thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenOutline Travel biedt u aan:Rondreis TsjechiëMeer info
Rondreizen Tsjechië rondreis.be

Czech - it - out !13-daagse individuele autorondreis Tsjechië

vanaf € 399pp
Outline Travel

Vul je batterijen met Tsjechië's positieve energieEen uitzonderlijke rondreis in Tsjechië

De prachtige Tsjechische natuur en cultuur werd voor het eerst ontdekt tijdens de Romantiek. De Zwitserse kunstenaars, Adrian Zingg en Anton Graf staken hun bewondering voor Tsjechië niet onder stoelen of banken. Zo werd het land een van de eerste toeristische trekpleisters in Europa.

De oude en rijke cultuur en natuur is er nog steeds. Nu is het aan jou om het land te ontdekken! Deze rondreis per auto door Tsjechië van Outline Travel brengt je langs desolate wegen naar nostalgische bergdorpen, zalige kuuroorden, lekkere degustatieplekjes en indrukwekkende burchten en kastelen. Je verblijft in streek- en charmehotels of B&B in de prachtigste natuurgebieden.

Het is heel haalbaar om met eigen wagen dit fraaie land te bezoeken. Tsjechië ligt 875 kilometer verwijderd van Brussel en is vlot op een dag bereikbaar. De uitgestippelde rondreis start in Sumava, het Boheemse Woud.

Het Boheemse Woud

Vanaf de eerste dag van de rondreis logeer je op een prachtige plek middenin een natuurreservaat! Tijdens het communistisch regime was het Boheemse Woud een sperzone vol wilde natuur. In 1989 werd dit unieke middengebergte omgedoopt tot nationaal park met eindeloze bossen, sprankelende rivieren, gletsjermeren en moerassen. Petrovice u Suice, gelegen in het park, vormt de perfecte uitvalsbasis voor wie van natuur en sport houdt. Maar ook wie van cultuur houdt, komt hier aan zijn trekken. In de buurt liggen de kastelen van Rabi, Kasperk en Velhartice en steden als Klatovy, Plzen, Pisek en Cesky Krumlov. De volgende drie dagen kan je lekker Bohemen verkennen.

De mummies van Klatovy

Je duikt meteen de geschiedenis in! Vanuit je verblijfplaats maak je een daguitstap naar Klatovy. Van ver buiten de stadswallen zie je de statige kerktorens en historische gebouwen schitteren. Vanaf hier valt natuurlijk ook direct de zwarte toren op. Deze stad spreekt tot de verbeelding en dan zag je nog niet eens de catacomben met de mummies! 

Na het stadsbezoek rij je volop genietend door de natuur van het nationaal park. Stop onderweg even bij de bergsynagoge van Hartmanice. Dit monument vertelt weer een heel ander verhaal.

Mumlava watervallen Tsjechië
De Mumlava van Harrachov, een waterval in het Reuzengebergte

Het Gouden Handelspad

Tijdens de middeleeuwen werden er in Bohemen heel wat kastelen gebouwd langs het befaamde 'Gouden Handelspad' dat van Salzburg naar Praag liep. De kastelen Kasperk en Rabi zijn hier een mooi voorbeeld van. Rabi is de indrukwekkendste kasteelruïne in de streek en het verhaal gaat de ronde dat het oog van Jan Zizka er nog steeds toekijkt. Kasperk is het hoogst gelegen kasteel in Bohemen dat gebouwd werd in opdracht van Keizer Karel-IV.

Op de terugroute kan je je geluk beproeven in het goudzoekersstadje, Suice, met zijn Plein van de Vrijheid en de Sint-Wenceslauskerk.

Slotgrachtberen en prinsessen met gouden sterren

Voor wie zin heeft in een wandeling, staat er vandaag een voettocht van 25 kilometer op het programma langs meren vol watervogels van het natuurpark, Zbynické Rybniky. Op je tocht passeer je ook de slotruïne van Kaovice, waar er ooit een prinses met een gouden ster op het hoofd leefde. 

Kies je voor de auto, dan is de oude stad van Cesky Krumlov, die als werelderfgoed bekroond werd, een echte aanrader. Deze machtige, middeleeuwse stad omringd door water wordt het Brugge van Tsjechië genoemd. Van op geruime afstand lokt het fascinerende kasteel je dichterbij. Maak zeker kennis met de beren in de slotgracht, de Maskeradehal en 's werelds best bewaarde barokke theater. Bezoek ook de prachtige kasteeltuinen en vergeet natuurlijk niet te genieten van al dit moois vanuit een van de vele gezellige etablissementen.

De Moravische hoogvlakte

Vandaag rij je naar het zuiden van Bohemen. Je bevindt je nu in het prachtige landschap uit de satirische roman van Jaroslav Hasek ‚De lotgevallen van de brave soldaat Svejk’ en rijdt naar de goedbewaarde oude stad van Pisek. Hier kan je de graven van twee Keltische koningen en de oudste brug van Tsjechië bewonderen. 

Een beetje verder pronkt aan de Moldau het waterkasteel van Zvikov. Dit is de ideale plek voor een romantische boottocht. 

Verblijven doe je de komende vier dagen in het Negengebergte in Kříánky op de Moravische hoogvlakte.

Tsjechië met Outline Travel: we deden het met ons gezin en kunnen het iedereen ten zeerste aanbevelen ! Parels van stadjes, weergaloze natuur en niet duur. Allen daarheen- Manu Donck

Het Negengebergte, de lieveling van menig Tsjechisch kunstenaar

De rondreis voert je naar het Negengebergte, de geliefde plek van kunstenaars. Hier, in de grensstreek van Moravië, ontdek je een kleurrijkere cultuur en een andere keuken met heerlijke wijnen. Niet al te ver van je verblijfplaats vind je een waaier aan historische monumenten. Stap dus de wagen in en ga op verkenning! Of ... misschien geniet je op de eerste dag in Moravië meer van een fikse wandeling? Bezoek dan het prachtige meer van Mylovsky. Hier kan je wandelen en fietsen naar harte lust. 

Trebic, Telc en een sprookjeskasteel

De voormalige Benedictijnenabdij uit 1001 met zijn basiliek en de oude, volledig intacte Joodse getto van het stadje Trebic zijn UNESCO werelderfgoed. Net als de prachtig geconserveerde Renaissance stad, Telc, 36 kilometer verderop. Je waant je in een filmdecor!

Er volgt nog een filmpareltje! De volgende daguitstap leidt naar het sprookjeskasteel van Pernstejn, dat meer dan 40 keer het decor vormde voor een film. De monumenten van Zd'ar nad Sazavou zijn zo uniek, die moet je gewoon gezien hebben! 

Van knekelhuizen tot koninklijke paleizen

Op weg naar het Reuzengebergte val je van de ene verbazing in de andere wanneer je tijdens de rondreis halt houdt bij een knekelhuis, de kathedraal en het koninklijk paleis van het mijnwerkersstadje Kutná Hora, de fraaie stad Jicin of de rotstuinen van Praag.

Een knekelhuis is een gebouw op een begraafplaats of een deel van een kerk waar teruggevonden beenderen van overledenen worden bewaard. In het knekelhuis van Sedlec in Kutná Hora werden de beenderen zelfs gebruikt om er kunstwerken mee te maken, zoals een kandelaar. Griezelig, maar indrukwekkend.

Uiteindelijk beland je middenin het Reuzengebergte in het lieflijke bergdorpje, Spindlerův Mlýn, aan de Elbe. Dit wordt je uitvalsbasis de komende dagen.

De bron van de Elbe

Vanuit Spindlerův Mlýn gaat er een kabelbaan naar de top van de Medvědínberg, in de winter een fervent skigebied. Je kan er naar de bergkam van Krkonoe, een berghut of de bron van de Elbe wandelen.

De oudste botanische tuinen

Vandaag verken je een stuk van het Ertsgebergte, de mijnstreek van Tsjechië. Daar ligt fraai op een heuvel het kasteel Frydlant en kijkt neer op forse, oude bomen en een rivier. Het slot stamt uit de 13de eeuw en was o.a. het bezit van de bekende vechtjas Albrecht von Wallenstein. 

In de namiddag voert de rondrit je naar het stadje, Liberec, met de oudste botanische tuin van het land. 

Uitstap naar Polen

Je piept even over de grens met Polen ook. Het dorp, Karpacz, aan de voet van de berg Snezka, heeft een prachtige houten kerk uit de 13de eeuw. Op de terugweg is het volksmuseum van Vrchlabi, dat gelegen is in drie mooie historische gebouwen zeker een aanrader. 

De volgende dag, na het ontbijt, is de rondreis ten einde. Je wuift, met weemoed in het hart, dit verbazingwekkend en filmgeniek Europees land vaarwel en keert terug naar huis. Tenzij je aansluitend de derde regio van veelzijdig Tsjechië wil verkennen of een paar dagen in de hoofdstad Praag of in het Duitse Dresden wil verblijven. Outline Travel regelt met plezier deze reisverlengingen voor jou.

Meer info over deze rondreis in Tsjechië

Deze 13-daagse culturele autorondreis in Tsjechië wordt georganiseerd door Outline Travel, gespecialiseerd in culturele rondreizen, familievakanties, jongervakanties, teambuildings en schoolreizen in en rond Tsjechië.

Outline Travel helpt je graag bij het aanpassen van het traject aan jouw specifieke wensen.

Bij boeking krijg je een infofolder waarin de mooiste plekjes van het land zijn opgenomen.

Het volledige programma vind je hier.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen