thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenOpportunity Travel biedt u aan:Rondreis Verenigde StatenMeer info
Begeleide reis New York

NY & Florida Fly and Drive11-daagse rondreis door de Verenigde Staten

vanaf € 1.798pp
Opportunity Travel

Kennismaking met The Big Apple en Sunshine StateYeah! America, here we come!

Een rondreis door de Verenigde Staten is een droom van velen. Deze reis biedt je een unieke kans om New York, The Big Apple, met eigen ogen te zien en te beleven tijdens een begeleide reis. Je ontdekt de mooiste en interessantste plekjes zoals Manhattan, Ellis Island en natuurlijk het Vrijheidsbeeld en Brooklyn Bridge. Daarna zet je koers naar de Sunshine State, Florida. Je bezoekt Miami, wereldberoemde plekken zoals Ocean Drive, Miami Beach, het prachtige The Everglades en het historische Key West. Met Opportunity Travel kun je deze reis alvast van je bucket list schrappen! America, here we come!

Je hoeft zelfs niet meer over te stappen tijdens de reis naar de Verenigde Staten. New York bereik je relatief snel én rechtstreeks! We bereiken rond de middag Newark of JFK Airport. Je gids, die je alle plekken van deze stad zal laten zien, staat je al op te wachten voor een citytour door The Big Apple. Zie je de wereldberoemde skyline van deze miljoenenstad? Je wordt er direct door betoverd! Daarna checken we in in het fraaie hotel. Wat een binnenkomer: het hotel biedt je prima faciliteiten zoals een spa, fitness, sauna en jacuzzi. Daarna kun je al eens de stad verkennen! 

Sightseeing in New York of winkelen op Fifth Avenue

Je bent niet écht in New York geweest als niet hebt stilgestaan bij het monument van 9/11. Op die fatale 11 september 2001 boorden zich twee vliegtuigen in de Twin Towers, de twee grootste gebouwen van het World Trade Center. Een trauma waar New York maar moeizaam van herstelt, zelfs na al die jaren. Maar het is niet onze enige stop op de verkenning van downtown New York! We wandelen langs Wall Street en Battery Park, het uiteinde van Manhattan. Hier kun je een optionele cruise boeken op de Hudsonrivier. Ideaal om te cruisen naar Manhattan, Ellis en Governers Island, het vrijheidsbeeld op Liberty Island en Brooklyn Bridge. Als je echt een schitterend zicht op New York wil, dan moet je zeker een helikoptervlucht over de stad boeken. De prijs valt al bij al goed mee (vanaf 120 euro) en in ruil krijg je een buitengewone, once in a lifetime-ervaring!

Rondreis Florida
Florida, de Sunshine State

Nog meer klinkende namen

We gaan verder richting Little Italy voor de lunch in een typisch Italiaanse trattoria. Met onze gids bezoeken we nog de wijk China Town maar de rest van de dag kun je op eigen houtje de fascinerende buurten van Soho en Greenwich Village zelf verkennen.

Dag twee van de rondreis staat in het teken van een bezoek aan Midtown. Central Park is het bekendste park van New York en van de Verenigde Staten. De chique winkelstraat Fifth Avenue of hét bekendste plein van de wereld: Times Square. Maar er is ook Rockefeller Center met in het hart Rockefeller Plaza... Je ontdekt al deze fantastische plaatsen en buurten hetzij te voet, hetzij met de bus. Na de lunch gaan we -hoe kan het ook anders in dit walhalla van designers en modehuizen- shoppen! Als je wilt kan je New York bekijken vanop Top of the Rock, het panoramisch dak van de Rockefeller Centre. Als afsluiter van de dag kun je naar Broadway, om daar een echte Broadway-musical bij te wonen! Fiddler on the Roof, Les Miserables en The Phantom of the Opera: keuze genoeg. Deze musicals spelen al jaren op Broadway!

Ontbijten in The Bronx

Vandaag is al je laatste dag in New York. Je komt hier beslist nog terug, want je kunt The Big Apple gewoonweg niet bezoeken in amper drie dagen! Maar eerst de buurten Harlem en The Bronx verkennen. Deze wijken hadden vroeger een kwalijke reputatie: zelfs de politie durfde hier nauwelijks in te grijpen. Vandaag zijn deze wijken echter the place to be, zeker op zondagmorgen! Wij hebben vanmorgen ook iets heel speciaals voor jou in petto. We gaan naar de mis, maar déze eucharistieviering zal je nog lang heugen! Je wordt getrakteerd op een optreden van een écht gospelkoor! Hierna laten we New York achter ons en zetten we koers naar de Sunshine State: Florida! We pikken onze huurauto op en de rest van de reis doe je op eigen houtje.

Net terug van NY, prima organisatie en surtout de kennis van Alan als gids is top! Ongelooflijk veel cultuur opgesnoven op de meest diverse plaatsen in NY; the Bronx, Harlem, upper west and east Side, Manhattan (little Italy, Chinatown, Soho and Wall Street), via Cruise on Hudson River and optionele helikoptervlucht ... All the works! Super georganiseerd !!! Thx !- Jan 't Kint

Miami: capital of Latin America

De tweede helft van de rondreis door de Verenigde Staten begint in Miami. Gek dat Miami noch de hoofdstad van de staat, noch de grootste stad is. Dat zijn respectievelijk Tallahassee en Jacksonville. Je maakt een cruise langs de optrekjes van filmsterren en miljonairs. Droom je al weg? Wereldberoemd is ook Ocean Drive op Miami Beach! Hier kun je zalig zonnen, lekker shoppen of genieten op het strand!

Onder de deskundige begeleiding van een lokale gids doen we alle hoogtepunten van Miami aan. The capital of Latin America wordt de stad ook wel genoemd: 70% van de bevolking heeft een Hispanic of Latino-achtergrond. Deze mensen komen voornamelijk uit Cuba en Mexico. De Spaanse taal is alomtegenwoordig in het straatbeeld: winkels, opschriften, straatnaamborden. We lunchen in stijl in een echt Cubaans restaurant en we bezoeken een sigarenfabriek. 

Nood aan wat rust? Dat kan vandaag, want we bezoeken het nationaal park van de Everglades. De Everglades is een kwetsbaar en tegelijk zeer complex ecosysteem. Het is een combinatie van een ondiepe rivier met een subtropisch klimaat en een diversiteit aan bloemen, planten en dieren. De bekendste diersoort die in de Everglades huist, is de Amerikaanse krokodil. Het natuurgebied van 6106 km² heeft een grillig klimaat: droogte wordt hier afgewisseld met overstromingen, soms zijn er branden, soms dagenlange periodes van zonneschijn en soms hevige regenval. We maken een tocht met airboats: de snelste manier om je over de moerassen te verplaatsen. We bezoeken daarnaast een krokodillenboerderij en maken kennis met de keuken van de Everglades. Hierna heb je de keuze: ofwel gaan relaxen aan het hotel in Miami ofwel nog wat 'mensjes kijken' in het chique deel van de American Rivièra!

Vandaag verlaten we Miami en trekken we zuidwaarts. Zelfs helemaal tot in de meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten: Key West. We rijden met onze huurauto langs de beroemde US 1-snelweg richting de Caraïben. Immense vergezichten, enorme bruggen tussen de azuurblauwe Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan: alleen hiervoor zou je deze rondreis boeken. Onderweg houden we halt bij het Theater of The Sea, een soort dierenziekenhuis. Maak hier kennis met allerlei dieren uit dit gebied: dolfijnen, zeeleeuwen, schildpadden en haaien.

Eindpunt Key West

In de vooravond komen we aan in Key West, ons eindpunt van deze rondreis. Cuba ligt op een spreekwoordelijke steenworp: 171 kilometer is de afstand tussen de Verenigde Staten en Cuba. Enkele beroemde Amerikanen hadden hun woonplaats hier, zoals de schrijvers Ernest Hemingway en Tennessee Williams. Ga het bruisende nachtleven in Key West zeker ontdekken! De winkels in Duval Street, de vele restaurants en eettentjes of de bars met livemuziek...

Onze laatste dag vandaag. We bezoeken het historische Key West onder begeleiding van een ervaren gids. Na de middag ben je vrij. Wat slenteren aan de zee, wat rusten in het hotel, de oude stad bezoeken of met de fiets Key West verkennen: het kan allemaal.

Zorg wel dat je terug bent voor de Commotions on the Sea-boottocht: vanop een catamaran, de Fury, gaan we, onder begeleiding van livemuziek, de zee op om samen de spectaculaire zonsondergang vanop het water mee te maken! Alles is er om je een ideaal afscheid te gunnen: er is muziek, snacks, cocktails, bier en champagne! Een twee uur durende sunset cruise is het perfecte slot van deze rondreis!

Meer info over deze fly and drive rondreis in New York en Florida

Deze fly and drive rondreis in NY & Florida kan gereserveerd worden bij Opportunity Travel. De vanaf-prijs per persoon bedraagt € 1.798 in een dubbele kamer. Vluchten heen & terug, verblijf in 4* hotels en lokale transfers in luxe autocars zijn inbegrepen.

De begeleide rondreis in New York wordt in groep georganiseerd. Het bezoek aan Florida doe je individueel, geheel op eigen tempo en volgens eigen wensen.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen