thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenOpportunity Travel biedt u aan:Rondreis TurkijeMeer info
Groepsreis Turkije

Rondreis PamukkaleParel aan de Egeïsche Zee

vanaf € 149pp
Opportunity Travel

Turkije, het kruispunt tussen West en Oost8 dagen rondreizen in Zuid-Turkije

Deze korte maar krachtige rondreis door Turkije met Opportunity Travel neemt je mee naar de bijzondere site Pamukkale; deze plek wordt ook wel het Kasteel van Katoen genoemd. De reisroute loopt via Kusadasi en het werelderfgoed Efeze, door het Taurusgebergte en de historische Grieks-Romeinse site van Aphrodisias. Eindigen doen we in de Turkse Rivièra: onze laatste stop is de oude stad Antalya. Welkom in Turkije, Türkiye'ye hoşgeldiniz!

Het traject van Brussel naar Antalya is zeer populair, omdat vele Belgische toeristen op zoek gaan naar een streepje zon. Het is waar, je kunt natuurlijk genieten van het lekkere weer in Turkije, maar de hoofdbrok van deze reis is de rijke geschiedenis van deze streek. We komen in Antalya terug aan het eind van de reis, maar morgen zetten we koers naar Kusadasi. Eerst een beetje op je positieven komen van de vlucht, het stof van je afdouchen in je vijfsterrenhotel en kennis maken met de rest van het reisgezelschap.

De volgende dag ben je helemaal klaar voor Turkije! Je reisgids tijdens de rondreis praat Nederlands. Hij praat vol vuur over zijn geliefde land. Je kan niet wachten om het allemaal met je eigen ogen te zien! Je trekt het Taurusgebergte door om aan te komen bij de eerste stop op deze reis: de Grieks-Romeinse site Aphrodisias. De naam van de stad verwijst naar Aphrodite, de Griekse godin van de liefde. De site ligt in een prachtige groene long, in de buurt liggen marmergroeven. De streek is heel gevoelig voor aardbevingen, waardoor de plek op diverse tijdstippen in de geschiedenis veel schade geleden heeft. En een ongeluk komt nooit alleen: door die aardbevingen veranderde het grondwaterpeil ingrijpend, waardoor Aphrodite veel last kreeg van overstromingen.

Rondreis Pamukkale Turkije
Ballonvlucht bij zonsondergang

Efeze, de stad van Artemis

De voornaamste hoogtepunten zijn de tempel van Aphrodite, het Odeon-theater en het best bewaarde stadion in heel het Middellandse Zeegebied. Het stadion bood onderdak aan 30.000 mensen maar werd verwoest door... een aardbeving. 's Avonds bereik je Kuşadası, hier overnacht je in het vijfsterrenhotel Richmond.

Efeze, onze volgende stop op de rondreis, is in één woord geweldig. Efeze is de stad van Artemis, de oudste en beroemdste site van Turkije. Tijdens de tweedaagse in Efeze staat onder meer een bezoek aan de verschillende valleien, aan de prehistorische sites en ook aan een ondergrondse stad op het programma. In Efeze bezoeken we de Curetenstraat en de wereldberoemde bibliotheek van Celsius, waar zo'n 12.000 perkamentrollen bewaard werden. Ook de tempel van Hadrianus, de fontein van Trajanus en het theater, dat allemaal vrij goed bewaard is gebleven. Binnenin was er ruimte voor 24.000 mensen!

Pamukkale, een merkwaardig natuurfenomeen

De tempel van Artemis hád eigenlijk het hoogtepunt van íeder bezoek aan Efeze moeten zijn. Als één van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld verdient het dat. Helaas, de jonge Griek Herostratos stichtte brand in de tempel, waardoor er vandaag nog slechts enkele zuilen resten. Naar verluidt wilde dader Herostratos eeuwige roem bereiken. Het feit dat we dat nog weten, is het teken dat hij daar is in geslaagd... 

Ook de apostel Paulus was een groot liefhebber van de stad. Hij verbleef er geruime tijd en twee bijbelboeken gingen over Efeze en haar inwoners. In de namiddag bezoek je de basiliek van Sint-Jan, waar, volgens de legende, de visionaire apostel Paulus begraven werd. Onze laatste stop vandaag is de 14de-eeuwse Isa Bey-moskee, een de oudste en indrukwekkendste gebouwen die dateert uit het tijdperk van de Anatolische koninkrijken. Overweldigend door die vele indrukken, keer je terug naar het hotel in Kuadas.

's Ochtends vertrekken we naar Pamukkale. Het is een bijzondere plek en een merkwaardig natuurfenomeen: kalkhoudend water, met een temperatuur van 35°, loopt langs diverse terrassen van een helling. Dikke pakketten kalk worden langs de terrassen afgezet. Het resultaat is het zogenaamde Kasteel van Katoen, optisch lijkt het een beetje op een 'bevroren waterval'. Niet te verwonderen dat Pamukkale op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

Deze Pamukkale rondreis was super geslaagd ... op alle vlakken! Een droomprogramma dat bovendien nog kon verlengd worden, een goeie gids en leuk reisgezelschap. Bedankt voor deze mooi reis en tot binnenkort, voor een nieuw avontuur! - Martine T.

Hiërapolis: de mooiste necropolis van Klein-Azië

Pamukkale wordt vaak in één adem genoemd met Hiërapolis. Net als in Pamukkale stroomt in Hiërapolis kalk- en koolzuurhoudend water uit de warmwaterbronnen. Ga op ontdekking in het oude kuuroord en bezoek er de mooiste necropolis van Klein-Azië. Hiërapolis is de best bewaarde begraafplaats uit de Romeinse tijd. De necropolis telt ongeveer 1200 graven. Helaas richtten in de loop van vele jaren aardbevingen veel schade aan. Niettemin is een bezoekje aan Hiërapolis haast verplichte kost! Daarna keren we terug naar het Pam Thermal Hotel in Pamukkale.

De volgende dag vertrekken we naar Tavas, over het Taurusgebergte naar Antalya. Onderweg houden we even halt in een ambachtelijk tapijtencentrum. Geniet van de vingervlugheid, het engelengeduld en de kunde van de Anatolische vrouwen. Tegen de avond zien we de baai van Antalya al liggen. Benieuwd naar deze stad, de parel van de Turkse Rivièra? Eerst inchecken in het vijfsterrenhotel Vera Mare!

Antalya, parel van de Turkse Rivièra

Twee dagen in Antalya: da's net genoeg om alle culturele hoogtepunten te bezoeken. Voor de andere kant van Antalya, de toeristische kant, kun je de rondreis verlengen met een een strandvakantie in Antalya, want de stad staat bekend als de grootste internationale badplaats van Turkije. Maar wij komen hier, tijdens deze rondreis, onder meer voor de prestigieuze historische sites van Aspendos en Perge die hier in buurt liggen. Aspendos was tijdens de oudheid een belangrijke stad. De Grieken stichtten Aspendos omstreeks 1000 voor Christus. Zijn hoogtepunt bereikte de stad rond de 5de eeuw voor Christus. De stad werd rijk dankzij de handel in zout, olie en wol. Aspendos staat vandaag bekend om het best bewaarde Romeinse theater uit de oudheid. Het werd gebouwd onder de heerschappij van Marcus Aurelius en bood plaats 15.000 toeschouwers. Ga ook zeker eens kijken naar de restanten van een nymphaeum (een gebouw gewijd de nimfen), de basilica (voor handel en rechtspraak), de agora (de marktplaats) en het aquaduct.

De prachtige watervallen van Karpuzkaldiran

Perge is vooral beroemd door haar tempel van Artemis. Net als Aspendos kende Perge haar hoogtepunt omstreeks de 5e eeuw voor Christus. Meerdere filosofen en wetenschappers waren afkomstig uit Perge. Vanaf de 3e eeuw werd Perge een belangrijke christelijke plaats. Dat duurde tot de 6e eeuw, vanaf 7de eeuw raakte Perge in verval, in de 8ste eeuw was de stad zelfs volledig verlaten.

We passeren de watervallen van Karpuzkaldiran, hier stort de Düden rivier zich in de Middellandse Zee. Een geweldig zicht! We bezoeken ook de oude stad van Antalya, Kaleiçi heet dit deel, met zijn authentieke haven. Door Kaleiçi lopen gezellige, nauwe straatjes en steegjes, je passeert er langs historische, statige huizen uit de tijd van de Ottomanen. Veel van de hotels, bars, clubs, restaurants en winkels trachten dat Ottomaanse karakter van de oude stad Kaleiçi terug te brengen. Het centrale plein van de stad, het Cumhuriyet-plein, is het decor van openluchttentoonstellingen en diverse voorstellingen. Verder heeft Antalya sporen van de Hellenistische, Romeinse en Byzantijnse periodes en de architectuur en cultuur van de Seltsjoeken.

We bezoeken hier, als kers op de taart, nog één van de grootste juweliers van Turkije. Een waardig einde van een boeiende rondreis door Turkije!

Meer info over deze rondreis in Turkije

Deze unieke rondreis in Pamukkale in Zuid-Turkije kan gereserveerd worden bij Opportunity Travel. De vanaf-prijs per persoon bedraagt € 149 in een dubbele kamer. Vluchten, verblijf in 5* hotels en lokale transfers in luxe autocars zijn inbegrepen.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen