thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenFOX, verre reizen van ANWB biedt u aan:Rondreis Zuid-AfrikaMeer info
Groepsreis Zuid-Afrika rondreis.be

Groepsrondreis Sien Jou Later in Suid-AfrikaErvaar het échte Zuid-Afrika

vanaf € 1.839pp
FOX, verre reizen van ANWB

Hoogtepunten van het noorden én zuiden in 15 dagen!2000 kilometer genot

Een gebalde rondreis in het mooie Zuid-Afrika: dat is wat FOX jou met deze ervaring biedt. Je ziet de highlights van het land in twee weken. Je bezoekt de beroemdste township van Zuid-Afrika, Soweto en je brengt er een bezoek aan de kleurrijke en diverse bevolking van het land. Het Kruger Nationaal Park staat zeker op het programma, je wilt toch Zuid-Afrika niet verlaten zonder dat je de Big 5 gespot hebt? Hierna bezoeken we Kaapstad. Ontspan bij een glaasje Kaapse wijn, waarna je over de Garden route rijdt. We beklimmen de Tafelberg en worden stil van een bezoek aan Robbeneiland. Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning: waar kan dat beter dat aan het prachtige strand van Kaapstad? 

We beginnen de rondreis in Johannesburg. Op de luchthaven staat je Nederlandstalige gids je al op te wachten. Met hem rij je in een bus naar naar Soweto, even verder. Onderweg vertelt je gids je meer over deze stad. De stad bestaat uit niet minder dan 87 townships of Kasies. Townships zijn een restant uit het donkere verleden van de apartheid. Aan de stadsrand werden townships opgetrokken. Deze waren bestemd voor de zwarte bevolking maar ook voor andere kleuringen. In groot contrast daarmee stonden de villawijken van de rijke blanken, nu nog steeds. Kijk vanuit de bus naar de enorme luxe in de miljonairswijk. Zie je het immense verschil? In het hotel, terug in Johannesburg kun je bijkomen van de grote verschillen in leefomstandigheden... 

Het Voortrekkersmonument, symbool van Zuid-Afrika 

Op dag 3 van de rondreis trekken we naar Pretoria, daar bezoeken we het Kerkplein, het Paul Kruger-huis en het Voortrekkersmonument, opgericht ter nagedachtenis van de Voortrekkers en hun Grote Trek, de tocht van zo'n 12.000 Nederlandstalige Afrikaner boeren. Wij blijven in dezelfde sfeer met een bezoek aan de Union Buildings, hét symbool van de democratie in Zuid-Afrika. Hierna rijden we, moe van zoveel indrukken, terug richting Mpumalanga waar we overnachten in onze lodge.

De volgende dag rijden we over de beroemde Panoramaroute. In het noordoosten van Mpumalanga kun je een mooi eindje rijden over deze weg die haar naam te danken heeft aan de spectaculaire vergezichten en bijzondere natuurverschijnselen. De Blyde River Canyon, één van de groenste én grootste canyons ter wereld, staat ook op ons programma. De canyon is zo’n 26 kilometer lang en 800 meter diep. Prachtige hoogtepunten in de Blyde River Canyon zijn onder meer Drie Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en God’s Window.

The Big 5 in Kruger National Park
Kruger National Park

De Big Five spotten in het Krugerpark

Vandaag bezoeken we één van de absolute hoogtepunten van de rondreis: het wereldberoemde Krugerpark! Het Krugerpark is een omvangrijk wildpark in het noordoosten van het land. Het overspant, van noord naar zuid, een grootte van 350 kilometer. Het is zelfs nóg groter: als je er de verschillende parken in Zimbabwe en Mozambique bijrekent kom je op 35000 km². Zo’n immens gebied, groter dan België: daar móet wel één en ander te zien zijn! 850 verschillende diersoorten komen hier voor maar de meeste mensen komen toch voor de Big Five: de Afrikaanse olifant, de buffel, de leeuw, de luipaard en de neushoorn. We trachten de zoogdieren te spotten vanuit onze jeep. Met de hulp van een professionele ranger moét dat lukken! 

Een week ver. Tijd om even te genieten van al het fraais dat de lodge ons biedt. Of zegt een bushwalk je wat meer? Samen met enkele professionele gidsen gaan we op pad. Hoe doen die gidsen dat toch, om altijd weer die dieren te spotten die jijzelf nooít ziet? Op deze rit kom er je alles over te weten! Je leert over de uitwerpselen en de kadavers van dode dieren; en ook insecten en sporen zijn bij het speuren naar groot wild van groot belang. Optioneel kun je ook nog een keer naar het Krugerpark.

Op de Garden Route 

De Voortrekkers waren te beklagen: met paard en kar overbrugden zij de 2000 km naar het binnenland van Zuid-Afrika. Een gevaarlijke tocht: veel Voortrekkers kwamen om van ziekte of ontbering. Bovendien was er de voortdurende dreiging van aanvallen van de Matabele en de Zoeloes. Tegenwoordig hebben we daar niet veel last van want we nemen het vliegtuig! We keren terug naar Johannesburg om van daar uit te vliegen naar Kaapstad. En op onze eerste dag mogen we al toosten want ons hotel ligt te midden van vruchtbare Kaapse wijnlanden. Gezondheid!

