thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenSawadee biedt u aan:Rondreis Zuid-AfrikaMeer info
Rondreis Zuid-Afrika

Comfort Plus rondreis door Zuid-Afrika, Swaziland en LesothoLuxe rondreis door de regenboognatie

vanaf € 2.798pp
Sawadee

Het beste van Zuidelijk AfrikaOp zoek naar de Big Five en naar verborgen koninkrijken

Deze rondreis door Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho biedt voor iedereen wat. Is deze regio nog onontgonnen terrein voor jou? Dan kan je kennismaken met deze fascinerende landen, vol geweldige landschappen, rijke flora en prachtige fauna. Kom je terug naar hier? Dan weet je dat zo'n rondreis bol staat van de hoogtepunten: ruige bergen, wilde kusten en baaien waar je stil van wordt. Op gamedrive door het Kruger Park, een ontmoeting met de gastvrije Zuid-Afrikaanse bevolking, paardrijden door het ongerepte landschap van Lesotho of een dag in het koninkrijk Swaziland. Afsluiten doen we in Kaapstad: dé perfecte afsluiter van onze reis door Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho.

We vliegen vanuit Amsterdam naar Johannesburg en reizen van daar uit met de bus naar het hotel, dat vlakbij ligt. We overnachten tijdens deze comfort plus rondreis in luxe accommodaties, dus kan je tijdens je eerste nacht op Afrikaanse bodem alvast zalig slapen in ongekende weelde. Je slaapt in het moderne Peermont Metcourt Hotel of het Birchwood Hotel. Dit laatste hotel serveert een fijne selectie typisch Zuid-Afrikaanse gerechten. Alvast smakelijk!

De tweede dag ga je naar Graskop, een aangename en leerrijke rit, én een perfecte eerste kennismaking met het land! Je slaapplaats voor vannacht is het Graskop Hotel of de Mogodi Lodge. Het Graskop Hotel is uniek door zijn 19 kamers die stuk voor stuk ingericht zijn door een hedendaagse Zuid-Afrikaanse artiest. De Mogodi Lodge, op 50 meter van de Graskop Gorge watervallen, is minstens even uniek: niet enkel door de comfortabele kamers, maar mede door het geluid van klaterende watervallen op de achtergrond.

Langs de Panorama Route naar het Kruger Nationaal Park

Vandaag hebben we een lange dag voor de boeg, vol dingen die je zeker moet zien op rondreis door Zuidelijk Afrika. Het eindpunt is een geweldige lodge, gelegen op een toplocatie: vlakbij de ingang van Kruger Nationaal Park! Maar eerst gaan we nog enkele bezienswaardigheden bezoeken. We cruisen langs de Panorama Route, een route met verbluffende vergezichten die culturele en natuurlijke pracht met elkaar verbindt. Hou alvast je camera in de aanslag, want zo kom je God’s Window tegen, een spectaculair ravijn van 1500 meter diep. En ook de indrukwekkende Bourke’s Luck Potholes -dat zijn vreemde cirkelvormige uithollingen in de rotsen- zijn een blijvende herinnering aan deze onvergetelijke Sawadee-rondreis. Tegen de avond komen we aan bij onze lodge bij Kruger Nationaal Park.

Kruger Nationaal Park is geweldig. Afrika is het enige continent dat nog zo'n verscheidenheid aan grote zoogdieren herbergt. Jij mag zomaar in de speeltuin van de Big Five toeven! Tijdens deze tweedaagse trekken we hier met onze 4x4’s rond, gamedrives waar je de mooiste dieren tracht te spotten. Een unieke en spannend ervaring!

Kruger Park, Zuid-Afrika
Zonondergang tijdens een gamedrive in het Kruger Park, Zuid-Afrika

Swaziland, een land ín een ander

Het koninkrijk Swaziland ligt vlakbij het Kruger park. Wat hier opvalt, is dat je in een totaal ander landschap terechtgekomen bent: weidse uitgestrekte vlaktes, suikerrietplantages, dichte bossen, hoge bergen en watervallen. Ook de dorpen die je op je weg tegenkomt, hebben een andere sfeer dan in Zuid-Afrika. Vanuit onze slaapplek nabij Hlane en Mlilwane Nationaal Park kun je mooie wandelingen maken. De volgende dag bezoeken we het park zelf. Mlilwane National Park is de natuurlijke habitat van buffels, giraffes, nijlpaarden, zebra's en antilopen. In Hlane leven dan weer andere dieren: groter wild, zoals leeuwen, olifanten en witte neushoorns. 

Op dag 8 van de rondreis verlaten we Swaziland. We trekken weer Zuid-Afrika binnen, Hluhluwe Nationaal Park is onze volgende stop. Het park vormt samen met Umfolozi Nationaal Park één geheel. Daar vind je nog meer dieren, maar vooral de zeldzame zwarte neushoorn is er de voornaamste attractie. Misschien zie je deze kolos wel! Na een boeiende dag in deze mooie nationale parken, overnachten we in de luxueuze Zululand Tree Lodge, in het bosrijke wildreservaat Ubizane.

De walvissen van St. Lucia

Na nog een ochtendje ‘game driven' door het nationale park, is het tijd om koers te zetten naar St. Lucia, een beschermd natuurgebied dat middenin de ‘wetlands’ ligt, langs de kust van de Indische Oceaan. Je spot hier krokodillen en nijlpaarden en van juni tot oktober komen ook grote, imposante walvissen voor in de wateren rond St. Lucia. We blijven hier ook nog de volgende dag, zodat je je tijd optimaal kunt benutten om deze grote zoogdieren gade te slaan.

De volgende dag zetten we koers naar de Drakensbergen, waar we overnachten in het gezellige familieresort Cavern. Opnieuw een toplocatie voor je volgende overnachting. Als natuurliefhebber neem je dit natuurlijk in dank af! We rijden via de fascinerende binnenlanden van KwaZulu-Natal naar de Drakensbergen, een imposante bergketen, met hoogtes tot wel 3482 meter. Dit gedeelte -langs de grens van Lesotho- is erkend als Werelderfgoed. Ook hier liggen heel wat natuurparken en je kan er de mooiste trektochten maken. Ook heel indrukwekkend is het Amfitheater, een rotswand die 500 meter hoog en maar liefst 5 km lang is! Een must see als je daar bent, dus neem zeker wat tijd om de omgeving te verkennen. De volgende dag heb je vrij in de Drakensbergen. Ongetwijfeld staat ook Mont-aux-Sources of de ‘berg van bronnen’ op je bucketlist, ga die dan zeker ook verkennen, want hier stort de rivier zich naar beneden op weg naar de Indische Oceaan, die 330 kilometer verderop ligt. Heel spectaculair om zien! Ook de Oranjerivier ontspringt in de Drakensbergen, maar die mondt dan weer aan de andere kant uit, de kant van Atlantische Oceaan.

Tijdens één reis zowel olifanten, walvissen, pinguïns, woestijn, wetlands en watervallen zien. Zuidelijk Afrika is een bijzonder subcontinent van uitersten.- Sawadee reisexpert Nancy

Naar Lesotho, het ‘Koninkrijk in de hemel’ 

Langs de noordelijke Drakensbergen bevinden zich vele tafelbergen, maar het bekendste exemplaar zal je op het eind van de rondreis zien, in Kaapstad. Dit is echter toekomstmuziek, want nu rijden we Lesotho binnen, het ‘Koninkrijk in de hemel’. Het land is volledig omringd door Zuid-Afrika. In Lesotho leeft de Basotho-bevolking. Typisch aan hun stam zijn de kleurige dekens en wollen mutsen die ze dragen. Ze verplaatsen zich vooral te paard; die paarden zijn hier pas eind vorige eeuw geïntroduceerd, maar de Basotho maken er veel én dankbaar gebruik van. We blijven drie dagen in Lesotho, tijd genoeg dus om dit kleine maar fijne landje op eigen tempo verkennen! Ga een tocht maken met een 4x4, klim naar een waterval of leer de kunst van de bosjesmannen kennen. 

Op dag 16 gaan we naar Graaff-Reinet, in het vlakkere gedeelte van Zuid-Afrika. Onderweg geef je ogen best de kost: we rijden door de halfwoestijn van ‘de Karoo’, een gebied dat ongeveer 1/3 van Zuid-Afrika beslaat. Je rijdt voorbij verschillende boerendorpjes tot je aan het eindpunt aankomt, onze lodge in Graaff-Reinet. De indrukken van onderweg, maken van vandaag terug een onvergetelijke dag waarover we in onze mooie lodge nog napraten bij een heerlijk glas wijn.

Door fynhout en stinkhout naar Tsitsikamma Nationaal Park

Het ‘Juweel van de Karoo’: zo wordt Graaff-Reinet ook wel genoemd. Het is een oude stad met een lange geschiedenis. Graaff-Reinet behoort tot de oudste Europese steden van Zuidelijk Afrika. De stad heeft niet minder dan 200 nationale monumenten. Daarna trekken we verder door de woeste Karoo naar de plaats Avontuur, vanwaar we de Tsitsikammabergen in trekken. Vanop deze bergen heb je een magnifiek zicht op de Indische Oceaan. Tsitsikamma Nationaal Park is een grillige, beschermde kuststook die na 100 kilometer in zee verdwijnt. Machtig!

De dag erna heb je een vrije dag in Tsitsikamma. Profiteer ervan om hier een wandeling door het ‘fynhout’ (dicht oerbos) of ‘stinkhout’ (inheems bos) te maken. Je treft er otters, antilopen, verschillende apensoorten en vele vogels aan. Misschien spot je in de grillige wateren wel een walvis of dolfijn? Als je meer het avontuurlijke type bent, ga dan zeker boven de boomtoppen zweven tijdens een canopy tour!

Beroemde Kaapse wijnlanden

We verlaten Tsitsikamma en zetten koers naar Oudtshoorn. We maken een ommetje langs Knysna. Knysna heeft townships of sloppenwijken, net als de meeste Zuid-Afrikaanse steden. Er zijn toeristen die ze mijden, omdat ze gevaarlijk zouden zijn. Maar wil je de echte couleur locale opsnuiven, dan moet je ze zeker gezien én ervaren hebben. Net daarom heeft de reisorganisatie van Sawadee Reizen deze uitstap -onder begeleiding van een reisleider- voorzien in het programma. Tijdens deze pakkende wandeling zal je zien dat de meeste townships veilig zijn, en dat er heel gewone mensen en kinderen wonen, net zoals jij en ik. Velen zijn zelfs apetrots op hun buurt! Na dit fascinerende bezoek en alweer een hoop ervaringen rijker, trekken we door naar het hotel in Oudtshoorn. 

Uitgerust na een boeiende dag plan je tijdens je vrije ochtend in Oudtshoorn misschien wel een leerrijk bezoek aan een struisvogelboerderij in. ’s Middags reizen we weer verder, over de prachtige ‘Route 62’, naar de beroemde Zuid-Afrikaanse wijnlanden. We passeren de plaatsjes Stellenbosch, Paarl en Somerset West tot we aankomen op onze eindbestemming voor vandaag: Montagu.

Kaapstad, het eindpunt van onze rondreis

In Kaapstad hebben we het eindpunt van onze reis bereikt. Eerst nog een stop in de gezellige universiteitsstad Stellenbosch, waarna we linea recta naar Kaapstad reizen, een moderne en trendy stad, maar bovenal een erg gezellige stad! Je kunt hier leuk winkelen, souveniertjes voor de thuisblijvers kopen, van een Kaapse wijn nippen aan de beroemde Waterfront of uitgaan in één van de vele clubs. In Kaapstad verveel je je nooit! 

Wat je zeker moet doen tijdens je vrije dagen is een optionele excursie naar Kaap de Goede Hoop of een zeiltochtje in de Tafelbaai maken. Vanop de boot zie je Kaapstad en de Tafelberg bij zonsondergang. Erg mooi en zeker de moeite waard! Echte avonturiers beklimmen de Tafelberg gewoon! Voor zij die hun laatste dag liever wat ingetogener doorbrengen, raden we een trip naar Robbeneiland aan, waar Nelson Mandela jaren gevangen heeft gezeten. Een unieke excursie die je moet gedaan hebben, maar vooral ook eentje die je doet nadenken over de Apartheid, en over de ellenlange tijd die het boegbeeld van Zuid-Afrika hier heeft doorgebracht.

Een rondreis door Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho is alle opzichten dé reis van je leven. Een ervaring die niemand nog van je afpakt!

Meer info over deze rondreis in Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho

Deze Comfort Plus rondreis door Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho rondreis wordt georganiseerd door Sawadee Reizen. Prijs vanaf € 2.798 per persoon, inclusief internationale vluchten, overnachtingen en vervoer ter plaatse volgens programma. Exclusief boekingskosten en bepaalde excursies.

Meer info