thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenUSA Travel biedt u aan:Rondreis Verenigde StatenMeer info
Ontdek het echte Amerika

The Great American West21-daagse roadtrip naar de Verenigde Staten met USA Travel

vanaf € 5.975pp
USA Travel

The Great American WestOntdek het echte Amerika!

The Great American West

De vijf staten Wyoming, Montana, Idaho, South Dakota en North Dakota hebben hun krachten gebundeld als “The Great American West”. Een terechte benaming, aangezien je in dit deel van Amerika veel terug kan vinden van het culturele erfgoed van de native indianen, de fascinerende historie van pioniers op ontdekkingstocht en de echte Wild West avonturen van cowboys.

Je wandelt rond in majestueuze nationale parken als Yellowstone National Park en Glacier National Park en ontdekt op een actieve manier prachtige historische plekken, de omgeving en de natuur van deze vijf Amerikaanse staten.

Rondreis

Ontdek het echte Amerika! Het culturele erfgoed van de indianen, de fascinerende geschiedenis van de pioniers, het wilde westen van de cowboys samen met de majestueuze schoonheid van de nationale parken met steile toppen, kleurrijke heetwaterbronnen en de grootste variatie aan wildlife.

Denver

Denver - The Mile High City - ligt exact op een hoogte van 1 mijl boven de zeespiegel, aan de oostzijde van de Rocky Mountains en in het centrale hart van de Verenigde Staten. Het is de hoofdstad van de staat Colorado en is door zijn grote jobaanbod, de vrijgevige en sportieve inwoners, het groene karakter en de 300 dagen zonneschijn één van de snelst groeiende steden van de Verenigde Staten. Breng een bezoek aan Larimer Square met zijn vele historische gebouwen, slenter langs de 16th Street Mall, loop binnen in één van de vele musea, bezoek één van de vele bierbrouwerijen van de Denver Beer Trail of ontdek het Red Rocks Amphitheatre net buiten de stad.

Rocky Mountains National Park

Op een kleine twee uur rijden van Denver vind je het Rocky Mountains National Park. Dit prachtig berggebied met meer dan 100 bergtoppen boven de 3.000 meter en diep uitgesneden dalen biedt je prachtige vergezichten. Volg de Trail Bridge Road en ontdek de vele uitzichtpunten.

Cheyenne

Via Estes Park en Fort Collins, een levendige stad met mooi gerestaureerde historische gebouwen, rijd je naar Cheyenne. Deze cowboystad heeft haar authentieke charme van weleer niet verloren. Het station, de mooie Victoriaanse gebouwen, het indrukwekkende Capitol Building en de verschillende musea nemen je mee naar de gloriedagen van het Wilde Westen.

Custer State Park

Het Custer State Park, in de Black Hills van South Dakota, herbergt een verscheidenheid aan dieren in het wild. Langs de Wildlife Loop Road zwerven bijna 1.300 bizons door de prairies en de heuvels.

mount-rushmore
In Mount Rushmore kan je de 18 meter hoge gezichten van George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln bewonderen.

Rapid City

In Rapid City breng je best een bezoekje aan de "City of Presidents" waar je levensgrote bronzen beelden van voormalige presidenten kan bewonderen. De stad ligt tussen de iconische monumenten van Mount Rushmore National Memorial en Crazy Horse Memorial. In Mount Rushmore kan je de 18 meter hoge gezichten van George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln bewonderen. Stop nadien ook aan het Crazy Horse Memorial. Dit enorme beeldhouwwerk ter ere van de 19de eeuwse Lakotaleider is ver van afgewerkt.

Badlands National Park

Verder naar Badlands. Dit nationale park biedt een opvallend landschap, een waar doolhof van buttes, canyons, pinakels en torenspitsen. Skeletten van drietenige paarden en sabeltandtijgers behoren tot de vele fossielen die hier gevonden zijn. Het is ook de ideale plek om te genieten van een prachtige heldere sterrenhemel.

Bismarck

We verlaten South Dakota en rijden North Dakota binnen. Bismarck is de hoofdstad van deze staat. Deze stad, midden in de Great Plains, is ook bekend door de beroemde expeditie van Lewis & Clark. Breng zeker een bezoek aan Heritage Center, waar je het Tyrannosaurus Rex skelet en een schaalmodel van de Hubble ruimtetelescoop kan bewonderen.

Theodore Roosevelt National Park

Op slechts twee uur rijden van Bismarck ligt het prachtige Theodore Roosevelt National Park, het enige nationale park dat naar een persoon is vernoemd. Volg de scenic loop en maak zeker een stop aan Wind Canyon. Volg hier het natuurpad langs een door de wind uitgehpuwen kloof naar het beste uitzicht op de Little Missouri River.

Billings

Billings, de grootste stad van de staat, ligt langs de Yellowstone River en zijn beroemde Rimrocks - torenhoge zandstenen formaties. Slenter door het historische stadscentrum, breng een bezoek aan Moss Mansion of volg de brewery tour in het brouwerijdistrict.

Cody

Maak een ommetje langs Bighorn Canyon National Recreation Area, waar je een landschap van prairies, diepe canyons, brede valleien en wetlands ontdekt. Verder naar Cody, vernoemd naar Kolonel William Cody, beter bekend als Buffalo Bill. Breng zeker een bezoek aan het Buffalo Bill Historic Center, het belangrijkste western-museum in Amerika of ontdek de historische gebouwen in Old Trail Town.

Deze reis vormde de perfecte combinatie tussen natuur, cultuur en roadtripplezier!- familie Hendrickx

Yellowstone National Park

Yellowstone is het oudste nationale park van de Verenigde Staten. Het park is uniek in zijn soort, de natuur is overweldigend mooi. Overal waar je kijkt, zie je pruttelende poelen, gekleurde meren, borrelende heetwaterbronnen, metershoge geisers, dampende stoomgaten, klaterende watervallen, ....

Volg de Yellowstone National Park Grand Loop Road, die in 8-vorm door het hele park loopt. Langs deze weg bereik je alle bezienswaardigheden. Bewonder Mammoth Hot Springs, een thermaal gebied met prachtige heetwaterbronnen die travertin naar boven brengen en zo kalkstenen terrassen doen ontstaan. Tel de geisers in het Upper Geyser Basin, je vindt er hier maar liefst 150. Old Faithful is zonder twijfel de bekendste geiser van het park. Elk anderhalf uur spuit hij een krachtige stroom water en stoom de lucht in. Ontdek het gebied rond Yellowstone Lake, het grootste bergmeer in Noord-Amerika op een hoogte van 2.357 meter. Dit unieke landschap is ook één van de beste plekken om dieren in het wild te zien, zoals beren, elanden, heren, bizons, marmotten, roofvogels, poema's en wolven.

Grand Teton National Park

Onmiddellijk ten zuiden van Yellowstone National Park ligt Grand Teton National Park. Dit park bestaat uit twee totaal verschillende delen. In het oosten ligt een breed dal met de slingerende Snake River; in het westen vind je de steile, met sneeuw bedekte Teton Range die oprijst uit het dal. Volg de Scenic Loop Drive langs de reusachtige meren, gletsjers en uitgestrekte naaldbossen.

Goosewing Ranch

Goosewing Ranch ligt diep in de Gros Ventre-vallei nabij Jackson Hole. Dit afgelegen toevluchtsoord markeert de toegang tot een beschremde, ongerepte wildernis. In deze vallei vind je enkele van de meest spectaculaire wildsoorten van Noord-Amerika: herten, antilopen, bizons en adelaars. Met een beetje geluk spot je hier zelfs zwarte beren of een grizzly. Tijdens je verblijf kan je deelnemen aan tal van activiteiten: tochten per paard in de National Forest, vliegvissen, wandelen, boogschieten, mountainbiken, quadrijden, zwemmen of gewoon nietsdoen en genieten van de prachtige landschappen.

Salt Lake City

Verder naar het zuiden, naar Salt Lake City, dat in 1847 gesticht werd door de Mormonen. Vandaag is het een moderne metropool waar het geloof nog steeds diepgeworteld is. Temple Square is het hart van de stad. Hier liggen de belangrijkste gebouwen van de mormoonse kerk. De stad wordt aan de oostzijde omgeven door de Wasatch Mountains, een prachtig skioord waar in 2002 de Olympische Winterspelen plaatsvonden. Ten noordwesten van Salt Lake City ligt het immense Great Salt Lake, het grootste zoutmeer op het westelijk halfrond met veel recreatiemogelijkheden. In de stad zijn er ook tal van interessante musea terug te vinden.

Praktisch?

Prijzen starten vanaf 5.975 euro per persoon afhankelijk van het seizoen. Inbegrepen zijn je overnachtingen in een tweepersoonskamer, vluchten en luchthaventaksen, huurwagen met onbeperkt aantal kilometer en lokale taksen.