Vandaag rijden we over de beroemde Garden route of, op z’n Afrikaans, Tuinroete! De Garden Route strekt zich uit van Hermanus tot aan de havenstad Port Elizabeth. Het is één van de populairste toeristische bestemmingen van Zuid-Afrika. Het indrukwekkende Outeniqua-gebergte maakt het plaatje af: hier houden de bergtoppen de vochtige lucht vanuit de oceaan tegen. Hierdoor krijgt het land vóór de bergen veel neerslag, de land achter de Karoo-bergen, vrijwel niets. Hier heeft het gebied de bijnaam Tuin van de Karoo. We maken een kort ritje door Knysna en stoppen bij het Victoria & Alfred Waterfront in Kaapstad, één van de belangrijkste attracties van het land. Tegen de avond komen we aan bij het hotel.

Een afwisselende boeiende reis met goede reisleiders en uitstekende chauffeurs. En die gamedrive met een jeep en een ervaren ranger, onvergetelijk!- Reiziger Niek

Struisvogelsstad Oudtshoorn

Een rondreis betekent veel zien maar ook veel onderweg zijn. Op deze manier is reizen leuk en interessant -je ziet zo namelijk heel veel- maar af en toe kan het eens fijn zijn om eens totaal te relaxen. Dit resort aan de Indische Oceaan heeft gewoon álles: je kunt er luieren, slapen, rusten, zwemmen of wandelen in de mooie omgeving. Wil je graag meer van Zuid-Afrika zien en ervaren? Dan kun je het Tsitsikamma Nationaal Park ontdekken. Het ligt ook op de Garden route en staat bekend om de prachtige bossen en de adembenemende kustlijn van 80 kilometer, met heel veel flora en fauna. 

Op dag 10 gaan we Oudshoorn bezoeken, het centrum van de struisvogelteelt. Dan verlaten we Oudtshoorn via de Route 62, een prachtige reisroute en, naar verluidt, de langste wijnroute ter wereld. De route brengt ons naar Swellendam of Montagu, één van de twee is onze slaapplek. Beiden hebben ze een Kaap-Hollands karakter en dat uit zich vooral in architectuur: kerken, huizen en andere gebouwen.

De volgende dag rijden we verder over de mooie Route 62. De wijnvelden van Robertson en Worcester liggen op onze weg. In Stellenbosch lassen we een stop in voor een wandeling door deze universiteitsstad. Een vaste halte voor velen is Oom Samie Se Winkel, een unieke combinatie van winkel en museum. Sinds zijn oprichting in 1904 is hier eigenlijk niets veranderd. In Stellenbosch bezoeken we een wijnboerderij en mogen we van deze godendrank proeven! We spenderen onze laatste dagen in Kaapstad, onze eindbestemming van deze rondreis. Vandaag kun je stad bewonderen vanop Seinheuwel of Signal Hill, waar je ook een magnifiek zicht hebt op de Tafelberg en de Atlantische Oceaan.

De Afrikaanse zwartvoetpinguïn

Eerst bezoeken we de omgeving van Kaapstad. Tijdens de Kaap Peninsula Tour staat Houtbaai op het programma. We maken een tocht met de boot naar Duikereiland, want daar leeft een kolonie zeeleeuwen. Dan naar Kaap de Goede Hoop, waar we het natuurreservaat bezoeken. In Simon’s Town, onze volgende stop, zien we de Afrikaanse zwartvoetpinguïn. De zwartvoetpinguïn is de enige pinguïn die broedt in Afrika: hij komt enkel voor langs de Zuid-Afrikaanse kust, hier in Boulders Beach en de Namibische kustlijn. Een unieke vogel dus!

Eindpunt Kaapstad 

Onze eindhalte is Kaapstad. We hebben twee volle dagen om de stad te ontdekken: genoeg tijd om het oude centrum te verkennen, een bezoek te brengen aan de Compagnies Tuinen, te shoppen in de Greenmarket Square of een bezoek te brengen aan Long Street, met haar mooie Victoriaanse gebouwen. De moslims in de Bo-Kaap, de Maleisische wijk, zijn afstammelingen van slaven die in 16de en 17de eeuw ingevoerd zijn. Ook een bezoek aan Victoria & Alfred Waterfront, het Two Oceans Aquarium, Robbeneiland of de Tafelberg zijn vaste afspraken voor bezoekers aan Kaapstad.

Je komt hier zeker nog terug. Of zoals de Afrikaners het zelf zouden zeggen: Sien Jou Later in Suid-Afrika!

Meer info over deze groepsrondreis in Zuid-Afrika

Deze 15-daagse rondreis in Zuid-Afrika is boekbaar via FOX.

De vanaf-prijs bedraagt € 1.839 per persoon. Internationale en binnenlandse vluchten, overnachtingen en vermelde entreegelden zijn inbegrepen in de prijs.

Wil je het advies vragen van trouwe FOX-klanten? Neem dan contact met hen op via het FOX forum

Meer info

Helaas, deze rondreis is niet meer beschikbaar

Maar neem gerust een kijkje op de website en laat je overtuigen door onze authentieke rondreisverhalen.

Bekijk alle rondreizen