thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenUSA Travel biedt u aan:Rondreis Verenigde StatenMeer info
Een 15-daagse avontuurlijke rondreis doorheen de American Rockies met USA Travel

American Rockies:
Wyoming, Idaho & MontanaEen 15-daagse avontuurlijke rondreis doorheen de American Rockies

vanaf € 4.145pp
USA Travel

American Rockies:
Wyoming, Idaho & MontanaOntdek de beeldige landschappen van Wyoming, Idaho en Montana

Een 15-daagse avontuurlijke rondreis doorheen de American Rockies

De American Rockies zijn de ideale plaatsen om West-Amerika te ontdekken. In Wyoming, Idaho en Montana ontdek je fenomenale landschappen en word je omringd door de Amerikaanse cultuur.

Rondreis

Met deze fantastische reis van USA Travel bezichtig je majestueuze parken als Yellowstone, Grand Teton, Craters of the Moon en Glacier National Park. Treed in de voetstappen van wereldberoemde ontdekkingsreizigers, bewonder het ongerepte, weidse landschap en spot bizons, beren en elanden.

Salt Lake City

Vanuit Brussel vlieg je naar Salt Lake City, gelegen in de staat Utah. Salt Lake City is een moderne metropool gesticht door Mormonen. Eenmaal aangekomen in deze bruisende stad, haal je jouw huurwagen op en rijd je naar het hotel. 

Twin Falls, Craters of the Moon, Mcall en Coeur D'Alene - Idaho

Vandaag vertrek je naar Idaho, ook de Gem State genoemd. De regio wordt gedomineerd door wilde rivieren, dichte bossen, helblauwe meren en grillige bergen. Je ontdekt hier het prachtig landschap Twin Falls.

Twin Falls staat bekend om de prachtige watervallen. Bekendste zijn de Shoshone Falls, ook wel de “Niagara Falls of the West” genoemd. In het beeldig Shoshone Falls Park zijn verschillende uitkijkpunten en wandelplaatsen. Ook kan je hier gezellig picknicken.

Morgen ontdek je Craters of the Moon met zijn unieke landschap. Volg de Scenic Loop per auto langs de verschillende uitkijkpunten van het park. Bewandel de zwarte lavavelden, langs kraters, grillige lavaformaties, miniatuurvulkanen, verkoolde bomen en lavagrotten. 

Craters of the Moon is ook een International Dark Sky Park, waar je in de avond en nacht kunt genieten van een mooie, heldere sterrenhemel.

Op je derde dag in Idaho bezichtig je McCall, een sfeervol dorpje gelegen aan het prachtige Payette Lake. In de winter is McCall geliefd voor zijn skipistes. In de zomer zijn de Brundage Mountains het walhalla voor mountainbikers en kan je talrijke watersporten beoefenen op Lake Payette. Deze streek is ook uiterst geschikt om te raften.

Vandaag verder noordwaarts naar Coeur d’Alene. Deze stad wordt omringd door tientallen meren. De populairste bezienswaardigheid van de stad is het gelijknamige meer, dat direct in het zuiden aan de stad grenst. Lake Coeur d'Alene is zo'n veertig kilometer lang en anderhalf tot vijf kilometer breed en je kan er tal van watersporten beoefenen. In het Museum of North Idaho leer je meer over de geschiedenis van het gebied. Het museum heeft ook een leuke souvenir winkel.

grand teton national park
Aanschouw een prachtige lucht in Grand Teton National Park
coeur d'alene
Leef je uit op de golfbaan van het resort Coeur D'Alene

Glacier National Park en Yellowstone National Park - Montana

Na 4 dagen te hebben gespendeerd in Idaho, kom je aan in Montana ook wel eens de “The Treasure State” genoemd. Deze staat is gelegen tussen 2 prachtige nationale parken: Glacier National Park in het noorden en Yellowstone National Park in het zuiden. De ontelbare natuurwonderen en wildlife maken van Montana een echt paradijs om te ontdekken.

Glacier National Park is een fantastische park dat bekend staat als de ‘Crown of the Continent’ en strekt zich uit over de Canadese grens. Voor de wandelliefhebbers is dit het is ultieme park. Je kan hier berggeiten, bighorn schapen, beren en grijze wolven spotten. Daarbovenop is het een park met een majestueuze natuurlijke schoonheid met smaragdkleurige bossen, groene bergweiden, saffierblauwe meren en ruige bergpieken. Het park staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO!

Maak een ommetje langs Great Falls met zijn talrijke dammen en energiecentrales. Je treedt hier in de voetsporen van de ontdekkingsreizigers Lewis en Clark en de Blackfoot-Native Amerikanen

Verder naar Helena, de hoofdstad van de staat Montana. Breng een bezoek aan Reeder’s Alley, het oudste deel van de stad, waar het mijn- en goudzoekersgeschiedenis van de stad nog duidelijk zichtbaar is. Ook rond de stad vind je nog tal van spookstadjes, ooit levendige mijnstadjes die verlaten werden na het uitputten van de mijnen.

Op je laatste dag in Montana kom je aan in Bozeman, een levendige studentenstad omringd door groene heuvels en de bergpieken van de Bridger en Gallatin Mountains. Het hart van het stad is de historische Main Street, waar je brouwerijen, pubs en boetieks vindt. Breng zeker een bezoek aan het Museum of the Rockies, waar je een overzicht krijgt van 4 miljard jaren geologische geschiedenis! 

Wat een onvergetelijke reis in deze prachtige nog ongerepte staten, we vielen van de ene verbazing in de andere… Bovendien was alles tot in de puntjes voorbereid!- Frank L.

Yellowstone National Park en Grand teton National Park - Wyoming

Van Montana reis je verder naar Wyoming. Wyoming is naast zijn Far West cultuur ook beroemd voor zijn twee verbluffende nationale parken: Yellowstone National Park en Grand Teton National Park.

Yellowstone is het oudste nationale park van de USA en bestaat al 150 jaar. Het indrukwekkende landschap bestaat uit geothermische fenomenen als gekleurde warmwaterbronnen, pruttelende zwavelpoelen, stoomgaten en geisers. Old Faithful, een geiser gelegen in dit uniek park, is de bekendste en actiefste. Er leven beren, wolven, bizons en herten. Volg de 8-vormige Grand Loop Road die je langs alle bezienswaardigheden in het park brengt.

Ten zuiden van Yellowstone, ligt Grand Teton National Park. Dit park biedt een totaal ander landschap met steile pieken en mooie glinsterende meren. Maak een wandeling rond Jenny Lake, een boottocht op het meer, of ga raften op de Snake River. Het Grand Teton National Park is de perfecte afsluiter van je wonderbare reis in Wyoming.

Terugkeer naar België

Op de voorlaatste dag van je reis, rijd je terug naar het zuiden naar Salt Lake City. Op je laatste dag lever je de huurwagen af aan de luchthaven en neem je de terugvlucht naar België.