen in 3* en 4* hotels en vermelde entreegelden zijn inbegrepen in de prijs.

Wil je het advies vragen van trouwe FOX-klanten? Neem dan contact met hen op via het FOX forum.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen