thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenFOX, verre reizen van ANWB biedt u aan:Rondreis Verenigde StatenMeer info
Groepsreis Amerika rondreis.be

Groepsrondreis Beste van het Westen18-daagse rondreis door de Verenigde Staten

vanaf € 2.399pp
FOX, verre reizen van ANWB

Iconisch, legendarischVan LA tot San Francisco

Een rondreis door het westen van de Verenigde Staten: eigenlijk zou iedereen dit ooit eens gedaan moeten hebben. Met FOX kan het. Grand Canyon, Bryce Canyon, Yosemite en Monument Valley: stuk voor stuk zijn het iconische plekken. Als je door dit landschap trekt, waan je je in het decor van een Westernfilm. De steden die je bezoekt tijdens deze rondreis, zoals Los Angeles, Las Vegas en San Francisco, zijn al even legendarisch. Je logeert in centraal gelegen driesterrenhotels van uitstekende kwaliteit.

Zie je de Hollywood-letters al vanop het vliegtuig? Juist, je bent in Los Angeles aangekomen, je beginpunt van de reis. Op het programma vandaag staan enkele hoogtepunten van Los Angeles. Hollywood en zijn filmstudio’s, het oorspronkelijke, allereerste Disneyland in Anaheim; het mondaine Beverly Hills, downtown L.A…. Je komt ogen te kort op je eerste dag in de Verenigde Staten! ’s Middags kun je -optioneel- een bezoek brengen aan Getty Museum en gaan we de chique badplaats Santa Monica bezoeken.

Cruisen over Route 66

We trekken naar de Grand Canyon, met enkele tussenstops. Op onze route ligt het nationaal park Joshua Tree: genoemd naar de plantensoort Joshua Tree, een soort yucca. Het park wordt gekenmerkt door vreemdsoortige planten en rotsformaties. Het zijn heuvels en rotsen, die bestaan uit massief gesteente, verbrokkeld in losse stukken. Het park is vooral geliefd bij rotsklimmers. We overnachten in Laughlin. Dit is een van de warmste steden in de USA: in de zomer wordt het hier makkelijk 43 °C. Deze plaats is vooral bekend door zijn grote aantal casino’s. Durf jij een gokje wagen?

Verder naar de Grand Canyon. We rijden over de iconische snelweg Route 66: van de Stille Oceaan in Santa Monica bij Los Angeles tot Chicago: bijna 4000 km overbrugde deze historische weg, door acht staten. De snelweg heeft zijn belang verloren in 1985, toen de Interstate Highway het langeafstandsverkeer had overgenomen, maar nog steeds volgen toeristen massaal het oude traject van Route 66.

De beroemde rodeodrive in LA
De beroemde rodeodrive in LA

De ruwe schoonheid van de Grand Canyon 

Vandaag is het einddoel de Grand Canyon, één van de zeven natuurlijke wonderen van de wereld. Verantwoordelijk voor deze ruwe schoonheid is de Colorado rivier: die heeft in de loop van miljoenen jaren de canyon uitgesleten tot een diepte van meer dan 1600 meter. Dit natuurwonder heeft een grootte van 446 kilometer lang en 29 kilometer breed.

Ook de volgende dag staat in het teken van een bezoek aan de Grand Canyon. Tussen de verschillende uitkijkpunten van de South Rim (zuidelijke rand) rijdt een pendelbus. Stop voor een wandeling door de canyon of doe een helikoptervlucht over de Grand Canyon: alleen vanuit de lucht kun je de grootsheid van dit natuurwonder ten volle waarnemen!

Monument Valley, hét symbool van een natie

De volgende dag bezoeken we Monument Valley. Gelegen op het Colorado Plateau nabij het kruispunt Four Corners, op de grens van vier staten. Kijk je regelmatig naar Westerns? Dan herken je misschien het decor hier: rode zandsteenrotsen en tafelbergen, omringd door een dor woestijnlandschap. De Navajo-indianen leven in Monument Valley, en je kunt samen met één van hen een excursie maken. De Navajo-indiaan is een ervaren gids, die je alle plekjes van Monument Valley toont. Je ziet prachtige rotsformaties, bestaande uit zandsteen en siltsteen. De karakteristieke rode kleur komt door de ijzeroxide, die massaal in de bodem aanwezig is. Het is een van de meest gefotografeerde gebieden van Verenigde Staten. Via Goosenecks State Park bereiken we onze slaapplek Maob.

Vandaag nog meer fraais. We bezoeken achtereenvolgens Dead Horse Point en Arches National Park. Dichtbij Maob ligt Dead Horse Point, vooral bekend om zijn prachtige uitzicht over de Coloradovallei, 600 meter lager. De ietwat lugubere naam van de plek berust helaas op feiten: cowbows dreven hier wilde paarden samen, in zogenaamde ‘natuurlijke kralen’, een cirkelvormige omheinde ruimte waarin paarden werden gehouden. De cowboys kozen hun 'voorkeurpaarden' uit en lieten de andere paarden achter in de kraal, waarna ze omkwamen van de dorst. De rivier lag immers 700 meter lager… Onze laatste stop van de dag is het Arches National Park. Hier kun je meer dan 2000 zandstenen bogen bewonderen!

Deze reis geeft een schitterend beeld van de belangrijkste steden en parken.- Reiziger Hilde

De onwereldse en mysterieuze wereld van Bryce Canyon

We zetten onze rondreis door de Verenigde Staten verder langs Capitol Reef National Park. De Waterpocket Fold is hier een 160 kilometer lange rotsmuur in de aarde die het park kenmerkt. Op het programma staat ook Goblin Valley State Park. Dit park staat vol bizarre rotsfiguren! 

Vandaag gaan we de Bryce Canyon bezoeken, voor velen hét hoogtepunt van de rondreis. Het park heeft unieke geologische rotsformaties, ook wel hoodoos genoemd, die vooral in het ochtendlicht prachtig zijn. Ze getuigen van een onwereldse en mysterieuze schoonheid. Neem een shuttlebus naar de verschillende uitkijkpunten en laat je verrassen door deze wonderlijke creaties.

Las Vegas: knotsgek en geniaal

Op naar Las Vegas! Maar eerst stoppen we in Zion National Park, dit is een roodkleurige zandstenen kloof. Tegen de middag komen we aan fantasiestad en paradijs voor gokkers Las Vegas! ’s Avonds kunnen we nachttour maken, waarbij je Fremont Street bezoekt, het oorspronkelijke, vroege Las Vegas. We bezoeken er een lichtshow. Vanavond slapen we in de buurt van de bekende Strip.

We blijven nog een dag in deze wonderlijke stad Las Vegas. De stad heeft natuurlijk vele attracties. De stad is beroemd om zijn replica’s van bekende gebouwen en ‘landmarks', zoals de Eiffeltoren, mini-Rome en de kanalen van Venetië. Ook beroemd én berucht in Las Vegas, is de ‘trouwbusiness’: je kunt mekaar het jawoord geven in een vele wedding chapels. Je kunt nog wat langer in deze bizarre stad verblijven of je kunt de drukte van Las Vegas ontvluchten middels een optioneel bezoek aan Death Valley, een woestijngebied met zoutvlakten, zandduinen, grillige rotsformaties en canyons. Opgelet: Death Valley is één van de heetste plekken op aarde. Voldoende water meenemen is de boodschap!

Door de Mojavewoestijn naar Sequoia National Park 

Op dag 12 zetten we onze rondreis verder via Visalia, waar we 2 dagen blijven. We bezoeken de spookstad Calico. Eens woonden er ruim 1200 mensen in de stad. Die kwamen naar Calico omwille van de zilverindustrie: omstreeks 1881 was het winnen van zilver big business, er waren toen 500 mijnen in Calico. Toen de prijs van het zilver instortte, verliet iedereen Calico. Gevolg: een spookstad!

De volgende dag bezoeken we het Sequoia National Park. Dé attracties hier zijn de reusachtige sequoiabomen. Deze reuzen hebben hun naam niet gestolen: ze bereiken soms een hoogte van 80 meter en zijn de zwaarste, meest volumineuze bomen ter wereld.

Via Yosemite over Sacramento naar ‘Frisco’, onze eindbestemming

Volgende stop op de rondreis is Yosemite, een prachtig gebied met kabbelende bergbeekjes, spectaculaire watervallen en prachtige rotsformaties. Bekend om de Yosemite Valley, een door gletsjers ontstaan dal met granieten rotswanden. Bekendst is de ‘muur’ El Capitan.

Californische wijnen proeven

Vandaag maken we stadstour door het centrum van Sacramento. Aansluitend bezoeken we de Wine Country, hét kloppende hart van de Californische wijnindustrie. Je waant je in Toscane: zo Italiaans lijkt het heuvelachtige landschap hier. Tegen de avond bereiken we San Francisco of ‘Frisco’, onze eindbestemming. Optioneel kun je hier een night tour maken, inclusief een lekker diner en een ontspannen avondwandeling. 

Onze laatste volledige dag in de Verenigde Staten beleven we in San Francisco. Tijdens een vier uur stadstour beleef je Frisco 'on a shoestring'. Je bezoekt alle hoogtepunten van deze stad: de Golden Gate Bridge, Fisherman's Wharf, Union Square, North Beach Chinatown. In de namiddag heb ruim de tijd om plekken die tour niet aandoet, te bezoeken zoals de gevangenis Alcatraz, de beroemde kabeltram, Pier 39 met zijn zeeleeuwen, de mooie Twin Peaks-heuvels.

Sommigen noemen San Francisco wel eens 'de mooiste stad van de Verenigde Staten’. Waar anders dan hier kunnen we deze rondreis beter afsluiten?

Meer info over deze groepsrondreis in de Verenigde Staten

Deze 18-daagse rondreis in de Verenigde Staten is boekbaar via FOX.

De vanaf-prijs bedraagt € 2.399 per persoon. Internationale en binnenlandse vluchten, overnachtingen in 4* hotels en vermelde entreegelden zijn inbegrepen in de prijs.

Wil je het advies vragen van trouwe FOX-klanten? Neem dan contact met hen op via het FOX forum.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen