thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenVTB Reizen biedt u aan:Rondreis ThailandMeer info
Rondreis Thailand op rondreis.be

Thailand, het land van de glimlach17-daagse groepsrondreis

vanaf € 2.299pp
VTB Reizen

Kennismaking met de parels van Thailand17 dagen rondreizen door een boeiend en uniek land

Thailand is een prachtig land met een rijke cultuur en vriendelijke, toegewijde mensen. Het is een land in volle opmars met grote contrasten tussen de drukke, moderne steden en het rustige, traditionele platteland. Deze 17-daagse rondreis in groep van VTB Reizen laat je kennismaken met de mooiste parels en de lekkerste hapjes van noordelijk en centraal-Thailand. In het midden heb je Bangkok en Kanchanaburi met de brug over de rivier Kwai. In het noorden ligt de berg Doi Inthanon, de hoogste van het land. Hier bevindt zich de Gouden Driehoek van de voormalige opiumhandel en er wonen volkeren, die van origine niet Thais zijn, waaronder de bekende "langnekken". Natuurliefhebbers kunnen er genieten van uitgestrekte bossen en een grote diversiteit aan flora en fauna. 

Je vliegt rechtstreeks van Brussel naar Bangkok en wordt er op de luchthaven opgewacht door de lokale Nederlandstalige gids van VTB Reizen. Die begeleidt je vervolgens naar je hotel in de stad.

Bangkok, de stad van de engelen

De rondreis start met het verkennen van Bangkok. De hoofdstad puilt uit van de bezienswaardigheden en heeft bovendien een bruisend nachtleven. Je bezoekt Chinatown, Pak Klong Talat, de grootste bloemen- en groentemarkt van de stad, het Koninklijk Paleis met zijn gouden tempels, de Tempels van de Smaragden en van de Liggende Boeddha. Daarna bekijk je de stad vanuit een andere invalshoek. Je vaart met een boot door de beroemde khlongs en stapt uit aan de Wat Arun, één van de mooiste tempels van Bangkok. 's Avonds proef je van heerlijke Thaise specialiteiten, terwijl je geniet van een traditionele dansopvoering.

Wat Arun in Thailand
De Wat Arun tempel in Bangkok

De drijvende markt van Damnoen Saduak

Je laat het hectische Bangkok achter je en belandt even later op de bedrijvige en kleurrijke drijvende markt van het dorp, Damnoen Saduak. Vanuit de boten bieden kooplui een breed gamma aan producten aan. Nadien reis je door naar de stad, Kanchanaburi, met zijn befaamde brug over de rivier Kwai. Daar kom je alles te weten over wat er zich hier precies afspeelde gedurende Wereldoorlog II tijdens een bezoek aan het oorlogskerkhof van de geallieerden en het JEATH oorlogsmuseum.

De Hellfire Pass

De volgende dag stap je de trein op en spoor je over de Dodenspoorlijn en geniet je van de schitterende uitzichten over de rivier Kwai. Je zou haast vergeten dat er, tijdens de bouw van deze spoorweg, 15.000 westerse krijgsgevangenen stierven. Hellfire Pass, het ruwste stuk van de beruchte spoorlijn, is nu een museum. Je ontdekt er hoe de gevangenen leefden. Tegen de avond trek je naar Ayutthaya, waar je overnacht.

Ayutthaya, hoofdstad van het oude Siam

Na het ontbijt verken je de oude, machtige hoofdstad van wat vroeger Siam was met haar rijk cultureel erfgoed. In het Historisch Park stap je binnen in de Wat Phra Si Sanphet, de belangrijkste tempel van de stad gebouwd op de resten van het voormalig koninklijk paleis. In het oostelijk deel van Ayutthaya bewonder je het klooster, Wat Yai Chai Mongkol, met zijn 62 meter hoge chedi. 's Namiddags reis je naar Phitsanulok.

Deze reis zal mij altijd bijblijven, de mix aan cultuur en natuur zorgen voor de perfecte afwisseling.- V. Deswaef

Het mooiste boeddhabeeld in Thailand

Vol bewondering sta je de volgende dag voor de Phra Buddha Chinnarat. Het is een van de grootste en mooiste bronzen boeddhabeelden van het land. Aansluitend reis je door naar Sukhothai. Daar word je in het Historisch Park ondergedompeld in de rijke geschiedenis van de hoofdstad van het voormalige Koninkrijk, Sukhothai. Binnen de stadsmuren liggen de overblijfselen van het koninklijk paleis en 26 tempels, waarvan de Wat Mahathat het grootst is. Binnen een straal van vijf kilometer vind je hier trouwens nog 70 andere historische sites!

Als je later op de dag in Lampang aankomt, dwaal je door het tempelcomplex van de Wat Phra Kaeo Don Tao, de oorspronkelijke locatie van de Smaragd Groene Boeddha.

Na het ontbijt bezoek je het olifantenhospitaal in de stad en zie je toe hoe de dikhuiden verzorgd worden. Vervolgens reis je naar het Phayaomeer en bewonder je er de sublieme omgeving. Later op de dag sta je oog in oog met ditmaal een moderne tempel, de witte Wat Rong Khun. Spijtig genoeg werd dit heiligdom zwaar beschadigd door een aardbeving in 2014.

De Gouden Driehoek

Aan het drielandenpunt tussen Myanmar, Thailand en Laos liggen de ruïnes van Chiang Saen. Een tocht per longtailboot brengt je op locatie. Je maakt er kennis met de plaatselijke bevolking, bezoekt het opiummuseum en de fascinerende ruïnes van deze toegangspoort tot de Gouden driehoek. Daarna leidt de rondreis naar Chiang Rai. In en rond deze stad vind je veel cultuursites en kan je genieten van weelderige natuur. Je neemt lekker plaats in een tuk-tuk om de stad te ontdekken.

De delicieuze Thaise keuken

Vandaag kan je even uitblazen, lokaal handwerk bewonderen en op souvenirjacht gaan in Chiang Mai. 's Avonds schuif je aan bij een typisch noord-Thais Kantoke-diner, terwijl traditionele Thaise dansers je entertainen.

Chiang Mai wordt de 'Roos van het Noorden' genoemd. Iets buiten de gezellige, traditierijke stad ligt de Wat Phra That Doi Suthep tempel. Het is een absolute aanrader. Dit vergulde tempelcomplex ligt op 1.300 meter tegen een bergflank van de Doi Suthep aangebouwd. Je hebt er een prachtig uitzicht. Je moet er echter wel iets voor over hebben: de tempel telt namelijk zo'n 300 trappen. Maar Chiang Mai heeft nog meer te bieden. In het centrum vind je vele tempels, zoals de Wat Chedi Luang, de Wat Phra Singh en de Wat Chiang Man. Als je de kans hebt, bezoek dan ook de gezellige nachtmarkt. Vergeet niet af te bieden als je iets koopt!

Het platteland

De volgende twee dagen hou je halt in enkele typische, kleine bergdorpen van de Karenstam. Je bezoekt Ban Rai Pai Ngam met zijn wevers en Hod. De kleurige Paduang vormen een aparte groep binnen de Karen. De 'langnek'-vrouwen van deze stam zijn wereldbefaamd voor de zware koperen nekringen die ze dragen als schoonheidssymbool.

Onderweg trek je door het prachtige Ob Luang Nationaal Park en bezichtig je de fascinerende kloof. Overnachten doe je in Mae Sariang.

De charme van Mae Hong Son

Later op de dag kom je aan in Mae Hong Son. Hier overnacht je omringd door de bergen. Voor je deze charmevolle provinciehoofdstad verlaat, kuier je over de lokale markt, geniet je van het meer en bewonder je er de karakteristieke Birmaanse tempels.  

Via een weg met indrukwekkende vergezichten rij je vervolgens naar het dorp Pai, dat adembenemend gelegen is. Hier maak je vast en zeker de beste panoramafoto's! Op de route stop je in enkele dorpen en bij een schooltje.

Daarna leidt de reis je terug naar Chiang Mai. Op de terugtocht laat je je omringen door de prachtigste orchideeën in een lokale kwekerij.

Terug in Chiang Mai heb je tijd vrij tot je transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel. De prachtige rondreis zit er spijtig genoeg op. Met de aanstekelijke Thaise glimlach op het gezicht vlieg je voldaan en onder de indruk naar Brussel terug. Bovendien kijk je waarschijnlijk al uit naar je volgende Aziëreis. 

Meer info over deze rondreis door Thailand

Deze 17-daagse rondreis van VTB Reizen door Thailand is boekbaar voor minimum 15 en maximum 25 personen via uw reisagent. Prijs vanaf €2.299 per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Internationale vluchten en lokaal transport zijn inbegrepen in de prijs.

Het programma, vluchtschema en andere interessante info vind je terug op de website van VTB Reizen.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen