thema_bus thema_city thema_cruise thema_culinair thema_cultuur thema_kids thema_natuur thema_roadtrip thema_sport
Terug naarbovenEvaneos biedt u aan:Rondreis Zuid-AfrikaMeer info
Rondreizen in Zuid-Afrika, Afrika

Safari's in Krugerpark, Swaziland en ontspannen aan de kust17-daagse rondreis Zuid-Afrika met Evaneos

vanaf € 1.190pp
Evaneos

Rondreis Zuid-Afrika: spot de Big Five en geniet aan parelwitte strandenOntdek de ondoorgrondelijke kant van Zuid-Afrika met deze veelzijdige rondreis

Laat je verleiden door het mooiste wat Zuid-Afrika te bieden heeft en ontdek de fantastische natuur van dit stukje van de wereld. Hier kom je niet in de laatste plaats voor de ‘Big Five’, de vijf grootste dieren die in Afrika leven. Je bezoekt het Krugerpark en andere schitterende natuurreservaten waar je adembenemend mooie foto’s kunt maken. Aan de parelwitte stranden van St. Lucia kun je alle bijzondere indrukken op je gemak verwerken. Een rondreis door Zuid-Afrika met een mooie balans tussen avontuur en relaxen!

Zet voet in Zuid-Afrika en ontdek Johannesburg

Je begint je rondreis op de luchthaven van Johannesburg. Meteen wanneer je uit het vliegtuig stapt, zal je de unieke geur van Afrika op kunnen snuiven. Exotisch, avontuurlijk, maar ook heerlijk warm en vol. Je kunt kiezen voor een hotel bij de luchthaven, maar ook voor een accommodatie in het hart van de stad. Op die manier kun je op ontspannen wijze kennismaken met Johannesburg. Wat dacht je van een bezoek aan het bijzondere Apartheidsmuseum? Dat is iets wat je beslist niet snel zult vergeten. Of stap jij liever op de fiets om Soweto, een van de unieke Afrikaanse woongebieden, te ontdekken? 

Als je Johannesburg achter je laat, is het tijd voor een verblijf in een bijzondere lodge. Je komt terecht in Hazyview, in het hart van de Laagvelden in Mpumalanga. Misschien zegt de naam je al iets. Dit is dé route naar het Krugerpark. Via de schitterende Panoramaroute ga je dit park bezoeken. Sla deze twee punten vooral niet over: Gods Window en Blyde River Canyon. Wellicht voor het eerst in je leven dat je zo’n imposant stukje natuur met eigen ogen ziet. Wanneer je hier staat, zal je begrijpen waarom de plaats ‘Gods raam’ wordt genoemd. Je staat op een punt dat maar liefst 800 meter hoger ligt dan de omgeving, waardoor het net lijkt alsof je over de hele wereld uitkijkt. En die wereld is hier ook nog eens heel mooi!

Kruger National Park, Zuid-Afrika
Kruger National Park

Ga terug in de tijd in het Guernsey natuurreservaat

Vlakbij het Guernsey reservaat is er een fantastische lodge te vinden, die ook heel geschikt is wanneer je met je gezin reist. In de omgeving zijn er diverse activiteiten te doen. Wat dacht je van een verrassende game drive? Een wandeling in de vroege ochtend is de perfecte manier om de dag te beginnen. Tijdens de rondreis zul je ontdekken dat dit de tijd is waarop de natuur van Afrika echt leeft. Ook in de middag zul je echter heel veel wild kunnen spotten. In Zuid-Afrika is het eigenlijk altijd tijd voor een game drive!

Een bezoek aan Kruger Park is een must 

Het Kruger Park is het grootste en meest gevarieerde natuurpark in Afrika. Het is qua oppervlakte bijna half zo groot als Nederland. Hierdoor is de natuur ook bijna authentiek en lijkt het alsof je teruggaat in de tijd en als ontdekkingsreiziger een nieuwe wereld ontdekt. Er zijn circa 25 camps in het park. Als je een huisje kunt krijgen aan de rand, zit je echt dicht bij de natuur. 

De meest spannende manier om het park te verkennen is met gewapende gidsen. Wist je dat je ook te voet het park in kunt tijdens een echte bushwalk? Maar in een hoog op de wielen staande 4WD zie je vaak een grotere hoeveelheid wild. 

Een afwisselend dagje in Manzini

Hoewel safari’s nooit gaan vervelen, is wat afwisseling natuurlijk zeker een uitdaging. Wat dacht je van het zogenaamde tiger fishing in de rivier de Komati? De tijgervis zou wel eens de mooiste vis van Zuid-Afrika kunnen zijn. Maar je kunt ook eens voor een andere manier van safari gaan, namelijk te paard. Zo kom je dichterbij de natuur dan ooit!

Niet alleen de toeristische highlights van de streek maar ook het echte Zuid-Afrika. Dit laatste vooral door onze chauffeur-gids, die om van punt A naar punt B te gaan ons interessante plekjes liet zien en weetjes meegaf.- Patrick, Patricia en Vincent

Maak kennis met de Swazi-cultuur 

De beehives, halfronde hutjes van hout en stro die doen denken aan bijennesten, zijn kenmerkend voor de dorpen van de Swazi. Veel van de cultuur van de Swazi is bewaard gebleven, zo is het nog heel gewoon dat een man meerdere vrouwen heeft. 

Bij een bezoek aan een dorp kan je rekenen op een middag zang en dans. De zang is een mengsel van gospel, volksliedjes en traditionele liederen. De dansen zijn vaak authentiek en traditioneel maar natuurlijk wat aangepast om spectaculair te zijn voor de bezoekers. 

Uiteraard kan je ook blijven eten in het dorp en smullen van de lokale gerechten. Wie iets leuks mee naar huis wil nemen als herinnering, kan kiezen uit handgemaakte sieraden en decoraties. De souvenirs zijn vaak erg goedkoop. 

In sommige dorpen in het mogelijk om te overnachten in een beehive. Zeker een optie als je de tijd ervoor hebt.  

Op jacht naar de Big Five in Hluhluwe

Het Hluhluwe-Imfolozi park is ongeveer 20 keer kleiner dan het Krugerpark. Het is echter wel het oudste wildpark van het land en een van de beste voorbeelden van een goed beheerd natuurpark. Je kan hier de Big Five vinden (leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn). Maar ook een aantal andere interessante dieren zoals gnoes, wilde honden en cheeta's. 

De populatie zwarte en witte neushoorns van het park is groter dan ergens anders in Afrika. Het is mogelijk om een auto te huren en zelf in het park rond te rijden. Met een ervaren ranger op safari gaan is echter aan te raden. Hij weet het wild veel eerder te vinden en kan je veel informatie hierover geven. Er zijn verschillende tochten mogelijk die respectievelijk een halve of een hele dag duren. Tip: zorg dat je een goede verrekijker en een camera met zoomlens meeneemt om extra te genieten van dit bijzondere park. 

Paardrijden op het strand bij St. Lucia

St. Lucia ligt aan de oostkust van Zuid-Afrika en is niet erg groot. Als je bij je overnachting in het dorp verblijft, heb je zomaar de kans dat jij vanuit je kamer een nijlpaard door het dorp ziet lopen. Tijdens de nachtelijke uren willen deze dieren namelijk nog wel eens een duik nemen in een van de plaatselijke zwembaden. 

Vanuit St. Lucia kan je naar de Ski Boat Club rijden als je eigen vervoer hebt. Echte actievelingen kunnen de afstand ook te voet afleggen. Er zijn hier unieke souvenirs te koop, zoals uit hout gesneden nijlpaarden. Op het Estuary Beach kun je wandelen tot aan een oud scheepswrak. Maar als je kunt paardrijden, is het een geweldige ervaring om hier langs de oceaan te draven. 

In het nabijgelegen Simangaliso Wetland Park kun je een boottocht maken, die niet voor niets de hippo-toer wordt genoemd. Als je later in de middag gaat, kun je genieten van de pracht van de ondergaande zon. Voor de echte avonturiers bestaat de mogelijkheid om te kanoën tussen de krokodillen en de nijlpaarden. Uiteraard onder professionele begeleiding. 

Een perfect einde van een vakantie die je nooit meer zal vergeten

Heb jij heel eigen ideeën over jouw rondreis door Zuid-Afrika? Dat kan! Het bovenstaande is namelijk slechts een voorbeeldreis. Jij kunt jouw rondreis helemaal zelf samenstellen. Een Nederlandstalige reisspecialist in Zuid-Afrika zal je graag van advies dienen. Wanneer vertrekt jouw vliegtuig?

Meer info over deze rondreis in Zuid-Afrika

Deze rondreis naar Zuid-Afrika kan zowel individueel als in groep geboekt worden bij reisorganisatie Evaneos. Zij brengen je in contact met een lokaal reisbureau en samen met hen stel je een unieke rondreis op maat samen. Hierdoor kan je zorgeloos genieten van jouw bijzondere reis!

Prijs vanaf €1.190 per persoon inclusief lokaal transport, overnachtingen en maaltijden zoals vermeld in het programma. Niet inbegrepen: internationale en lokale vluchten, diverse entreegelden.

Evaneos biedt op maat gemaakte rondreizen aan. Bovenstaand reisverhaal is een voorbeeldreis.

Meer info