thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenFOX, verre reizen van ANWB biedt u aan:Rondreis Zuid-AfrikaMeer info
Singlereis Zuid-Afrika rondreis.be

Singlereis Baie Lekker Zuid-Afrika14-daagse groepsreis voor alleenreizenden

vanaf € 1.999pp
FOX, verre reizen van ANWB

Gezellig samen met andere singles op rondreisVerken de mooiste plekjes van Zuid-Afrika

Als single zoek je steeds plezierige en avontuurlijke vakanties op samen met gelijkgestemden. Zonovergoten Zuid-Afrika is een van de fijnste bestemmingen om in groep te genieten van de wilde Afrikaanse natuur.

Het noordoosten van dit kolossale land, waar deze rondreis zich op focust, wordt beschouwd als de mooiste regio. Je vindt er de tweede grootste ravijn van Afrika met prachtige watervallen en de mooiste vergezichten van heel het land. In het Drakensgebergte ligt de hoogste bergtop van het land en je vindt er uniek erfgoed dat gelegen is in een van de mooiste natuurwonderen ter wereld. Voeg daaraan toe dat nergens ter wereld de pure wildernis zo bereikbaar als hier en dat de zon er bijna altijd schijnt. Kortom deze 14-daagse begeleide groepsrondreis per bus van Fox Vakanties biedt alles wat een reizende single zich wensen kan.

Enkele tips:

Zorg dat je over een geldig paspoort beschikt. 
Het is aan te raden om je in te enten tegen DTP, hepatitis A en B en malaria.
Breng een verrekijker mee.

Je vliegt van Brussel naar Johannesburg met overstap in Londen. Op de luchthaven wacht de reisleider je op. Je maakt kennis met je single-medereizigers en stapt daarna op de toerbus. Je vertrekt immers direct samen op avontuur. 

Het Golden Gate Highlands National Park

Vanaf het eerste ogenblik na aankomst word je overweldigd door de natuur. Je reist door een mooi agrarisch landschap met hier en daar, tussen hoge populieren, een boerderij met een elegant zandstenen erf. Zo beland je via Bethlehem, de graanschuur van Zuid-Afrika, in het Golden Gate Highlands National Park, een van de prachtigste gebieden in Zuid-Afrika. De gekleurde zandstenen rotsen en bergen rijzen er als paddenstoelen uit de grond. Dit hoogland is het woongebied van de kolossale en kleurige lammergier. Hij bouwt zijn nest in bergspleten en voedt zich met de botten van kadavers.

Zuid-Afrika met Fox Vakanties
Zuid-Afrika

De oudste ingekleurde 3-D rotstekeningen ter wereld

Even later waan je je op de maan. Je arriveert bij Drakensbergen, een natuurlijk amfitheater dat terecht op de werelderfgoedlijst prijkt zowel voor zijn natuurlijke habitat, als voor het unieke cultureel erfgoed aanwezig in de streek. Dit schitterend gebied herbergt de meeste en oudste rotsschilderingen ter wereld in kleur en drie dimensies. Ze horen toe aan de San (de Bosjesmannen).

In Drakensbergen houdt de groep een dagje rust. Wil je het landschap verder verkennen? Dan kan je met een gids op pad langs fabuleuze bergpaden in het Royal Natal National Park. Je geniet er van de mooiste bergen. Torenhoge pieken, panoramische vergezichten, watervallen en sprankelende waterpoelen wisselen elkaar af. 

Hou jij, als single, wel van wat spektakel? Laat dan de zwaartekracht zijn werk doen, terwijl je via een tokkelbaan van een van de bergtoppen naar beneden suist.

Zululand aan de Indische Oceaan

De rondreis voert je nu door de 'Vallei van de duizend heuvels'. Wat een vergezichten heb je hier! Je eindbestemming voor vandaag is de lagune van Sint Lucia, in Zululand. Weeral zulk een prachtige plek! Per boot verken je het iSimangaliso Wetland Park. In en om het meer tref je heel diverse ecosystemen aan. Met riet bedekte eilanden, hoge beboste duinen, wouden en papyrusmoerassen wisselen elkaar af. Om die reden vind je hier heel wat diersoorten van nijlpaarden tot impala's en flamingo's. Het park herbergt ook 's werelds meest zuidelijk gelegen koraalrif. Een adembenemend mooi snorkelgebied! 

De volgende dag trek je naar Cape Vidal, dat deel uitmaakt van Sint Lucia's Marine Reserve. Dit mooie strand omsloten door duinen heeft het beste van twee werelden te bieden. Je spot er antilopen, nijlpaarden, krokodillen, buffels, een heleboel vogelsoorten en zeedieren. 

Via uitgestrekte suikerrietvelden en wuivende bananenpalmen arriveer je later op de dag in Damazulu Cultural Village. Hier word je ondergedompeld in de traditionele gebruiken van de Zulu's.

Zuid-Afrika is een land in ontwaking aan het meest zuidelijke punt van het vasteland.- Jan, Fox Vakanties-reisleider Zuid-Afrika

Op wildsafari

In een terreinwagen, onder leiding van een professionele ranger, ga je de volgende dag op zoek naar wild in een van Zuid-Afrika's meest toonaangevende natuurparken, Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve. Als je geluk hebt, spot je hier de met uitsterven bedreigde neushoorn. Sensationeel!

Swaziland, klein maar fijn

Na het ontbijt neemt de toerbus je mee op rondreis in het kleine koninkrijk, Swaziland. Aan de grens wordt het nodige papierwerk verricht en daarna rij je door een betoverend mooi landschap naar de bestuurlijke hoofdstad, Mbabane. Op een typische Swazimarkt maak je kennis met de trotse bewoners, die graag dansen en zingen.

De volgende dag ben je vrij. Als je wil kan je mountainbiken, paardrijden of een geleide wandeltocht ondernemen.

Het wereldberoemde Krugerpark

Een spectaculaire tocht door het bergachtige noorden van Swaziland brengt je weer terug in Zuid-Afrika, meer bepaald in de provincie Mpumalanga. In het plaatsje Hazyview, dat zijn naam dankt aan de nevel die er 's zomers vaak hangt, zal je twee nachten verblijven. Het is de ideale uitvalsbasis om het meest bekende wildreservaat van het land, Kruger National Park, te bezoeken. Het dorp ligt in een landschappelijk mooie omgeving tussen de bananenplantages.

Vroeg in de ochtend ga je, met fototoestel en verrekijker in de aanslag, in het zuidelijke deel van het Kruger National Park op zoek naar olifanten, leeuwen, neushoorns, luipaarden en buffels (de Afrikaanse 'Big Five'). De grote verscheidenheid aan flora en fauna in dit park is gewoon subliem. Heb je je weleens afgevraagd wie Afrika's wildparken 's nachts onveilig maakt? Ga dan mee op avondsafari en ervaar het in levende lijve.

De panoramische route door de Drakensbergen

De route voert je vandaag naar de noordelijke Drakensbergen. Je bewondert de Blyderivierspoort canyon, snuistert rond het historische goudstadje Pilgrims Rest, en geniet van het goddelijke uitzicht bij God's Window. En er is meer! Want even later wandel je over de grillig gevormde Bourkes Luck Potholes en misschien werp je vanaf de loopbruggen over de ravijn wel een muntstukje in een van de gaten, terwijl je een vurige wens uitspreekt ... Als laatste attractie van de dag mag je nog volop genieten van de schitterende vergezichten op de Abel Erasmus Pass. Tegen de avond beland je in Hoedspruit, waar je twee nachten verblijven zal.

Op kleinwildsafari

Vanuit Hoedspruit ben je zo weer in het Kruger National Park. Met een ervaren gids ga je er nu de kleinere wilde dieren opsporen. Leerzaam en erg leuk! 

De rest van de dag kan je omringd door de wildernis genieten aan het zwembad. Morgen zit de rondreis er immers op en beland je opnieuw in Johannesburg om, via Londen, terug naar Brussel te vliegen.

Als je in het vliegtuig stapt, lachen jullie vast, zoals het een tevreden single betaamt: "Baie lekker Suid-Afrika! Waar alleenloper tuisvoel." 

Mocht je later thuis heimwee krijgen naar dit zonovergoten land, kom dan nogmaals mee, single, of geniet 'live' op je pc van het Kruger National Park. In het park staan immers twee webcams opgesteld, die alle 30 seconden beelden doorsturen.

Meer info over deze singlerondreis in Zuid-Afrika

Deze 14-daagse rondreis in Zuid-Afrika voor singles van Fox Vakanties is boekbaar via je reisagent. Er kunnen minimaal 8 en maximaal 24 singles mee. Je vertrekt op 24 maart 2015.

Wil je voor de rondreis alvast contact leggen met je medereizigers? Dat kan via het forum van Fox Vakanties.

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen